én bedankt Samsung...

Door Frozen op dinsdag 19 mei 2015 00:31 - Reacties (76)
Categorie: Afvalputje, Views: 16.101

Het was een koude decembernacht, zo'n nacht dat je eigenlijk met je vrouwtje voor de haard wilt zitten met een kopje warme Chocomel. Echter had ik geen vrouwtje én geen haard, dus zat ik op mijn favoriete website: Tweakers.net. Tot mijn grote verbazing kreeg ik een DM van een tweaker, met het bericht dat er nog mensen werden gezocht om een review te schrijven over een monitor: [ADV] Gezocht: testers voor de Samsung LU28D590D Monitor
We zoeken 5 users die het leuk vinden om deze monitor te testen en te reviewen: pricewatch: Samsung U28D590D Zilver

Aanmelden kan door voor 12 december een mail te sturen naar: [email], met daarin: username, voor- en achternaam, adresgegevens en telefoonnummer.

Uiterlijk 12 december nemen we contact op met de vijf testers. Diegene krijgt de monitor thuisgestuurd en krijgt twee weken de tijd om de Samsung u28d590d te testen en te reviewen. Daarna wordt de monitor weer opgehaald.
Ik was dus wel enthousiast, het was namelijk een monitor van Samsung, wat overigens niet het minste merk op de markt is. Ik stuurde dus een mailtje naar het bovenstaande adres en kreeg te horen dat ik één van de gelukkig was. Super gaaf dus, echter moest ik wel even als één van de gelukkig de gebruiksersovereenkomst getekend retour sturen. Deze gebruikersovereenkomst was erg "indekkend" opgesteld en bevatte de volgende 3 dreigende passages:
  1. Samsung stelt aan Gebruiker voor een periode van veertien 14 dagen (“Testperiode”) om niet in bruikleen de volgende Monitor met toebehoren ter beschikking, welke Gebruiker hierbij verklaart in goede staat te ontvangen: Merk: Samsung U28D590D
  2. Indien Gebruiker niet onmiddellijk voldoet aan het bepaalde in het voorgaande lid en ook na verzoek van Tweakers.net of Samsung daartoe niet de Monitor teruggeeft aan Samsung, verbeurt Gebruiker een boete van EUR 100,- voor iedere dag dat Gebruiker, na schriftelijk door Tweakers.net of Samsung aangemaand te zijn, aan zijn verplichtingen niet voldoet, zulks onverminderd het recht van Tweakers.net en Samsung om naast de boete volledige schadevergoeding te eisen.
  3. Tweakers.net en Samsung gezamenlijk zijn bevoegd om, indien omstandigheden daartoe aanleiding geven, deze gebruikers- overeenkomst éénzijdig te wijzigen.
Het eerste punt vond ik vrij vreemd, aangezien niemand kan garanderen dat ik het pakket in goede staat kan ontvangen. Het gebeurt maar al te vaak dat er een pakketje met de post kwijt en/of beschadigd raakt.
Het tweede punt vond ik vrij dreigend voor iets wat door een vrijwilliger, voor twee bedrijven gratis wordt gedaan. Honderd euro per dag bovenop een schadevergoeding, een buitenproportionele manier om met een bezoeker van een website om te gaan.
Het derde punt vond ik vrij naar, het zou dus kunnen betekenen dat Tweakers.net en Samsung, beide in staat zijn de overeenkomst, nadat ik hem heb getekend te wijzigen.

Nadat ik Tweakers ik via de mail op het bovenstaande heb gewezen, kreeg ik het antwoord dat de ervaring had geleerd dat ze gebruik moeten maken van een bruikleenovereenkomst. Verder wilden ze mensen uit de community een kans geven producten te testen, zodat ze bijvoorbeeld beter een keuze kunnen maken voor het aanschaffen van een product waaar ze interesse in hebben. Een andere reden was dat mensen dan als eerste kunnen 'spelen' met nieuwe producten die op de markt zijn gekomen. Bovendien waren er natuurlijk meerdere geïnteresseerden.

Ik had vanaf dat moment dus al een flink nare smaak in de mond. Aangezien ik de community een plezier wilde doen met deze review, ben ik toch maar akkoord gegaan.

Toen begon het inlezen. Ik begon eerst informatie in te winnen via de bekende topics van Kid Jansen op het forum. Vervolgens begon ik te zoeken naar een goedkope manier van het testen van monitoren. Uiteindelijk ben ik uitgekomen op open-source software (Dispcal GUI) en heb ik een colorimeter aangeschaft. Toen was het tijd om de monitor uit te pakken, foto's te maken, te testen en de review te schrijven. Uiteindelijk heeft er meer dan 50 uur in de gehele review gezeten.

De monitor, die ik overigens op de meest keurige manier mogelijk had open gemaakt, stuurde ik netjes en op tijd terug. Ik mailde Tweakers wanneer de monitor was opgehaald en een link naar het vrachtbriefnummer en door wie hij was getekend. Aangezien de monitor niet door mijn contactpersoon bij Tweakers was getekend, wilde ik graag een bevestiging dat de monitor daadwerkelijk was aangekomen. Ik wilde namelijk niet 100 euro per dag betalen, inclusief een schadevergoeding; geen antwoord ontvangen van Tweakers.

Blijkbaar werd de tijd die ik in de review heb gestoken en de risico's die ik heb gelopen door jullie gewaardeerd. Voordat ik het wist was ik genomineerd als reviewer van de maand en binnen niet al te lange tijd stond ik op de frontpage met een aantal andere tweakers met prachtige reviews, als reviewer van de maand januari 2015. Hartelijk bedankt medetweakers! :) Dat artikel is ondertussen meer dan 18000 keer bekeken, in deze periode is de review zelf meer dan 5000 keer bekeken. Dat ik reviewer van de maand werd, heeft dus absoluut bijgedragen aan de aandacht die de review van geïnteresseerden kreeg.

Je zou verwachten dat Samsung dus erg blij was met het werk wat ik van de review had gemaakt en de aandacht die de review heeft gekregen. Ik hoopte dus op een subtiel bedankje vanuit de kant van Samsung, eventueel via Tweakers. Echter gebeurde er twee maanden lang helemaal niets, er leek wel radiostilte te zijn. Toen begon ik met het emailen van Samsung ter attentie van de marketing afdeling, maar elke keer vertelde de mevrouw van de livechat dat ze mijn email niet hadden ontvangen. Vervolgens moest ik een formulier invullen wat ondanks "t.a.v. marketing & sales" werd doorgestuurd naar de technische afdeling van Samsung. Zoals je al kan raden verwees de vriendelijke meneer me door naar de livechat. Ik heb het dus nog een keer geprobeerd om via de livechat contact te maken met de marketing & sales afdeling van Samsung: Niet gelukt.

Een maand geleden begon ik tweakers dus te mailen dat ik een aantal maanden geleden een monitor had gereviewd, maar nog niets van tweakers of Samsung had vernomen. Niet ééns een berichtje met "bedankt voor het schrijven van de review." Ik heb twee weken gewacht en ze een herinnering van de mail gestuurd: weer geen antwoord.

Wat is er na die 50 uur werk en review van de maand, nou moeilijk aan op zijn minst: "Bedankt voor het schrijven van de review, we waarderen je inzet.", van Samsung? Ik heb in ieder geval een vieze smaak in mijn mond. :/

Samenvattend, was Tweakers blijkbaar mijn contactpersoon en had Samsung er niets mee te maken. :? Overigens was er een foutje gemaakt, wordt er gekeken of de bruikleenovereenkomst minder dreigend kan worden opgesteld en ik ben bedankt voor het schrijven van de review. :)Edit: 13-09-2018, er is ondertussen veel veranderd: Ginz in 'plan: Vul de survey in en wie weet test jij de Samsung Curved Ultra-...

Volgende: Xiaomi USB LED light 06-'15 Xiaomi USB LED light
Volgende: €30,- voor GTA V PC 04-'15 €30,- voor GTA V PC

Reacties


Door Tweakers user Foritain, maandag 18 mei 2015 21:14

Een klein woord van dank zou toch moeten kunnen. Dit klinkt wel een beetje spijtig.

Ik hoop dat hun RMA afdeling scherper is ;)

Door Tweakers user RobinHood, maandag 18 mei 2015 21:19

Tja, ik heb mij daarom toen ook niet ingeschreven, het is gewoon een goedkope manier om reviews te krijgen, je steekt er tijd, dus geld in, en je mag hem vrolijk terugsturen, ja dááág.

Ik vind het schrijven van reviews best leuk, wou dat ik het vaker kon doen, maar dan schrijf ik iets wat van mij is, voor de lol. Niet dat ik 2 weken wordt gebruikt als review-vee en daarna maar mijn "prijs" moet teruggeven, wat is de prijs eigenlijk?

"Win nu de nieuwste Aston Martin, voor een week, vertel je vrienden hoe awesome hij is, en na die week komen we hem ophalen! Helemaal gratis"

Eh :X

Door Tweakers user Bitage, maandag 18 mei 2015 21:26

Nee je begrijpt het verkeerd: jij moet dankbaar zijn dat je gratis voor Tweakers en Samsung 50 uur hebt mogen werken zonder betaald te krijgen voor de communie, zodat Tweakers en Samsung meer geld kunnen verdienen. Zo werkt dat namelijk broeder, hamer en sikkel! :p

Door Tweakers user Fairy, maandag 18 mei 2015 21:45

Inderdaad heel apart. Ik zou zelf best uitgebreid willen reviewen, maar niet als ik een produkt terug moet sturen.

Ik zou het eerlijker vinden als je een betaalbaar produkt mag houden (ligt er aan wat de leverancier beschikbaar wil stellen), of op zijn minst een discount, zodat je het produkt kunt aanschaffen met korting als je deze wilt houden, of in ieder geval een korting in zijn algemeen bij dat bedrijf zodat je iets anders kan kopen, of nog even kan wachten tot de opvolger.

Maarja het is vrije keuze. Als jij kiest dat je het reviewt, terug moet brengen en vervolgens stank voor dank krijgt is een reële mogelijkheid.

Het is vooralsnog niet netjes van Samsung.

Moet wel zeggen, chapeau voor die review, wat ongelooflijk uitgebreid!

Door Tweakers user DrDrax, maandag 18 mei 2015 21:49

Wat een review, ik had hem nog niet gelezen, maar je blijft aant scrollen.. :)

idd flink wat werk in gestoken.

Als ik bij Samsung wat te zeggen had gehad, had je er 3 van me gekregen + een eco bubble wm !!!

Door Tweakers user boomr, maandag 18 mei 2015 22:02

Wat je nu van de redactie van tweakers.net verwacht is me niet duidelijk. Van samsung ben ik inmiddels wel een HELE slechte communicatie gewend. Ik heb over mijn galaxy S3 en S3 4G veel contact gezocht met ze maar elke keer is dat op een teleurstelling uitgelopen. Geen antwoord, vreemde antwoorden, of met een pilsje het riet ingestuurd worden (wacht...iets klopt niet aan dat gezegde).

Door Tweakers user O88088, maandag 18 mei 2015 22:41

Van een miljardenbedrijf als Samsung verwacht je toch dat er talloze goedkope goodies moeten rondslingeren. Al geven ze je een shirt of een pen of een sleutelhanger, dan heb je toch iets. Als je er niks voor krijgt dan slaat heel de actie nergens op.

Door Tweakers user Opinion, maandag 18 mei 2015 22:48

Bedankt voor het delen. Volgende keer zal je vast weer mee doen?

Door Tweakers user Erwin, maandag 18 mei 2015 23:11

Met die voorwaarden was ik persoonlijk al afgehaakt - wordt graag serieus genomen; als ze dat ding terug willen stuur ik hem gewoon terug, hoef je vooraf niet met dwangsommen te gaan zwaaien.

