Tweakers Helpen Daar (Servië)

Door Frozen op zaterdag 20 juni 2015 20:40 - Reacties (27)
Categorie: Wij helpen daar, Views: 15.794

Dit blogje is een onderdeel van een reeks blogs waarin een vriendin van mij mee doet aan een project waarin ze geestelijk en lichamelijk gehandicapten 2 weken lang helpt in Nis, Servië. Deze serie bestaat uit een aantal blogjes:
Tweakers Helpen Daar (Servië)
Achtergrond: Tweakers Helpen Daar
We zijn er bijna!
We zijn gesloten
Uitreiking van de cheque
Resultaten Tweakers Helpen DaarStatus:
We hebben ons doel van 250 euro dik gehaald! GEWELDIG! _/-\o_ De inzamelingsactie is over.
http://i.imgur.com/CHhzhrr.pngg
Laatste update donderdag 25 juni 2015 01:00https://scontent-ams3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xap1/v/t1.0-9/18584_664139847063285_1366456591892483343_n.jpg?oh=7a1310d29217826d59c4e81b20bca18c&oe=55FB2790

Deze keer draait mijn blog niet om jou, mij, hardware of politiek. Deze keer heb ik vraag voor jullie. Een vraag die de kinderen waar het om gaat, waarschijnlijk nooit zullen of kunnen stellen. Het gaat namelijk om kinderen die een geestelijke of lichamelijke beperking hebben in Servië. Vergeleken met Nederland hebben mensen met een beperking het een stuk minder. Velen worden verstoten door hun familie en aan hun lot overgelaten.

Een erg goede vriendin van mij offert 2 weken van haar zomervakantie op om met de studentenstichting "Wij Helpen Daar" als vrijwilligers af te reizen naar het voormalig Joegoslavië om kinderen en volwassenen de hulp te geven die ze verdienen. Deze hulpbehoevende mensen zitten namelijk in een tehuis in Nis. http://static.tweakers.net/ext/f/Gl4Pfbmq8DxT5ErO5eCm5lVS/full.png

Wij Helpen Daar project Nis

De stichting "Wij Helpen Daar" is een stichting opgericht en onderhouden door studenten die vrijwilligerswerk willen doen in het buitenland. Ze verzorgen al een aantal jaren verschillende projecten waaronder het project in Nis (Servië).

In dit project worden de hulpbehoevende bewoners door een groep vrijwillige studenten uit Nederland geholpen met hun zorg en dagbesteding in tehuis Dom Dusko Radovic. In dit tehuis wonen 3 soorten hulpbehoevenden: Geestelijk en lichamelijk gehandicapte kinderen en volwassenen en uit huis geplaatste jongeren.

http://static.tweakers.net/ext/f/8TxKpgh3iuhqxFG24y6XGj8w/full.png
Interactie tussen een studente en een bewoner

Voor deze mensen wordt zorg op verschillende manieren geboden. Zwaar-gehandicapten kunnen worden geprikkeld door de zintuigen, denk dan aan het wassen van de mensen, masseren met creme, bellen(blaas) en muziek. De relatief licht-gehandicapten vinden het fijn om in groepsverband bepaalde activiteiten te doen: spelen met de bal, tekenen of knutselen. De uit huis geplaatste jongeren houden zich bezig met watergevechtjes, trampoline springen, cakejes versieren en sporten.

De lach van mensen die in zo'n situatie, toch op aarde mogen zijn, is onbeschrijfbaar.

http://static.tweakers.net/ext/f/Z5f9T4QXrMHsNAjBeR1ws5XF/full.png
De lach van een vrolijke bewoner

Waar is Nis?

Nis is een plaats in het huidige Servië en telde zo'n 260-duizend inwoners in 2011. Nis is een vrij grote stad met een rijke geschiedenis. Het was namelijk onderdeel van de Romeinen, de Ottomanen en Joegoslavië. De stad ligt zo'n 1700 kilometer bij Amsterdam vandaan: dat is ongeveer van hier, tot aan Benidorm (Spanje). Toevallig genoeg is het in Nis vaak net zo warm als in Benidorm!

http://static.tweakers.net/ext/f/uFL6FAO9XEf09sA2eUi6Zbvk/full.png
Een kaartje van ons mooie Europa

http://static.tweakers.net/ext/f/IT2cHK4hwESvo7qnzPKyXy7b/full.png
De stad Nis, tussen de Servische bergen

