Techwebsite bouwen Deel IB

Door Frozen op dinsdag 7 augustus 2018 15:28 - Reacties (22)
Categorie: Software, Views: 3.031

Vanwege het overweldigende succes heb ik besloten om een vervolg te maken op Techwebsite bouwen Deel I, wat van naam is veranderd naar Techwebsite bouwen Deel IA. In dat deel besprak ik vooral wat je moet doen voordat je daadwerkelijk aan een website gaat bouwen. Dit blogje gaat vooral over het logo en wat jullie vinden wat ik daarmee moet gaan doen voor mijn website TechBeLike.

In de reacties van dat blogje, wat al bijna 3000 keer is bekeken gaven jullie aan dat er veel mis was met mijn huidige logo en huidige design. Het is belangrijk om te luisteren naar jullie feedback en daarom gooi ik het één en ander op de schop betreffende het logo:

https://www.techbelike.com/wp-content/uploads/2018/07/Techbelike-shadowshadow.png

Wat jullie vonden van het logo was:
  • De duim doet denken aan Facebook
  • Er zit te weinig contrast in
  • Het deed jullie niet denken aan een computerchip
Daarop heeft Tweaker SeenD (http://martijndegraaf.com/) de tekentablet gepakt en speciaal voor mij een logo bedacht. Heel erg bedankt!

https://i.imgur.com/zGeWJ0Q.png

Wat ik vooral zocht in het logo was:
  • Tech
  • Reviews
  • Like
  • Autoriteit
  • Goud/zilver, want in die kleuren zijn de awards
Het logo van SeenD heb ik vervolgens wat aangepast.
Tweaker Calamor raadde een logodesignboek aan. Daar vond ik logo 1358 mij wel aanspreken omdat er een T in zat van TechBeLike, het design op een chip leek en de T de chip eruit laat zien als trackpad. Ik heb daar dus ook een logo van gemaakt.

Ik ben vervolgens op de volgende twee designs gekomen:
https://i.imgur.com/ZL11EE0.png
https://i.imgur.com/6NKCVos.png

Poll: Welk logo vind je het beste passen? Reageer je "namelijk..." zou je dan in de comments kunnen aangeven waarom? Dat helpt enorm! :)
Grijs-gouden duim
Grijs-gouden T
Duim maar in andere kleur, namelijk...
T maar in andere kleur, namelijk...
Geen van beide
Tussenstand: http://poll.dezeserver.nl...812&layout=1&sort=prc.jpg

Volgende: Foritain is jarig!!!! (Afgelopen) 08-'18 Foritain is jarig!!!! (Afgelopen)
Volgende: Techwebsite bouwen Deel IA 08-'18 Techwebsite bouwen Deel IA

Reacties


Door Tweakers user Aganim, dinsdag 7 augustus 2018 15:39

Heeft het een reden dat de 'T' niet in het midden van de chip staat? Het zal mijn OCD zijn die al aanslaat als een plank een milimeter scheef hangt, maar het irriteerde mij in de eerste oogopslag al mateloos. ;(

Je tweede logo ziet ziet er een stuk beter uit, ik haal de chip daar nu wel uit en met de gouden accenten een stukje vrolijker. Alleen de zwarte letters uit de titel kloppen voor mijn gevoel nog niet helemaal, het lijkt net niet helemaal bij het logo te passen. Ik denk omdat het zwart verder niet terugkomt in het logo.

Door Tweakers user Frozen, dinsdag 7 augustus 2018 15:41

Aganim schreef op dinsdag 7 augustus 2018 @ 15:39:
Heeft het een reden dat de 'T' niet in het midden van de chip staat? Het zal mijn OCD zijn die al aanslaat als een plank een milimeter scheef hangt, maar het irriteerde mij in de eerste oogopslag al mateloos. ;(

Je tweede logo ziet ziet er een stuk beter uit, ik haal de chip daar nu wel uit en met de gouden accenten een stukje vrolijker. Alleen de zwarte letters uit de titel kloppen voor mijn gevoel nog niet helemaal, het lijkt net niet helemaal bij het logo te passen. Ik denk omdat het zwart verder niet terugkomt in het logo.
Het stond in het midden, maar omdat ik de lijnen dikker maakte verschoof het blijkbaar. Ik ga het even aanpassen! :)

Door Tweakers user Qwerty-273, dinsdag 7 augustus 2018 15:53

Het enige wat ik op kan merken is dat de twee eindes op Like wat apart lijkt op het eerste gezicht. Misschien nog een like er bij toevoegen? "That's, like, tech we like, innit?" :+
Het logo zelf ziet er wel een stuk beter uit dan de eerste versie.

