Samsung Galaxy S8 preview event

Door Frozen op vrijdag 14 april 2017 06:00 - Reacties (8)
Categorie: Hardware, Views: 2.147

http://i.imgur.com/iXFUCIng.jpg
Vandaag was het zo ver, ik was blijkbaar de uitverkorene en mocht bij dit evenement aanwezig zijn. Toevallig was ik ook aanwezig bij het S6 evenement 2 jaar geleden, waardoor ik extra veel zin had. Dat S6 evenement werd gehouden in het hoofdkantoor van Tweakers, geen slechte locatie. Echter zorgt dat naderhand voor zoveel opruimen, dus deze keer was het in een ander pand. Samsung en Tweakers hadden hiervoor het pand van het planetarium in Artis gekozen. Hier waren geen apen te zien, maar wel sterrenstelsels: Galaxies, Galaxy S8'en.

Dus we gingen lekker naar Artis. Ik kwam aanlopen en ineens kwam daar medetweaker Kiswum aanrijden in zijn Skoda. Toevallig want ik wist van tevoren dat hij ook aanwezig zou zijn, maar dat hij de eerste zou zijn die ik zou zien, kon ik van tevoren niet weten. Nadat ik het hek binnen was gegaan werd ik warm onthaald door zeef de communitymanager. Hij stond aan de poort, en nadat ik beoordeeld was op mijn zondes mocht ik het paradijs betreden. Twee jongedames bij de deur gaven mij een sticker met mijn naam en username waarna ik terecht kwam in een zaal met voedsel en gloednieuwe telefoons. Op het menu stond lasagne en deze heb ik op romantische wijze staand verorberd met Kiswum, daar de picknicktafels vol zaten met tweakers. Dat was overigens onze eigen schuld, wij waren 20 minuten te laat!
http://i.imgur.com/QBDMi98.jpg
http://i.imgur.com/nZ9XYEm.jpg
http://i.imgur.com/lGzZjBK.jpg

Vervolgens kregen we de ruimte ( ;) ) om even met de telefoons te spelen. Aangezien het al laat was, heb ik kort wat fotootjes geschoten. Ik zal de telefoons later kort bespreken.
http://i.imgur.com/V0YpDFKg.jpg
http://i.imgur.com/qPaKV24g.jpg
http://i.imgur.com/5s7rxXi.jpg
http://i.imgur.com/2eu0Yr1.jpg

Hierna werden wij het planetarium zelf in gedirigeerd. Op dat moment loop je een ruimte in met een toch wel grote koepel boven je, die zeker indruk maakt. Zeef begon met een kort verhaaltje vooraf, maar aan deze foto kan je duidelijk zien hoe indrukwekkend groot zo'n ronde ruimte is. Vervolgens kregen we een gedeelte van de 360 graden releasespeech van Samsung te zien en een presentatie van een medewerker van Samsung, die ons de ins en outs vertelde over de telefoon. Alle slides waren geprojecteerd op de koepel wat er wel gaaf uitzag.
http://i.imgur.com/96rubEq.jpg
http://i.imgur.com/QiIBUzD.jpg
http://i.imgur.com/pAK7Ztz.jpg

In die slides ging het vooral over het infinity display (ofwel, het verhoogde scherm van de telefoons), en wat andere nieuwe features waaronder de irisscanner, Bixby (de smart assistent), Samsung Dex (de desktopomgeving die alleen bereikbaar is met het dock (van 150 euro), de verbeterde 32-bits audio i.c.m. bijgeleverde AKG in-ears t.w.v. 100 euro, en nog wat andere features.
http://i.imgur.com/pyXvpRc.jpg
http://i.imgur.com/55PTkkZ.jpg
http://i.imgur.com/JqT35uf.jpg

Het moment waar iedereen op wachtte was aangebroken: de quiz waarvan de 3 beste personen een Galaxy S8 kregen om te reviewen. Drie keer raden welke plek ik behaalde? Precies, de meest zure plek die er te behalen viel was: plek 4. Ik wil de winnaars van harte feliciteren en succes wensen met het schrijven van hun reviews. *Frozen hoopt ergens op een troostprijs*
http://i.imgur.com/WA9YJqt.jpg

