Een nachtelijk slagveld

Door Frozen op vrijdag 9 maart 2018 16:00 - Reacties (17)
Categorie: Random, Views: 4.019

Pats boem! Het leek wel een slagveld toen ik wakker werd. Het was net half 6 geweest en ik hoefde er niet vroeg uit, waardoor werd ik dan wakker? Ik schrok enorm en probeerde uit man en macht dingen te zeggen, maar er leek niets uit mijn mond te komen. In mijn hoofd gingen er allemaal dingen om, maar ik kon gewoon niets anders dan rechtop in bed zitten. Of ik heb geroepen of dat ik stil was weet ik niet eens meer, het enige wat ik me nog kon herinneren was dat ik veel probeerde maar ik niets kon.

Een nachtmerrie was het niet, want alle lichten waren ineens uit. De wekker was uit, het nachtlampje was uit, zelfs de oven was uit. Ik vond het vreemd, vooral omdat ik meestal niet in het donker slaap. Ik pakte mijn smartphone die zoals gewoonlijk naast mij lag en zette mijn zaklamp aan. Zoals je kunt raden stond deze natuurlijk op minimale sterkte, dus ik zette hem op de maximale helderheid. Eindelijk kon ik wat zien en ik liep naar de badkamer om daar mijn grote zaklamp met powerbank te pakken. Voordat ik het wist was mijn gehele kamer verlicht.

Ik liep naar de meterkast in mijn kamer en ontdekte dat er een schakelaar was omgeschakeld. Ik zette deze dus weer netjes omhoog, maar het bleef donker. Toen besefte ik mij dat er op de gang van het studentencomplex ook nog een meterkast was. Ik heb mijn deur dus opengemaakt en ben in mijn onderbroekje de gang van de verdieping opgelopen. Toen ik bij deze meterkast aankwam was deze blijkbaar ook onderbroken en heb ik dus weer aangezet.

Op dat moment werd mijn vriendin wakker, die toevallig genoeg helemaal niet bij mij in de buurt was maar in haar eigen huis sliep. Zij moest er namelijk wel vroeg uit. Ik vertelde het verhaal, wenste haar succes op school en ik ging weer slapen.

Vanochtend werd ik wakker en begon ik even een drukknoop aan mijn gordijn te naaien. Immers was het gister nationale vrouwendag geweest en vond ik het wel handig als ik mijn gordijnen daadwerkelijk dicht kon doen. Toen ik op mijn knieën op de bank ging zitten vond ik een zwart plastic omhulsel. Dat was vreemd, ik heb dat nog nooit eerder gezien, dacht ik bij mijzelf. Ik keek omhoog en zag daar ineens aan een draadje een circuitbordje hangen. Ik wist wel dat ik een rPi in de kast had liggen, maar deze had ik nog nooit gebruikt.

Na het van ietwat dichterbij te bekijken zag ik dat het vast zat aan het stopcontact. Het was de Chinese adapter om mijn Chinese ledstrip van prik te voorzien. Ik heb gelijk de stekkerdoos uit het stopcontact gehaald en ging nog eens kijken. Op de locatie waar de adapter overgaat van het lichtnet leken er wel twee kabels onderbroken te zijn. Toen ik het bordje omdraaide wist ik het zeker: het was vannacht inderdaad een slagveld.


https://i.imgur.com/YGwG7sx.png

Volgende: ASUS-laptops onder stroom 03-'18 ASUS-laptops onder stroom
Volgende: Picnic 5 Euro Kortingscode 02-'18 Picnic 5 Euro Kortingscode

Reacties


Door Tweakers user HKLM_, vrijdag 9 maart 2018 16:26

Het was de Chinese adapter :X


Door Tweakers user Brantje, vrijdag 9 maart 2018 16:31

Ziet er nog goed uit joh, kan nog jaren mee :X

Door Tweakers user PcDealer, vrijdag 9 maart 2018 17:13

Is er een koelkast ook zonder stroom geweest? Hoe lang kan die zonder stroom?

