Tweakers voor Stichting Babyspullen

Door Frozen op zondag 10 december 2017 16:16 - Reacties (12)
Categorie: Tweakers voor ?, Views: 3.468

“The future is uncertain but the end is always near.”
― Jim Morrison

Om maar met deze quote te beginnen, de toekomst was onzeker want wanneer zou hij nou de cheque gaan brengen? Maar het einde van de actie was altijd al in zicht! Ja, beste Tweaker, de cheque is aangekomen op bestemming, bij Stichting Babyspullen.

Precies één jaar geleden waren wij, jullie en ik, bezig met een actie voor het goede doel zoals je hier kunt lezen: De officiële blog van Frozen: Tweakers merchandise voor goede doel!. Uiteindelijk hadden we het prachtige bedrag van 590 euro opgehaald, echter moest er na de einddatum voor kerst nog merchandise opgestuurd worden naar medetweakers, wat uiteindelijk tot begin februari zou duren. Ik vond het dus moreel niet kunnen om de cheque al te brengen voordat alle Tweakers hun spullen binnen hadden. Immers was het een cadeau van de gehele community aan een goed doel en niet van mij persoonlijk. Ik heb zoals jullie weten dus al in december vorig jaar de cheque laten drukken en de opbrengst in cash aan de achterkant van de cheque gedaan. Zo geschiedde het, echter moest ik nog steeds wachten tot Sinterklaas/Kerst van dit jaar om de cheque te brengen.

Nu ben ik afgelopen maandag 4 december 2017 vanuit het prachtige Delft met zijn oude gebouwen naar het noordelijke Heerhugowaard gereisd om de cheque in persoon af te leveren. Immers is dat toch het leukste gedeelte, het afleveren van de cheque en de ontvangers er blij mee maken. De reis begon met de bus naar station Delft en ging langs Haarlem naar Heerhugowaard. Natuurlijk had ik de cheque in een echte Tweakerstas gedaan, want ik had geen Tweakers inpakpapier.
https://i.imgur.com/uHGHEgi.jpg
https://i.imgur.com/WaV00wc.jpg
https://i.imgur.com/MZ5628Y.jpg
https://i.imgur.com/9lpKAbG.jpg

Toen ik op Heerhugowaard aankwam was het wel even zoeken naar het pand van de Stichting, immers gaf Google een verkeerde locatie aan. Uiteindelijk heb ik ze gevonden en zaten ze aan de zijkant van een erg grote loods. Ik werd vriendelijk begroet, waarna ik vertelde dat ik een cheque had voor ze van de gehele community van Tweakers.net, de grootste technologie website van Nederland. De glinsteringen kwamen in de ogen van de mevrouw waar ik mee sprak. Ik haalde dus de cheque uit mijn tas en liet hem zien: "o, wat mooi zeg wat geweldig! [naam] moet je eens kijken!" Was het enige wat de mevrouw eruit kreeg. Een paar momenten later riep ze naar achteren of er een andere vrijwilligster was die een foto wilde nemen: Zo zijn we dus op de foto gegaan.

Hierna was deze mevrouw zo vriendelijk om mij een rondleiding door de loods te geven. Wat mij vooral opviel was hoe geordend het allemaal was. Er waren verschillende sorteringsrondes waarbij in de eerste ronde wordt gesorteerd op de soort kleding en het geslacht. In de tweede ronde wordt er gekeken naar tekortkomingen in de kleding, zoals gaatjes. Van de afgekeurde kleding wordt gekeken of het gerepareerd kan worden en de goedgekeurde kleding wordt vervolgens op maat gesorteerd. Hierna worden de dozen op maat gevuld, letterlijk en figuurlijk. De dozen zitten overigens niet helemaal vol met kleding, ook zitten er bijvoorbeeld kruikjes, zeepjes enzovoorts in. Deze kunnen ze tegen een extra goedkoop tarief aanschaffen of krijgen ze als een bedrijf van logo wisselt en hun huismerk er dus uit gaat. Hierna worden de dozen dichtgemaakt en verstuurd naar de aanvrager. Overigens kunnen alleen mensen via bepaalde instanties of gemeentes een doos met spullen aanvragen, je kunt niet even bellen en een doosje komen ophalen.
https://i.imgur.com/jRy8XW5.jpg
https://i.imgur.com/Adt6ubM.jpg
https://i.imgur.com/2krmYCV.jpg
https://i.imgur.com/FTGAQyG.jpg
https://i.imgur.com/NLCIn1Q.jpg