Hierna kregen we een enorm gave rondleiding door ons heelal met het thema infinity, ofwel oneindigheid. We kwamen erachter dat het heelal waarschijnlijk oneindig is en het beeld van de Galaxy S8 telefoons dat waarschijnlijk niet zijn. Er werd ook laten zien hoeveel ruimtepuin er is rondom onze aarde, wat veel gevaren met zich mee kan brengen. Ik ben immers student Lucht- en ruimtevaarttechniek aan de TU Delft en maak mij oprecht zorgen om space debris. Het zou toch naar zijn als je iets de ruimte inschiet maar het defect raakt, of mensen gewond raken, door een stukje puin van een halve centimeter doorsnee. Veel kleine deeltjes zijn ook zo klein, dat ze nauwelijks gevolgd kunnen worden, met alle gevaren van dien. Ik weet dat het ISS bij tijds een paar meter van baan wisselt om collisions te voorkomen.

Gelukkig konden we nog even borrelen en de telefoons aan de tand voelen. Dit heb ik zeker gedaan en ik moet zeggen, de telefoon ziet er prachtig uit. De bouwkwaliteit is goed en worden erop gemaakt een val van 1.5m te kunnen overleven. Dit was geen harde claim die Samsung wilde maken, maar het laat wel zien dat ze dit soort dingen in hun design meenemen, wat te waarderen valt. Verder lijkt het scherm natuurlijk weer van hoge kwaliteit en ziet er prachtig uit. Ze gebruiken dezelfde soorten OLED's als in de schermen van de S7's maar alleen de vorm en resolutie van het scherm is veranderd. Er is geen vingerafdrukscanner meer aan de voorkant, want deze zit momenteel op de achterkant. Het geluid heb ik niet kunnen testen, maar eerlijk is eerlijk, de kwaliteit daarvan hangt vooral af van de media die je laat afspelen. Ik denk dat alleen audiofielen het verschil tussen 32-bits en 24-bits geluid kunnen horen, en dan alleen als je echt goed luistert. Bixby ondersteunt momenteel alleen Engels en Nederlands moet hopelijk ergens volgend jaar uitkomen. Bixby is zegmaar de Siri van Samsung, die o.a. kan luisteren, kan kijken (mensen, plaatsen en talen kan herkennen). Al met al een zeer interessante telefoon, zeker als je niet vanaf een S7 Edge komt. In de korte tijd die ik met ze kon besteden, vond ik de telefoons erg veel lijken op de S7 Edge. Echter, ik heb de S8 of zijn grotere broer de S8+ (waar ik meer geÔnteresseerd in ben) helaas niet, dus ik kan er geen review over schrijven of harde uitspraken over doen maar mijn conclusie is tot nu toe: De telefoon heeft een prachtig design en scherm waarmee Samsung weer een goed product in de markt lijkt te zetten, echter heeft het veel features waarvan ik momenteel denk dat weinig mensen ze echt zullen gebruiken. Bovendien lijken ze heel veel op de S7 Edge (waar overigens alle foto's in dit blogje mee genomen zijn).


Het was een geweldige avond waar ik weer erg van heb genoten!
http://i.imgur.com/mXkXyM3.jpg
http://i.imgur.com/qmeVXZZ.jpg
http://i.imgur.com/GChTiYK.jpg
http://i.imgur.com/C0gp3CN.jpg

Volgende: LaLaLaptopLand: MBP13 equivalent 06-'17 LaLaLaptopLand: MBP13 equivalent
Volgende: Tweakers merchandise voor goede doel! 12-'16 Tweakers merchandise voor goede doel!

Reacties


Door Tweakers user Amps, zaterdag 15 april 2017 09:16

Leuke blog Frozen! Met wat voor camera heb je de plaatjes geschoten?

Niet doorvertellen, maar ik heb tussen neus en lippen door iets gehoord over een troostprijs ;)

Door Tweakers user Frozen, zaterdag 15 april 2017 13:15

Amps schreef op zaterdag 15 april 2017 @ 09:16:
Leuke blog Frozen! Met wat voor camera heb je de plaatjes geschoten?

