Techwebsite bouwen Deel IA

Door Frozen op zaterdag 4 augustus 2018 17:00 - Reacties (33)
Categorie: Software, Views: 6.336

Het prikkelde al een tijdje om zelf wat ik maar wil op het internet te kunnen zetten. De vrijheid, om te doen wat ik zelf wilde, heerlijk was het om dat te kunnen evenaren. Na jaren reviews e.d. alleen te hebben geplaatst op Tweakers werd het ook voor mij tijd om een eigen website te starten. In deze blogserie ga ik jullie vertellen en leren hoe ik tot mijn eigen website gekomen ben: TechBeLike

Deel I: Aanleiding tot het bouwen van een website & Domeinnaam registreren
Deel II: Hoster kiezen en Wordpress aanslingeren
Deel III: Schrijven en onderhoud

Doel

Alle grote jongens op Tweakers.net hebben het wel, een eigen website:
Foritain - Techtesters.eu
Pclinde - Techgaming.nl
Kiswum - Kiswum.com / Kiswum.cn
Kanem0chi - Martijnwester.com

Het werd daarom ook voor mij tijd om een website te beginnen. Allereerst moet je vaststellen: Wat is mijn doel?
BIj mij was dat eenvoudigweg meer vrijheid krijgen in schrijven van content. Ik vind (met alle respect) dat er op Tweakers niet zo veel customisatiemogelijkheden zijn. Natuurlijk is dat logisch omdat de Website anders snel een puinhoop kan worden, maar toch. Ik miste dat element vooral op het moment dat ik reviews ging schrijven. Ik moest bijvoorbeeld afbeeldingen invoegen van een grijze lijn om een simpele lijn toe te voegen om mijn hoofdstukken te markeren. Ook is het opzetten van een lightbox met foto's enorm veel gedoe en kan je in het fotoalbum maar 1 foto per klikje uploaden. Daarom upload ik alles voor mijn reviews op Tweakers naar Imgur en upload ik naar Teakers alleen 4 hoge resolutie foto's onderaan de review. Hetzelfde bij audio, tot nu toe moest ik altijd een foto van een playknop toevoegen met daaronder een linkje naar mijn soundcloud kanaal. Het werkt dan allemaal goed hoor, daar niet van maar ik had het gevoel iets te missen. Daarbij wilde ik het makkelijker maken voor fabrikanten om contact met mij op te nemen zodat ik meer producten heb om te reviewen.

Visie

Daarna moet je naar mijn mening vaststellen: Wat is mijn visie?
Mijn visie was dat de website al mijn reviews gaat hosten en ik hierdoor meer fabrikanten/retailers kan aantrekken voor producten omdat ik nu niet meer "onderdeel" ben van Tweakers. Daarom moeten voortaan alle afbeeldingen worden gehost op mijn eigen website net als audio, zodat ze voor iedereen toegankelijk zijn en ik niet afhankelijk ben van imgur of soundcloud bijvoorbeeld. De website zal niet groot worden en ook de concurrentie met Tweakers zal ik niet aangaan, in plaats daarvan zie ik het meer als een hobbyproject om mijn horizon te verbreden. Winst is absoluut geen oogmerk, hoewel het wel fijn zou zijn als ik de hostingkosten met advertenties er gedeeltelijk uit weet te halen.

Onderscheidende factoren

Omdat je je natuurlijk wilt onderscheiden van de rest is het belangrijk om die factor op te zoeken. Bij mij is dat, dat ik Aerospace engineer ben. Ik review dus vanuit high-tech oogpunt en kan daarom kritischer zijn op bepaalde producten. Ik vind namelijk dat de auteur een belangrijke hoeveelheid autoriteit bij zich draagt, bepalend over hoeveel een artikel op waarde geschat kan worden.

Naam en logo

Nu ik ongeveer weet waarvoor ik mijn website wil gebruiken kan ik beginnen aan een naam. De naam moest pakkend zijn, jong, en moest een associatie met technologie en reviews oproepen. Ik kwam al snel bij namen als de GearEngineer en ondanks dat het grappig was vond mijn vriendin het niet pakkend genoeg. Uit het niets kwam zij met het idee "TechBeLike", een samentrekking van technologie en bitches be like. Het mooie is dat er Tech in zit en het woord "like", iets wat belangrijk is bij reviewen. Dat maakte de naam uiteindelijk pakkend, jong en vriendelijk. Binnen een seconde wist ik ook wat de ondertitel zou zijn: "It's tech we like".