De dozen zijn goed gevuld en ze hebben er dit jaar al 3600 verstuurd. Bovendien krijgen ze elk jaar steeds meer aanvragen, daaruit blijkt wel dat de nood hoog is. Er zijn verschillende inzamelpunten in Nederland en één keer in de zoveel tijd rijdt het Stichting Babyspullenbusje door Nederland om de ingezamelde kleding op te halen. Van het gedoneerde bedrag kunnen ze dan bijvoorbeeld spullen kopen waar op dat moment een gebrek aan is, bijvoorbeeld rompertjes.
https://i.imgur.com/NlEAB26.jpg
https://i.imgur.com/xdLjqPq.jpg


Al met al is de cheque afgeleverd en hebben wij met z'n allen weer een goede taak verricht. Niet alleen richting de stichting, maar daarmee ook richting de gehele maatschappij en iedereen die het iets moeilijker heeft. Wat zijn we toch een geweldige community! Ik wil iedereen heel erg bedanken die deze actie mogelijk heeft gemaakt en toch vooral @zeef, onze ex-community manager. Wil je nou meer weten over deze stichting of zelfs nog wat doneren, per maand of eenmalig? Dat kan allemaal. Kijk voor meer informatie op hun website: http://www.stichtingbabyspullen.nl/.
https://i.imgur.com/I7qmwbA.png
https://i.imgur.com/33Lz4s6.jpg

(Zelfs Henk was aanwezig op de cheque, aldus de legende. Of hij daadwerkelijk aanwezig was zullen we nooit weten. Kan jij hem vinden? ;) )Kon je dit blogje en de gehele actie nou waarderen? Zou je hem dan willen nomineren in het nominatietopic? Op deze manier komt de stichting nogmaals in de schijnwerpers te staan.
http://i.imgur.com/UQfiOHy.png

Volgende: Tweakers voor ? 12-'17 Tweakers voor ?
Volgende: Tweakers Oktober Testfest 10-'17 Tweakers Oktober Testfest

Reacties


Door Tweakers user Foritain, donderdag 7 december 2017 00:04

Held :D

Dit jaar weer ;)

Door Tweakers user Puc van S., donderdag 7 december 2017 00:07

+1 !
En henk staat toch gewoon prominent op de cheque? Ik snap niet hoe die gemist kan worden ;P

Door Tweakers user Ample Energy, donderdag 7 december 2017 00:17

Yes! Eindelijk!
Ik zat me al een tijdje af te vragen wat er nou mee is gebeurt, waar je mee bezig was en ook of we nog een nieuwe actie gaan doen dit jaar. Word heeft het lastig gehad met mijn half afgemaakte DM's naar jou, moderators en zelfs demissionair-zeef.

Lekker bezig, man d:)b

Had ik geweten dat je naar Heerhugowaard of all places had gemoeten had ik je graag met de auto heen en weer gereden... Al is Haarlem wel een must-see station natuurlijk.

Maar eh, al een idee voor een topic in gedachten of moet iemand anders het doen? :P

[Reactie gewijzigd op donderdag 7 december 2017 00:19]Door Tweakers user VECTOR ®, vrijdag 8 december 2017 07:48

Keep up the good work _/-\o_
Door Tweakers user Frozen, woensdag 13 december 2017 00:40

Ample Energy schreef op donderdag 7 december 2017 @ 00:17:
Yes! Eindelijk!
Ik zat me al een tijdje af te vragen wat er nou mee is gebeurt, waar je mee bezig was en ook of we nog een nieuwe actie gaan doen dit jaar. Word heeft het lastig gehad met mijn half afgemaakte DM's naar jou, moderators en zelfs demissionair-zeef.

Lekker bezig, man d:)b

Had ik geweten dat je naar Heerhugowaard of all places had gemoeten had ik je graag met de auto heen en weer gereden... Al is Haarlem wel een must-see station natuurlijk.

Maar eh, al een idee voor een topic in gedachten of moet iemand anders het doen? :P
Feest! https://gathering.tweaker...message/53560953#53560953

Door Tweakers user Nemm, dinsdag 9 januari 2018 10:09

Beter laat dan nooit, maar netjes gedaan iedereen!!!

Door Tweakers user PcDealer, dinsdag 9 januari 2018 15:43

Mooi gedaan die cheque. Hoe heeft Zeef jou geholpen?

[Reactie gewijzigd op woensdag 10 januari 2018 04:30]


Door Tweakers user Frozen, dinsdag 9 januari 2018 16:29

PcDealer schreef op dinsdag 9 januari 2018 @ 15:43:
Mooie gedaan die cheque. Hoe heeft Zeef jou geholpen?
Zeef heeft wat merchandise spullen gedoneerd en vanuit HQ naar medetweakers gestuurd.

Reageren is niet meer mogelijk