Ik weet natuurlijk niet of je afstand hebt moeten doen van de content die je "gemaakt" hebt: de review. Maar ik zou hem uit principe dumpen, of dit verhaal kort samengevat in Bold erboven zetten.

Maar ben wel een beetje gekleurd, want Samsung komt hier na talloze tegenvallers er niet meer in (Stofzuiger, magnetron, smartphones telkens tegenvallers qua kwaliteit.).

Door Tweakers user Kiswum, maandag 18 mei 2015 23:47

Ik had niet verwacht dat men de monitoren weer terug moest sturen. Ik had verwacht dat men zo'n apparaat wel mochten houden. Je steekt er erg veel tijd in (wat men ook wel verwacht ivm de eisen die men stelt) en vervolgens moet je het daarna weer terug sturen.

Men weet blijkbaar niet wat het kost aan uren om een goede review te schrijven, het minste wat men kan doen is je bedanken voor de inzet.
Bij het reviewen van de S6 Edge, mocht je de telefoon naderhand houden. Dat ik voor mijn werk geen bedankje heb gekregen, dat vind ik zo'n geval echt niet erg. In de vorm van een apparaat heb ik mijn vrije tijd graag opgeofferd.

Waarschijnlijk denk jij nu wel twee keer na voordat je een apparaat gaat reviewen voor Tweakers en de fabrikant.

Door Tweakers user stin00, dinsdag 19 mei 2015 00:36

Erg jammer om te lezen dat Samsung op deze manier met je omgaat, treurig gewoon.
Gelukkig zijn alle Tweakers je zeer dankbaar voor je harde werken en prachtige review, dus moet de bittere smaak toch wat ontnemen :)

Niet dat je er iets aan hebt, maar Samsung komt hier het huis niét meer in.
Ik heb maanden lang met een Samsung EVO 840 SSD gezeten die tergend traag was.

De nieuwe firmware heeft echt bijzonder lang op zich laten wachten en Samsung wilde onder geen enkele voorwaarde meewerken 'omdat de problemen wel meevielen'.

Het was op een gegeven moment zo droevig dat mijn HDD in een aantal gevallen sneller was dan de SSD.

Maarja wellicht zijn ze boos dat je de monitor (terecht) 3 uit 5 sterren geeft.
Ik heb zelf ooit de Qnix gereviewd puur voor de fun en veel, veel minder uitgebreid maar ik weet hoeveel tijd, moeite en brainstormen hier in zit.

Mijn medeleven heb je, al koop je daar niks voor.
Samsung maakt hier geen goede beurt mee.

Door Tweakers user Frozen, dinsdag 19 mei 2015 01:08

stin00 schreef op dinsdag 19 mei 2015 @ 00:36:
Erg jammer om te lezen dat Samsung op deze manier met je omgaat, treurig gewoon.
Gelukkig zijn alle Tweakers je zeer dankbaar voor je harde werken en prachtige review, dus moet de bittere smaak toch wat ontnemen :)

Niet dat je er iets aan hebt, maar Samsung komt hier het huis niét meer in.
Ik heb maanden lang met een Samsung EVO 840 SSD gezeten die tergend traag was.

De nieuwe firmware heeft echt bijzonder lang op zich laten wachten en Samsung wilde onder geen enkele voorwaarde meewerken 'omdat de problemen wel meevielen'.

Het was op een gegeven moment zo droevig dat mijn HDD in een aantal gevallen sneller was dan de SSD.

Maarja wellicht zijn ze boos dat je de monitor (terecht) 3 uit 5 sterren geeft.
Ik heb zelf ooit de Qnix gereviewd puur voor de fun en veel, veel minder uitgebreid maar ik weet hoeveel tijd, moeite en brainstormen hier in zit.

Mijn medeleven heb je, al koop je daar niks voor.
Samsung maakt hier geen goede beurt mee.
Ik zal je eerlijk vertellen dat ik vanwege het contact, ofwel het gebrek ervan, de eindscore van de review een punt omlaag heb gehaald (lees de alinea hieronder). Ze kunnen die punt overigens eenvoudig weer terug winnen, als het ze lukt mijn vertrouwen in het merk Samsung weer te herstellen. Ik kan toch geen monitor aanraden, als de fabrikant (ofwel de maker) van de monitor, het te veel moeite vindt iemand op fatsoenlijke wijze te bedanken. :?

De monitor is prima voor de casual gamer, maar voor andere toepassingen zijn er betere monitoren op de markt. De vraag is dan: moet ik de monitor beoordelen puur op de "casual gamer" of ook op de rest van de toepassingen voor een monitor. Als ik hem op de "casual gamer" beoordeel, is hij 4 sterren waard. Beoordeel ik hem op de rest van de toepassingen dan zijn 3 sterren meer op zijn plaats.
VasZaitsev schreef op maandag 18 mei 2015 @ 21:19:
Tja, ik heb mij daarom toen ook niet ingeschreven, het is gewoon een goedkope manier om reviews te krijgen, je steekt er tijd, dus geld in, en je mag hem vrolijk terugsturen, ja dááág.

Ik vind het schrijven van reviews best leuk, wou dat ik het vaker kon doen, maar dan schrijf ik iets wat van mij is, voor de lol. Niet dat ik 2 weken wordt gebruikt als review-vee en daarna maar mijn "prijs" moet teruggeven, wat is de prijs eigenlijk?

"Win nu de nieuwste Aston Martin, voor een week, vertel je vrienden hoe awesome hij is, en na die week komen we hem ophalen! Helemaal gratis"

Eh :X
Ik lijk dit gevoel ook te krijgen ja. Een soort van, hier ga maar eens lekker wat reclame voor ons in je vrije tijd maken. Ik vind het prima om content voor jullie te maken en tegelijkertijd reclame te maken voor een bedrijf, maar er zou wel iets tegenover mogen staan van het bedrijf. Ik zal mij in de huidige situatie wel twee keer achter de oren krabben, voordat ik weer meedoe met een dergelijke actie. Bovendien heb ik volgens mij al genoeg positieve reclame voor Samsung gemaakt. Onder andere met De officiële blog van Frozen: Preview event: Samsung Galaxy S6
Kiswum schreef op maandag 18 mei 2015 @ 23:47:
Ik had niet verwacht dat men de monitoren weer terug moest sturen. Ik had verwacht dat men zo'n apparaat wel mochten houden. Je steekt er erg veel tijd in (wat men ook wel verwacht ivm de eisen die men stelt) en vervolgens moet je het daarna weer terug sturen.

Men weet blijkbaar niet wat het kost aan uren om een goede review te schrijven, het minste wat men kan doen is je bedanken voor de inzet.
Bij het reviewen van de S6 Edge, mocht je de telefoon naderhand houden. Dat ik voor mijn werk geen bedankje heb gekregen, dat vind ik zo'n geval echt niet erg. In de vorm van een apparaat heb ik mijn vrije tijd graag opgeofferd.

Waarschijnlijk denk jij nu wel twee keer na voordat je een apparaat gaat reviewen voor Tweakers en de fabrikant.
Het is natuurlijk ergens wel krom dat jullie een Galaxy S6 Edge krijgen en bij mij een bedankje al te veel moeite lijkt te zijn. Persoonlijk wilde ik naar Samsung mailen met de vraag of ik een Galaxy S6 mocht reviewen, aangezien er in tegenstelling tot de S6 wel al een hoop goede reviews van de S6 Edge op tweakers staan.

Over de monitor: Echter zijn we nu een aantal maanden, mails, livechat gesprekken en een aantal views verder zonder resultaat. Daarom probeer ik op deze manier contact te maken met Samsung, in de hoop dat ze eindelijk contact op willen nemen met mij.

[Reactie gewijzigd op dinsdag 19 mei 2015 01:10]


Door Tweakers user MAX3400, dinsdag 19 mei 2015 07:30

Bedankt voor je blog en jouw (helaas negatieve) ervaring. Was er niet een idee van Zeef en anderen om binnenkort een real life meeting te organiseren onder het mom van "laten we het met zijn allen beter maken en positieve kritiek wordt op prijs gesteld"?

Zelfs als je er niet bij kan zijn, moet ik persoonlijk zeggen dat T.net dus eigenlijk helemaal van dit soort promo-akties af moet; de mensen die echt f****ing veel tijd in deze "gratis" site steken, worden er amper voor beloond. Dat is wel meer met gratis sites maar de manier waarop, vind ik echt van de honden besnuffeld.

Je hebt me in ieder geval overtuigd om niet meer blindelings te klikken op "ik doe mee en kan een review schrijven"!

Door Tweakers user GZFan, dinsdag 19 mei 2015 07:52

Hmmm... Samsung en Tweakers zochten mensen die het leuk vonden om een monitor te testen.
Van tevoren wist je dat de monitor weer opgehaald zou worden.
Jij vond die voorwaarden leuk genoeg om mee te doen.
Maar achteraf had je toch liever die monitor gehouden, of iets anders gekregen.

Sja... Ik snap je wel hoor, maar ik vind het ook wel wat kinderachtig... :o

Door Tweakers user Maikel64, dinsdag 19 mei 2015 08:18

GZFan schreef op dinsdag 19 mei 2015 @ 07:52:
Hmmm... Samsung en Tweakers zochten mensen die het leuk vonden om een monitor te testen.
Van tevoren wist je dat de monitor weer opgehaald zou worden.
Jij vond die voorwaarden leuk genoeg om mee te doen.
Maar achteraf had je toch liever die monitor gehouden, of iets anders gekregen.

Sja... Ik snap je wel hoor, maar ik vind het ook wel wat kinderachtig... :o
Volgens mij gaat het niet persé om het feit dat de monitor retour moest, maar meer dat er vanuit zowel Samsung als Twakers geeneens een bedankje (al is het een snel mailtje) is gekomen.

Dat is gewoon niet netjes gezien de tijd en moeite die in de review is gestoken.

Door Tweakers user Jeroenneman, dinsdag 19 mei 2015 08:48

Tja, ze zijn natuurlijk tot niks verplicht.

Als jij er dan achteraan gaat mailen, is dat toch niet de schuld van Samsung?

Door Tweakers user Chrisz, dinsdag 19 mei 2015 09:05

Een klein presentje voor zo'n uitgebreide review lijkt me wel op zijn plaats!

Door Tweakers user Gieltje, dinsdag 19 mei 2015 09:22

Heb zelf ook een aanvaring gehad met deze voorwaarden (minus de dwangsommen), vooral dat je al van tevoren accoord gaat dat je de spullen correct ontvangen hebt kan gewoon niet.
Als je zo zeker wilt zijn dat je niet meer aansprakelijk bent zodra je het verstuurd dan verstuur je het goed verzekerd en neem je in de voorwaarden op dat je aansprakelijk bent voor het correct aannemen van het pakket en de afhandeling naderhand.

Destijds heb ik er ook geen punten voor ingehouden (het toestel dat ik moest testen was vanzichzelf al gewoon slecht).

Ik denk ook niet dat die regel, en enkele anderen, in een rechtzaal stand zullen houden.
Als tweakers serieus wil overkomen dan herschrijven ze de volledige gebruikersovereenkomst, de regels zijn slecht opgesteld, het taalgebruik is juridisch gezien gewoon jammerlijk en het roept niet aan tot extra compassie met het product of met tweakers.

Door Tweakers user dennisk., dinsdag 19 mei 2015 10:05

Goede post.

Zelf review ik momenteel de Asus T300 Chi, welke ik ook heb verkregen door een testpanel van Tweakers. Deze wordt donderdag weer opgehaald :+ . Toch wel jammer.

Ben het ermee eens dat de dwangsommen opleggen wel erg buitenproportioneel is, maar aan de andere kant kan ik het me wel voorstellen. In dit geval willen ze een product terug, maar zonder dwangsom hebben ze wellicht minder kans dat iets terug komt.