Het was nu tijd om mijn creatieve kant aan te spreken. Ik heb dus mijn iPad en Apple Pencil gepakt en ben gaan schetsen. De like moest belangrijk zijn, dus ik begon maar met een grote duim die beter bleek uit te pakken dan ik ooit kon denken. Ik heb nog nooit in mijn leven zo goed een duim getekend als ik eerlijk ben. De duim moest een laptopje vasthouden en daarme hadden we TechBeLike.


https://i.imgur.com/m8AXNUw.png

Echter vond mijn vriendin het logo veel te kinderlijk met de duim. Vervolgens ben ik weer gaan nadenken. Wat doet mensen nou gelijk denken aan technologie? Een computerchip! Vervolgens ben ik een computerchip gaan tekenen. Mijn vriendin kwam toen met het idee om daar een rode en groene duim op te zetten. Dus ik ben weer lekker wezen tekenen met dit als resultaat:

https://i.imgur.com/pOXo3st.png

Ik was echter nog steeds niet tevreden. Ik vond de rode duim afschrikken, het zou er mogelijk voor kunnen zorgen dat partners minder graag wilden samenwerken omdat er ook een grote rode duim op stond. De rode duim moest weg en voordat ik het wist was het design geboren:
https://www.techbelike.com/wp-content/uploads/2018/07/Techbelike-shadowshadow.png

Op websites ziet hij er dan zo uit als favicon:
https://i.imgur.com/zLWYArs.png

Google Sites & Domeinnaam

Het begon allemaal met een Google Sites webpagina ongeveer een maand geleden. Google Sites is geweldig, binnen enkele uren flans je een hele website in elkaar. Een voorbeeld daarvan is mijn website: https://sites.google.com/view/techbelike/homepage?authuser=0

Nadat ik de website had gemaakt, die er overigens niet slecht uit zag, voelde ik me nog steeds niet vrij. Ik besloot dus een domeinnaam aan te schaffen en techbelike.nl door te laten linken naar mijn Google Site. Het was heerlijk om een eigen website en domeinnaam te hebben voor letterlijk 4 euro per jaar. Ik was vrijer, maar kon geen slideshows van afbeeldingen invoegen. Lightboxes werkten niet en dat vond ik toch wel erg jammer op mijn homepagina. Mijn homepagina trok gewoon niet, er stond te weinig content op met te weinig afbeeldingen. Het leek eerder een marketingwebsite te zijn geworden, iets wat ik absoluut niet wilde. De reviews moesten altijd op de voorgrond staan...

https://i.imgur.com/KMmURjQ.png

Ben je benieuwd hoe dit avontuur verder gaat? Dan moet je even wachten tot deel II!

Volgende: Techwebsite bouwen Deel IB 08-'18 Techwebsite bouwen Deel IB
Volgende: [Humor] Russen over Noord-Korea 06-'18 [Humor] Russen over Noord-Korea

Reacties


Door Tweakers user onok, zaterdag 4 augustus 2018 19:37

Beetje jammer van de Facebook duim, verder leuk idee :)

Door Tweakers user Frozen, zaterdag 4 augustus 2018 19:44

onok schreef op zaterdag 4 augustus 2018 @ 19:37:
Beetje jammer van de Facebook duim, verder leuk idee :)
Ik heb hem niet voor niets de andere kant op laten wijzen! :)

Door Tweakers user ybos, zondag 5 augustus 2018 08:45

Frozen schreef op zaterdag 4 augustus 2018 @ 19:44:
[...]

Ik heb hem niet voor niets de andere kant op laten wijzen! :)
Blijkbaar valt dat niet op want ik dacht precies hetzelfde als Onok :P

Door Tweakers user Poltergeist, zondag 5 augustus 2018 13:08

Ik zag er geen computerchip en wel een facebookduimpje in, misschien toch nog even verder denken?

[Reactie gewijzigd op zondag 5 augustus 2018 13:08]


Door Tweakers user Frozen, zondag 5 augustus 2018 13:51

Poltergeist schreef op zondag 5 augustus 2018 @ 13:08:
Ik zag er geen computerchip en wel een facebookduimpje in, misschien toch nog even verder denken?
Hoe zou je dat dan veranderen?

Door Tweakers user coyote1980, zondag 5 augustus 2018 14:21

In plaats van een facebookduimpje kun je een high-five overwegen om het 'like' aspect te benadrukken :)

Door Tweakers user Frozen, zondag 5 augustus 2018 14:24

coyote1980 schreef op zondag 5 augustus 2018 @ 14:21:
In plaats van een facebookduimpje kun je een high-five overwegen om het 'like' aspect te benadrukken :)
Bedankt voor je suggestie, echter is die duim direct gelinkt aan de like en wil ik hem daarom graag houden. De high-five is meer "succes". Ik dacht eerder aan manieren om de computerchip beter uit te laten komen. :)

Door Tweakers user i-chat, zondag 5 augustus 2018 15:46

Frozen schreef op zondag 5 augustus 2018 @ 14:24:
[...]

Bedankt voor je suggestie, echter is die duim direct gelinkt aan de like en wil ik hem daarom graag houden. De high-five is meer "succes". Ik dacht eerder aan manieren om de computerchip beter uit te laten komen. :)
ik denk niet dat daar echt veel kans toe is, er vanuit gaande dat je geen kleuren wilt gebruiken (groen zwart goud), en dat datalijntjes ook geen optie zijn (alleen maar ingewikkelder), moeten mensen het maar gewoon 'leren' herkennen.