De vrijwilligers

De vrijwilligers van project Nis van het jaar 2015 zijn allemaal studenten en bestaan uit 9 dames en een jongeman.
http://static.tweakers.net/ext/f/v16q2NZvwpI19MF5LTSgh1ra/full.jpg
De vrijwilligers van project Nis 2015

De vrijwilligers van groep Nis zijn stuk voor stuk druk bezig geweest om zich in te zetten voor de kinderen die het hard nodig hebben. Ze zijn begonnen met leuke actie om op koningsdag donuts en muffins te verkopen. Bovendien hebben ze toen ook old school polaroid foto's gemaakt en verkocht. Verder hebben ze lekkere zelfgebakken chocolate chip cookies voor moederdag verkocht en vonden ze het leuk om een high-tea te organiseren. Dit was een groot succes en de bezoekers hebben erg genoten van de hapjes (en het evenement :9 ). Alsof dat allemaal nog niet genoeg was hebben de vrijwilligers twee keer bij de IJ-hallen gestaan om kleding te verkopen en hebben ze meegedaan aan de night run in Leiden. Van het met al deze activieiten opgehaalde geld (€1500,-), kunnen verschillende spullen voor de bewoners worden gekocht, denk dan aan broodnodige spullen als beddengoed en rolstoelen, maar ook spullen voor het vermaak van de bewoners: voetballen, mp3-spelers en bijvoorbeeld een voetbaltafel. Zo kunnen de kinderen tot rust komen of zich juist lekker inspannen in het huis waar ze een groot deel van hun tijd verblijven.

Voor de bewoners

Het leven mag daar dan wel een stuk goedkoper zijn dan hier, er zijn veel te weinig arbeidskrachten voor de bewoners als de vrijwilligers uit Nederland er niet zijn. Om het tehuis draaiende te houden en de bewoners een veilig en fijn onderdak te bieden is er veel moeite nodig. Niet alleen fysiek maar ook financiëel. Van deze schenkingen kan het tehuis blijven bestaan en nog vele hulpbehoevenden bijstaan. Het volgende zou bijvoorbeeld aangeschaft kunnen worden: speeltoestellen zoals speciale schommels, nieuwe (en betere) matrassen, kleding, ballen, bellenblaas, kleurpotloden, papier, klei, verf, zeep, muziekspelers etc. Deze kinderen brengen namelijk een erg groot deel van hun dag door in en rond het tehuis. Bovendien zouden meer werknemers kunnen zorgen voor meer aandacht voor de kinderen waardoor ze een prettiger bestaan krijgen.

Het idee

Het leek mij dus een goed idee, om mijn colaatje/biertje/bitterballetje van vrijdagavond (waar ik hoogstens 5 minuten plezier van heb, misschien 30 als hij verkeerd valt :P) even aan de kant te schuiven en dit geld te doneren, aangezien de bewoners van het tehuis er veel langer plezier van kunnen hebben. De eerste 5 10 euro is dus al binnen, hoera! :) Mogelijk wil jij ook graag deze bewoners een steuntje in de rug geven, daarom leek het me leuk een crowdfundingsactie op te zetten. :)

Het idee is om alle tweakers usernames van de donateurs (die dat willen) op A4 fotopapier te printen en deze te inlijsten. Zeg maar een soort van cheque. Vervolgens wil ik, namens alle donateurs, persoonlijk de donaties te overhandigen aan de stichting voor de hulpbehoevenden van project Nis in combinatie met de tweakers usernames van de donateurs. Ik moet zeggen dat ik dat nu al spannend vind! Ik zal van mijn reisje ook een fotoverslag maken en dat in een blogje plaatsen. Ik hoop dat de vrijwilligers na afloop van hun tijd in Servië een klein blogje willen schrijven, zodat jullie ook weten hoe ze de mensen daar hebben geholpen. :)

http://static.tweakers.net/ext/f/9d2PCMm2CnrK2uRZZKzYBnjn/full.png
Een ideetje voor de "cheque".

