Jarige Job! Ja jij!

Door Frozen op zaterdag 23 december 2017 01:00 - Reacties (16)
Categorie: Tweakers voor ?, Views: 3.580

De officiŽle blog van Frozen: 6 dagen erbij! (verlengd tot 30-12-17 23:59)

https://www.kaartje2go.nl/verjaardagskaarten/verjaardagskaart-eend-jarig-me/img/verjaardagskaart-eend-jarig-me.jpg
Van harte gefeliciteerd! Je bent jarig! Hoezo vraag je je af, ik kan het voelen knarsen tussen je oren. Je bent jarig omdat het precies ťťn jaar later is dan het vorig jaar was. Nu vind je deze grap enorm stom en wil je eigenlijk stoppen met lezen, maar toch probeer ik je aandacht iets langer vast te houden. Er is namelijk iets belangrijks! Duizenden kinderen in Nederland kunnen hun verjaardag namelijk niet vieren, maar tien(tallen) daarvan nu wel door jullie! Jullie hebben namelijk massaal voor Stichting Jarige Job gestemd.

Zal ik eerst even iets uitgebreider vertellen over stichting Jarige Job of doorgaan naar de statistieken? Bij nader inzien ga ik toch maar het eerste doen, dit omdat we er nog lang niet zijn maar de veiling wel over zo'n 48 uur afgelopen is.

Stichting Jarige Job is een stichting die kinderen helpt die opgroeien in armoede. Dat de ouders niet zo veel centjes hebben te besteden, daar hoeven de kinderen niet de dupe van te worden. Immers hebben zij maar weinig invloed op de inkomsten en uitgaven van de ouders. Er zijn dus zo'n 60000 kinderen in Nederland die sociaal worden uitgesloten omdat ze dus opgroeien in armoede. Ze kunnen hierdoor niet sporten, niet op dans of muziekles, geen hobbies uitoefenen niet mee op schoolreisje maar het belangrijkste: Ze kunnen hun eigen verjaardag niet vieren. Nu is dat bij een normaal kind een teleurstelling, maar bij kinderen die al heel veel teleurstellingen hebben meegemaakt natuurlijk extra zwaar. Vaak genoeg zullen ze denken: Waarom zij wel, maar ik niet?

Mijn verjaardag is altijd door mijn ouders gevierd, ondanks dat mijn ouders 4 kinderen hadden. Ik kan me dus niet anders indenken dan dat dat bij anderen ook zo is, maar helaas werkt de wereld gewoon niet zo. In zo'n situatie gaat Stichting Jarige Job dus over in Super Jarige Job. Ze geven namelijk geen geld, maar een complete verjaardagsbox t.w.v. §35,- gevuld met versiering, traktaties, wat lekkers voor thuis en wat cadeautjes. Op deze manier kan een kind dus ťťn dag in het jaar, op zijn eigen verjaardag, de moeilijke situatie vergeten. Zo’n box kan je hieronder zien.
http://www.stichtingjarigejob.nl/wp-content/uploads/2016/04/Jarige-Job-Box-1024x768.jpg

Wil je meer weten over de stichting, dan kan dat natuurlijk via deze link.


Op naar de statistieken! Ik heb gekozen voor een resultaat met een gewogen gemiddelde. Hierdoor kregen donaties van 0 tot 50+ euro een waarde van 1 tot 5 toegewezen. Het leek mij namelijk eerlijk dat mensen die financieel bijdragen meer mochten bepalen waar de opbrengst naartoe mocht. Of ik het nou gewogen had gedaan of niet, had in dit geval toch niet uitgemaakt. Stichting Jarige Job stak met kop en schouders boven de andere stichtingen uit.
https://i.imgur.com/CjU4vQ4.png

https://i.imgur.com/4IxSHnT.png
Als ik ga kijken naar de resultaten behaald in de afgelopen jaren dan hoop ik dat we dit jaar zo'n 700 euro kunnen ophalen. Hiermee zouden we in de praktijk 20 kinderen mee blij kunnen maken. Immers krijgt de stichting ook een aantal producten gratis waardoor ik er voor het gemak vanuit ga dat er voor §17,50 per box wordt uitgegeven aan nieuwe producten. Hierdoor zouden we met 700 euro 40 kinderen een geweldige verjaardag kunnen bezorgen! Zou dat nou niet een mooi kerstcadeau zijn aan deze kinderen? Ik kan bijna geen mooier cadeau bedenken.