Door Tweakers user Frozen, zondag 5 augustus 2018 15:58

i-chat schreef op zondag 5 augustus 2018 @ 15:46:
[...]


ik denk niet dat daar echt veel kans toe is, er vanuit gaande dat je geen kleuren wilt gebruiken (groen zwart goud), en dat datalijntjes ook geen optie zijn (alleen maar ingewikkelder), moeten mensen het maar gewoon 'leren' herkennen.
De kleuren zijn misschien wel een goede! Ik ga daar even goed naar kijken binnenkort, ik zal dat dan meenemen in mijn tweede blog! :) Dankjewel

Door Tweakers user Jeanke117, zondag 5 augustus 2018 20:31

Frozen schreef op zondag 5 augustus 2018 @ 15:58:
[...]

De kleuren zijn misschien wel een goede! Ik ga daar even goed naar kijken binnenkort, ik zal dat dan meenemen in mijn tweede blog! :) Dankjewel
Misschien verschillende dunne lijntjes maken op de chip?
Link: https://www.google.nl/url...btF8&ust=1533580327162019

[Reactie gewijzigd op zondag 5 augustus 2018 20:32]


Door Tweakers user Hahn, zondag 5 augustus 2018 22:58

Je laat hier je logo flink groot zien, maar check je ook of er nog wat overblijft als je 'm heel klein maakt (bijv. 16x16 of 32x32 pixels, favicon size)?

Door Tweakers user Frozen, zondag 5 augustus 2018 23:03

Hahn schreef op zondag 5 augustus 2018 @ 22:58:
Je laat hier je logo flink groot zien, maar check je ook of er nog wat overblijft als je 'm heel klein maakt (bijv. 16x16 of 32x32 pixels, favicon size)?
Dan ziet hij er zo uit: https://i.imgur.com/zLWYArs.png

Door Tweakers user theduke1989, maandag 6 augustus 2018 08:38

Meeste gebruiken een CMS based website. Wat is daar zo moeilijk aan. Ik zie nergens dat ze vanaf de grond een website hebben gebouwd.

- Neem een hosting bedrijf.(richt deze in dbuser/dbbase etc.
- Pak een CMS (Wordpress, Joomla etc) wat jij makkelijk vindt.
- Upload de CMS op de hoster.
- Start de installatie vM de CMS.
- Voer je dbuser /dbbase etc in.
- Installatie voltooid.
- En dan pak een thema en bewerk deze.

Sites al wixx etc zijn ook super handig.

Wat een prestatie is het Google SEO en AdWords campagnes te gebruiken. Key to success. Dit is het meest moeilijke van alles. Marketing.

Door Tweakers user SeenD, maandag 6 augustus 2018 08:46

Ik was van alles aan t typen, en toen dacht ik, ik kan het net zo goed ff tekenen in die 5 minuten. Als eerste, de naam uit het symbool, want dat is onleesbaar zo. Dus ik dacht misschien het duimpje uit de chip laten steken. Mouw wat langer gemaakt zodat het niet meer overduidelijk facebook is, maar semi overduidelijk.

https://imgur.com/a/zCmc3CR De kleuren en het font ben ik ook niet echt blij mee. Maar hopelijk kun je hier iets mee doen. Het 3D effect vond ik ook wat te veel, maar ik vond hem zo kaal zonder. Had geen zin om er meer tijd aan te besteden. :)

Ik zou de ondertitel ook anders doen. Want je naam eindigt op like en je ondertitel ook, das een beetje gek.

Philips!
Want we zijn philips... whut?

t Idee is iig leuk. Veel succes!

@mn ontwerpje, hierbij ik laat alle rechten los, je mag er mee doen wat je wilt. Ik heb het sketch bestand voor je, als je dat wilt. Maar ik weet niet of je een mac hebt en sketch. Ik had sketch open staan en daar teken ik tegenwoordig alles in.

Door Tweakers user pinna_be, maandag 6 augustus 2018 10:36

SeenD schreef op maandag 6 augustus 2018 @ 08:46:
Ik was van alles aan t typen, en toen dacht ik, ik kan het net zo goed ff tekenen in die 5 minuten. Als eerste, de naam uit het symbool, want dat is onleesbaar zo. Dus ik dacht misschien het duimpje uit de chip laten steken. Mouw wat langer gemaakt zodat het niet meer overduidelijk facebook is, maar semi overduidelijk.

https://imgur.com/a/zCmc3CR De kleuren en het font ben ik ook niet echt blij mee. Maar hopelijk kun je hier iets mee doen. Het 3D effect vond ik ook wat te veel, maar ik vond hem zo kaal zonder. Had geen zin om er meer tijd aan te besteden. :)

Ik zou de ondertitel ook anders doen. Want je naam eindigt op like en je ondertitel ook, das een beetje gek.