Aan de andere kant. We hebben het hier over Tweakers en leden van Tweakers die het leuk vinden om items te reviewen. Waarom dan op deze manier met ze omgaan. Net wat je aangeeft in je stuk, waarom moet het zo dreigend.

Ben benieuwd of er een bedankje af kan :9

Door Tweakers user Splorky, dinsdag 19 mei 2015 12:21

Dat je de monitor moet inleveren kan ik me wel voor stellen, maar de voorwaarden zijn wel erg kinderachtig opgesteld.

Van Tweakers zou je ook wel überhaupt een reactie mogen verwachten, maar weet je hoeveel waarde er aan enthousiaste gebruikers gehecht wordt in de ogen van Tweakers. (ok je precieze mail en de tonatie daarvan weet ik niet, maar afgeleid van je bericht lijk je me niet een blaataap)

Door Tweakers user artificial_sun, dinsdag 19 mei 2015 15:49

Jezus, het is dat je karma krijgt voor je review anders hed ik hem zo weer gewist. Wat een actie van Samsung en tweakers. Een goodie pakket is wel het minste wat ze kunnen geven.

Door Tweakers user zeef, dinsdag 19 mei 2015 16:03

Bedankt voor het schrijven van je review. :* Je krijgt als Reviewer van de Maand twee kaartjes voor de Tweakersawards uitreiking. :)

Door Tweakers user Frozen, dinsdag 19 mei 2015 16:23

zeef schreef op dinsdag 19 mei 2015 @ 16:03:
Bedankt voor het schrijven van je review. :* Je krijgt als Reviewer van de Maand twee kaartjes voor de Tweakersawards uitreiking. :)
Bedankt voor je reactie zeef, hopelijk heb je de reacties hierboven ook gelezen. Echter ging het mij meer om Samsung. Ik maak tenslotte in de eerste plaats reclame voor hen, niet voor Tweakers. :)

Door Tweakers user burnds, dinsdag 19 mei 2015 16:28

Reactie van Zeef komt op mij wat cynisch over. Had het stijlvoller gevonden als de hand in eigen boezem werd gestoken en er wat meer uitleg wordt gegeven.

Door Tweakers user zeef, dinsdag 19 mei 2015 18:08

burnds schreef op dinsdag 19 mei 2015 @ 16:28:
Reactie van Zeef komt op mij wat cynisch over. Had het stijlvoller gevonden als de hand in eigen boezem werd gestoken en er wat meer uitleg wordt gegeven.
Ik heb even nagevraagd wat normaal de procedure is, en dat is dat er door ons een bedankmailtje wordt verzonden. Dat is blijkbaar in het geval van Frozen niet gebeurd en daarvoor mijn excuses.

Wat betreft de actie, van te voren was helder dat het alleen testen was. Dat heeft er duidelijk bij gestaan dus daarover geen misverstand.

Ja, de voorwaarden komen wat heftig over, maar we moeten wel. We sturen een item op en dat moet ook op tijd weer terug. Ik zal de Persgroep jurist vragen of we een vriendelijkere formulering kunnen krijgen met dezelfde 'kracht' voor 't geval het fout gaat.

[Reactie gewijzigd op dinsdag 19 mei 2015 18:08]


Door Tweakers user zeef, dinsdag 19 mei 2015 18:10

Frozen schreef op dinsdag 19 mei 2015 @ 16:23:
[...]

Bedankt voor je reactie zeef, hopelijk heb je de reacties hierboven ook gelezen. Echter ging het mij meer om Samsung. Ik maak tenslotte in de eerste plaats reclame voor hen, niet voor Tweakers. :)
Samsung aanspreken heeft geen zin. Tweakers is je contactpartij, niet Samsung. Als je klachten hebt of bepaalde verwachtingen: mail ons. Overigens wist je vantevoren wat de deal was. Alleen testen. Daarom vind ik het een beetje raar dat je achteraf iets verwacht. Als dat zo belangrijk is: doe dan niet mee.

De mensen die je bij Samsung spreekt zullen over 't algemeen geen idee hebben waarover dit gaat. Samsung belegt dit soort zaken bij een mediabureau en daar doen wij dan weer zaken mee. Dat je daarom een punt van je eindscore aftrekt, tja, ik vind dat jammer.

Door Tweakers user lordsnow, dinsdag 19 mei 2015 18:34

Ik heb een andere insteek, blijkbaar: een review maken doe je toch voornamelijk voor jezelf, omdat je iets hebt met het product of de techniek, en daarnaast natuurlijk voor de eventuele lezers. Je hebt veel tijd gestoken in je review (ik heb 'em er even bij gepakt en doorgelezen), maar toch zou het bij mij niet opkomen om te gaan "bedelen" voor een bedankje van de fabrikant. Je maakt de review toch immers niet voor Samsung? (Niet dat een bedankje niet kan.. het mag best wel, met de hoeveelheid werk die je er ingestoken hebt...). Laat ik het zo formuleren: ik zou een bedankje niet verwachten, en blij verast zijn als ik deze wel kreeg.

Door Tweakers user Frozen, dinsdag 19 mei 2015 18:35

zeef schreef op dinsdag 19 mei 2015 @ 18:10:
[...]

Samsung aanspreken heeft geen zin. Tweakers is je contactpartij, niet Samsung. Als je klachten hebt of bepaalde verwachtingen: mail ons.
Tot twee keer aan toe gedaan en jullie genoeg tijd gegeven te reageren, maar om één of andere reden krijg ik geen mail terug. :? Dat is de reden waarom ik dit blog schreef. Aangezien andere manieren van communicatie blijkbaar niet werken.
Overigens wist je vantevoren wat de deal was. Alleen testen. Daarom vind ik het een beetje raar dat je achteraf iets verwacht. Als dat zo belangrijk is: doe dan niet mee.
Dat ik Samsung (maar dus eigenlijk jullie) per slot van rekening via een blog moet vragen of ik alstublieft bedankt kan worden voor mijn uren inzet, vind ik uitermate teleurstellend. Vergeet niet dat ik in die tijd ook had kunnen werken, maar ik ervoor koos er voor de community een plezier te doen met een review. In plaats van daar wat tegenover te zetten, van mijn part een bedankje, reageren jullie niet op email. Zelfs niet op belangrijke email waarin ik vraag een bevestiging te krijgen van ontvangst van de monitor op HQ, aangezien de ontvangst van de monitor niet door mijn contactpersoon was ondertekend.
De mensen die je bij Samsung spreekt zullen over 't algemeen geen idee hebben waarover dit gaat. Samsung belegt dit soort zaken bij een mediabureau en daar doen wij dan weer zaken mee. Dat je daarom een punt van je eindscore aftrekt, tja, ik vind dat jammer.
Ik neem aan dat de marketing & sales afdeling er van op de hoogte is. Verder zie De officiële blog van Frozen: én bedankt Samsung...: "De monitor is prima voor de casual gamer, maar voor andere toepassingen zijn er betere monitoren op de markt. De vraag is dan: moet ik de monitor beoordelen puur op de "casual gamer" of ook op de rest van de toepassingen voor een monitor. Als ik hem op de "casual gamer" beoordeel, is hij 4 sterren waard. Beoordeel ik hem op de rest van de toepassingen dan zijn 3 sterren meer op zijn plaats."

Er stond overigens nergens dat ik niets als tegenprestatie voor het schrijven van de review kreeg. Iets wat mij niet in verhouding leek te staan met het geleverde werk, zeker gezien de andere acties op tweakers. Als het in de toekomst blijft gaan op de manier zoals het bij mij is gegaan, dan kan ik niemand aanraden om mee te doen met zo een dergelijke "actie". Er zitten een hoop risico's aan (zie de quote uit de bruikleenovereenkomst), je contactpersoon reageert niet op email en een bedankje is te moeilijk.

[Reactie gewijzigd op dinsdag 19 mei 2015 18:53]


Door Tweakers user Teijgetje, dinsdag 19 mei 2015 18:48

Aangezien de monitor niet door mijn contactpersoon bij Tweakers was getekend, wilde ik graag een bevestiging dat de monitor daadwerkelijk was aangekomen. Ik wilde namelijk niet 100 euro per dag betalen, inclusief een schadevergoeding; geen antwoord ontvangen van Tweakers.
Nu je twee kaartjes krijgt, maanden later, hoop ik niet dat die kaartjes je alsnog 10.000 euro kosten...... (feb-mei x100 + schadevergoeding) :+
Hopelijk komt er dan, naast een kleinigheidje van Tweakers waar het duidelijk niet om ging of wat verwacht werd, ook nog een ontvangstbevestiging van dat schermpje van 420 euro.;)

@ Zeef;
Overigens wist je vantevoren wat de deal was. Alleen testen. Daarom vind ik het een beetje raar dat je achteraf iets verwacht. Als dat zo belangrijk is: doe dan niet mee.
Tweakers gaat toch zo prat op zijn community(gevoel)?
Ik weet natuurlijk niet hoe jij dat ziet maar een simpel bedankje (en ontvangstbevestiging) van Tweakers en/of Samsung is in mijn ogen niet echt iets verwachten "in ruil voor", dat lijkt me meer vanzelfsprekend in een community waar je elkaar zegt te respecteren.
En dan komt de waardering weliswaar daarna uit de community, gezien de nominatie, als Tweakers redactie is een mailtje als blijk van waardering toch niet te veel moeite om dat community-gevoel te onderstrepen ? (we hebben toch ooit in onze opvoeding "Dank je wel" leren zeggen als je iets kreeg?)

[Reactie gewijzigd op dinsdag 19 mei 2015 19:03]


Door Tweakers user zeef, dinsdag 19 mei 2015 19:23

[url url="http://frozen.tweakblogs.net/blog/11797/en-bedankt-samsung#r_165439" external=0]Teijgetje schreef op dinsdag 19 mei 2015 @ 18:48:[/urll]

@ Zeef;

[...]

Tweakers gaat toch zo prat op zijn community(gevoel)?
Ik weet natuurlijk niet hoe jij dat ziet maar een simpel bedankje (en ontvangstbevestiging) van Tweakers en/of Samsung is in mijn ogen niet echt iets verwachten "in ruil voor", dat lijkt me meer vanzelfsprekend in een community waar je elkaar zegt te respecteren.
En dan komt de waardering weliswaar daarna uit de community, gezien de nominatie, als Tweakers redactie is een mailtje als blijk van waardering toch niet te veel moeite om dat community-gevoel te onderstrepen ? (we hebben toch ooit in onze opvoeding "Dank je wel" leren zeggen als je iets kreeg?)
Zie ook mijn excuses. Dat bedankje had gemaild moeten worden. Geen idee waar dat is misgegaan.

Door Tweakers user zeef, dinsdag 19 mei 2015 19:28

Frozen schreef op dinsdag 19 mei 2015 @ 18:35:
[...]

Tot twee keer aan toe gedaan en jullie genoeg tijd gegeven te reageren, maar om één of andere reden krijg ik geen mail terug. :? Dat is de reden waarom ik dit blog schreef. Aangezien andere manieren van communicatie blijkbaar niet werken.
geen idee waar het fout is gegaan bij ons met de communicatie, want dit is niet zoals het hoort. Daarvoor mijn excuses.
Dat ik Samsung (maar dus eigenlijk jullie) per slot van rekening via een blog moet vragen of ik alstublieft bedankt kan worden voor mijn uren inzet, vind ik uitermate teleurstellend. Vergeet niet dat ik in die tijd ook had kunnen werken, maar ik ervoor koos er voor de community een plezier te doen met een review. In plaats van daar wat tegenover te zetten, van mijn part een bedankje, reageren jullie niet op email. Zelfs niet op belangrijke email waarin ik vraag een bevestiging te krijgen van ontvangst van de monitor op HQ, aangezien de ontvangst van de monitor niet door mijn contactpersoon was ondertekend.


