Stichting van het jaar verkiezing

Door Frozen op vrijdag 22 december 2017 01:13 - Reacties (6)
Categorie: Tweakers voor ?, Views: 1.693

De officiŽle blog van Frozen: 6 dagen erbij! (verlengd tot 30-12-17 23:59)

Er kan niet meer gestemd worden. Stichting Jarige Job heeft gewonnen, zie: De officiŽle blog van Frozen: Jarige Job! Ja jij!!
Om maar even in de sfeer van de Tweakers Awards te blijven, waar ik absoluut niet voor genomineerd ben en waarbij ik je absoluut niet ga vragen om op mij te stemmen en eens een keer wel op die @Foritain: Laten we de stichting kiezen voor de "Tweakers voor" actie van dit jaar! :D Je kunt overigens nog steeds gewoon bieden op de verschillende kavels met Tweakers merch via de spreadsheet: https://docs.google.com/s...TNMmthhw/edit?usp=sharing

Zoals je misschien weet ben ik een actie gestart voor het goede doel, nadat dat de afgelopen 2 jaar een enorm succes was gebleken. Jullie hebben stichtingen kunnen noemen waaruit we nu kunnen kiezen. In deze poll kan je stemmen zodat ik weet naar wat voor soort stichting jullie graag de opbrengst zien gaan. Omdat ik weet dat iedereen andere belangen heeft en in een andere situatie zit, laat ik de poll adviserend zijn. (klikken op de afbeelding hieronder)

http://www.rccaraction.com/wp-content/uploads/2017/02/Vote_button_click_2.jpg


Stichting Jarige Job
Sommige kinderen kunnen hun verjaardag niet vieren omdat er thuis te weinig of zelfs geen geld voor is. Op hun mooiste dag van het jaar krijgen zij geen cadeau, hangen er geen vrolijke ballonnen en kunnen zij niet trakteren op school. Deze stichting geeft een pakket met slingers, taartmix, traktaties en cadeautjes t.w.v. 35 euro aan de ouders van de jarige.

Stichting Laat ze maar Lachen
Dit is een kleine maar goed georganiseerde stichting om kinderen (4-12) die het moeilijk hebben vanwege geldproblemen van de ouders een opkikkertje te geven. Ze worden gepest op school vanwege hun armoedigere kleding en kunnen soms niet meer op schoolreisje. Deze stichting neemt kinderen eens per maand in verschillende steden mee op een leuke dag (dierentuin, knutselen, speeltuin).

Stichting Kinderen van de Voedselbank
Dit is ook een stichting voor kinderen van ouders met minder geld, maar zij geven pakketten met kleding, schoenen, verjaardagsspullen of een uitje. In 2015 hebben ze 4500 pakketten kunnen verzenden met een waarde van ongeveer §125 euro.

NCFS (Nederlandse variant van Mucovereniging)
NCFS is de Nederlandse taaislijmziekte stichting en de Nederlandse versie van de Mucovereniging. Mensen met deze ziekte hebben last van zeer taai slijm door een bepaalde gencombinatie. De stichting besteedt het geld aan lotgenotencontact, voorlichting, belangenbehartiging maar vooral wetenschappelijk onderzoek.

Kisiwa
Deze stichting helpt Keniaanse kinderen in 4 stappen uit de armoede: Voedsel, leren, studeren en werken. Met §75 kan student kind een maand lang studeren en moet na het krijgen van een baan zelf een nieuwe leerling sponsoren die naar de middelbare school wil. Ook is er een voedselprogramma, met 3 euro per maand voedt je 2 kinderen op de basisschool.

Stichting ICT vanaf Morgen
Deze stichting helpt op verschillende manieren afgeschreven ICT-apparatuur te recyclen, in controle te komen van de stromen en de apparatuur een tweede kans te geven: ze komen terecht bij scholen, studenten of bij mensen met een kleine beurs. Concreet: oude ICT-apparatuur inzamelen, geschikt maken voor hergebruik of verantwoord te recyclen: er is ook een milieu-aspect.