Niet doorvertellen, maar ik heb tussen neus en lippen door iets gehoord over een troostprijs ;)
Hee Amps! Bedankt voor je compliment! Alle foto's zijn genomen met mijn huidige telefoon, de Samsung galaxy S7 Edge. Aangezien dezelfde sensor ook in de Galaxy S8 zit, zou je kunnen zeggen dat deze foto's met de S8 genomen zijn. :)

Door Tweakers user VECTOR, zaterdag 15 april 2017 18:17

Ziet er zeer gaaf uit allemaal :)

Door Tweakers user liberque, zaterdag 15 april 2017 23:44

Thanks voor je blog - zo heb ik toch een beetje kunnen meegenieten.

Ik was ook een van de genodigden - de vrijdag vrij gevraagd - hotel geregeld en als een gek al mijn orders gereden opdat ik om 16.00 uur kon vertrekken. Echter het lot was bij minder gunstig gezind: ik kreeg om 15.45 uur nog een extra order waardoor ik pas rond 17.30 kon vertrekken en een uur later stond ik dus in de file. Pas rond 21.00 uur kwam ik daadwerkelijk in Amsterdam aan (Terneuzen --> Amsterdam is ver) en heb het toen maar opgegeven. 100e aan benzine verreden, 10 euro tunnel, hotel voor niks geboekt en mogen afrekenen. Kortom: ik balen als een stekker.

Achja, volgende keer beter.. maar toch met het verzoek aan Tweakers om zoiets niet te arrangeren op een dag dat er ruim 116 files op de snelwegen staan ivm het paasweekend opdat de mensen uit Limburg / Zeeuws-Vlaanderen etc. ook een kans krijgen om op tijd te verschijnen,

Door Tweakers user AW_Bos, maandag 17 april 2017 15:51

Leuke blog. Ik heb ook op de poll gestemd, maar helaas ben ik niet uitgeloot. Maar dat geeft niet, ik heb inmiddels in de popup-stand van Samsung op Utrecht Centraal de S8 uitvoerig getest en bekeken. :)

Leuk om te lezen dat het zo leuk was :)

Door Tweakers user iVoidstep, maandag 17 april 2017 15:59

Was inderdaad een hele mooie ervaring. Het mindere vond ik toch wel dat de quiz werd gedaan middels Kahoot. Via je provider had je al een slechte verbinding en de wifi daar was ook niet geweldig. Bij vraag 2 werd ik eruit gegooid en ik kwam vervolgens weer pas terug bij vraag 12 van de 19. Hierdoor op de 55'ste plek geŽindigd :P Een verbeter puntje voor de volgende keer. Rondleiding door het heelal vond ik wel erg mooi gedaan. Zo zie je maar dat we niet het middelpunt van het universum zijn :P

Door Tweakers user Frozen, dinsdag 18 april 2017 14:13

Repr schreef op zaterdag 15 april 2017 @ 18:17:
Ziet er zeer gaaf uit allemaal :)
Bedankt Wim! Ik zei nog tegen Herman, waarom is Wim er eigenlijk niet bij?
liberque schreef op zaterdag 15 april 2017 @ 23:44:
Thanks voor je blog - zo heb ik toch een beetje kunnen meegenieten.

Ik was ook een van de genodigden - de vrijdag vrij gevraagd - hotel geregeld en als een gek al mijn orders gereden opdat ik om 16.00 uur kon vertrekken. Echter het lot was bij minder gunstig gezind: ik kreeg om 15.45 uur nog een extra order waardoor ik pas rond 17.30 kon vertrekken en een uur later stond ik dus in de file. Pas rond 21.00 uur kwam ik daadwerkelijk in Amsterdam aan (Terneuzen --> Amsterdam is ver) en heb het toen maar opgegeven. 100e aan benzine verreden, 10 euro tunnel, hotel voor niks geboekt en mogen afrekenen. Kortom: ik balen als een stekker.