[...]

Ik neem aan dat de marketing & sales afdeling er van op de hoogte is. Verder zie De officiële blog van Frozen: én bedankt Samsung...: "De monitor is prima voor de casual gamer, maar voor andere toepassingen zijn er betere monitoren op de markt. De vraag is dan: moet ik de monitor beoordelen puur op de "casual gamer" of ook op de rest van de toepassingen voor een monitor. Als ik hem op de "casual gamer" beoordeel, is hij 4 sterren waard. Beoordeel ik hem op de rest van de toepassingen dan zijn 3 sterren meer op zijn plaats."

Er stond overigens nergens dat ik niets als tegenprestatie voor het schrijven van de review kreeg. Iets wat mij niet in verhouding leek te staan met het geleverde werk, zeker gezien de andere acties op tweakers. Als het in de toekomst blijft gaan op de manier zoals het bij mij is gegaan, dan kan ik niemand aanraden om mee te doen met zo een dergelijke "actie". Er zitten een hoop risico's aan (zie de quote uit de bruikleenovereenkomst), je contactpersoon reageert niet op email en een bedankje is te moeilijk.
de negatieve toon is jammer, en eerlijk gezegd onverdiend. We doen erg ons best om leuke dingen voor jullie te regelen. Zonder fouten. Zoals bij het Galaxy S6 event waar je onze gast was. Maar als het dan een keer misgaat, hebben we dan dit verdiend? Hij die zonder zonde is, werpe de eerste steen.

Door Tweakers user Frozen, dinsdag 19 mei 2015 19:51

zeef schreef op dinsdag 19 mei 2015 @ 19:28:
[...]
geen idee waar het fout is gegaan bij ons met de communicatie, want dit is niet zoals het hoort. Daarvoor mijn excuses.
Bedankt, maar jammer.
de negatieve toon is jammer, en eerlijk gezegd onverdiend. We doen erg ons best om leuke dingen voor jullie te regelen. Zonder fouten. Zoals bij het Galaxy S6 event waar je onze gast was. Maar als het dan een keer misgaat, hebben we dan dit verdiend? Hij die zonder zonde is, werpe de eerste steen.
Ik heb nergens gezegd dat leuke acties slecht zijn, ik heb alleen aangegeven dat de prestatie en de tegenprestatie naar mijn mening niet in verhouding staan. Dat is de reden waarom ik mij in de toekomst tweemaal achter de oren zal krabben, voordat ik meedoe met een "actie". Kijkend naar de reacties hierboven zijn veel tweakers dat met mij eens.

Op het moment dat jullie iets goed doen, dan krijgen jullie het absoluut ook te horen. :)
De officiële blog van Frozen: Bedankt iedereen voor 2014!!
De officiële blog van Frozen: Preview event: Samsung Galaxy S6

[Reactie gewijzigd op dinsdag 19 mei 2015 19:54]


Door Tweakers user Teijgetje, dinsdag 19 mei 2015 20:05

Frozen schreef op dinsdag 19 mei 2015 @ 19:51:
Bedankt, maar jammer.
Beter laat dan nooit toch?
Ergens moet er een punt zijn waarop je vergeven kan, ook al gebeurt er in de ideale wereld waarin we allemaal leven natuurlijk nooit iets verkeerds......... ;)

Jij hebt je punt gemaakt, Tweakers zich daarvoor verontschuldigd, na publiekelijk aan de schandpaal genageld te zijn.
Je doet het nu overkomen alsof je met excuses geen genoegen meer neemt. :?
ik heb alleen aangegeven dat de prestatie en de tegenprestatie naar mijn mening niet in verhouding staan. Dat is de reden waarom ik mij in de toekomst tweemaal achter de oren zal krabben, voordat ik meedoe met een "actie". Kijkend naar de reacties hierboven zijn veel tweakers dat met mij eens.
Hier schiet je wel een beetje door,jijzelf hebt er 50 uur werk in gestoken, dat was geen vereiste en na een middagje gamen had je bijvoorbeeld ook een review kunnen geven.
Niet zo uitgebreid als je nu gedaan hebt, maar dat werd ook niet gevraagd.
Gewoon een nette review had volstaan. ;)

[Reactie gewijzigd op dinsdag 19 mei 2015 20:07]


Door Tweakers user Frozen, dinsdag 19 mei 2015 20:07

Teijgetje schreef op dinsdag 19 mei 2015 @ 20:05:
Frozen schreef op dinsdag 19 mei 2015 @ 19:51:
[quote]
Bedankt, maar jammer.
[/qoute]
Beter laat dan nooit toch?
Ergens moet er een punt zijn waarop je vergeven kan, ook al gebeurt er in de ideale wereld waarin we allemaal leven natuurlijk nooit iets verkeerds......... ;)

Jij hebt je punt gemaakt, Tweakers zich daarvoor verontschuldigd, na publiekelijk aan de schandpaal genageld te zijn.
Je doet het nu overkomen alsof je met excuses geen genoegen meer neemt. :?
Nope, ik bedank hem voor zijn uitleg en vind het jammer dat het zo gelopen is. :)
Hier schiet je wel een beetje door,jijzelf hebt er 50 uur werk in gestoken, dat was geen vereiste en na een middagje gamen had je bijvoorbeeld ook een review kunnen geven.
Niet zo uitgebreid als je nu gedaan hebt, maar dat werd ook niet gevraagd.
Gewoon een nette review had volstaan. ;)
Een in verhouding staande tegenprestatie vind ik bijvoorbeeld een bedankje. :)

[Reactie gewijzigd op dinsdag 19 mei 2015 20:44]


Door Tweakers user Teijgetje, dinsdag 19 mei 2015 20:15

Frozen schreef op dinsdag 19 mei 2015 @ 20:07:
[...]
Nope, ik bedank hem voor zijn uitleg en vind het jammer dat het zo gelopen is. :)
[...]

Een in verhouding staande tegenprestatie vind ik bijvoorbeeld een bedankje.
ik heb alleen aangegeven dat de prestatie en de tegenprestatie naar mijn mening niet in verhouding staan. Dat is de reden waarom ik mij in de toekomst tweemaal achter de oren zal krabben, voordat ik meedoe met een "actie". Kijkend naar de reacties hierboven zijn veel tweakers dat met mij eens.
Je vind het jammer dat het zo gelopen is, Zeef ook en hij legt uit dat dat nooit zo had mogen gebeuren en dat een bedankje natuurlijk gewoon had gehoord.

Normaal gesproken had je dus gewoon een bedankje gehad (en een ontvangstbewijs).
Wat jij een normale tegenprestatie vindt.......

Spreek je jezelf dan niet tegen want je vind jouw 50 uur weer niet in verhouding staan met dat bedankje (ook al is het nu misschien wel te laat volgens jou) en de twee kaartjes (die niemand krijgt volgens mij, de reviewer van het jaar krijgt alleen een Henk en, net zoals alle nominees, eeuwige roem.)?

[Reactie gewijzigd op dinsdag 19 mei 2015 20:22]


Door Tweakers user Suli, dinsdag 19 mei 2015 20:43

Ik heb ook deelgenomen aan zo'n actie. UHD tv van LG testen en als bedankje een soundbar gekregen. Netjes.
Voordat ik de overeenkomst heb getekend had ik ook eerst contact opgenomen met Tweakers dat ik daar niet mee akkoord kon gaan. Van tevoren kon ik de staat niet weten van de tv en heb gevraagd of ik eventuele (transport)schade kon melden (ik was de laatste user die de tv zou krijgen om te testen in de roulatie). Ze gingen ermee akkoord en uiteindelijk ging mijn rare buik gevoel weg.

Ik snap dat er bij je actie niks als bedankje bij stond, dus was het wel netjes geweest als ze in ieder geval een bedankt mail hebben gestuurd. Meer kan je dan niet verwachten.
Nu heeft Zeef zijn excuses aangeboden. Netjes van hem. Ook al ben je een goede reviewer (en dat ben je echt!) denk ik niet dat Tweakers alle goede reviewer elke keer een bedankje zullen gaan geven. Wel in jouw geval een keer mee bij speciale avonden of zoiets. Ik denk dat je dat als een bedankje zal moeten zien.

[Reactie gewijzigd op dinsdag 19 mei 2015 20:47]


Door Tweakers user Fordox, dinsdag 19 mei 2015 20:44

Ik vind dit eerlijk gezegd ook een aardige steek onderwater (van Frozen, naar Tweakers en Samsung (in mindere mate)).

Waarom?
1. Het gebeuren over de voorwaarden is niet meer dan logisch. Er zijn genoeg mensen die dit soort dingen juist uitzoeken om het product daarna te houden, dat is gewoon diefstal. Dit is geen verweit dat je niet vertouwd wordt, maar meer om hun zelf in te dekken. Dit is niks om een "rare smaak van in de mond" te krijgen.

2. Dit is een pure vrijwillige deelname vanaf jou kant. Er wordt niks aan je belooft. Je krijgt mooi de mogelijkheid om een keer 2 weken te spelen met een 4K monitor. Dat alleen al lijkt mij super gaaf. Oke, een 'bedankt' zal leuk zijn maar:

3. Je bent hiermee reviewer van de maand geworden. Met 1 review. Je was niet eens alleen genomineerd, je hebt gewonnen. Je naam is nu bekend in de community en je stond met je naam goed toonbaar op de voorpagina van tweakers. Is dit geen 'bedankt' genoeg?

Je zegt zelfs hier dat je het enorm waardeerd:
Blijkbaar werd de tijd die ik in de review heb gestoken en de risico's die ik heb gelopen door jullie gewaardeerd. Voordat ik het wist was ik genomineerd als reviewer van de maand en binnen niet al te lange tijd stond ik op de frontpage met een aantal andere tweakers met prachtige reviews, als reviewer van de maand januari 2015. Hartelijk bedankt medetweakers! :) Dat artikel is ondertussen meer dan 18000 keer bekeken, in deze periode is de review zelf meer dan 5000 keer bekeken. Dat ik reviewer van de maand werd, heeft dus absoluut bijgedragen aan de aandacht die de review van geïnteresseerden kreeg.
Dus wat is het punt nou?

4. Nu heb je geen 'bedankt' gekregen via de officiële wegen. Oke, tough luck. Als reviewer van de maand zal mij dat geen worst schelen (als ik het was). En daarna ga je 20x contact opnemen met samsung via een weg waar een online chatdienst bijna niks mee kan. Wat verwacht je zelf hier van? Dat de baas van Samsung je een persoonlijke brief stuurt nadat je erom het zitten bedelen?

5. Niemand heeft je gevraagt om een review te plaatsen waar je 50 uur in hebt gestoken. Al is de review redelijk karig, een review is een review en daarmee heb je aan jou kant alles voldaan.

Een reactie als
Vergeet niet dat ik in die tijd ook had kunnen werken, maar ik ervoor koos er voor de community een plezier te doen met een review.
Vind ik hierbij volledig onterecht.
Dit klinkt alsof je iets EIST van Tweakers/Samsung terwijl het niet eens de bedoeling was om er 50 uur in te steken. Dat is bijna alsof ik een VW Polo wil kopen, een ferrari krijg en die 1 miljoen maar ff bij wil lappen. (Ja, extreme situatie, maar het is ter verduidelijking van mijn punt.)

6. Je zegt dat je een risico hebt gelopen met het terug sturen van de monitor. Je wilde daarbij een bevestiging dat alles goed is aangekomen, oke begrijpelijk. Maar risico? Wat? Als je een beetje oplettend bent, krijg je altijd een bon mee van je postkantoor waarop staat dat je het verzonden hebt naar tweakers op de goede datum. Hiermee ben je al volledig ingedekt mocht er een rechtzaak komen.