Philips!
Want we zijn philips... whut?

t Idee is iig leuk. Veel succes!

@mn ontwerpje, hierbij ik laat alle rechten los, je mag er mee doen wat je wilt. Ik heb het sketch bestand voor je, als je dat wilt. Maar ik weet niet of je een mac hebt en sketch. Ik had sketch open staan en daar teken ik tegenwoordig alles in.
_/-\o_ wat een prachtige ontwerp

Ik vind de new google sites ook een heel leuke tool om snel en eenvoudig websites te ontwerpen. Vind het wel jammer dat je nog steeds enkel forwarders kunt instellen (waardoor je de domeinnaam niet meer ziet eens je op de website bent)

Door Tweakers user Kiswum, maandag 6 augustus 2018 11:20

SeenD schreef op maandag 6 augustus 2018 @ 08:46:
Ik was van alles aan t typen, en toen dacht ik, ik kan het net zo goed ff tekenen in die 5 minuten. Als eerste, de naam uit het symbool, want dat is onleesbaar zo. Dus ik dacht misschien het duimpje uit de chip laten steken. Mouw wat langer gemaakt zodat het niet meer overduidelijk facebook is, maar semi overduidelijk.

https://imgur.com/a/zCmc3CR De kleuren en het font ben ik ook niet echt blij mee. Maar hopelijk kun je hier iets mee doen. Het 3D effect vond ik ook wat te veel, maar ik vond hem zo kaal zonder. Had geen zin om er meer tijd aan te besteden. :)
Mooi ontwerp en geweldig dat je dit vrijblijvend hebt gemaakt!
Wie weet neem ik ook nog een keer contact met je op :D

Door Tweakers user tbeelen, maandag 6 augustus 2018 12:14

Leuk initiatief, indien je nog hosting incl. wordpress zoekt....!?

Door Tweakers user Frozen, maandag 6 augustus 2018 13:35

theduke1989 schreef op maandag 6 augustus 2018 @ 08:38:
Meeste gebruiken een CMS based website. Wat is daar zo moeilijk aan. Ik zie nergens dat ze vanaf de grond een website hebben gebouwd.

- Neem een hosting bedrijf.(richt deze in dbuser/dbbase etc.
- Pak een CMS (Wordpress, Joomla etc) wat jij makkelijk vindt.
- Upload de CMS op de hoster.
- Start de installatie vM de CMS.
- Voer je dbuser /dbbase etc in.
- Installatie voltooid.
- En dan pak een thema en bewerk deze.

Sites al wixx etc zijn ook super handig.

Wat een prestatie is het Google SEO en AdWords campagnes te gebruiken. Key to success. Dit is het meest moeilijke van alles. Marketing.
Heb ik gedaan! Alleen dat gedeelte komt pas in het volgende blogje, dit is deel 1. De website is nu al hier te bekijken: www.techbelike.com
pinna_be schreef op maandag 6 augustus 2018 @ 10:36:
[...]


_/-\o_ wat een prachtige ontwerp

Ik vind de new google sites ook een heel leuke tool om snel en eenvoudig websites te ontwerpen. Vind het wel jammer dat je nog steeds enkel forwarders kunt instellen (waardoor je de domeinnaam niet meer ziet eens je op de website bent)
Klopt, dat vond ik ook erg jammer. Echter doen ze dat natuurlijk expres zodat mensen weten dat het een website is die met Google Sites gemaakt is. Dat is natuurlijk gratis reclame voor ze, en we weten natuurlijk waar Google op leeft! :)
tbeelen schreef op maandag 6 augustus 2018 @ 12:14:
Leuk initiatief, indien je nog hosting incl. wordpress zoekt....!?
Heb ik al! :) (Vimexx) Maar dat komt in het volgende blogje!

[Reactie gewijzigd op maandag 6 augustus 2018 14:05]


Door Tweakers user Frozen, maandag 6 augustus 2018 14:43

SeenD schreef op maandag 6 augustus 2018 @ 08:46:
Ik was van alles aan t typen, en toen dacht ik, ik kan het net zo goed ff tekenen in die 5 minuten. Als eerste, de naam uit het symbool, want dat is onleesbaar zo. Dus ik dacht misschien het duimpje uit de chip laten steken. Mouw wat langer gemaakt zodat het niet meer overduidelijk facebook is, maar semi overduidelijk.

https://imgur.com/a/zCmc3CR De kleuren en het font ben ik ook niet echt blij mee. Maar hopelijk kun je hier iets mee doen. Het 3D effect vond ik ook wat te veel, maar ik vond hem zo kaal zonder. Had geen zin om er meer tijd aan te besteden. :)

Ik zou de ondertitel ook anders doen. Want je naam eindigt op like en je ondertitel ook, das een beetje gek.

Philips!
Want we zijn philips... whut?

t Idee is iig leuk. Veel succes!