Om deze kinderen, zoals met kerst hoort, een leuk cadeautje te geven d.m.v. een box van Stichting Jarige Job, verkoop ik Tweakers merchandise waarop je kunt bieden tot en met zondag 24 december 23:59. Ook kan je kijken bij de advertenties van Foritain en pclinde waarvan 5 euro per verkocht product wordt gedoneerd!

Indien je graag wilt doneren om zo een kind een leuke verjaardag in een moeilijke tijd te bezorgen, kan dat via: [knip]

Volgende: 6 dagen erbij! (verlengd tot 30-12-17 23:59) 27-12 6 dagen erbij! (verlengd tot 30-12-17 23:59)
Volgende: Stichting van het jaar verkiezing 22-12 Stichting van het jaar verkiezing

Reacties


Door Tweakers user VECTOR, zaterdag 23 december 2017 08:50

Mooie keuze Stichting Jarige Job _/-\o_ :)

Door Tweakers user bkloeth, zaterdag 23 december 2017 09:57

Hi Frozen,


leuk initiatief, ik heb wat overgemaakt.

fijne dagen(vooral voor de Kids)

Groet Bas

Door Tweakers user VECTOR, zaterdag 23 december 2017 10:17

Opbrengst veiling 80 eurie :D betaling gedaan :)

Door Tweakers user nooberke, zaterdag 23 december 2017 12:54

Als het goed is heb je via PayPal een kleinigheidje van mijn kant ontvangen. Hoop dat er nog meer mensen bijdragen zodat er een hoger bedrag uitkomt dan vorig jaar

Door Tweakers user Frozen, zaterdag 23 december 2017 13:13

bkloeth schreef op zaterdag 23 december 2017 @ 09:57:
Hi Frozen,


leuk initiatief, ik heb wat overgemaakt.

fijne dagen(vooral voor de Kids)

Groet Bas
VECTOR schreef op zaterdag 23 december 2017 @ 10:17:
Opbrengst veiling 80 eurie :D betaling gedaan :)
nooberke schreef op zaterdag 23 december 2017 @ 12:54:
Als het goed is heb je via PayPal een kleinigheidje van mijn kant ontvangen. Hoop dat er nog meer mensen bijdragen zodat er een hoger bedrag uitkomt dan vorig jaar
Heel erg bedankt! Met 17 euro al een kind een verjaardag cadeau doen, een gedachte waar ze nog jaren vrolijk op terugkijken, is natuurlijk geweldig: net als jullie donaties. Ik hoop dat nog meer mensen jullie voorbeeld volgen! :)

Door Tweakers user Millennium, zaterdag 23 december 2017 15:55

Laten we kijken of we boven due 700 kunnen komen!

Door Tweakers user Foritain, zaterdag 23 december 2017 19:04

Waar staan we nu op Wesje?

Door Tweakers user Frozen, zaterdag 23 december 2017 21:05

Wilde daar vanavond een blogje over schrijven, maar vooruit dan: Ik ga rekenen.