7.
Ze kunnen die punt overigens eenvoudig weer terug winnen, als het ze lukt mijn vertrouwen in het merk Samsung weer te herstellen. Ik kan toch geen monitor aanraden, als de fabrikant (ofwel de maker) van de monitor, het te veel moeite vindt iemand op fatsoenlijke wijze te bedanken. :?
*Sigh...*
Vertrouwen in het merk Samsung verloren omdat ze geen bedankt sturen voor de review die je schreef? En nu vallen al hun monitoren uit elkaar en wordt de blauw opeens rood van hun panelen? Hun producten zijn nog steeds goed.
Ik ga niet zeggen dat ik nooit een auto van merk X wil hebben omdat Pietje daar werkt en die heeft op de basisschool een keer een knikkerspel van me gewonnen, terwijl merk X het enige merk is waarbij auto's in elk opzicht beter zijn dan de concurrentie.

*.
Ik vind de negatieve toon ook nergens op slaan.
Misschien iets te persoonlijk wat hier stond, maar je hebt het gelezen. Daar ging het mij om ;)

p.s.
Het is wel laf van Samsung dat ze niks van zich hebben laten horen en dit soort manier om reclame te werfen van Samsung stel ik dan ook niet helemaal op prijs. Maar onthoud wel, er is geen beloning belooft en al dit was puur vrijwillig.

Ik typ dit bericht alleen omdat ik weet dat meerdere mensen er zo over denken. Zeef zal zich waarschijnlijk ook zo voelen (misschien in mindere mate, maar toch).

ow btw:
Kijkend naar de reacties hierboven zijn veel tweakers dat met mij eens.
Dit zijn mensen die jou blog volgen. Natuurlijk zijn ze het met jou eens, en Nederlanders zijn enorme voorstanders van 'voor wat, hoort wat'.

Owja:
Je deed alles toch voor de community? ;)
Er zit wel een enorm schijnheilig luchtje aan dit gehele verhaal.


Zo, ik heb mijn rant weer gehad. Iemand moest het zeggen IMO.

[Reactie gewijzigd op dinsdag 19 mei 2015 22:05]


Door Tweakers user Frozen, dinsdag 19 mei 2015 20:59

Fordox schreef op dinsdag 19 mei 2015 @ 20:44:
Ik vind dit eerlijk gezegd ook een aardige steek onderwater (van Frozen, naar Tweakers en Samsung (in mindere mate)).

Waarom?
1. Het gebeuren over de voorwaarden is niet meer dan logisch. Er zijn genoeg mensen die dit soort dingen juist uitzoeken om het product daarna te houden, dat is gewoon diefstal. Dit is geen verweit dat je niet vertouwd wordt, maar meer om hun zelf in te dekken. Dit is niks om een "rare smaak van in de mond" te krijgen.
De voorwaarden waren erg dekkend en dreigend opgesteld voor iemand die als vrijwilliger reviews schrijft.
2. Dit is een pure vrijwillige deelname vanaf jou kant. Er wordt niks aan je belooft. Je krijgt mooi de mogelijkheid om een keer 2 weken te spelen met een 4K monitor. Dat alleen al lijkt mij super gaaf. Oke, een 'bedankt' zal leuk zijn maar:

3. Je bent hiermee reviewer van de maand geworden. Met 1 review. Je was niet eens alleen genomineerd, je hebt gewonnen. Je naam is nu bekend in de community en je stond met je naam goed toonbaar op de voorpagina van tweakers. Is dit geen 'bedankt' genoeg?

Je zegt zelfs hier dat je het enorm waardeerd:

[...]

Dus wat is het punt nou?
Dat ik Samsung en Tweakers mij niet bedankten voor de review.
4. Nu heb je geen 'bedankt' gekregen via de officiële wegen. Oke, tough luck. Als reviewer van de maand zal mij dat geen worst schelen (als ik het was). En daarna ga je 20x contact opnemen met samsung via een weg waar een online chatdienst bijna niks mee kan. Wat verwacht je zelf hier van? Dat de baas van Samsung je een persoonlijke brief stuurt nadat je erom het zitten bedelen?
Nu wel, dus ik ben tevreden. Wat ik verwachtte van Samsung: dankbaarheid.
5. Niemand heeft je gevraagt om een review te plaatsen waar je 50 uur in hebt gestoken. Al is de review redelijk karig, een review is een review en daarmee heb je aan jou kant alles voldaan.

Een reactie als

[...]

Vind ik hierbij volledig onterecht.
Dit klinkt alsof je iets EIST van Tweakers/Samsung terwijl het niet eens de bedoeling was om er 50 uur in te steken. Dat is bijna alsof ik een VW Polo wil kopen, een ferrari krijg en die 1 miljoen maar ff bij wil lappen. (Ja, extreme situatie, maar het is ter verduidelijking van mijn punt.)
Ik geef alleen maar aan dat mijn tijd ook niet "gratis" is, ondanks dat ik het schrijven van reviews als leuk ervaar en dat er best een bedankje van af kon. Dat is overigens nu afgehandeld, dus prima. :)
6. Je zegt dat je een risico hebt gelopen met het terug sturen van de monitor. Je wilde daarbij een bevestiging dat alles goed is aangekomen, oke begrijpelijk. Maar risico? Wat? Als je een beetje oplettend bent, krijg je altijd een bon mee van je postkantoor waarop staat dat je het verzonden hebt naar tweakers op de goede datum. Hiermee ben je al volledig ingedekt mocht er een rechtzaak komen.
Voor zover ik weet heb ik geen bonnetje ontvangen. Verder, al zou ik het hebben ontvangen en het was bij een ander bezorgd of er bleek toch iets anders dan een monitor in te zitten. Dan kon tweakers nog steeds zeggen: Frozen, dat pakketje... Waarna ik weer moest gaan wijzen naar de bezorger. Ik ben dan wel geen jurist, maar ik weet wel dat je liever alles op papier kan hebben. Dus ook de ontvangstbevestiging van de ontvanger.
7.

[...]

*Sigh...*
Vertrouwen in het merk Samsung verloren omdat ze geen bedankt sturen voor de review die je schreef? En nu vallen al hun monitoren uit elkaar en wordt de blauw opeens rood van hun panelen? Hun producten zijn nog steeds goed.
Ik ga niet zeggen dat ik nooit een auto van merk X wil hebben omdat Pietje daar werkt en die heeft op de basisschool een keer een knikkerspel van me gewonnen, terwijl merk X het enige merk is waarbij auto's in elk opzicht beter zijn dan de concurrentie.
Als Samsung moeite heeft met het tracken van emails, hoe kan ik dan ooit aanspraak maken op hun fabrieksgarantie? Het zou voor mij al een reden kunnen zijn om te denken: "misschien moet ik toch maar voor een ander merk gaan".
Je persoonlijke mening over mij
Laten we dat hier niet bespreken. :)
p.s.
Het is wel laf van Samsung dat ze niks van zich hebben laten horen en dit soort manier om reclame te werfen van Samsung stel ik dan ook niet helemaal op prijs. Maar onthoud wel, er is geen beloning belooft en al dit was puur vrijwillig.

Ik typ dit bericht alleen omdat ik weet dat meerdere mensen er zo over denken. Zeef zal zich waarschijnlijk ook zo voelen (misschien in mindere mate, maar toch).
Er was inderdaad niets beloofd, maar een vorm van tegenprestatie kon er naar mijn mening wel van af. Dat in combinatie met het niet reageren op de emails zorgde ervoor dat ik besloot op een andere manier contact te zoeken. Ik waardeer het absoluut dat er "acties" voor ons worden georganiseerd, maar vergeet niet dat Tweakers een bedrijf is.
ow btw:

[...]

Dit zijn mensen die jou blog volgen. Natuurlijk zijn ze het met jou eens, en Nederlanders zijn enorme voorstanders van 'voor wat, hoort wat'.
Dit zijn mensen die mijn blog volgen? Er zitten inderdaad wat mensen die ik ken, echter heb ik hen niet mijn mening opgelegd of iets dergelijks. Het is dus hun eigen mening.
Owja:
Je deed alles toch voor de community? ;)
Er zit wel een enorm schijnheilig luchtje aan dit gehele verhaal.


Zo, ik heb mijn rant weer gehad. Iemand moest het zeggen IMO.
Dat is jouw mening. ;)

[Reactie gewijzigd op dinsdag 19 mei 2015 21:09]


Door Tweakers user Gieltje, dinsdag 19 mei 2015 21:54

Tweakers.net en Samsung gezamenlijk zijn bevoegd om, indien omstandigheden daartoe aanleiding geven, deze gebruikers- overeenkomst éénzijdig te wijzigen.
Zojuist voor de grap even met mijn jurist besproken, dit kan dus echt gewoon absoluut niet in de Nederlandse wet, hoe je het ook brengt.

Verder komt de hele tekst nogal amateuristisch over (helaas heb ik genoeg dozen met juridisch papierwerk verslonden de laatste jaren).

Ik snap dat er dingen vastgelegd en ingedekt moeten worden, denk alleen dat dit wel een stuk vriendelijker en correcter kan gebeuren (kom op, een 100 euro per dag dangsom voor een monitor (dat is met 4 dagen de straat waarde...)? Naast dat nog juridisch twijfelachtig is op deze manier).

[Reactie gewijzigd op dinsdag 19 mei 2015 21:58]


Door Tweakers user Fordox, dinsdag 19 mei 2015 22:39

Het enige wat ik wilde zeggen, is dat dit allemaal niet nodig was. Van alle partijen niet.

Paar kleine dingen:
*Ja, de voorwaarden zijn brak opgesteld maar ze moeten er wel zijn (helaas).
Maar als je gewoon aan alles houd, gaat er ook niks mis. Ze proberen echt niet alles uit de kast te halen om je leeg te plukken vanaf moment 1. Ze zijn wel toe aan een nieuwe revisie voorwaarden.

* De PR afdeling en de RMA afdeling van Samsung, en van alle andere bedrijven, werken compleet los van elkaar. De RMA afdeling is verantwoordelijk voor de tevredenheid van iedereen die gebruik maakt van hun producten/diensten. De PR houd zich alleen bezig met naamsbekendheid.

*Goed punt over de bezorging en het persoonlijk verhaal. Dat laatste heb ik ook aangepast.

*Mensen die je blog volgen zijn het *bijna* altijd met je eens. Dat heeft wat te maken met de mind-set. Misschien was dit ook de reden van mijn rant.

* Ik vind het jammer dat het je vrij weinig doet naar tweakers toe dat je reviewer van de maand bent geworden met deze actie.

* Ik ben blij dat alles nu opgelost is. Wel jammer dat alles zo op de schandpaal moest.

* Sorry voor het overdreven reageren maar je snapt mn punt denk ik wel. Zie het als opbouwende (sociale)kritiek.

Door Tweakers user pclinde, dinsdag 19 mei 2015 23:02

Wow Frozen! Ik schrik hier een beetje van. Erg jammer dat er niet op een menselijke manier vanuit Samsung een klein bedankje is. Als ze de tijd hebben om contact met je op te nemen, dan moeten ze ook de tijd hebben om je te bedanken. Hoe groot een organisatie ook is.

De regels zijn trouwens absurd! Ik had hier nog geen eens mee in zee gegaan.

Door Tweakers user MAX3400, woensdag 20 mei 2015 07:38

Gisteren niet meer verder gelezen maar mag ik heel subtiel de opinie vormen dat T.net zich nu ook best wel laat kennen, in de vorm van zeef? Ja, waar gehakt wordt vallen spaanders maar zou het dan niet een stuk simpeler zijn om, naast een korte reaktie op het blog, even "privaat" in de pen te klimmen en als Hoofd Community en andere sociale zaken gewoon even een mail / belletje uit te wisselen met deze blogger?