Achja, volgende keer beter.. maar toch met het verzoek aan Tweakers om zoiets niet te arrangeren op een dag dat er ruim 116 files op de snelwegen staan ivm het paasweekend opdat de mensen uit Limburg / Zeeuws-Vlaanderen etc. ook een kans krijgen om op tijd te verschijnen,
Oeh, dat is zuur zeg! Misschien is het volgende keer makkelijker om met het OV te gaan? Ik ben immers ook met het OV gegaan vanaf Delft en dat was prima te doen. Hoewel Delft natuurlijk aan de andere kant ligt...
AW_Bos schreef op maandag 17 april 2017 @ 15:51:
Leuke blog. Ik heb ook op de poll gestemd, maar helaas ben ik niet uitgeloot. Maar dat geeft niet, ik heb inmiddels in de popup-stand van Samsung op Utrecht Centraal de S8 uitvoerig getest en bekeken. :)

Leuk om te lezen dat het zo leuk was :)
Ja, het was echt geweldig! Ook leuk dat er deze keer een diner werd aangeboden! Fijn dat je hem nog hebt kunnen testen op Utrecht, wat vind je ervan?

Door Tweakers user TheTeek, dinsdag 18 april 2017 15:13

Ik was ook een van de genodigden en ben aanwezig geweest. Het ontvangst en de locatie waren super. Het Planetarium heeft echt indruk gemaakt en Artis staat nu hoog op mijn verlanglijst om nog eens te bezoeken. Sowieso vind ik Amsterdam een ontzettend mooie stad en vanaf centraal station is Artis prima aan te lopen. De locatie in het planetarium was hemels.. euh, erg mooi. er was voldoende (lekker) eten en drinken!

De presentatie van het toestel was voornamelijk een mooie marketing show, toekennend dat het Planetarium wel erg mooi was. Maar als een van de eerste Nederlanders zouden we het voorrecht hebben om met de S8 te mogen spelen?!
Op centraal station bij Utrecht is de S8 ook al in volle glorie te bewonderen.

Letterlijk de eerste zin: "Ga jij als een van de eersten in Nederland de nieuwe Samsung Galaxy S8 ervaren?"
bron: plan: Ervaar als eerste de Samsung Galaxy S8. En win hem!

De S8's stonden op stellingen die je ook bij de "media markt" ziet, en dat had ik niet verwacht, ik had echt het idee dat wij als tweaker techneuten, een ander type publiek, een andere behandeling zouden krijgen dan de gemiddelde Nederlander. De S8's waren allemaal gezekerd via alarm systemen en ze stonden in Demo mode. Verder waren er wel Samsung medewerkers met eigen S8 toestellen, alleen die waren al in prive gebruik, niet dat je de toestellen niet mocht vasthouden hoor, zo was het niet, maar echt vrij met de S8 spelen was er niet bij.

De Quiz waarin drie S8 toestellen werden vergeven verliep alles behalve soepel, daardoor waren mijn kansen al snel bekeken. Ik was er toch al niet vanuit gegaan een S8 te winnen, de prijswinnaars natuurlijk super veel plezier gewenst met dit mooie toestel. Ik had wel verwacht dat Samsung ons niet met lege handen naar huis zouden sturen, maar helaas, die verwachting bleek anders. Die overigens wel werd gewekt:
"Tweakers en Samsung laten jullie natuurlijk niet met lege handen naar huis gaan."

En letterlijk klopt dat ook, ik ging naar huis met een stikkervel en een pen... :X

Nu klinkt dat allemaal ondankbaar, maar alles op een rijtje gezet te hebben vond ik het toch een teleurstelling. Het was voornamelijk ťťnrichtingverkeer vanuit Samsung. Tweaker zijn had totaal geen invloed. Ik heb serieus het gevoel gehad te zijn gebruikt als marketing materiaal en of ik daar nu bijna 3 uur reistijd en 30 euro reiskosten voor over had gehad...

Dit was mijn eerste event en als alle andere events hetzelfde zijn was dit ook mijn laatste.

Overigens heb ik dit ook met de organisatie gedeeld.

[Reactie gewijzigd op dinsdag 18 april 2017 15:14]


Reageren is niet meer mogelijk