@mn ontwerpje, hierbij ik laat alle rechten los, je mag er mee doen wat je wilt. Ik heb het sketch bestand voor je, als je dat wilt. Maar ik weet niet of je een mac hebt en sketch. Ik had sketch open staan en daar teken ik tegenwoordig alles in.
Hoi SeenD,

Zeer handige tips, daar kan ik zeker wat mee! "Semi-overduidelijk Facebook" _/-\o_

Ik denk dat je ontwerp een zeer goede basis legt voor mijn uiteindelijke ontwerp, heel erg bedankt! De naam uit het logo halen is waarschijnlijk erg goed voor het logo, maar moet er misschien weer terug in op het moment dat ik de Award uitdeel. Of misschien kan de award wel zo blijven zoals hij is en moet ik alleen het logo aanpassen...


Ik denk dat ik zelf dat ik iets ga doen richting het volgende:
*De CPU: grijs
*De Gouden vingers: goud

Ik heb geen Mac maar wel een iPad, maar ik denk dat dat wel goed moet komen. Ik zou het in ieder geval waarderen als je de files zou willen doorsturen. Dat kan naar tweakers.frozen@gmail.com

Ik regel zelf dan wel hoe ik het bestand kan bewerken met GIMP :). Ook wat ik met het logo heb gedaan komt in het volgende blogje.

Nogmaals heel erg bedankt!

Door Tweakers user FrankAlexander, maandag 6 augustus 2018 16:26

Vergeet je (eventuele) cookie-wall niet...

Door Tweakers user Frozen, maandag 6 augustus 2018 16:49

FrankAlexander schreef op maandag 6 augustus 2018 @ 16:26:
Vergeet je (eventuele) cookie-wall niet...
Bedankt! Ga ik ook regelen! :)

Door Tweakers user CyberJack, maandag 6 augustus 2018 16:58

Ik moet zeggen dat 123 requests, 3.35MB aan data en een laadtijd van 7.7 seconden voor de voorpagina best veel is.

Kijk eens of je de javascript files kan bundelen naar 1 file (scheelt requests). Het zelfde geld voor de css files.

Kijk daarnaast op de geoptimaliseerd kunnen worden, want 870kb aan css en
1.35mb aan javascript is behoorlijk. (zeker als je de pagina via een 3g/4g lijn bekijkt en een data bundel hebt).

Verder zou ik de afbeeldingen door een optimizer halen om te kijken of ze kleiner kunnen zonder dat je aan kwaliteit inlevert.

[Reactie gewijzigd op maandag 6 augustus 2018 16:59]


Door Tweakers user Frozen, maandag 6 augustus 2018 18:01

CyberJack schreef op maandag 6 augustus 2018 @ 16:58:
Ik moet zeggen dat 123 requests, 3.35MB aan data en een laadtijd van 7.7 seconden voor de voorpagina best veel is.

Kijk eens of je de javascript files kan bundelen naar 1 file (scheelt requests). Het zelfde geld voor de css files.

Kijk daarnaast op de geoptimaliseerd kunnen worden, want 870kb aan css en
1.35mb aan javascript is behoorlijk. (zeker als je de pagina via een 3g/4g lijn bekijkt en een data bundel hebt).

Verder zou ik de afbeeldingen door een optimizer halen om te kijken of ze kleiner kunnen zonder dat je aan kwaliteit inlevert.
Ik denk dat dat ook stiekem aan het thema ligt Jack (en dan vooral die widget bovenaan de frontpage), maar ik ben het met je eens dat de pagina sneller moet worden. Ik zet dit sowieso op het lijstje met dingen die ik nog moet doen. :)

Door Tweakers user SeenD, maandag 6 augustus 2018 20:54

Frozen schreef op maandag 6 augustus 2018 @ 14:43:
[...]

Ik denk dat ik zelf dat ik iets ga doen richting het volgende:
*De CPU: grijs
*De Gouden vingers: goud
Goud en grijs is eigenlijk niet echt een goeie combi. En goud is vrij moeilijk te doen als goede kleur voor beeldscherm. Als drukwerk kan het wel maar dan moet je wel echte pantone inkt gebruiken en niet digitaal drukken.

Vaak helpt t als je een kleurenpalet van te voren gaat bedenken. Je kan een moodboard maken of naar paletten kijken op websites zoals: https://www.colourlovers.com/

[Reactie gewijzigd op maandag 6 augustus 2018 21:11]


Door Tweakers user PcDealer, maandag 6 augustus 2018 23:29

Frozen schreef op maandag 6 augustus 2018 @ 14:43:
[...], maar moet er misschien weer terug in op het moment dat ik de Award uitdeel. Of misschien kan de award wel zo blijven zoals hij is en moet ik alleen het logo aanpassen...
Award? Toch niet zoiets als sommige reviewers die voor nagenoeg elk product een award hebben en ook die geven? Dat komt niet meer geloofwaardig over. M.a.w.: wees terughoudend met het geven van een award. Het is immers een hobby en zeker niet winstgevend bedoeld. Hoewel er meer zijn die dat beweren.