Sterker nog, maar nu ben ik waarschijnlijk weer de azijnzeiker; zeef "behoort" niet eens hier te reageren en excuses te maken namens T.net tenzij op persoonlijke titel. Er zijn de afgelopen tijd zat blogs geweest waar de meest draconische inhoud op stond zoals geld aftroggelen (mijn mening), vetes uitvechten (mijn mening), aanzetten tot stelen of drugs (mijn mening) etc. T.net houdt bij hoog en laag vol dat ze hier niets aan willen/kunnen doen; de blogs zijn prive-onderdelen van het serverpark van T.net en als zodanig niet behorend bij T.net-driven events.

Door Tweakers user Devian, woensdag 20 mei 2015 08:44

Tja.... dit is het risico bij een community die zich inzet belangeloos... als mensen van die community ineens gaan vinden dat ze dat niet meer belangeloos hoeven te doen.

Ik vind dat dit een actie was voor degenen die er nut bij hadden, die misschien zo'n monitor op het oog hadden en op deze manier konden kennismaken met de monitor. Ik heb de actie dan ook overgeslagen.

Dit is dus een actie waarbij wij dankbaar richting Tweakers en Samsung horen te zijn, omdat we de kans krijgen de monitor uitgebreid te testen.

En dus niet een actie waarbij, omdat ik mij een "reviewer" voel, ik bij gods gratie wel wil meedoen aan deze actie, maar ze mij dan wel moeten bedanken aan het eind. Je stond bij deze actie op precies dezelfde hoogte als de anderen die deze actie gewonnen hadden, en een kleine review geschreven hadden en juist dankbaar waren dat ze mee mochten doen. En dat dat bedankmailtje ergens misgegaan is, geeft niets, kan gebeuren. Omdat je uberhaubt al gewonnen had in deze actie was dat mailtje alleen maar mooi meegenomen geweest.

Misschien was het dan beter geweest om niet mee te doen met deze actie, zodat een andere tweaker wel dankbaar en blij was geweest omdat hij de monitor van zijn toekomstige build vast in zijn kamer kon zien.

Door Tweakers user link0007, woensdag 20 mei 2015 09:53

Gieltje schreef op dinsdag 19 mei 2015 @ 21:54:
[...]


Zojuist voor de grap even met mijn jurist besproken, dit kan dus echt gewoon absoluut niet in de Nederlandse wet, hoe je het ook brengt.
Dit kan prima, en heet een wijzigingsbeding. Wel heeft Tweakers/Samsung een informatieplicht en moet men de mogelijkheid tot opzegging bieden.
Ook moet de wijziging redelijk zijn, en het is aan Tweakers/Samsung om te bewijzen dat de wijziging redelijk is.

Al met al is het niets om je zorgen om te maken in de praktijk; wijzigt men de voorwaarden, dan moeten ze je daarop attenderen én ze moeten je een opzeggingsmogelijkheid aanbieden. Gebeurt er vervolgens alsnog iets vervelends, dan is het aan hen om te bewijzen dat de wijziging redelijk was; de rechter gaat er bij voorbaat van uit dat eenzijdige wijzigingen onredelijk zijn.
Jeroenneman schreef op dinsdag 19 mei 2015 @ 08:48:
Tja, ze zijn natuurlijk tot niks verplicht.
Deze manier van denken bezorgt de samenleving al genoeg problemen. De topmannen van grote bedrijven/overheden hebben het juridisch ook tip-top in orde, maar dat betekent niet dat wat ze doen goed is. Denk bv. aan de ABN-AMRO bonussen; ook daar was het verweer "we zijn tot niets verplicht!"

Er is een verschil tussen fatsoenlijk en wettelijk. Je kan prima de wet volgen en alsnog een gigantische eikel zijn.

Niet dat ik vind dat Tweakers/Samsung in deze echt iets fout heeft gedaan; een bedankje was beter geweest, en was schijnbaar ook de bedoeling. De communicatie kan zeker beter, maar om het ze nu écht kwalijk te nemen? Dat gaat mij te ver.

Door Tweakers user brain75, woensdag 20 mei 2015 12:56

Met belangstelling het blog gelezen en alles wat erom heen hangt. Ik wil toch ook mijn mening geven, en dit met de volgende uitgangspunten:

1) Ik kende de review niet van frozen;
2) Deze blog van frozen is het eerste stuk tekst wat ik (bij mijn weten dan) van hem las.

Je mag dus stellen dat ik zonder bagage dit stuk ben ingestapt. Wat lees ik?

1) frozen heeft, en dit is aan zijn review te zien, bovenmatig veel tijd in de review gestoken
2) frozen voelt zich niet prettig bij de voorwaarden die gesteld werden

Toen frozen aan de review begon was het hem bekend dat het op vrijwillige basis ging maar ook dat het een PR-achtige actie betrof van Tweakers i.s.m. Samsung. Die twee partijen zijn natuurlijk ook op de hoogte dat het PR is.

Als Tweakers en Samsung een dergelijke actie opzetten mag je ervan uitgaan dat ze in de gaten houden of door de reviewer geleverd word wat gevraagd word: een review van het product. In het geval van frozen stond de levering buiten kijf: hij heeft zelfs de review van de maand januari gemaakt!

En dan is het inderdaad nogal vreemd dat er geen bedankje naar de reviewer gaat. Juist een site als Tweakers, die vaak speelt op het 'wij'-gevoel (de community), had daar zorgvuldiger mee om moeten omspringen. Affijn, daar heeft Tweakers inmiddels hun excuses voor aan geboden. Is daarmee de getoonde ergenis van frozen onterecht zoals sommigen hier aan halen? Nou nee, want frozen heeft eerst:

- een periode in acht genomen om af te wachten of er iets van een bedankje kwam;
- daarna op verschillende manieren contact gezocht met Tweakers en Samsung (zonder succes).

Dat daarna deze blog komt vind ik niet meer dan logisch. Immers: als je goed genoeg bent om, zonder tegenprestatie, een review te mogen maken dan ben je ook goed genoeg om je ergenissen om een gelijke manier te ventileren. Zeker als je de stappen meeneemt die frozen had genomen voordat dit blog geplaatst werd: je kan hem niet verwijten onzorgvuldig of te gehaast te zijn geweest hiermee.

Puur vanuit PR-technisch oogpunt bekeken vind ik het wel vreemd dat Samsung geen bedankje heeft gestuurd. Natuurlijk heeft frozen de overeenkomst met Tweakers, maar het product is van Samsung die hiermee reclame wil maken. Vanuit de PR-afdeling van Samsung is het dan een hele kleine moeite om 5 minuten tijd te steken in een bedankje. Los ervan of je wel of niet vind of ze het hadden moeten doen, vanuit PR-technisch oogpunt is die 5 minuten een quick-win: je voorkomt er dit soort gedoe mee.

Wat betreft de 'leverings-voorwaarden': ik begrijp zijn ergenis. Ja, ze moeten er zijn maar €100 per dag??? Dat is buiten-proportioneel. Bovendien, als je dit soort voorwaarden hanteert moet je er ook zelf naar handelen: dus iemand bij Tweakers had netjes die handtekening bij de retourzending moeten zetten.

Samenvattend: er zijn veel kleine dingetjes bedrijfsmatig verkeerd gegaan die helaas bij frozen een hoop, en in mijn ogen terechte, ergenis hebben opgeleverd. Tweakers heeft beterschap beloofd dus....zand erover toch?

[Reactie gewijzigd op woensdag 20 mei 2015 13:00]


Door Tweakers user stin00, woensdag 20 mei 2015 16:45

Ik denk dat weinig mensen hier een dergelijk lange review ooit hebben uitgedacht en hebben geschreven. Als je enig idee hebt hoeveel planning, nadenken en tijd hier in gaat zitten dan is een bedankje echt het MINSTE wat een bedrijf als Samsung kan geven.

- Je moet thuis zijn om de monitor in ontvangst te nemen
- Je moet de monitor weer terugsturen, of hij wordt opgehaald?, kost in ieder geval ook tijd
- De monitor moet extreem voorzichting en netjes behandeld worden
- Je gaat je verdiepen in monitoren, panelen, meet methoden en dergelijken
- Je bedenkt een review format, maakt foto's en schrijft zeer langen inhoudelijke teksten
- Je checkt alles na op spelling, rare zinnen, voegt zaken toe
- Je maakt leuke hoofdstukheaders, relevante links, etc etc.

Nou heb je uiteraard jezelf opgegeven en vindt je reviewen leuk, maar dat doet niks af aan de tijd die erin is gaan zitten. Samsung knalt er even een actie uit, mensen gaan hier serieus mee om en schrijven een dijk van een review, en vervolgens hoort je gewoon N I E T S?

Stank voor (geen) dank. Stuur een bedankje, een leuke kortingsbon, een lame samsung goddie pakket maar doe in ieder geval IETS voor iemand die GRATIS een monitor uitgebereid reviewd.

Overigens gaat Tweakers ook niet geheel vrijuit, ookal wordt er wel excuses aangeboden in dit topic. Ik had verwacht dat iemand van Tweakers wel even contact (mail/telefoon) zou hebben gezocht met de reviewers. Puur om even terug te koppelen over hoe ze het scherm hebben ervaren, waar liepen ze tegenaan bij het hele proces en hoe alles is bevallen met betrekking tot de actie. Zouden ze bijvoorbeeld in de toekomst weer dergelijke acties moeten houden en zo ja, kunnen er zaken beter? Dit levert gewoon gouden feedback op van de (trouwe) achterban.

Ik kan me zeer goed inleven in Frozen en vind het jammer voor hem dat het zo moet hebben lopen :/

Door Tweakers user Basilange, woensdag 20 mei 2015 16:59

Tweakers zou niet veel waard zijn zonder de blogs, fora, reviews and V&A.

Als ik de content van sommige reviews van tweakers zelf vergelijk met de hoge kwaliteit van reviews van anderen dan is alleen het filmpje wat het onderscheid maakt.

Met andere woorden ze morgen best iemand een uurtje of twee na een review sessie als deze wat emails laten versturen met een hartelijk bedankt op zijn minst.

Door Tweakers user StarZ, woensdag 20 mei 2015 17:03

Tja. Als je de community een plezier wilt doen dan hoef je toch geen bedankje?

Vind het een beetje raar dat je om een bedankje gaat vragen, het was netjes geweest maar om er om te vragen...

Overigens heb je nu wel een les geleerd, als je weer van plan bent 50 uur in een review te steken dan bedenk je je wel 3x.

Door Tweakers user nanoChip, woensdag 20 mei 2015 17:41

Tweakers.net schrijft behoorlijk wat reviews. Het moet toch iemand binnen de staff opgevallen zijn dat er in deze review gigantisch veel tijd is gaan zitten.

Ik zie deze blogpost meer als frustratie over de gang van zaken. Ik kan nergens opmaken dat Frozen iets wil overhouden aan deze review in de zin van het scherm of andere hardware. Je verwacht na het schrijven van zo'n review gewoon een bedankje vanuit Tweakers, en imo ook vanuit Samsung. Ik neem aan dat zij ook deze review gelezen hebben?

Gelukkig heb je het bedankje vanuit de community wel gehad ;)

Laten we eerlijk wezen. Liever een blogpost met kritiek om zaken in de toekomst te verbeteren, dan iemand die een positieve bijdragen aan de community levert verliezen.

[Reactie gewijzigd op woensdag 20 mei 2015 17:41]


Door Tweakers user Kiswum, woensdag 20 mei 2015 23:03

Na het bericht van Zeef, is het nu eind goed, al goed?

Ik weet niet of Maartje van Tweakers in die tijd de mails deed, maar bij de S6 actie ging het goed en werd ik in ieder geval bedankt voor het plaatsen van de review.
De tijd tussen jouw review en die van mij was maar 3-4 maanden, maar hopelijk is het tij gekeerd en wordt nu iedereen netjes bedankt d.m.v. een mailtje.

