Picnic 5 Euro Kortingscode

Door Frozen op vrijdag 23 februari 2018 17:17 - Reacties (7)
Categorie: Random, Views: 5.274

In het topic staan 5 euro kortingscodes. Je kunt mij een plezier doen door mijn kortingscode te gebruiken, dan ontvang ik ook 5 euro. Mijn kortingscode staat hier: https://gathering.tweaker...message/54236335#54236335.Je vraagt je misschien af wat Picnic is en wat je ermee kunt? Picnic is een online supermarkt waarbij je je boodschappen besteld via de app en ze vervolgens gratis bij je thuis worden bezorgd. Je bestelt dus voor 22 uur je boodschappen op dag 1 en krijgt je boodschappen thuisbezorgd op dag 2. Ik zal hier mijn ervaringen beschrijven.

Bezorgen bij jou?
Allereerst moet je weten of ze bij jou bezorgen. Ze bezorgen namelijk nog niet in heel Nederland, dit omdat ze langzaam aan het uitbreiden zijn. Of ze bij jou bezorgen kan je checken op hun website: https://www.picnic.nl/. Daar staat een eenvoudig online tooltje die aangeeft of je bij ze kunt bestellen en ze dus je boodschappen kunnen thuisbrengen.

Wat is mijn ervaring?
Ik ben al even klant bij Picnic en heb nu vier of vijf bestellingen geplaatst. Eigenlijk altijd komt de bezorger in het aangegeven tijdvak aan. Bovendien is de bezorger twee uur van tevoren al te tracken via de app en staat er een indicatie in een tijdsslot van 20 minuten waarin de bezorger bij je thuis zal zijn. Dat vind ik persoonlijk erg handig, want ik hoef niet net als bij PostNL drie uur thuis te zijn. Ik weet nu min of meer precies wanneer ik mijn verse krentenbollen kan eten.

Op in de app staan minima met betrekking tot de houdbaarheidsdatum. Dat betekent dat het product wat je krijgt minstens zoveel dagen nog mee kan. "+7" betekent bijvoorbeeld dat de melk een houdbaarheidsdatum heeft van minstens 7 dagen.

Bevroren producten en verse producten zijn er natuurlijk ook te bestellen. Dit wordt koel gehouden door middel van droogijs. Het is dus niet zo dat de ijsjes die je bestelt gesmolten aankomen bij je, of je biefstuk al gebakken is: Helaas.

Assortiment
In het assortiment zal je niet alles kunnen vinden wat je in een AH-XL bijvoorbeeld kan vinden. Het is qua assortiment vergelijkbaar met dat van een gewone Albert Heijn. De kwaliteit van het vlees vind ik bijvoorbeeld niet slecht. Natuurlijk kan je hier niet zelf de mooiste kiezen, maar het over algemeen krijg je wel een mooi stukje vlees. Het brood komt zoals je kunt verwachten natuurlijk niet met een knapperige korst. Het brood is vergelijkbaar met "goedkoop" supermarkt brood. Echter is de smaak en structuur wel prima voor 90% van de mensen. Ik ben brood van de bakker gewend en dan is het toch wel iets minder als je geen knapperige korst op je brood hebt.

Laagste prijs garantie
Aangezien Jumbo de laagste prijsgarantie heeft baseert Picnic hun prijzen op die van de Jumbo. Echter omdat elke Jumbo andere prijzen hanteert koos Picnic ervoor om één Jumbo in Utrecht te nemen waarbij prijzen vergeleken worden. In het geval dat je een product goedkoper vindt krijg je dat natuurlijk gratis bij Picnic.

Service
Service gaat ook via de app. Na je bestelling wordt je gevraagd of je blij was met de bestelling en kan je bellen, mailen of whatsappen met een medewerker. Ook kan je natuurlijk je bestelgeschiedenis inzien (zie screenshots).