Doneren kan tot 25 juni 2015 via:
Bankoverschrijving
Naam: Knip
IBAN (rek. nr.): Knip
Onder vermelding van: Donatie Nis [en je username in het geval dat je graag op de cheque wilt]

Paypal
weg
Onder vermelding van: Donatie Nis [en je username in het geval dat je graag op de cheque wilt]

Status:
We hebben ons doel van 250 euro dik gehaald! GEWELDIG! _/-\o_ De inzamelingsactie is over.
http://i.imgur.com/CHhzhrr.pngg
Laatste update donderdag 25 juni 2015 01:00


Meer informatie

Meer informatie over stichting Wij Helpen Daar: http://www.wijhelpendaar.org
Meer informatie over project Nis: http://www.wijhelpendaar.org/projecten/nis/
De Facebook pagina van Project Nis 2015: http://static.tweakers.net/ext/f/Gl4Pfbmq8DxT5ErO5eCm5lVS/full.png

Volgende: We zijn er bijna! 06-'15 We zijn er bijna!
Volgende: Xiaomi USB LED light 06-'15 Xiaomi USB LED light

Reacties


Door Tweakers user Foritain, donderdag 11 juni 2015 16:22

Mooie actie man. We hebben het er al een paar keer over gehad, en top dat je op deze manier een beetje mee helpt. Kleine moeite voor ons, iets moois voor die mensen daar. Klinkt misschien wat Hollands-droog, maar waardeer het zelf dat het erg hands-on is van de vrijwilligers, dat ze zelf al veel hebben gedaan om eea op te halen, en dat het geld ook direct gebruikt gaat worden en niet in de grote molen terecht komt.

Ik ken dit project zelf niet, of ben ik bekend met het tehuis van deze mensen, maar wij zijn wel meerdere keren door Nis gereden op weg naar andere bestemmingen. Waar de hoofdstad bijna niet te onderscheiden is van andere steden in Europa, is Nis, ondanks dat het de op 2 na grootste stad van het land is, geen stad waar je graag op straat gezet wil worden als kind. Voorzieningen voor mensen die zorg nodig hebben zijn er simpelweg niet, en de meeste mensen die daar wonen mogen in hun handjes wrijven als ze genoeg te eten hebben elke dag. Weet in elk geval zeker dat ze de hulp daar goed kunnen gebruiken, en ook zeker zullen waarderen.

Ik maak direct even een donatietje over. Zou mooi zijn als we als Tweakers gezamelijk een extra steuntje in de rug kunnen geven!

Door Tweakers user Ample Energy, donderdag 11 juni 2015 16:25

Natuurlijk helpen we. 4 shotjes Jack zijn gedoneerd ;)

Leuk dat je je hiervoor inzet! Voor mij hoeft zo'n lijst met gebruikersnamen niet; een blog met je ervaringen zijn voor mij ruim voldoende. Het gaat toch meer om 'awareness', want de meeste mensen denken niet dagelijks aan de gehandicapten in landen waar mensen het minder goed hebben dan hier.

[Reactie gewijzigd op donderdag 11 juni 2015 16:27]


Door Tweakers user Frozen, donderdag 11 juni 2015 16:37

Foritain schreef op donderdag 11 juni 2015 @ 16:22:
Mooie actie man. We hebben het er al een paar keer over gehad, en top dat je op deze manier een beetje mee helpt. Kleine moeite voor ons, iets moois voor die mensen daar. Klinkt misschien wat Hollands-droog, maar waardeer het zelf dat het erg hands-on is van de vrijwilligers, dat ze zelf al veel hebben gedaan om eea op te halen, en dat het geld ook direct gebruikt gaat worden en niet in de grote molen terecht komt.

Ik ken dit project zelf niet, of ben ik bekend met het tehuis van deze mensen, maar wij zijn wel meerdere keren door Nis gereden op weg naar andere bestemmingen. Waar de hoofdstad bijna niet te onderscheiden is van andere steden in Europa, is Nis, ondanks dat het de op 2 na grootste stad van het land is, geen stad waar je graag op straat gezet wil worden als kind. Voorzieningen voor mensen die zorg nodig hebben zijn er simpelweg niet, en de meeste mensen die daar wonen mogen in hun handjes wrijven als ze genoeg te eten hebben elke dag. Weet in elk geval zeker dat ze de hulp daar goed kunnen gebruiken, en ook zeker zullen waarderen.

