mmm... Chocoladeletters!

Door Frozen op donderdag 3 december 2015 12:25 - Reacties (22)
Categorie: Random, Views: 8.022

Vandaag was het zo ver, van het met De officiŽle blog van Frozen: Tweakers merchandise voor de voedselbank opgehaalde bedrag konden we (ProAce en ik) chocoladeletters kopen voor de voedselbank. Het begon allemaal 2 weken geleden toen ik belde naar de voeselbank of ze het een goed idee vonden, dat we met z'n alle ervoor zorgden dat kinderen in "armere" families dit jaar op Sinterklaasavond een chocoladeletter konden krijgen. Dit vonden ze een geweldig idee maar ze hadden er maar zo'n 150-250 nodig, en zo begon het.

ProAce vond het zo'n leuk idee dat hij ook mee wilde doen. Hij had immers nog een flink aantal tweakersgoodies liggen. Daarnaast wilden Sebastius, Sulaine, Kiswum en zeef ook spullen doneren! Verder hebben we nog donaties gehad van een handjevol tweakers en worden de verzendkosten grotendeels vergoed door de vriendelijke Rub147! :) Allemaal heel erg bedankt! Jullie zijn echte bazen! 8-)

Twee weken later heeft bijna iedereen betaald en staat er 845 euro op mijn rekening (waarvan nu nog maar ~295 van over is), en zijn de chocoladeletters door mij en ProAce (Yorick) afgeleverd bij de voedselbank. Yorick leverde er 300 af bij de voedselbank in Drachten, ik leverde er 250 af bij de voedselbank Haarlemmermeer. Ik zal over het gedeelte van Yorick nog niets vertellen, dat mag hij natuurlijk zelf doen. :) (edit: dat heeft hij gedaan: Reviews and more: mmm... Nog meer Chocoladeletters!)

Drie dagen geleden heb ik gebeld naar de AH of ze 250 chocoladeletters konden klaarzetten. Het eerste wat ik hoorde was: "Woooww, 250?" :*) Dit was dus geen enkel probleem, maar ze moesten wel besteld worden en ze zouden de dag erna binnen komen. Toen ik de dag erna belde, bleek dat ze 250 pure chocoladeletters hadden besteld, terwijl ik toch echt om melk vroeg. Volgens mij lusten de meeste mensen melkchocola i.t.t. puur en wordt er zo optimaal gebruik gemaakt van de chocoladeletters.

Gelukkig hadden ze in de schappen nog 294 melkchocoladeletters liggen, waarvan ik er 250 mocht meenemen. Eigenlijk waren ze 1,09 per stuk, maar dat vond ik een beetje te duur en mocht ik ze meenemen voor §1,- per stuk (100g).

Nu werd het tijd om een afspraak te maken met de voedselbank. Ik was immers deze ochtend vrij, en aangezien ze voor 3 december 12 uur bij de voedselbank binnen moesten zijn, moest het wel deze ochtend gebeuren. Dus ik belde naar de voedselbank en kreeg de vriendelijke meneer aan de telefoon. Uiteindelijk hadden we afgesproken om 11 uur bij de service-balie van de AH.

Ik liep naar de service balie toe van de AH-XL in Hoofddorp, en vroeg naar mijn bestelling van 250 chocoladeletters. Eerst werd de teamleider gebeld, waarna de chocoladeletters tevoorschijn werden getoverd vanuit een magazijn. Op dat moment kwam de meneer van de voedselbank aan, stelde zich voor en zei dat hij met het bestelbusje van de voedselbank was. Verder hadden klanten van de AH zelf ook nog spullen ingezameld voor de voedselbank, waardoor er twee hoge karren vol aan spullen waren.

http://static.tweakers.net/ext/f/i318ItJ8pShJxPUBuO9YWl9j/full.jpg

Hij vertelde mij dat hij het een supergaaf idee vond en erg blij is met de chocoladeletters. Ik vertelde hem over onze community en hoe jullie met zijn allen het geld bij elkaar hebben gekregen voor de letters! Hij vond het echt super leuk en de grijns op zijn gezicht sprak boekdelen. Ik kreeg zijn kaartje en werd uitgenodigd om langs te komen in de kerstvakantie om te komen kijken bij de voedselbank! (Gaan we zeker doen, en er komt ook een blogje van!) Ik rekende de letters netjes af en vervolgens moesten alle spullen naar achter, aangezien daar het busje stond.

http://static.tweakers.net/ext/f/e1IPlsb4CNdlhcR7cViWfEmL/full.jpg

Eerst laadde we de spullen van de klanten van de AH in en daarna de chocoladeletters. Omdat ik eigenlijk nog een foto wilde moesten ze er weer uit en heb ik van ons allen een selfie gemaakt. :)

http://static.tweakers.net/ext/f/Bo1FuF6QnoJN9TcvtVTx0dIK/full.jpg

Nu is het tijd om alle tweakers merchandise te gaan versturen! Hopelijk morgen op de bus, op sinterklaas binnen!

tweakers - nomineer voor blog van de maand
plaats deze banner onder je eigen blog

Volgende: Whatsapp is down - update 12-'15 Whatsapp is down - update
Volgende: Laatste dag actie chocoladeletters voor de voedselbank 11-'15 Laatste dag actie chocoladeletters voor de voedselbank

