Hoe breng je een Cheque langs?

Door Frozen op zondag 11 februari 2018 19:45 - Reacties (8)
Categorie: Tweakers voor ?, Views: 6.362

Allereerst wil ik iedereen bedanken voor het stemmen op mij voor de Tweakers Awards. Door jullie stem ben ik tweede geworden, dat besef ik mij heel erg goed. Ik waardeer het enorm! O+

In deze tutorial van "Hoe breng je een cheque langs?", ga ik uiteenzetten wat de beste manier is om een cheque langs te brengen bij een bedrijf of stichting. Allereerst moet je natuurlijk een reden hebben om een cheque langs te brengen. Deze reden had ik, aangezien we met de gehele Tweakers.net community 1300 euro hebben opgehaald. Nadat je een reden hebt bedacht om een cheque langs te brengen, moet je vaststellen wie de begunstigste is. In mijn geval was dat Stichting Jarige Job. Een stichting die kinderen van ouders met weinig geld hun verjaardag laat vieren. In Nederland zijn er namelijk 61000 kinderen die hun verjaardag niet kunnen vieren. Dat is toch vreemd en zou toch gewoon iets triviaals moeten zijn? Zo dachten jullie dus ook, vandaar dat jullie voor deze stichting kozen.

https://i.imgur.com/J905NJU.jpg
https://i.imgur.com/3bHuq2x.jpg
https://i.imgur.com/V2yZ2i1.jpg

Nadat je hebt bedacht waarom en aan wie je de cheque wilt geven, is het tijd om dit plan in werking te stellen. Je maakt vervolgens een afspraak met de begunstigste en gaat op een dinsdagochtend eens lekker naar Rotterdam. Vanuit Delft pakte ik dus de intercity richting station Schiedam centrum en vanaf daar bus 38 naar de Van-Nellefabriek. Mogelijk klinkt Van Nelle je bekend in de oren, aangezien het vroeger een koffie, thee en tabakfabrikant was (voor de culturele tweaker met dank aan @Kiswum: https://npo.nl/AT_2062192. Echter ligt die tijd al ver achter ons en zitten er nu zo'n 100 verschillende organisaties in de oude panden en loodsen.

https://i.imgur.com/0bFXAIn.jpg

Ik liep het terrein op, niet wetende waar Stichting Jarige Job zat. Ik sprak hierom meerdere wegwijzers aan, echter wisten ze beiden de weg niet aangezien het hun eerste dag was. De portier wist het gelukkig wel, ze zaten in een loods achteraan. Ik ben vervolgens over het terrein wezen struinen totdat ik uiteindelijk een busje zag staan van de stichting en een meneer aansprak. Deze meneer wist mij te vertellen dat ik gewoon naar binnen toe kon gaan. Normaal hebben ze bordjes opgehangen als er grote groepen zijn, maar momenteel dus niet.

https://i.imgur.com/8qA4deR.jpg

Op het moment dat ik, weliswaar vijf minuten te laat, de grote piepende schuifdeur opendeed zag ik een blauw hokje in een loods vol dozen en pallets gevuld met materiaal. Het hokje was mij eerder opgevallen in een video van de stichting. Ik liep dus richting het hokje en vertelde mijn verhaal. Gelukkig was dit het goede hokje en er werd al op mij gewacht.

https://i.imgur.com/3MLV9BX.jpg
https://i.imgur.com/MBiBGFn.jpg
https://i.imgur.com/Q7Ah5Xi.jpg


Ik werd meegenomen naar de vergaderruimte en er werd mij een kopje thee aangeboden. Je zou verwachten dat een vergaderruimte niet zo kinderlijk zou zijn ingericht, maar dat is hier dus juist het geval. Immers draait de stichting vooral om kinderen. Nee, de kinderen komen hier zelf niet. De stichting heeft daarom van Stabilo een enorme glijbaan gedoneerd gekregen waar volwassenen bij binnenkomst al stiekem naar zitten te kijken. "Ga jij?", "Nee, ik durf niet. Nouja... alleen als jij gaat", en zo glijdt voordat je het weet het gehele management van een bedrijf van de glijbaan! De kastjes en koelkasten zijn vermomd als cadeautjes en er staan schalen met snoepjes op tafel. Het doet gewoon echt denken aan Willy wonka's chocoladefabriek (van sjakie en de chocoladefabriek).

https://i.imgur.com/uoQqmRC.jpg
https://i.imgur.com/QNsKO8H.jpg
https://i.imgur.com/BD3Q2Kx.jpg
https://i.imgur.com/h7N1dMV.jpg

Er werd mij verteld dat van de 35 euro ze ook echt alles gebruiken om spullen te kopen. De waarde van de box zelf is dus zeg maar zo'n 70 euro. De spullen die in de doos zitten moeten ze namelijk vaak zelf kopen en in uitzonderlijke gevallen gewoon in de aanbieding bij de Albert Heijn. Ook krijgen ze veel gesponsord zoals blikken met worst van Unox. Ze zorgen er dan expres voor dat het worst is van kip, omdat sommige mensen geen varkensvlees eten. Ook gaat er een taartmix (waar je alleen maar water aan hoeft toe te voegen) en natuurlijk een bus slagroom in. Ook mag een zakje snoepjes voor de kinderen en een doosje merci voor de docenten niet vergeten worden. Naast eetbare verrassingen moeten er ook versiersels in de doos: er staan dus dozen vol met slingers en andere versiersels in de inpakruimte.