Ik maak direct even een donatietje over. Zou mooi zijn als we als Tweakers gezamelijk een extra steuntje in de rug kunnen geven!
Hartelijk bedankt! Ja dat is ook precies de reden dat ik dit opzette. Bij veel organisaties blijft er een groot percentage aan de "strijkstok" hangen: van dat geld wat gaat naar hoge functionarissen. Ik vind dit altijd een dubbele gedachte, aangezien je de mensen die het hard nodig hebt wilt steunen en niet degene aan de top van zo'n organisatie. Gelukkig is dat hier dus niet aan de orde en gaat 100% van het bedrag naar de stichting! :D
Ample Energy schreef op donderdag 11 juni 2015 @ 16:25:
Natuurlijk helpen we. 4 shotjes Jack zijn gedoneerd ;)

Leuk dat je je hiervoor inzet! Voor mij hoeft zo'n lijst met gebruikersnamen niet; een blog met je ervaringen zijn voor mij ruim voldoende. Het gaat toch meer om 'awareness', want de meeste mensen denken niet dagelijks aan de gehandicapten in landen waar mensen het minder goed hebben dan hier.
Wow dit is echt super gaaf! Bedankt!

Ik heb het expres als een "optie" open gehouden. Sommigen vinden het leuk om er op te staan, anderen vinden dat niet zo nodig. Wat er sowieso op komt te staan is: "Tweakers voor Wij Helpen Daar, project Nis". Het leek me dan leuk om er omheen dan de usernames van de tweakers zetten die dat hebben aangegeven en dat dus leuk vinden. Voor de tweakers die liever anoniem willen blijven zal ik "anonieme tweaker" schrijven. :)

[Reactie gewijzigd op donderdag 11 juni 2015 16:38]


Door Tweakers user arjants, donderdag 11 juni 2015 17:07

super actie, de euro's zijn onderweg.
Is het ook mogelijk om materiaal te doneren, misschien dingen waar we hier makkelijk aan kunnen komen en daar niet? bv snoezelmateriaal

[Reactie gewijzigd op donderdag 11 juni 2015 17:07]


Door Tweakers user Frozen, donderdag 11 juni 2015 18:38

arjants schreef op donderdag 11 juni 2015 @ 17:07:
super actie, de euro's zijn onderweg.
Is het ook mogelijk om materiaal te doneren, misschien dingen waar we hier makkelijk aan kunnen komen en daar niet? bv snoezelmateriaal
:D O+ Bedankt!
Dat is een hele goede vraag! Volgens mij gaan de dames en heer daar naartoe met de bus (om de kosten te drukken) en kunnen ze maar een beperkte hoeveelheid bagage meenemen. Ik hoorde wel dat ze een klein beetje kleding meenemen aangezien dat daar soms duur kan zijn. Andere spullen kopen ze daar omdat dat vaak een stuk goedkoper is. :)

[Reactie gewijzigd op donderdag 11 juni 2015 18:50]


Door Tweakers user sypie, vrijdag 12 juni 2015 07:24

Zeg, die mensen zijn niet gehandicapt, tenzij ze letterlijk geen handen meer hebben. Die mensen zijn lichamelijk of geestelijk beperkt.

Verder een prima actie.

Door Tweakers user Ample Energy, vrijdag 12 juni 2015 08:55

Overigens weet ik niet of je de naam Tweakers mag gebruiken. Stel dat dat daar in Nis alleen een front voor internationale drugshandel is :P

Hoe gaat het met de actie? Ik blijf het jammer vinden dat er op zo'n kleine afstand zo'n wereld van verschil is. Zijn er eigenlijk het hele jaar door vrijwilligers uit Nederland of alleen in de vakanties?

Door Tweakers user Sjoerdfoto, vrijdag 12 juni 2015 10:11

Mooie actie! Zelf twee keer op werkvakantie naar Servië geweest (2009 & 2012) maar het is soms onbeschrijfelijk wat je daar tegen komt. In gehandicapten instellingen is het onvergelijkbaar met nederland wat betreft de huisvesting en verzorging, maar de mensen zijn zo ontzettend blij met alleen je aanwezigheid al, fantastisch.
Kinderwerk op straat is nog best lastig. Veel gezinnen zijn erg terughoudend, en bij een bepaald project hebben we ze letterlijk van de straat moeten plukken en ze basisdingen als netjes eten, tandenpoetsen en handen wassen moeten leren: daar hadden ze nog nooit van gehoord. Best schrijnend als je daar dan als goedgevulde Nederlander tegenover zit.
Voor ons is het project Servië nu afgesloten, we willen in 2016 naar Albanië gaan, dus daar volop mee bezig.
Anyway, heel veel succes!!

