Uitreiking van de cheque

Door Frozen op maandag 3 augustus 2015 07:00 - Reacties (6)
Categorie: Wij helpen daar, Views: 3.953

Dit blogje is een onderdeel van een reeks blogs waarin een goede vriendin van mij mee doet aan een project waarin ze geestelijk en lichamelijk gehandicapten 2 weken lang helpt in Nis, Servië. Deze serie bestaat uit een aantal blogjes:
Tweakers Helpen Daar (Servië)
Achtergrond: Tweakers Helpen Daar
We zijn er bijna!
We zijn gesloten
Uitreiking van de cheque
Resultaten Tweakers Helpen DaarWeten jullie het nog? Met jullie hulp hebben we €370,- kunnen ophalen voor de bewoners van Huis Dusko Radovic. Ik zou dit dan afleveren bij de stichting en dan op de "gebruikelijke" manier met deze mensen op de foto gaan terwijl ik de cheque overhandig. Je kent het wel, zo'n foto waarbij twee mensen heel vrolijk kijken terwijl ze samen de cheque vasthouden en elkaars handen schudden.

Op 25 juni sloten de "lijnen" en heb ik die goede vriendin van mij verteld over de actie. Ze vond het heel erg lief dat we dat wij tweakers dat voor het project Nis hebben gedaan. Ze wist echter toen nog niet hoeveel we hadden opgehaald. Een paar dagen later had ze een vergadering, waarbij alle deelnemers van het project samen kwamen om te vergaderen. Echter was toen de cheque nog niet klaar, waardoor ik ze dus niet de cheque kon aanbieden. De volgende vergadering zou op 15 juli zijn. Guess what? Wie was er toen op vakantie in Spanje? :Y) In ieder geval had ik dus met haar afgesproken dat ik dan met haar op de foto zou gaan met de cheque, dat ze de cheque meenam naar de vergadering op 15 juli en dat ik dan wat via Skype vanuit spanje zou vertellen over onze crowdfundingsactie.

De cheque had ik laten afdrukken bij de Hema op 20x30 mm fotopapier voor ~4 euro en ik had er een lijstje bij gekocht voor 5 euro, zodat het geheel opgehangen kon worden. Het geld heb ik tussen de cheque en de achterkant van het lijstje gedaan. Dit had ik netjes versprijd als een waaier en bestond uit 7 briefjes van 50 en 1 briefje van 20 (ik heb het expres zo gepint). De cheque heb ik vervolgens ingepakt in cadeaupapier zodat het nog een beetje een verrassing kon zijn. :) Ik ben dus naar haar huis toegegaan (we hadden afgesproken) en ik heb het gegeven, waarna we samen op de foto zijn gegaan:
http://static.tweakers.net/ext/f/BZq8IvvtxMPmt9DpDv0Iay6y/full.jpg
http://static.tweakers.net/ext/f/gpGbPISlMOsDeeqAd5QC3TDk/full.jpg
http://static.tweakers.net/ext/f/DFI62MJfKFDDTok9RIbQQDnZ/full.jpg
Ja... Dat is een OnePlus One in mijn broekzak. :+

Echter was ze vergeten de cheque mee te nemen naar de vergadering, gelukkig had ik mijn tablet met de afbeelding van de cheque erop (goed voorbereid :Y) ). Zo kon ik ze dus wel de cheque en het bedrag laten zien via Skype. De groepsfoto met de cheque laat dus nog even op zich wachten, maar ze zei dat ze die in Servië ging maken (later meer).

Tijdens die vergadering stond er dus een laptop op tafel bij hen, waarmee ik verbinding maakte vanuit Spanje. Zij zaten allemaal rond de tafel waarna ik mijn verhaal vertelde:
Ik ben Wesley, ofwel frozen op tweakers.net. Daar ben ik vrijwilliger net als vele anderen en helpen we dagelijks mensen met problemen met smartphones, computers etc. Nadat ik hoorde dat ze mensen met een beperking zou helpen in het buitenland met een hele leuke groep, wilde ik ook mijn steentje bijdragen. Ik heb dus een aantal blogs geschreven voor de crowdfunding van een leuk bedrag voor de mensen met een beperking in Nis. Veel vriendelijke medetweakers hebben gedoneerd en erg lieve reacties achtergelaten op de blogs. Want wij hebben erg veel respect voor jullie, dat jullie bereid zijn de mensen die het wat moeilijker hebben, in een land hier ver vandaan, te helpen.