Eenmaal had ik per ongeluk een yoghurt ontvangen die nog maar 1 dag houdbaar was, terwijl de website aangaf dat het een "+5" product was. Ik heb vervolgens mijn geld teruggehad en er werd een (gratis) nieuwe pot toegevoegd aan mijn bestelling. Geen gezeur, gewoon snel en prima opgelost. Daar kan de Jumbo nog wel iets van leren.

Ook wordt je bestelling gewoon naar boven gebracht (met de lift). Ik woon zelf op de 7e verdieping met liften en de bezorger komt alles gewoon netjes aan de deur bezorgen.

Extra kosten?
Ze nemen je oude flessen gratis in en storten het bedrag op je rekening. Wel rekenen ze 35 cent voor de plastic tasjes gezamelijk waarin ze je spullen komen brengen. Als je de volgende keer dan weer je plastic tasjes inlevert (1 of allemaal) krijg je die 35 cent weer op je rekening gestort. Je betaalt dus per bestelling maximaal 35 cent aan extra kosten.

Ook moet je voor minimaal 25 euro bestellen (dus 20 euro met bovenstaande kortingscode). Beide vind ik absoluut geen probleem gezien de gratis levering.

Conclusie
Al met al bestel ik redelijk vaak bij Picnic, de klantenservice is super, het assortiment is redelijk, kwaliteit is minder van brood maar beter van vlees, app werkt eenvoudig en bezorging is super. Ik vind het geweldig, want het bezorgen is stukken goedkoper dan de Jumbo of AH.

Als student zonder auto is dit ideaal. Ik hoef niet meer te gaan fietsen met zware pakken melk, flessen cola, et cetera.


OnderwerpScore
Klantenservicehttps://i.imgur.com/75riGua.pnghttps://i.imgur.com/75riGua.pnghttps://i.imgur.com/75riGua.pnghttps://i.imgur.com/75riGua.pnghttps://i.imgur.com/75riGua.png
Assortimenthttps://i.imgur.com/75riGua.pnghttps://i.imgur.com/75riGua.pnghttps://i.imgur.com/75riGua.png
Kwaliteithttps://i.imgur.com/75riGua.pnghttps://i.imgur.com/75riGua.pnghttps://i.imgur.com/75riGua.pnghttps://i.imgur.com/75riGua.png
Eenvoudhttps://i.imgur.com/75riGua.pnghttps://i.imgur.com/75riGua.pnghttps://i.imgur.com/75riGua.pnghttps://i.imgur.com/75riGua.pnghttps://i.imgur.com/75riGua.png
Bezorginghttps://i.imgur.com/75riGua.pnghttps://i.imgur.com/75riGua.pnghttps://i.imgur.com/75riGua.pnghttps://i.imgur.com/75riGua.pnghttps://i.imgur.com/75riGua.pngAfbeeldingen van de app
https://i.imgur.com/u3ml4bS.pnghttps://i.imgur.com/fj0GK2v.pnghttps://i.imgur.com/A3BWX2J.png

Volgende: Een nachtelijk slagveld 03-'18 Een nachtelijk slagveld
Volgende: Ere wie ere toekomt 02-'18 Ere wie ere toekomt

Reacties


Door Tweakers user MartijnAbel, zondag 25 februari 2018 20:12

Zonde dat het hier in het noorden niet echt kan. Ben gezien jou ervaringen best wel geinteresseerd.

Door Tweakers user OmeJoyo, maandag 26 februari 2018 07:12

Leuk om hier een uitgebreide review over te zien en natuurlijk goed voor Wesley zijn kortingscode :) Helaas bezorgen ze in Alphen aan den Rijn ook niet, al zou ik het persoonlijk nog steeds niet gebruiken. Waarom? Ik woon op 3 minuten lopen van een winkelcentrum waar zich 2 supermarkten, een bakker, slager, groenteboer en diverse eetgelegenheden bevinden.