Door Tweakers user BFmango, vrijdag 9 maart 2018 17:21

Vooral lekker blijven doorgaan met het kopen van Chinese meuk. Ik probeer het zoveel mogelijk te vermijden.

Door Tweakers user matroosoft, vrijdag 9 maart 2018 19:41

Ik denk dat je blij mag zijn dat je wakker werd van een donkere kamer en niet van een fel verlichte..

Door Tweakers user ybos, vrijdag 9 maart 2018 21:14

PcDealer schreef op vrijdag 9 maart 2018 @ 17:13:
Is er een koelkast ook zonder stroom geweest? Hoe lang kan die zonder stroom?

Door Tweakers user Frozen, vrijdag 9 maart 2018 22:19

matroosoft schreef op vrijdag 9 maart 2018 @ 19:41:
Ik denk dat je blij mag zijn dat je wakker werd van een donkere kamer en niet van een fel verlichte..
Dat zeker, vooral aangezien er een mooie bank onder staat en er gordijnen links van zitten. Wel één gelukje, de rookmelder hangt erboven.
Ja natuurlijk, maar als je de switch gelijk weer om zet, dan heeft hij misschien 3 minuten zonder stroom gezeten. :)

Door Tweakers user sebastius, zaterdag 10 maart 2018 00:56

Holy shit wat heb jij een mazzel gehad. De rookmelder erboven had je misschien nét de tijd gegeven om te vluchten maar niet meer om de brand te blussen.

Door Tweakers user Frozen, zaterdag 10 maart 2018 00:57

sebastius schreef op zaterdag 10 maart 2018 @ 00:56:
Holy shit wat heb jij een mazzel gehad. De rookmelder erboven had je misschien nét de tijd gegeven om te vluchten maar niet meer om de brand te blussen.
Als die bank en die gordijnen in de fik stonden had ik alleen nog maar kunnen rennen. Blussen had ik dat niet meer kunnen doen. Gelukkig werd ik er wakker van.

Door Tweakers user sebastius, zaterdag 10 maart 2018 01:02

Om meteen positief te zijn: als je weer een USB-voeding zoekt, pak de Ikea KOPPLA. Die zijn best wel heel erg okee en veilig in gebruik.

Door Tweakers user Frozen, zaterdag 10 maart 2018 01:04

sebastius schreef op zaterdag 10 maart 2018 @ 01:02:
Om meteen positief te zijn: als je weer een USB-voeding zoekt, pak de Ikea KOPPLA. Die zijn best wel heel erg okee en veilig in gebruik.
Thanks, probleem is alleen dat het een 12V 5A adapter was en niet usb. :P

Door Tweakers user VECTOR ®, zaterdag 10 maart 2018 07:33

Goedkoop is duurkoop :')

Door Tweakers user Xiphalon, zaterdag 10 maart 2018 09:27

Frozen schreef op zaterdag 10 maart 2018 @ 01:04:
[...]

Thanks, probleem is alleen dat het een 12V 5A adapter was en niet usb. :P
Meanwells zijn over het algemeen best ok voor de prijs :)

Door Tweakers user Frank!in, maandag 12 maart 2018 12:40

Voor mijn chinese ledstrip heb ik een 12v adapter (van een monitor) bij de kringloop op de kop getikt, aanrader. Is een stuk veiliger en ook niet duur :)

Door Tweakers user CrystalViriS, maandag 12 maart 2018 14:58

Dit is precies waarom ik geen China troep in het stopcontact vertrouw....

Door Tweakers user verleemen, maandag 12 maart 2018 21:00

1. Chinezen willen het monopolie op technologie
2. Het zijn voornamelijk IT studenten die klooien met Chinese meuk
3. Niet Chinese it studenten vormen een gevaar voor shenzen
4. Conclusie, die adapter is op afstand opgeblazen omdat ze via je Chinese telefoon er achter kwamen dat je met projecten bezighoud die een risicofactor voor de Chinezen zijn
5. Je hebt een aanslag overleeft omdat zelfs de Chinezen meuk uit eigen land bestellen dat gewoon te goedkoop is om echt te kunnen vertrouwen.

Reageren is niet meer mogelijk