*leest een deel van een reactie voor*

Samen met mijn vriendelijke medetweakers hebben we dus een bedrag opgehaald wat alle verwachtingen te boven gaat. Ik had jullie graag de cheque persoonlijk willen overhandigen, maar dat kon dus helaas niet aangezien ik nu in Spanje zit.

*Laat de cheque zien (en verteld dat door alle donaties van alle vriendelijke tweakers we 370 euro hebben opgehaald en dat de naam van "Vickiieee" helaas niet zichtbaar is door het lijstje :(*
*Zij waren heel erg blij met de cheque, applaudiseerden en zeiden dat ze het heel erg lief van ons vonden dat wij dit met zijn alle hebben gedaan.*
*Ze zeggen even tegen elkaar van hoe gaaf ze het wel niet vonden, in de tussentijd was er één meisje die naar de laptop toe liep en zij dat ze het echt super lief vond en iedereen wilde bedanken.*

Wij hopen dat jullie met dit bedrag de nodige spullen voor de bewoners kunnen kopen. Verder zouden wij het leuk vinden om van jullie een update te krijgen met wat jullie na afloop voor de bewoners hebben kunnen betekenen. Zo kunnen mijn medetweakers ook genieten van het goede werk wat jullie daar verrichten. Ik wil jullie heel erg veel succes wensen, maar vooral ook heel erg veel plezier. Doei!

*Zij zeggen doei, bedanken en zwaaien*
*Ik end de call*
Omdat ik het een beetje spannend vond was ik vergeten te vragen of ze nog vragen hadden en ze een link te geven. Gelukkig kon die vriendin van me dat via whatsapp nog aan ze doorgeven. :)

In totaal hebben ze 2401,62 Euro opgehaald voor de bewoners. Zaterdag 25 juli zijn ze vertrokken naar Nis met het opgehaalde bedrag en in Nederland gekochte spulletjes. In de volgende update krijgen jullie de groepsfoto met de cheque te zien en te zien en te lezen wat de vrijwilligers hebben gedaan in Servië. Voor nu kan je het beste hun Facebook-pagina in de gaten houden: https://www.facebook.com/ProjectNis

Volgende: €10 korting goedkoop sim-only abonnement 08-'15 €10 korting goedkoop sim-only abonnement
Volgende: Altijd maar sneller en beter... 07-'15 Altijd maar sneller en beter...

Reacties


Door Tweakers user Foritain, maandag 3 augustus 2015 09:08

Mooie afsluiter Wesley. En toch leuk dat wij zo eventjes een leuke bijdrage hebben kunnen leveren aan dit mooie project.

En Frozens Oma op die cheque blijft tof :D

Door Tweakers user Frozen, maandag 3 augustus 2015 18:26

Foritain schreef op maandag 03 augustus 2015 @ 09:08:
Mooie afsluiter Wesley. En toch leuk dat wij zo eventjes een leuke bijdrage hebben kunnen leveren aan dit mooie project.

En Frozens Oma op die cheque blijft tof :D
Bedankt voor je reactie! Hahaha

Dit is overigens nog niet de afsluiter hoor, de afsluiter komt over +- 1 week of een maand, net wanneer zij tijd heeft (ze is nog al lang op vakantie :P). Ik zal dan ook wat foto's plaatsen van hoe het er daar uit ziet. Ik kan waarschijnlijk geen foto's plaatsen van mensen met een zware beperking uit respect voor die mensen.

Door Tweakers user Abledon, dinsdag 4 augustus 2015 09:36

Leuk om te horen !
De bijdrage zal zeker goed terecht komen :)

Ik wil ze graag veel succes en plezier wensen !

Door Tweakers user pclinde, dinsdag 4 augustus 2015 14:40

Helemaal super! En mooi dat je die initiatief bent gestart via Tweakers Wesley. :D

Door Tweakers user Frozen, dinsdag 4 augustus 2015 14:42

Abledon schreef op dinsdag 04 augustus 2015 @ 09:36:
Leuk om te horen !
De bijdrage zal zeker goed terecht komen :)

Ik wil ze graag veel succes en plezier wensen !
pclinde schreef op dinsdag 04 augustus 2015 @ 14:40:
Helemaal super! En mooi dat je die initiatief bent gestart via Tweakers Wesley. :D
_/-\o_ Bedankt heren! :)

Door Tweakers user Ample Energy, maandag 10 augustus 2015 09:38

Ik zie deze blogpost nu pas, maar wat leuk! Ingelijst, ingepakt, wat een moeite :P


"Ja... Dat is een OnePlus One in mijn broekzak. :+ "
_O-

Reageren is niet meer mogelijk