Door Tweakers user Frozen, dinsdag 7 augustus 2018 00:10

PcDealer schreef op maandag 6 augustus 2018 @ 23:29:
[...]

Award? Toch niet zoiets als sommige reviewers die voor nagenoeg elk product een award hebben en ook die geven? Dat komt niet meer geloofwaardig over. M.a.w.: wees terughoudend met het geven van een award. Het is immers een hobby en zeker niet winstgevend bedoeld. Hoewel er meer zijn die dat beweren.
Een 5 sterren product krijgt goud
Een 4 sterren product krijgt zilver
Drie sterren en lager krijgt niets.

Je moet er ook rekening mee houden op het moment dat je een Award geeft, dat er bedrijven zijn die denken "Yes! Dat gaan we op onze website of onze Facebookpagina zetten!" waardoor je eigen merk ook weer sterker wordt en je meer producten kunt aantrekken.

Wat is er nou mooier dan het kunnen kiezen tussen producten? Ik ben nog niet zo ver dat OnePlus of Apple zegt: Hier ga maar even lekker reviewen. Maar dat zou wel gaaf zijn, nietwaar? Daarvoor heb ik merkherkenning nodig :)

Door Tweakers user Knippr, dinsdag 7 augustus 2018 01:12

Laat ik voorop stellen dat je een top reviewer bent en zeer goed schrijver, op de lange termijn verwacht ik dat je genoeg waardevolle content hebt gepubliceerd dat het vanzelf wel opgepikt gaat worden. Dat komt wel goed.

Dan over de site. Ik waarschuw even dat ik er keihard inga. Niet om je te beledigen, gewoon een stukje ongezouten kritiek met goede bedoelingen erachter.

Het logo is een drama. Het doet aan FB denken (negatief), heeft geen contrast, de tekst erin is onleesbaar, het is om heel eerlijk te zijn erg slecht. Het breekt met vrijwel alle basic regels die er zijn voor logo design. Ik zou het in de vuilnisbak gooien en een logo designer inhuren.

De naam en slogan...meh. Verwarrend, vergezocht en een afknapper. Ook zeker niet tijdloos en als het nu al niet veel is, vrees ik voor de toekomst.

Ik ga door met het spuien van zuur:

- Enorme hoge witte balk op iedere pagina met niets van waarde behalve een crappy logo. Enorme verspilling.

- Amper zichtbare minuscule icoontjes rechtsboven?

- Dat geld ook voor de widget op de homepage. Ik werk op 1440p op 27 inch en kan slechts 3 dingen zien zo enorm lomp en groot is alles. Werk aan informatie dichtheid.

- De grijze navigatie komt niet eens in de buurt van minimaal contrast.

- Recente artikelen: de layour van populairste artikel eronder is veel beter: meerdere naast elkaar. Recente artikelen is op een desktopbrowser veel te breed.

- Footer: ziet er prima uit. Beetje vreemde logo widget met next knoppen, wat is het nut?

- Cookebar. Je hebt een non-blocking cookie bar maar doet wel zaken met dingen als Google syndication. Ik heb ernstige twijfel of je wel voldoet aan GDPR wetgeving, je vraagt immers nergens op een redelijke manier toestemming, je doet alles gewoon zonder iets te vragen.

- Artikelpagina: ziet er al een heel stuk beter uit. Goede layout en zeer sterke content. Probeer meer white space tussen paragrafen aan te houden voor een betere leesbaarheid. Meest recente berichten aan de rechterkant is slecht leesbaar, rare font en kleurkeuzes.

- Mobile menu heeft zwart op een donkere achtergrond, niet leesbaar.

- Performance: niet al te best, vallen nog vele dingen te optimaliseren.

- Teksten: spreek niet in we vorm als er gewoon een man achter de website zit. Tenminste, dat is toch zo?

Als grappige afsluiter, toen ik dit las:

"TechBeLike is een technologiewebsite waarbij producten worden beoordeeld door vakkundige lucht- en ruimtevaarttechnici."

Ik dacht dat dit een manier was om hip of lollig te zijn, blijk je echt een ruimtevaartdeskundige te zijn. Well played :)

Door Tweakers user Frozen, dinsdag 7 augustus 2018 01:54

Fledder2000 schreef op dinsdag 7 augustus 2018 @ 01:12:
Laat ik voorop stellen dat je een top reviewer bent en zeer goed schrijver, op de lange termijn verwacht ik dat je genoeg waardevolle content hebt gepubliceerd dat het vanzelf wel opgepikt gaat worden. Dat komt wel goed.

Dan over de site. Ik waarschuw even dat ik er keihard inga. Niet om je te beledigen, gewoon een stukje ongezouten kritiek met goede bedoelingen erachter.