Door Tweakers user Frozen, vrijdag 12 juni 2015 11:20

Ample Energy schreef op vrijdag 12 juni 2015 @ 08:55:
Overigens weet ik niet of je de naam Tweakers mag gebruiken. Stel dat dat daar in Nis alleen een front voor internationale drugshandel is :P

Hoe gaat het met de actie? Ik blijf het jammer vinden dat er op zo'n kleine afstand zo'n wereld van verschil is. Zijn er eigenlijk het hele jaar door vrijwilligers uit Nederland of alleen in de vakanties?
Jawel, ik heb zeef een DM gestuurd en ik maakte daaruit op dat hij liever het logo niet ziet. Echter heb ik daar een soort van oplossing voor gevonden met een logo gedesigned door http://gathering.tweakers...message/44152232#44152232. Verder heet het bedrijf wel tweakers, maar zijn we ook "tweakers" dus zet ik het er op. :) Hoe moet ik ons anders noemen? :P

Hoe het gaat met de actie, momenteel hebben we met z'n allen 45 euro opgehaald! :)

Overigens zijn er alleen in de vakanties mensen van deze stichting uit Nederland. Volgens mij komen er af en toe ook mensen uit andere landen om er te helpen. :)
Sjoerdfoto schreef op vrijdag 12 juni 2015 @ 10:11:
Mooie actie! Zelf twee keer op werkvakantie naar Servië geweest (2009 & 2012) maar het is soms onbeschrijfelijk wat je daar tegen komt. In gehandicapten instellingen is het onvergelijkbaar met nederland wat betreft de huisvesting en verzorging, maar de mensen zijn zo ontzettend blij met alleen je aanwezigheid al, fantastisch.
Kinderwerk op straat is nog best lastig. Veel gezinnen zijn erg terughoudend, en bij een bepaald project hebben we ze letterlijk van de straat moeten plukken en ze basisdingen als netjes eten, tandenpoetsen en handen wassen moeten leren: daar hadden ze nog nooit van gehoord. Best schrijnend als je daar dan als goedgevulde Nederlander tegenover zit.
Voor ons is het project Servië nu afgesloten, we willen in 2016 naar Albanië gaan, dus daar volop mee bezig.
Anyway, heel veel succes!!
Wow wat een intrigerend verhaal. Ik ben zelf nog nooit in Servië geweest, dus ik heb eigenlijk geen idee hoe het er in het echt aan toe gaat. Natuurlijk heb ik wel gekeken op Google Earth hoe het er uit zag daar, maar het leven is hier een stuk beter. Is het niet de infrastructuur, dan is het wel de kwaliteit en toegang tot basisvoorzieningen.
Hartelijk bedankt! Jij ook erg veel succes (en plezier) in Albanië! Ik ben benieuwd naar je ervaringen!

[Reactie gewijzigd op dinsdag 23 juni 2015 14:23]


Door Tweakers user Abledon, vrijdag 12 juni 2015 11:30

Mooie actie !
Hierbij mijn vier festivalbiertjes (is toch meer water dan bier ;) )

Heel veel succes en ik ben benieuwd naar het vervolg !

Door Tweakers user Frozen, vrijdag 12 juni 2015 11:43

Abledon schreef op vrijdag 12 juni 2015 @ 11:30:
Mooie actie !
Hierbij mijn vier festivalbiertjes (is toch meer water dan bier ;) )

Heel veel succes en ik ben benieuwd naar het vervolg !
Super bedankt! :D Je bent de eerste van vandaag! Het vervolg gaat er sowieso komen. Ik moet toch als niet-de-meest-sociale tweaker naar de stichting toe om het te overhandigen he! Ik ben momenteel bezig met de "kaart/cheque"te ontwerpen. Het ontwerp moet binnenkort af zijn! :)

Door Tweakers user Ample Energy, vrijdag 12 juni 2015 11:54

Frozen schreef op vrijdag 12 juni 2015 @ 11:20:
[...]

Jawel, ik heb zeef een DM gestuurd en ik maakte daaruit op dat hij liever het logo niet ziet. Echter heb ik daar een soort van oplossing voor gevonden met een logo gedesigned door http://gathering.tweakers...message/44152232#44152232. Verder heet het bedrijf wel tweakers, maar zijn we ook "tweakers" dus zet ik het er op. :) Hoe moet ik ons anders noemen? :P
Wilde het alleen even melden :P
Mooie oplossing, het gaat dus helemaal goedkomen! Nu nog voor de mensen daar, dus laten we hopen dat er nog genoeg tweakers zijn die deze post lezen.