https://i.imgur.com/LMnWLYu.jpg
https://i.imgur.com/t3oggHg.jpg

Qua cadeautjes is er een hoop keuze. Eerst waren er alleen cadeautjes voor kinderen in de basisschoolleeftijd, dus van 4 tot 12. Echter is ze nu aan het uitbreiden zodat ook baby's en kinderen tot 18 jaar van deze stichting kunnen profiteren. Alle cadeautjes zijn dus gesorteerd op leeftijd en geslacht. In elke doos gaan twee cadeautjes, zodat de ouders en eventueel oma/opa of een broertje of zusje een cadeautje kan geven. De cadeautjes bestaan uit een "dure" en een "goedkope" of twee "middeldure". Daarbij wordt zo goed als mogelijk rekening gehouden met de interesses van een persoon.

https://i.imgur.com/H1LSwUs.jpg
https://i.imgur.com/qzYodbB.jpg

Daarbij probeert de stichting haar zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor bedrijven om inpaksessies te doen. Ze hebben dus de geweldig ingerichte vergaderruimte en proberen bedrijven dus te lokken om dozen in te pakken. Zelf pakt de stichting namelijk geen dozen in. Bedrijven krijgen dus eerst een rondleiding door het pand een instructie en kunnen vervolgens dozen gaan inpakken voor kinderen. Persoonlijk lijkt mij dit een erg leuke teambuildingsactiviteit. Je kunt bijvoorbeeld wel een gedeelte van Center Parcs of een dergelijke omgeving afhuren, maar je kunt dit geld ook gebruiken om kinderen van een verjaardag te voorzien en tegelijkertijd samen dozen in te pakken.

https://i.imgur.com/o2fB5ok.jpg
https://i.imgur.com/336NILP.jpg
https://i.imgur.com/DngLLWw.jpg

Uiteindelijk was het tijd om de cheque te overhandigen, wat zijn de cheque en het opgehaalde bedrag mooi geworden. Tweakers, jullie zijn geweldig! Concluderend is dit dus hoe je een cheque langsbrengt. Voor meer informatie (over de stichting, niet over het langsbrengen van cheques :P ) kan je kijken op hun website: http://www.stichtingjarigejob.nl/Kon je dit blogje en de gehele actie nou waarderen? Zou je hem dan willen nomineren in het nominatietopic? Op deze manier komt de stichting nogmaals in de schijnwerpers te staan.

https://i.imgur.com/UQfiOHy.png

Volgende: Orgaandonatie: Je bent al een superheld 02-'18 Orgaandonatie: Je bent al een superheld
Volgende: Ik ga op vakantie 01-'18 Ik ga op vakantie

Reacties


Door Tweakers user Phr34k, dinsdag 6 februari 2018 16:19

Mooi verslag weer, top geregeld!

Door Tweakers user Baddie09, dinsdag 6 februari 2018 17:18

Leuk om te zien waar de donatie terecht komt, en inderdaad, het lijkt wel een willy wonka fabriek :)


Door Tweakers user VECTOR ®, woensdag 7 februari 2018 06:53

@Frozen hulde voor de mooie actie en het gave verslag _/-\o_

Door Tweakers user Kiswum, woensdag 7 februari 2018 13:35

Goed bezig Frozen!

Mooi verslag en een kijkje in de keuken.

Vooral het filmpje van de Van Nelle fabriek is mooi om te zien, echt een aanrader! Leuk filmpje trouwens :P

Door Tweakers user Frozen, woensdag 7 februari 2018 15:29

Hartelijk bedankt! Het was natuurlijk weer een eer om dit mooie bedrag langs te mogen brengen.
Baddie09 schreef op dinsdag 6 februari 2018 @ 17:18:
Leuk om te zien waar de donatie terecht komt, en inderdaad, het lijkt wel een willy wonka fabriek :)
Natuurlijk Baddie, daar doe ik het ook voor. Ik vind het belangrijk dat iedereen weet dat het geld ook echt aankomt op bestemming! Ook is het een soort van bedankje van mij richting de community, omdat we met elkaar toch weer zoiets moois voor elkaar hebben gekregen.
Dankjewel! :)
VECTOR schreef op woensdag 7 februari 2018 @ 06:53:
@Frozen hulde voor de mooie actie en het gave verslag _/-\o_
Bedankt! Jij natuurlijk hulde voor je inzet! :)
Kiswum schreef op woensdag 7 februari 2018 @ 13:35:
Goed bezig Frozen!

Mooi verslag en een kijkje in de keuken.

Vooral het filmpje van de Van Nelle fabriek is mooi om te zien, echt een aanrader! Leuk filmpje trouwens :P
Bedankt Herman! Dat filmpje is zeker interessant! ;) Gelukkig ben ik zo vriendelijk om de credits aan jou te geven. :P

Door Tweakers user LinuX-TUX, donderdag 8 februari 2018 10:29

Zit door de foto's te scrollen en dacht bij de 2e Hee, dat lijkt wel Schiedam Centrum bij mij achter.

Slok koffie ... eens wat ogen wrijven ... van Nelle fabriek, Delft ... :Y)

Leuk verslag, goed doel en nobel streven!

Door Tweakers user Frozen, donderdag 8 februari 2018 11:26

LinuX-TUX schreef op donderdag 8 februari 2018 @ 10:29:
Zit door de foto's te scrollen en dacht bij de 2e Hee, dat lijkt wel Schiedam Centrum bij mij achter.

Slok koffie ... eens wat ogen wrijven ... van Nelle fabriek, Delft ... :Y)

Leuk verslag, goed doel en nobel streven!
Dat is correct en tevens juist. ;)

Maar je hebt gelijk! Bedankt trouwens, het streven doen we altijd. Het doel halen meestal iets later maar altijd met net zo veel inzet!

[Reactie gewijzigd op woensdag 21 februari 2018 00:37]


Reageren is niet meer mogelijk