Engineers for Refugees
Deze stichting helpt vluchtelingen met het integreren, het leren van de Nederlandse taal, cultuur en geeft ze een "buddy": een Nederlandse vriend waarop ze kunnen terugvallen. De vluchtelingen krijgen een intensieve 12-maanden durende cursus om Nederlands op A0 tot B2-niveau te krijgen, aangezien dit aan de basis staat voor het krijgen van een baan in Nederland. Dit is een samenwerking tussen studenten van de TU Delft, de TU Delft en VluchtelingenWerk Nederland.


TL;DR?
  • Stichting Jarige Job: "Verjaardagvierpakketten" voor kinderen van ouders met weinig geld
  • Laat ze maar Lachen: 1x in de maand een uitje in verschillende steden in Nederland voor kinderen van ouders met weinig geld
  • Kinderen van de Voedselbank: Pakket t.w.v. §125,- met kleding, schoenen, et cetera voor kinderen van ouders met weinig geld
  • NCFS: Taaislijmziekte en onderzoek
  • Kisiwa: Voeding en studie voor Keniaanse kinderen
  • ICT vanaf Morgen: Computerapparatuur naar minderbedeelden en voorlichting over recycling
  • Engineers for Refugees: Vluchtelingen laten integreren voor het krijgen van een baan
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc0eU40Eodvvp6lFT0cbpiF57DMmpi73yRhd-F2ObNClyRMPw/viewform?usp=sf_linkIn de tussentijd zijn er nieuwe deals toegevoegd aan de spreadsheet zoals een Henk en DPC casebadge!

Volgende: Jarige Job! Ja jij! 23-12 Jarige Job! Ja jij!
Volgende: Tweakers voor ? 15-12 Tweakers voor ?

Reacties


Door Tweakers user Damic, dinsdag 19 december 2017 07:03

Oh the irony :F
Your connection is not secure

The owner of docs.google.com has configured their website improperly. To protect your information from being stolen, Waterfox has not connected to this website.

Door Tweakers user VECTOR, dinsdag 19 december 2017 09:18

Ik heb gestemd voor :
Stichting Jarige Job: "Verjaardagvierpakketten" voor kinderen van ouders met weinig geld :)

Door Tweakers user Frozen, dinsdag 19 december 2017 13:02

:D
VECTOR schreef op dinsdag 19 december 2017 @ 09:18:
Ik heb gestemd voor :
Stichting Jarige Job: "Verjaardagvierpakketten" voor kinderen van ouders met weinig geld :)
Hij is binnen Wim! :)

Door Tweakers user Foritain, dinsdag 19 december 2017 13:03

VECTOR schreef op dinsdag 19 december 2017 @ 09:18:
Ik heb gestemd voor :
Stichting Jarige Job: "Verjaardagvierpakketten" voor kinderen van ouders met weinig geld :)
Seconded. Sowieso zou ik graag wat met kinderen zien, en iets waarbij een kleine bijdrage ook het gevoel kan geven dat het zinvol is, maar dat zal een groot deel subjectief zijn. Uiteindelijk, zelfde keuze als Vector hierboven. Gaat sowieso een leuk bedrag bij komen :)

Door Tweakers user pclinde, dinsdag 19 december 2017 13:09

Ik heb ook gestemd voor Jarige Job. :D

Door Tweakers user Frozen, dinsdag 19 december 2017 15:00

Foritain schreef op dinsdag 19 december 2017 @ 13:03:
[...]


Seconded. Sowieso zou ik graag wat met kinderen zien, en iets waarbij een kleine bijdrage ook het gevoel kan geven dat het zinvol is, maar dat zal een groot deel subjectief zijn. Uiteindelijk, zelfde keuze als Vector hierboven. Gaat sowieso een leuk bedrag bij komen :)
pclinde schreef op dinsdag 19 december 2017 @ 13:09:
Ik heb ook gestemd voor Jarige Job. :D
Bedankt voor het stemmen!!! :)

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Via deze link kun je inloggen als je al geregistreerd bent. Indien je nog geen account hebt kun je er hier ťťn aanmaken.