Zolang de regels vantevoren helder zijn, dan wordt je ook niet teleurgesteld.

Door Tweakers user MB113, donderdag 21 mei 2015 00:43

Als ik iemand wil helpen door iets gratis te doen, ga ik naderhand niet bedelen voor bedankjes of dat als chantage materiaal gebruiken voor bedankjes. Zelf vind ik het te bizar voor woorden om op je teentjes getrapt te zijn alleen omdat mensen jouw ego niet aan het strelen zijn.
Nu blijkt dus dat jouw reviews heel veel afhangen of een bedrijf wel of niet jouw aars aan het likken zijn.

Door Tweakers user MAX3400, donderdag 21 mei 2015 07:23

MB113 schreef op donderdag 21 mei 2015 @ 00:43:
Nu blijkt dus dat jouw reviews heel veel afhangen of een bedrijf wel of niet jouw aars aan het likken zijn.
Beetje kort door de bocht toch? Er zijn aan een aktie voorwaarden verbonden zoals het tijdig terugsturen van een produkt en het plaatsen van een review binnen X dagen.

Het minste (!!!!!) wat Samsung had kunnen doen (lees ook even goed terug) is zelfstandig de retourzending in de gaten houden en een mailtje sturen met "Produkt tijdig geretourneerd. Hopelijk beviel het. We zien review tegemoet. Mail ons desnoods even de URL".

Nee, wel dreigen met dwangsommen van 100 Euro per dag; dat is ook wel een beetje het omgekeerde van aars likken, toch?

Door Tweakers user Fordox, donderdag 21 mei 2015 08:41

Stank voor (geen) dank. Stuur een bedankje, een leuke kortingsbon, een lame samsung goddie pakket maar doe in ieder geval IETS voor iemand die GRATIS een monitor uitgebereid reviewd.
Dit is precies de mentaliteit van daklozen die bij het stoplicht je voorruit gaan wassen :)

Door Tweakers user burnds, donderdag 21 mei 2015 08:47

Fordox schreef op donderdag 21 mei 2015 @ 08:41:
[...]

Dit is precies de mentaliteit van daklozen die bij het stoplicht je voorruit gaan wassen :)
Dan bied ik hierbij mijn voorruit aan die jij mag gaan wassen. Gratis!!! En achteraf niet zeiken dat je een bedankje wil.

Kortom; wat een domme analogie.

Door Tweakers user Fordox, donderdag 21 mei 2015 12:00

Als ik daarvoor een ritje mag maken in je ferrari, prima ;)

Door Tweakers user MB113, donderdag 21 mei 2015 14:47

MAX3400 schreef op donderdag 21 mei 2015 @ 07:23:
[...]

Beetje kort door de bocht toch? Er zijn aan een aktie voorwaarden verbonden zoals het tijdig terugsturen van een produkt en het plaatsen van een review binnen X dagen.

Het minste (!!!!!) wat Samsung had kunnen doen (lees ook even goed terug) is zelfstandig de retourzending in de gaten houden en een mailtje sturen met "Produkt tijdig geretourneerd. Hopelijk beviel het. We zien review tegemoet. Mail ons desnoods even de URL".

Nee, wel dreigen met dwangsommen van 100 Euro per dag; dat is ook wel een beetje het omgekeerde van aars likken, toch?
Helemaal niet kort door de bocht, natuurlijk zijn er actie voorwaarden, die heeft hij ook ondertekend. En dit staat trouwens helemaal los van wat ik bedoel.
Ik vind ook inderdaad dat ze een bericht terug hadden gestuurd over het wel/of niet ontvangen van de monitor. En dit staat ook los van wat ik bedoel.
Natuurlijk zou het Samsung sieren als ze hem een cadeautje/ bedankje whatever gaven, natuurlijk, begrijp me niet verkeerd. Het gaat mij om zijn mentaliteit op het niet ontvangen van een bedankje.
Misschien moet jij even teruglezen, Ik quote hem even.
Frozen schreef op dinsdag 19 mei 2015 @ 01:08:
[...]
Ik zal je eerlijk vertellen dat ik vanwege het contact, ofwel het gebrek ervan, de eindscore van de review een punt omlaag heb gehaald (lees de alinea hieronder). Ze kunnen die punt overigens eenvoudig weer terug winnen, als het ze lukt mijn vertrouwen in het merk Samsung weer te herstellen. Ik kan toch geen monitor aanraden, als de fabrikant (ofwel de maker) van de monitor, het te veel moeite vindt iemand op fatsoenlijke wijze te bedanken. :?
Pas als Samsung weer aan zijn 'voorwaarden' voldoen, aarslikken dus, zal hij de review veranderen.
Frozen schreef op dinsdag 19 mei 2015 @ 01:08:

Over de monitor: Echter zijn we nu een aantal maanden, mails, livechat gesprekken en een aantal views verder zonder resultaat. Daarom probeer ik op deze manier contact te maken met Samsung, in de hoop dat ze eindelijk contact op willen nemen met mij.
Leeft het niet gewoon fijner als je niet gestrest raakt omdat iemand je niet bedankt waardoor je nu zoveel moeite moet doen voor jezelf?

[Reactie gewijzigd op donderdag 21 mei 2015 14:48]


Door Tweakers user Frozen, donderdag 21 mei 2015 14:55

MB113 schreef op donderdag 21 mei 2015 @ 14:47:
[...]

Helemaal niet kort door de bocht, natuurlijk zijn er actie voorwaarden, die heeft hij ook ondertekend. En dit staat trouwens helemaal los van wat ik bedoel.
Ik vind ook inderdaad dat ze een bericht terug hadden gestuurd over het wel/of niet ontvangen van de monitor. En dit staat ook los van wat ik bedoel.
Natuurlijk zou het Samsung sieren als ze hem een cadeautje/ bedankje whatever gaven, natuurlijk, begrijp me niet verkeerd. Het gaat mij om zijn mentaliteit op het niet ontvangen van een bedankje.
Misschien moet jij even teruglezen, Ik quote hem even.

[...]


Pas als Samsung weer aan zijn 'voorwaarden' voldoen, aarslikken dus, zal hij de review veranderen.
Dat is jouw mening. Lees je deze ook even: "Als Samsung moeite heeft met het tracken van emails, hoe kan ik dan ooit aanspraak maken op hun fabrieksgarantie? Het zou voor mij al een reden kunnen zijn om te denken: "misschien moet ik toch maar voor een ander merk gaan"."
Bovendien: "De monitor is prima voor de casual gamer, maar voor andere toepassingen zijn er betere monitoren op de markt. De vraag is dan: moet ik de monitor beoordelen puur op de "casual gamer" of ook op de rest van de toepassingen voor een monitor. Als ik hem op de "casual gamer" beoordeel, is hij 4 sterren waard. Beoordeel ik hem op de rest van de toepassingen dan zijn 3 sterren meer op zijn plaats." :)

[Reactie gewijzigd op donderdag 21 mei 2015 14:56]


Door Tweakers user MB113, donderdag 21 mei 2015 15:15

Frozen schreef op donderdag 21 mei 2015 @ 14:55:
[...]

Dat is jouw mening. Lees je deze ook even: "Als Samsung moeite heeft met het tracken van emails, hoe kan ik dan ooit aanspraak maken op hun fabrieksgarantie? Het zou voor mij al een reden kunnen zijn om te denken: "misschien moet ik toch maar voor een ander merk gaan"."
Bovendien: "De monitor is prima voor de casual gamer, maar voor andere toepassingen zijn er betere monitoren op de markt. De vraag is dan: moet ik de monitor beoordelen puur op de "casual gamer" of ook op de rest van de toepassingen voor een monitor. Als ik hem op de "casual gamer" beoordeel, is hij 4 sterren waard. Beoordeel ik hem op de rest van de toepassingen dan zijn 3 sterren meer op zijn plaats." :)
Klopt dat had ik ook gelezen, maar dat komt op mij nu over als 'excuus' wat je naderhand erbij bedacht had. Ik maak me zorgen om het feit dat jij beïnvloed bent geweest omwille persoonlijke redenen als ik het zo mag zetten en dit ook tot uiting laat komen in je review, of toekomstige reviews. Zelf vind ik dit namelijk een slechte zaak.

Door Tweakers user zeef, donderdag 21 mei 2015 22:47

nanoChip schreef op woensdag 20 mei 2015 @ 17:41:
Tweakers.net schrijft behoorlijk wat reviews. Het moet toch iemand binnen de staff opgevallen zijn dat er in deze review gigantisch veel tijd is gaan zitten.

Ik zie deze blogpost meer als frustratie over de gang van zaken. Ik kan nergens opmaken dat Frozen iets wil overhouden aan deze review in de zin van het scherm of andere hardware. Je verwacht na het schrijven van zo'n review gewoon een bedankje vanuit Tweakers, en imo ook vanuit Samsung. Ik neem aan dat zij ook deze review gelezen hebben?

Gelukkig heb je het bedankje vanuit de community wel gehad ;)

Laten we eerlijk wezen. Liever een blogpost met kritiek om zaken in de toekomst te verbeteren, dan iemand die een positieve bijdragen aan de community levert verliezen.
Zeker. Onderschrijf ik ook van harte. Heb niet eerder van de klachte gehoord van Frozen, dus deze blogpost was voor mij de eerste keer dat ik er over hoorde.

Namens Tweakers onze excuses aangeboden voor het missen van de mails. Mag niet, hoort niet, is wel gebeurd. 100% onze fout, dus 100% excuses op zijn plek. We zullen er beter op letten dat we iemand bedanken voor de moeite.

De procedure met betrekking tot verzenden, accepteren en terugsturen is al verbeterd. Maar gaan we nog eens doornemen. Natuurlijk wil je feedback dat een en ander op tijd en in goede orde is ontvangen als er een (helaas noodzakelijke) boeteclausule aan hangt.

De tekst van de boeteclausule zullen we doornemen met onze jurist. In de vorige alinea zei ik al dat deze helaas nodig is. We leveren apparatuur uit in bruikleen en die moet weer terug. Dat was vooraf helder. Maar Frozen en Sulaine doen zinnig opmerkingen over de formulering en de gestelde eisen. Daarbij moet ik wel zeggen dat er altijd wat nodig is op papier om het proces te borgen.

Ook zullen we duidelijk aangeven dat -tenzij het anders is- Tweakers de contactpersoon is. Gewoon om onduidelijkheid te voorkomen over wie er wanneer moet worden aangesproken.

Dan de testpanels zonder 'cadeau'. De laatste jaren zijn jullie gewend geraakt aan acties waarbij de winnaar het product mocht houden. Die acties proberen we natuurlijk nog steeds te houden. Er is echter een aantal fabrikanten of winkels die dat niet kunnen of willen doen. Daarvoor hebben we nu de mogelijkheid gemaakt om op deze manier producten te laten testen door Tweakers.

Natuurlijk begrijpen we dat je liever zo'n monitor wil houden dan 'm terugsturen. Dat kunnen we de leverancier niet verplichten. Dus bieden we deze mogelijkheid, waarbij we vooraf duidelijk aangeven dat het een artikel terug moet na de testperiode. We willen daar wel mee doorgaan. Het geeft mensen de kans om met een artikel te stoeien, en hun ervaring daarover te delen. Maar mocht je dit niet willen, dan adviseer ik je om de actie over te slaan. ;)

Door Tweakers user zeef, donderdag 21 mei 2015 22:50

Ik
MAX3400 schreef op woensdag 20 mei 2015 @ 07:38:
Gisteren niet meer verder gelezen maar mag ik heel subtiel de opinie vormen dat T.net zich nu ook best wel laat kennen, in de vorm van zeef? Ja, waar gehakt wordt vallen spaanders maar zou het dan niet een stuk simpeler zijn om, naast een korte reaktie op het blog, even "privaat" in de pen te klimmen en als Hoofd Community en andere sociale zaken gewoon even een mail / belletje uit te wisselen met deze blogger?