Het logo is een drama. Het doet aan FB denken (negatief), heeft geen contrast, de tekst erin is onleesbaar, het is om heel eerlijk te zijn erg slecht. Het breekt met vrijwel alle basic regels die er zijn voor logo design. Ik zou het in de vuilnisbak gooien en een logo designer inhuren.

De naam en slogan...meh. Verwarrend, vergezocht en een afknapper. Ook zeker niet tijdloos en als het nu al niet veel is, vrees ik voor de toekomst.

Ik ga door met het spuien van zuur:

- Enorme hoge witte balk op iedere pagina met niets van waarde behalve een crappy logo. Enorme verspilling.

- Amper zichtbare minuscule icoontjes rechtsboven?

- Dat geld ook voor de widget op de homepage. Ik werk op 1440p op 27 inch en kan slechts 3 dingen zien zo enorm lomp en groot is alles. Werk aan informatie dichtheid.

- De grijze navigatie komt niet eens in de buurt van minimaal contrast.

- Recente artikelen: de layour van populairste artikel eronder is veel beter: meerdere naast elkaar. Recente artikelen is op een desktopbrowser veel te breed.

- Footer: ziet er prima uit. Beetje vreemde logo widget met next knoppen, wat is het nut?

- Cookebar. Je hebt een non-blocking cookie bar maar doet wel zaken met dingen als Google syndication. Ik heb ernstige twijfel of je wel voldoet aan GDPR wetgeving, je vraagt immers nergens op een redelijke manier toestemming, je doet alles gewoon zonder iets te vragen.

- Artikelpagina: ziet er al een heel stuk beter uit. Goede layout en zeer sterke content. Probeer meer white space tussen paragrafen aan te houden voor een betere leesbaarheid. Meest recente berichten aan de rechterkant is slecht leesbaar, rare font en kleurkeuzes.

- Mobile menu heeft zwart op een donkere achtergrond, niet leesbaar.

- Performance: niet al te best, vallen nog vele dingen te optimaliseren.

- Teksten: spreek niet in we vorm als er gewoon een man achter de website zit. Tenminste, dat is toch zo?

Als grappige afsluiter, toen ik dit las:

"TechBeLike is een technologiewebsite waarbij producten worden beoordeeld door vakkundige lucht- en ruimtevaarttechnici."

Ik dacht dat dit een manier was om hip of lollig te zijn, blijk je echt een ruimtevaartdeskundige te zijn. Well played :)
Bedankt voor de complimenten en de kritiek, daar hebben we wat aan! :)

Logo: Blijkbaar vinden meer mensen dat. Dat logo gaat dus sowieso op de schop. @SeenD was zo vriendelijk om voor mij een logo te designen waarvan ik een aantal dingen heb aangepast. Het is net pas "klaar" en ziet er uiteindelijk zo uit: https://i.imgur.com/o6mONos.png

De afbeelding zelf komt pas in mijn volgende blogje. :)

Naam en slogan: Ik vind de naam echt wel iets hebben, om de redenen genoemd in dit blogje. Over de slogen kunnen we wel nog eens nadenken. Want zoals SeenD ook al aangaf is het inderdaad een beetje "Philips, we like Philips" of iets in die richting. De woordspeling zit hem echter meer in de veranderende letter:
TechBeLike
Techwelike

Witte balk: Yup, dat zou inderdaad nog wel 20% kunnen afslanken. :)
Icoontjes rechtsboven: Yup, ook dat is waar en een probleem. Ik denk stiekem dat ik van "Theme" moet veranderen en een vriendelijker thema pakken waarbij meer is aan te passen.

Widget: Ik vond die widget zelf juist gaaf, een aandachtstrekker. Blijkbaar doet hij dat iets te goed en mag hij wel wat kleiner worden. Dat kan ik hopelijk wel regelen.

Grijze menu-bar/navigatie. Wat bedoel je precies? Kan je dat slecht zien of?


Recente artikelen: Klopt maar ik moet de homepagina ook een beetje vullen. De widgets die daarvoor beschikbaar zijn, zijn lichtelijk karig. Je hebt gelijk dat ik inderdaad op zoek moet naar informatiedichtere widgets.

Footer: Daar wilde ik eigenlijk trots het logo en de awards laten verschijnen. Misschien kan ik daar beter wat anders mee doen.

Artikelpagina: Wat bedoel je precies met meest recente berichten aan de rechterkant is slecht leesbaar?

Mobile menu is totaal ruk en niet aan te passen door dit thema. Overstappen maar?

Performance: Klopt, komt door dit thema. Het kan heel erg slecht overweg met bijvoorbeeld editors als elementor omdat er gebruik wordt gemaakt van "pagebuilder" om de widgets op hun plekje te zetten. Echter is pagebuilder pure ruk ben ik achtergekomen.