Door Tweakers user Frozen, vrijdag 12 juni 2015 12:48

Ample Energy schreef op vrijdag 12 juni 2015 @ 11:54:
[...]

Wilde het alleen even melden :P
Mooie oplossing, het gaat dus helemaal goedkomen! Nu nog voor de mensen daar, dus laten we hopen dat er nog genoeg tweakers zijn die deze post lezen.
Ik heb het ideetje van de kaart/cheque (ik weet nog steeds niet hoe ik zoiets moet noemen :9 ) toegevoegd aan het blogje. Eventueel zijn hier de linkjes:
Klein: http://static.tweakers.ne...CnrK2uRZZKzYBnjn/full.png
High-res: http://static.tweakers.ne...P2efmvSBJXnmQbnS/full.png

(en dan nog de namen er omheen :) )

[Reactie gewijzigd op vrijdag 12 juni 2015 12:48]


Door Tweakers user MastersInstinct, zaterdag 13 juni 2015 08:16

Geld is onderweg. Goede actie!

Door Tweakers user Frozen, zaterdag 13 juni 2015 12:04

Hartelijk bedankt! Daar zullen de bewoners erg blij mee zijn! :D

[Reactie gewijzigd op zaterdag 13 juni 2015 12:04]


Door Tweakers user Anoniem: 372172, zaterdag 13 juni 2015 15:13

Donatie gedaan :) Keep up the good work!

Door Tweakers user Frozen, zaterdag 13 juni 2015 20:28

Alcyone schreef op zaterdag 13 juni 2015 @ 15:13:
Donatie gedaan :) Keep up the good work!
Super cool en erg bedankt! Helaas schrijven de banken geen geld over tijdens de weekenden in het geval dat twee mensen een andere bank hebben, dus ik kan maandag pas precies zien hoeveel we gezamelijk opgehaald hebben! Ondertussen heb ik een statusbar toegevoegd. Ik zal deze elke dag om 20:00 updaten. :)

[Reactie gewijzigd op zaterdag 13 juni 2015 20:29]


Door Tweakers user pclinde, zondag 14 juni 2015 21:35

Hey Frozen,

Wat een geweldig mooi project! Mijn moeder heeft altijd als verzorgster in de gehandicaptezorg gezeten. Toen ik nog op de basisschool zat ging ik na mijn schooltijden bij haar langs. Ik was toen nog heel jong en speelde met gehandicapte leeftijdsgenoten. Later is ze naar een volwasseneopvang gegaan. Hier ging ik ook vaak langs. Gezellig praten, muziek maken en eten met deze lieve mensen.

Ik ben toevallig gisteren nog op een zomerfeest geweest van de Zuidwester. Dit is een heel groot terrein achter mijn huis voor mensen met een verstandelijke beperking. Ze wonen en werken daar. De mensen zijn altijd zo blij en staan lekker te dansen op Nederlandse muziek. Als ze een colaatje krijgen en een zakje chips, dan zijn ze helemaal enthousiast. Iets waar wij zeker iets van kunnen leren. Uiteraard hebben deze mensen een verstandelijke beperking, maar er zijn genoeg mensen in onze maatschappij die een voorbeeld kunnen nemen aan deze mensen. Ze zijn zo lief en warm en ontvangen je veelal met open armen.

Geweldig initiatief! Het zet me serieus aan het denken om een keer iets te doen voor een project zoals Nis. Uiteraard heb je mijn donatie ontvangen. Echt man! Een hoop liefde van deze kant.

[Reactie gewijzigd op zondag 14 juni 2015 22:03]


Door Tweakers user Frozen, zondag 14 juni 2015 22:03

pclinde schreef op zondag 14 juni 2015 @ 21:35:
Hey Frozen,

Wat een geweldig mooi project! Mijn moeder heeft altijd in de zorg gehandicaptezorg gezeten. Toen ik nog op de basisschool zat ging ik na mijn schooltijden bij haar langs. Ik was toen ook nog heel jong en speelde met gehandicapte leeftijdsgenoten. Later is ze naar een volwasseneopvang gegaan. Hier ging ik ook vaak langs. Gezellig praten, muziek maken en eten met deze lieve mensen.