Reacties


Door Tweakers user pclinde, donderdag 3 december 2015 12:30

Dikke kudos mannen! Iets doen voor je medemens in eigen land vind ik heel bijzonder. Het gebaar is echt geweldig. Iedereen die zich heeft ingezet, een donatie heeft achtergelaten of zijn tijd heeft geÔnvesteerd: jullie zijn allemaal HELDEN! _/-\o_

Door Tweakers user Foritain, donderdag 3 december 2015 12:43

pclinde schreef op donderdag 03 december 2015 @ 12:30:
Dikke kudos mannen! Iets doen voor je medemens in eigen land vind ik heel bijzonder. Het gebaar is echt geweldig. Iedereen die zich heeft ingezet, een donatie heeft achtergelaten of zijn tijd heeft geÔnvesteerd: jullie zijn allemaal HELDEN! _/-\o_
Iets leuks doen voor je medemens inderdaad, en dan op een leuke manier, en op een manier dat je met inzet iets moois bereikt zonder dat er zaken verloren raken in een grote molen. Kudos broski.

http://gathering.tweakers...message/45376541#45376541

blog van de maand, en de maand is nog maar net begonnen.

Door Tweakers user Kiswum, donderdag 3 december 2015 13:05

Wat is het mooi om te lezen dat deze actie zoveel mensen op de been heeft gebracht. Ik hoop dat de kinderen van de "armere" gezinnen, ook lief zijn geweest voor een heerlijke chocoladeletter.
Top initiatief!

Door Tweakers user Ample Energy, donderdag 3 december 2015 14:34

Lekker dan! Prachtig gedaan.

Door Tweakers user mvdam, donderdag 3 december 2015 15:40

Tof, goed om te zien dat de centjes op de juiste plek terecht komen.. :)

Door Tweakers user kobus71, donderdag 3 december 2015 17:05

Hartstikke tof!
Deze mensen kunnen wel een meevaller gebruiken.
En alle beetjes helpen, geloof me.

Door Tweakers user Silent7, donderdag 3 december 2015 17:49

leuk!

Volgende keer rondbellen naar diverse supermarkten, als een manager/filiaalhouder meegaat in je enthousiasme krijg je zo wat dozen voor niets.

[Reactie gewijzigd op donderdag 3 december 2015 17:50]


Door Tweakers user Karloe, donderdag 3 december 2015 17:59

Mooi resultaat _/-\o_

En om dat te vieren heb ik, nogmaals, mijn bijdrage overgemaakt voor de Kerstkransjes.
Eenzelfde bredrag moet toch nogmaals mogelijk zijn, zonder verzendkosten. O-)


Door Tweakers user ProAce, donderdag 3 december 2015 21:36

Heel gaaf gedaan!! :D

Door Tweakers user Gravenimage, donderdag 3 december 2015 21:52

Wauw, echt top! Vind dit zo mooi. <3

Door Tweakers user Mattie112, donderdag 3 december 2015 22:25

Top! Heb weliswaar niks gekocht maar ik zie dat mijn donatie (alle beetjes helpen tenslotte) goed is besteed!

Door Tweakers user Macsylver, donderdag 3 december 2015 23:28

Respect! Je mag zeer trots op jezelf zijn!

Door Tweakers user Pietervs, vrijdag 4 december 2015 00:19

Klasse mannen! Goed gedaan!

Door Tweakers user Frozen, vrijdag 4 december 2015 00:21

Karloe schreef op donderdag 03 december 2015 @ 17:59:
Mooi resultaat _/-\o_

En om dat te vieren heb ik, nogmaals, mijn bijdrage overgemaakt voor de Kerstkransjes.
Eenzelfde bredrag moet toch nogmaals mogelijk zijn, zonder verzendkosten. O-)
O+ O+ O+ Dat is echt super lief, bedankt! :)

Hartelijk bedankt iedereen! De verzendlabels zijn ondertussen gemaakt! :)

Door Tweakers user Sixblade, vrijdag 4 december 2015 08:44

Wat leuk dat jullie dit gedaan hebben!!!


Door Tweakers user Felyrion, vrijdag 4 december 2015 23:01

Top actie mannen! Ik kan wel genieten van zulke dingen :) Top!

Door Tweakers user teunijff, zaterdag 5 december 2015 19:14

Echt een hele gave actie !!! Top !! Niets anders dan respect !!

Door Tweakers user Fireshade, dinsdag 19 januari 2016 15:54

Een ontzettend hartverwarmende actie!
Ik had er graag aan meegedoneerd. Daarom zo erg jammer dat iIk er nu pas van hoor, omdat deze blog tot Tweakblog van de maand is bekroond. Er moet toch een manier zijn om dit soort acties meer bekendheid te geven binnen Tweakers.net???

Door Tweakers user VECTOR, woensdag 20 januari 2016 05:57

Het was gewoon de mooiste en een zeer gave en hartverwarmende actie van de 'mannen' achter deze super blog ! Nogmaals hulde _/-\o_

Door Tweakers user friggler, woensdag 20 januari 2016 11:06

Fireshade schreef op dinsdag 19 januari 2016 @ 15:54:
Een ontzettend hartverwarmende actie!
Ik had er graag aan meegedoneerd. Daarom zo erg jammer dat iIk er nu pas van hoor, omdat deze blog tot Tweakblog van de maand is bekroond. Er moet toch een manier zijn om dit soort acties meer bekendheid te geven binnen Tweakers.net???
Grrr, ik lees het ook nu pas. Had er graag aan meegedaan. Je zou zeggen dat Tweakers dit soort dingen beter moet kunnen uitlichten.

Reageren is niet meer mogelijk