Sterker nog, maar nu ben ik waarschijnlijk weer de azijnzeiker; zeef "behoort" niet eens hier te reageren en excuses te maken namens T.net tenzij op persoonlijke titel. Er zijn de afgelopen tijd zat blogs geweest waar de meest draconische inhoud op stond zoals geld aftroggelen (mijn mening), vetes uitvechten (mijn mening), aanzetten tot stelen of drugs (mijn mening) etc. T.net houdt bij hoog en laag vol dat ze hier niets aan willen/kunnen doen; de blogs zijn prive-onderdelen van het serverpark van T.net en als zodanig niet behorend bij T.net-driven events.
Ik wordt slechts attent gemaakt op een klacht en daar reageer ik op. In het kader van de transparantie doe ik dat hier. Dat laat onverlet dat op de Tweakblogs een hoge mate van vrijheid geldt.

Door Tweakers user zonoskar, vrijdag 22 mei 2015 10:23

zeef schreef op donderdag 21 mei 2015 @ 22:47:
Natuurlijk begrijpen we dat je liever zo'n monitor wil houden dan 'm terugsturen. Dat kunnen we de leverancier niet verplichten. Dus bieden we deze mogelijkheid, waarbij we vooraf duidelijk aangeven dat het een artikel terug moet na de testperiode.
Misschien moet je een tussenvorm aanbieden, waarbij je het geteste toestel tegen een aantrekkelijke prijs kan overnemen.

Overigens vind ik het wel jammer dat @frozen geen bedankje gekregen heeft van Samsung, maar als je daar dan om gaat bedelen vind ik weer een beetje de attention-whore uithangen. Ik had dat niet gedaan.

Door Tweakers user zeef, vrijdag 22 mei 2015 23:45

zonoskar schreef op vrijdag 22 mei 2015 @ 10:23:
[...]
Misschien moet je een tussenvorm aanbieden, waarbij je het geteste toestel tegen een aantrekkelijke prijs kan overnemen.
Ik twijfel daar eerlijk gezegd over. Denk dat de reacties daarop erg negatief zullen zijn.
Overigens vind ik het wel jammer dat @frozen geen bedankje gekregen heeft van Samsung, maar als je daar dan om gaat bedelen vind ik weer een beetje de attention-whore uithangen. Ik had dat niet gedaan.
We zullen nog duidelijker aangeven dat je alleen 'zaken' doet met Tweakers. Want de klantenservice voor consumenten is hoogst waarschijnlijk niet op de hoogte van wat marketing en mediabureau met ons regelen.

[Reactie gewijzigd op vrijdag 22 mei 2015 23:45]


Door Tweakers user PcDealer, zaterdag 23 mei 2015 15:05

Een goede klantenservicemedewerker doet bij dit soort zaken intern onderzoek. De CSR heeft een eerstelijns signanleringsfunctie. Iets leert mij dat de medewerkers geen enkel compassie met hun werk of werkgever hebben. Dat kan zijn omdat de klantenservice uitbesteed is en alleen ongeïnteresseerde mensen worden aangetrokken. Ik zou ook kunnen beweren dat de manager van de afdeling slechte instructies heeft gegeven al dan niet vanwege de te behalen kpi's die de kwaliteit ondermijnen.

Ik weet niet in hoeverre art. 7:11 bw van toepassing is aangezien het gaat om een verkoper en een koper, maar iets zegt mij dat een verzender in bijna alle gevallen verantwoordelijk is voor de juiste bezorging bij een consument/particulier:
Artikel 11
1. Bij een consumentenkoop waarbij de zaak bij de koper wordt bezorgd, is de zaak voor het risico van de koper vanaf het moment dat de koper of een door hem aangewezen derde, die niet de vervoerder is, de zaak heeft ontvangen.

Door Tweakers user VECTOR ®, zaterdag 23 mei 2015 23:01

Ik vind al dit geleuter de discussie niet waard :z

Door Tweakers user MorgothG, zaterdag 23 mei 2015 23:07

Wow, Ik heb mijn eigen blogje hier. En ik ken Tweakers goed. Maar dit is wel de duistere kant van Tweakers. En ja ik ben zelf misschien ook een beetje zo evenals veel van mijn vrienden. Maar ik vrees dat bijna niemand hier wint met alle details en gemierenneuk. Als een stel puristen worden hier alle woorden niet onder een vergrootglas gelegd maar onder een electronenmicroscoop. Iedereen heeft een mening over het proces, met quotes en alles worden de discussie als ware paladins gevoerd. Jongens, rustig aan. Een geweldige reviewer heeft een nare evaring gehad. Dat schrijft hij weg. Krijgt toch zijn bedankje... en praat wat na. Laat het verder los. Echt gaaf die review. Complees nuts dat je zoveel uur erin steekt maar dat is nu net dat Tweakers gevoel. Verwacht niks, wees blij met alles en Frozen: "Let it go!!!!" (Echt het verbaast me dat niemand eerder dit gepost heeft.. hahaha Sorry maar heb een dochter van 5, dan krijg je dat)

Geniet van jullie Pinksterweekend!!! Blijf tweaken en blijf positief. Iedereen probeert er gewoon het beste van te maken, ondanks onhandig handelen van personen of bedrijven.

Door Tweakers user sdk1985, zondag 24 mei 2015 00:28

Ik snap wel hoe frozen zich voelt. Ik schrijf ook weleens guides die vervolgens 10.000 keer op één dag worden gelezen. Vervolgens heb je 0 likes en misschien één comment. Ik denk dat de realiteit van het internet tegenwoordig is dat mensen zich niet realiseren dat het maken van content veel tijd en moeite kost.

Verder lijkt dit overigens een geniale zet van tweakers. Ze krijgen een soort affliate achtige campagne en besteden het werk uit aan de bezoekers van de website. Ondertussen strijkt tweakers reclame inkomstens en/of commissie op.

[Reactie gewijzigd op zondag 24 mei 2015 00:31]


Door Tweakers user raro007, maandag 25 mei 2015 00:19

je kan het ook anders zien... het is geniale zet van Frozen want hij zet zijn review op tweakers en krijgt duizenden bezoekers die zijn review lezen en er op reageren,

stel je voor dat hij het op zijn eigen site had gezet hoe groot is de kans dat hij duizenden bezoekers krijgt???
0.00001% kans
daarbij als je goed kijkt zijn er 11 mensen die een review hebben geschreven waardoor hij veel concurrentie heeft als hij er over na dacht om een site te starten en dus is hij ook weer niet zo speciaal.

weetje jou koment is net als die mensen die op de site zitten met adblocker en die zich zelf hoog prijzen van "ja ik mag die adblocker gebruiken want mijn comentment tot deze site is hoog"(je weet wel comments plaatsen op een nieuws artikel)
Frozen zit als slachtoffer te praten en denk niet eens na of het misschien wel mis gegaan is.
daarbij zit hij met zijn vingers te wijzen op samsung als of het hun schuld is terwijl het niet zo is als ik zeef bericht zo lees.
We zullen nog duidelijker aangeven dat je alleen 'zaken' doet met Tweakers. Want de klantenservice voor consumenten is hoogst waarschijnlijk niet op de hoogte van wat marketing en mediabureau met ons regelen.

en omdat hij geen aandacht krijgt van tweakers/samsung gaat er een ster af dus voor mij is het nu duidelijk dat ik zijn review NIET moet lezen.
thanx Frozen nu ben je erg duidelijk bij mij but no thanx...

[Reactie gewijzigd op maandag 25 mei 2015 17:06]


Door Tweakers user 477666, dinsdag 26 mei 2015 02:33

Je moet beter geen gratis reviews schrijven je krijgt stank voor dank


Door Tweakers user Frozen, dinsdag 15 september 2015 12:34

:X
Als ik er nog iets over zeg, dan zorgt zeef dat het stopt, want hij staat daar niet alleen in op HQ. Dus dat was mijn laatste waarschuwing.

[Reactie gewijzigd op dinsdag 15 september 2015 12:37]


Door Tweakers user jannn9, dinsdag 15 september 2015 19:49

Ik zou het best begrijpelijk vinden als je de betreffende review helemaal leegmaakt en de tekst van dit blog erin plakt. Wat zij kunnen, kan jij ook! Bedankt voor het delen van deze ervaring, ik stond ook te trappelen als tester, maar bedank voortaan!

Door Tweakers user Erwin, woensdag 16 september 2015 10:21

Het zwijgen opgelegd ja? Triest. ''Zoals de waard is, vertrouwt hij zijn gasten'...

Door Tweakers user TimMer, woensdag 16 september 2015 11:13

Uitermate jammer, zowel van Samsung als van Tweakers. Ook niet meer goed te maken naar mijn mening na deze geschiedenis. Om het over de users die dit soort gedrag (tot en met onwettelijke praktijken aan toe) nog goedpraten ook maar helemaal niet te hebben...

Zoals ik de laatste tijd al vaker aan heb gegeven: de sfeer is de laatste maanden ver te zoeken. Zo'n beetje elke reactie wordt blind gedownmod, kritische vragen zijn niet gewenst, humor lijkt verboden en veel van de reacties zijn simpelweg het nablaten en aanprijzen van wat er in het nieuwsbericht staat. Ik ben hier nu meer dan 15 jaar lid en heb een aardige status opgebouwd, maar zo treurig als de laatste maanden heb ik het nog niet meegemaakt in al die jaren. Dit zal ook te maken hebben met het feit dat Tweakers steeds groter en commerciëler wordt.

Begint een beetje op de DDR te lijken hier; hoop van harte dat er verbetering in de situatie gaat komen, want anders is het wat mij (en een flinke groep andere Tweakers die ik IRL ken, die hier ook al jaren meelopen) betreft gauw over en gaan we wel naar een site waar men wel openlijk mag discussiëren, ook al levert dat soms felle discussies op (wat in mijn optiek alleen maar tot zuiverder resultaten leidt). Desnoods zetten we hem zelf op, onafhankelijk van commerciële partijen en gefrustreerde pubers.

[Reactie gewijzigd op woensdag 16 september 2015 11:15]


Door Tweakers user Part, woensdag 16 september 2015 20:24

Wat TimMer aangeeft is wel heel herkenbaar helaas.

Door Tweakers user Bitage, donderdag 17 september 2015 14:03

@ TinMer
Het niveau op Tweakers gaat al jaren gestaag achteruit. Het is al een aantal jaar zo dat ik niet eens echt de moeite meer neem om de comments te gaan lezen. Steeds dezelfde vragen, steeds dezelfde onwetendheid, steeds dezelfde bias tegenover bepaalde onderwerpen. Er was een tijd dat enig niveau op Tweakers een vereiste was, anders werd je glashard doorverwezen naar een google link en dan moest je je maar gewoon inlezen. En terecht. Als je nu iets kritisch tegen iemand zegt is het vaak gelijk huilen geblazen. Pamper mentaliteit. Bah.

Door Tweakers user TimMer, donderdag 17 september 2015 19:21

Er was een tijd dat enig niveau op Tweakers een vereiste was, anders werd je glashard doorverwezen naar een google link en dan moest je je maar gewoon inlezen. En terecht. Als je nu iets kritisch tegen iemand zegt is het vaak gelijk huilen geblazen. Pamper mentaliteit. Bah.
Tsja, dat heb je met generaties die vanaf de wieg een iPhone in hun handjes gepropt krijgen van paps en mams. De fietshelm-generaties noem ik ze altijd in gedachten; vroeger mocht je gewoon op je smoel gaan en bloeden, daar leerde je van.

Het biedt gelukkig wel enige troost om te lezen dat ik hier dus kennelijk niet de enige in ben; ik voel mij soms net een schreeuwende in de woestijn. ;)

Reageren is niet meer mogelijk