Ik ben toevallig gisteren nog op een zomerfeest geweest van de Zuidwester. Dit is een heel groot terrein achter mijn huis voor mensen met een verstandelijke beperking. Ze wonen en werken daar. De mensen zijn altijd zo blij en staan lekker te dansen op Nederlandse muziek. Als ze een colaatje krijgen en een zakje chips, dan zijn ze helemaal enthousiast. Iets waar wij zeker iets van kunnen leren. Uiteraard hebben deze mensen een verstandelijke beperking, maar er zijn genoeg mensen in onze maatschappij die een voorbeeld kunnen nemen aan deze mensen. Ze zijn zo lief en warm en ontvangen je veelal met open armen.

Geweldig initiatief! Het zet me serieus aan het denken om een keer iets te doen voor een project zoals Nis. Uiteraard heb je mijn donatie ontvangen. Echt man! Een hoop liefde van deze kant.
Je bent vanaf jongs af aan al bezig geweest met het helpen van de "minder bedeelde mens". Hoewel ik dat nu wel zo zeg heb ik ergens wel het gevoel dat die mensen plezier op een veel intensievere manier dan wij beleven. Ik krijg eigenlijk altijd het idee dat wanneer die mensen een lekkernij wordt aangeboden, ze hetzelfde gevoel krijgen als wij weer een dichte doos thuis hebben staan. Het is natuurlijk heel erg lastig emoties van andere mensen naast je eigen te leggen, maar toch zie je vaak wel dat die mensen vrolijk zijn.

Ik ga denk ik een blogje schrijven over het starten van zo'n project en waarom ik dit project gestart ben.

Hartelijk bedankt voor je complimentje en liefde, namens de bewoners en stichting bedankt voor je donatie! O+

Edit: Blogje staat online: De officiële blog van Frozen: Achtergrond: Tweakers helpen daar

[Reactie gewijzigd op zondag 14 juni 2015 23:14]


Door Tweakers user artificial_sun, vrijdag 19 juni 2015 15:40

Goed initiatief. Ik had gister nog wat budget over bij een aankoop, dus dat heb ik gedoneerd.

Ik ben ook klaar met giro 555, als ik voor strijkstokken wil betalen ga ik wel naar een violen maker. :P

Door Tweakers user Frozen, vrijdag 19 juni 2015 15:45

artificial_sun schreef op vrijdag 19 juni 2015 @ 15:40:
Goed initiatief. Ik had gister nog wat budget over bij een aankoop, dus dat heb ik gedoneerd.

Ik ben ook klaar met giro 555, als ik voor strijkstokken wil betalen ga ik wel naar een violen maker. :P
Super vriendelijk! Echt heel erg bedankt! :)

Door Tweakers user rob079, maandag 22 juni 2015 09:44

Ook een bijdrage geleverd. En wat hierboven al is aangehaald, ik steun dit soort acties ook 1000 keer liever dan die van de grote organisaties...
Prima actie!

Door Tweakers user mdenboer, dinsdag 23 juni 2015 08:13

Ook een donatie gedaan. Heel veel succes met deze actie!

Door Tweakers user Suli, dinsdag 23 juni 2015 10:01

Goed initiatief!

Door Tweakers user Frozen, dinsdag 23 juni 2015 13:45

rob079 schreef op maandag 22 juni 2015 @ 09:44:
Ook een bijdrage geleverd. En wat hierboven al is aangehaald, ik steun dit soort acties ook 1000 keer liever dan die van de grote organisaties...
Prima actie!
mdenboer schreef op dinsdag 23 juni 2015 @ 08:13:
Ook een donatie gedaan. Heel veel succes met deze actie!
Super bedankt alle drie! _/-\o_ Het is ook gewoon leuk als je dichter bij de mensen staat. Doneer je aan het rode kruis, dan gaat het geld wel naar het rode kruis (en de bazen die veel te veel geld verdienen :9 ), maar verder... Weet jij waar het naar toe gaat? :P

Door Tweakers user geldersscheepje, dinsdag 23 juni 2015 13:59

En weer een donatie op naar de 300 .... :)

Door Tweakers user Frozen, dinsdag 23 juni 2015 14:32

geldersscheepje schreef op dinsdag 23 juni 2015 @ 13:59:
En weer een donatie op naar de 300 .... :)
Hartelijk bedankt! We zijn net over de 300 heen gegaan!
Ik moet zeggen dat het toch een aardige boekhouding aan het worden is. Ik gebruik een excel sheet om jullie username + bedrag + op cheque of niet op te slaan. Momenteel hebben er al 27 mensen gedoneerd! :D

Reageren is niet meer mogelijk