Teksten: Toch wil ik liever in de wij-vorm blijven spreken. Dan lijkt het alsof "we" met meer zijn en daarom groter/interessanter zijn dan we daadwerkelijk zijn. Puur marketing. :P

Lucht en ruimtevaarttechniek: Yup, ik moet me toch ergens op kunnen onderscheiden he! :P

Bedankt in ieder geval! Er is een hoop aan te passen.

Door Tweakers user xFeverr, dinsdag 7 augustus 2018 10:02

brrrrrrrrr… Wordpress… Doe mij maar lekker de HTML/CSS/JS induiken met een leuke zelfgemaakte backend. O-)

Niet voor iedereen weggelegd natuurlijk, snap ik wel.

Door Tweakers user Kiswum, dinsdag 7 augustus 2018 11:49

Er worden hier goede en opbouwende reacties geplaatst. Ik zal zelf ook met een aantal reacties aan de slag gaan om mijn eigen webspace te verbeteren en optimaliseren.

Ik kijk al uit naar deel 2!

Door Tweakers user Calamor, dinsdag 7 augustus 2018 13:07

Misschien kan je wat ideeën voor een logo uit een designboek halen?
Dat hebben verschillende bedrijven gedaan:
http://www.bloovi.nl/nieu...elfde-designboek-uit-1989

[Reactie gewijzigd op dinsdag 7 augustus 2018 15:23]


Door Tweakers user itsmoi, dinsdag 7 augustus 2018 17:27

Het volgende is bedoeld als opbouwende kritiek maar kan soms wat "hard of zeikerig" overkomen, dat is echter niet de insteek:

NL versie:

* waarom in grijze menubalk geen Nederlandse woorden (bijv. artikelen ipv articles) maar Engelse? Zeker als je verderop "het populairste artikel" hebt als kop op de pagina.

* je hebt de kop "recente artikelen - vers van de pers" maar gebruikt op volgende regel juist "latest posts".

* Kortom: consequent doorvoeren van NL woorden dan wel ook in de NL versie alleen Engelse termen gebruiken

* onder "het populairste artikel" is bij de plaatjes (unboxing/hpbook/zbook) als alternatieve tekst "Philips Brilliance 272P te zien ipv de tekst die bij het plaatje hoort (Tooltip / alternatieve tekst die je plaats bij plaatjes zodat bezoekers die foto's niet laden kunnen lezen wat er op plaatje te zien is)

UK versie:

* ik neem aan dat de UK versie vooralsnog een geintje is omdat het taalgebruik nogal een hoog "the ape comes out of the sleeve" gehalte heeft....

Algemeen:

* grijze menubalk: bij elk icoontje (home/article/reviews etc) staat als Tooltip "Philips, Brilliance 272P", lijkt me niet de bedoeling. (Hooveren met muis over icoontjes maakt het zichtbaar)

* ik mis een (c) regel

* ik mis een site-map

* wat wil je overbrengen met onderdelen "articles" en "reviews" en/of wat zijn de verschillen:
Articles: nu zie ik opsomming van "guides / previews / reviews / unboxing" en de meerderheid daarvan kom je ook weer tegen bij "reviews" dus beetje dubbelop?
Reviews: overzicht van producten die een zilveren/gouden award hebben gekregen en daaronder een overzicht van alle reviews (waarin zilver/goud award producten ook weer tussen staan), ook beetje dubbelop? Misschien andere manier vinden om goud/zilver award producten extra in het zonnetje te zetten?

Articles & Articles pagina's:
* ook hier hebben alle plaatjes als alternatieve tekst "Philips Brilliance 272P te zien ipv de tekst die bij het plaatje hoort

* wat ik mis bij het plaatsen van een reactie is de mogelijkheid om aan te vinken:
- stuur een kopie van mijn bericht naar mijn eigen e-mail
of gebeurt dat automatisch?

* sommige youtube videos staan nog onder je frozen account op youtube. Wellicht professioneler om die ook op je Techbelike youtube account te zetten?

Heb gekeken via desktop computerscherm en een review kan wel erg lang worden (lang scrollen) omdat het één lange kolom lijkt te zijn.

Hopelijk kan je hier iets mee :)

Door Tweakers user PcDealer, dinsdag 7 augustus 2018 23:59

Frozen schreef op dinsdag 7 augustus 2018 @ 00:10:
[...]

Een 5 sterren product krijgt goud
Een 4 sterren product krijgt zilver
Drie sterren en lager krijgt niets.
Ok, prima. Mits de score ook goed onderbouwt is en matched met die score.
Je moet er ook rekening mee houden op het moment dat je een Award geeft, dat er bedrijven zijn die denken "Yes! Dat gaan we op onze website of onze Facebookpagina zetten!" waardoor je eigen merk ook weer sterker wordt en je meer producten kunt aantrekken.
Een award geef je toch om aan te geven dat een product goed is en niet om fabrikanten te pleasen? Tenzij je natuurlijk met je hand in de k........

Reageren is niet meer mogelijk