Door Tweakers user Pater91, zaterdag 23 december 2017 23:36

Ge-wel-dig initiatief!
Ik maak direct een bedrag over naar je ( via bankoverschrijving ).
Krijgen we ook een blogpost met het resultaat ( blije kinderen ) of ligt dat privacygevoelig moeilijk? Lijkt me wel leuk om een bevestiging te krijgen van je goede daad :)

Door Tweakers user Frozen, zaterdag 23 december 2017 23:38

Pater91 schreef op zaterdag 23 december 2017 @ 23:36:
Ge-wel-dig initiatief!
Ik maak direct een bedrag over naar je ( via bankoverschrijving ).
Krijgen we ook een blogpost met het resultaat ( blije kinderen ) of ligt dat privacygevoelig moeilijk? Lijkt me wel leuk om een bevestiging te krijgen van je goede daad :)
Sowieso komt er een blogje waarin ik de cheque overhandig (en mogelijk een rondleiding krijg bij de stichting). Van de vorige keer van het brengen van de cheque heb ik ook een blogje gemaakt! Die kan je hier vinden: De officiŽle blog van Frozen: Tweakers voor Stichting Babyspullen Aanwezig zijn bij een verjaardag lijkt me inderdaad een moeilijke! Ik denk dat ze daar echter vast genoeg verhalen hebben om te vertellen! :D

Door Tweakers user Pater91, zaterdag 23 december 2017 23:46

Frozen schreef op zaterdag 23 december 2017 @ 23:38:
[...]

Sowieso komt er een blogje waarin ik de cheque overhandig (en mogelijk een rondleiding krijg bij de stichting). Van de vorige keer van het brengen van de cheque heb ik ook een blogje gemaakt! Die kan je hier vinden: De officiŽle blog van Frozen: Tweakers voor Stichting Babyspullen Aanwezig zijn bij een verjaardag lijkt me inderdaad een moeilijke! Ik denk dat ze daar echter vast genoeg verhalen hebben om te vertellen! :D
Snap ik! Ik heb er echt even geen woorden voor, maar ik heb echt zůveel respect voor je actie! Ik ga je blog direct bekijken. Tot wanneer kan ik doneren? Ik heb namelijk net een bedrag overgemaakt via ING, maar ik wil eigenlijk meer geven. Als ik naar mijn eigen situatie kijk kan ik maandag een groter bedrag missen, is dit nog op tijd?

Door Tweakers user Frozen, zaterdag 23 december 2017 23:49

Pater91 schreef op zaterdag 23 december 2017 @ 23:46:
[...]


Snap ik! Ik heb er echt even geen woorden voor, maar ik heb echt zůveel respect voor je actie! Ik ga je blog direct bekijken. Tot wanneer kan ik doneren? Ik heb namelijk net een bedrag overgemaakt via ING, maar ik wil eigenlijk meer geven. Als ik naar mijn eigen situatie kijk kan ik maandag een groter bedrag missen, is dit nog op tijd?
:) Het is mijn manier om iets terug te geven aan de samenleving, maar niet alleen maar met jullie allemaal. Dit is namelijk een situatie waarin we samen sterker staan. Bovendien zijn jullie en ik niet zomaar mensen, wij zijn tweakers. Dat maakt dit alles nog mooier, dat wij als community dit soort dingen kunnen doen!

En natuurlijk kan dat! Ik wil je alleen wel eerlijk zeggen dat je alleen moet doneren wat je echt kunt missen. :) Ik zal je eerlijk vertellen dat ik zelfs een blogje tikken ben waarin ik de datum een weekje opschuif! Zo kan er meer op de merchandise geboden worden.

Door Tweakers user Pietervs, zondag 24 december 2017 11:25

Goede keuze!
Hoop dat het net zo'n succes wordt als vorig jaar :)

Door Tweakers user Chielemans, zondag 24 december 2017 12:29

Heb wat gedoneerd, mooie actie, hoop dat het een succes wordt!

Door Tweakers user VECTOR, zondag 24 december 2017 13:35

Come on guys :P help eens een beetje mee allemaal om deze actie tot een succes te maken :)

[Reactie gewijzigd op zondag 24 december 2017 13:35]Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Via deze link kun je inloggen als je al geregistreerd bent. Indien je nog geen account hebt kun je er hier ťťn aanmaken.