Verder vind ik het wel een mooi concept en een goede concurent voor de grote ketens, die toch aardig wat kosten rekenen voor je bestellingen. Dat we anno 2018 nog niet bij alles wat er bezorgd wordt exact kunnen zien waar het is vind ik sowieso jammer. Hier verdienen ze dan van mij een dikke plus voor.

Door Tweakers user T-!-M, maandag 26 februari 2018 10:10

Ik ben al sinds juni tevreden klant. Ze hebben een goed concept neergezet, de app werkt prettig en ze doen nergens moeilijk over. Gisteren nog, ontdekte ik dat er een rotte tomaat met de laatste bestelling was meegekomen. Je stuurt een foto via whatsapp en binnen een kwartier (20.00u op zondag) hebben ze je het bedrag geretourneerd én gratis nieuwe tomaten in je winkelmandje geplaatst.

Als ik dan toch nog wat negatiefs mag zeggen, ben ik niet onder de indruk van de groenten en fruit. Wellicht komt het omdat we normaal gesproken naar de lidl gaan, maar de prijzen zijn hoog en de kwaliteit niet bijzonder. Dan mis je toch dat je niet zelf het mooiste bakje kunt uitzoeken.

Picnic blijft, maar we gaan toch ook nog wekelijks naar de Lidl voor groente- en fruit.

[Reactie gewijzigd op maandag 26 februari 2018 10:11]


Door Tweakers user SinergyX, dinsdag 27 februari 2018 10:21

Ze gebruiken nog steeds plastic zakken (ondanks je kan inleveren), een Plus gebruikt al tijdje kartonnen dozen wat een stuk functioneler is en de kans dat spul bovenin het spul onderin de doos kapot maakt is aanzienlijk kleiner dan in een plastic zak.

Maar m'n grootste minpunt, alleen een app. Zou mij niet zoveel uitmaken, maar zoiets voor mijn ouders van 65+, gaat hem niet worden (terwijl ze nu wel netjes via de website kunnen werken).

Door Tweakers user Ouwehandje, dinsdag 27 februari 2018 14:53

SinergyX schreef op dinsdag 27 februari 2018 @ 10:21:
Maar m'n grootste minpunt, alleen een app. Zou mij niet zoveel uitmaken, maar zoiets voor mijn ouders van 65+, gaat hem niet worden (terwijl ze nu wel netjes via de website kunnen werken).
Ik vindt dit juist heel slim. Hoe vervelend het ook is, ze bewegen je ertoe om de app te downloaden. Dit betekent dat iedereen de supermarkt in zijn zak heeft( nagenoeg iedereen heeft tegenwoordig een smartphone). Hierdoor heb je dus ten alle tijde een boodschappenlijst bij je die je kunt invullen en op een later moment gelijk kunt bestellen.

Door Tweakers user sypie, woensdag 28 februari 2018 08:32

T-!-M schreef op maandag 26 februari 2018 @ 10:10:
Picnic blijft, maar we gaan toch ook nog wekelijks naar de Lidl voor groente- en fruit.
Ik juich dit soort dingen alleen maar toe: laat een ander maar met jouw boodschappen sjouwen. Zelf even je (aard)appeltjes ergens halen en je bent klaar. Scheelt je een boel tijd en betalen moet je toch.

Door Tweakers user Hkuit, woensdag 28 februari 2018 16:13

Ouwehandje schreef op dinsdag 27 februari 2018 @ 14:53:
[...]


Ik vindt dit juist heel slim. Hoe vervelend het ook is, ze bewegen je ertoe om de app te downloaden. Dit betekent dat iedereen de supermarkt in zijn zak heeft( nagenoeg iedereen heeft tegenwoordig een smartphone). Hierdoor heb je dus ten alle tijde een boodschappenlijst bij je die je kunt invullen en op een later moment gelijk kunt bestellen.
Vind ik ook. Mijn ouders zijn 76 en hebben allebei een smartphone!

("te allen tijde", Ouwehandje. Of gewoon 'altijd' ;)

Reageren is niet meer mogelijk