Door Tweakers user itsmoi, dinsdag 7 augustus 2018 16:15

Door kleurgebruik zien de logo's er al beter uit. Heb je ook gekeken hoe ze er uitzien als flavicon (en misschien toevoegen aan blog, kan helpen bij het stemmen?)
Het vorige logo leek namelijk als flavicon wel een platgedrukte teek :-)

Door Tweakers user efan, dinsdag 7 augustus 2018 20:18

Het logo van SeenD lijkt wel van de designevo website :) :
https://www.designevo.com...-and-yellow-semiconductor

Door Tweakers user sypie, dinsdag 7 augustus 2018 20:30

Het is een favicon, oftewel een favorieten icoontje.

Door Tweakers user Frozen, dinsdag 7 augustus 2018 20:41

Nee joh! Daar lijkt het helemaal niet op! :) Ik denk dat een willekeurige rechter die claim zo van tafel veegt :P

Door Tweakers user BadpunK, dinsdag 7 augustus 2018 22:24

Ik zou persoonlijk iets aan de tekst doen. (Mijn voorkeur gaat uit naar duim). Het smoelt niet goed, omdat het te dicht bij elkaar staat of tekst teveel op elkaar lijkt. (Qua lay-out en woorden). Mogelijk dat iets cursief drukken of andere font het beter maakt.

Door Tweakers user Frozen, dinsdag 7 augustus 2018 22:26

BadpunK schreef op dinsdag 7 augustus 2018 @ 22:24:
Ik zou persoonlijk iets aan de tekst doen. (Mijn voorkeur gaat uit naar duim). Het smoelt niet goed, omdat het te dicht bij elkaar staat of tekst teveel op elkaar lijkt. (Qua lay-out en woorden). Mogelijk dat iets cursief drukken of andere font het beter maakt.
Bedankt voor je reactie. Het ging meer om het logo zelf, maar ik zal in dat geval de tekst ook veranderen. Vind je "TechBeLike, it's tech we like" wel prima of dat ook niet?

Door Tweakers user PcDealer, woensdag 8 augustus 2018 00:02

Ik ga voor de Grijs-gouden duim maar zeker niet om "autoriteit" uit te stralen en ook niet als het correct gespeld zou zijn.

Door Tweakers user SeenD, woensdag 8 augustus 2018 09:09

Mwa, klein beetje. :) Dat soort dingen zijn meestal puur toeval.
Ik heb niet echt iets ontworpen, maar het was meer een schets. Ik maak wel vaker huisstijlen, althans vroeger wel veel gedaan. En dit was in 5 minuten een ideetje maken. De kleuren vind ik ook nog niks en het lettertype ook. Maar het ging vooral om het icoontje, de tekst had ik nog niet over nagedacht.

Maar een goed logo maken is een vak apart. Voor een klant zou ik er 80 tot 160 uur over doen en dan meestal 4 tot 8 iteraties van aantal verschillende logo's. Dit ontwerpje zou dan evt. bij de eerste iteratie zitten en daarna verfijnd worden. Nieuwe kleuren, ander font, ander ontwerp van de duim, wellicht andere cpu vorm of andere pootjes. Geen schaduw achter het logo, wat Frozen nu stiekem heeft gedaan en wat eigenlijk best onmooi is. :)

Als je ook kijkt naar kerning van het font, de letter T staat best veel naar links, die wil je eigenlijk een paar tikjes naar rechts doen. En eigenlijk wil je een ander font doen.

Bij het touchpad logo zijn de lijnen te dun. De pootjes van de CPU zijn een stuk dikker en dat maakt het ontwerp uit balans. Net als met lettertypes staat het rommelig als je afstanden en diktes met allerlei verschillende waardes hebt. Maar het logo in het originele boek werkt veel beter als je er niet versiersels om heen doet. De kracht daar is de simpelheid.

Mijn advies zou zijn, ga nog een tijdje door met schetsen en ontwerpen.

[Reactie gewijzigd op woensdag 8 augustus 2018 13:04]


Door Tweakers user rob079, woensdag 8 augustus 2018 09:45

Ik zou voor het tweede logo gaan, dat oogt "frisser" dan het eerste.

De kleur zwart in de letters misschien vervangen door het grijs van de achtergrond?
En een iets minder vet aangezet lettertype? Probeer eens iets met een cursief (deel) van de tekst? (Wat BadpunK ook al zei.)

Sowieso leuk om mee te denken! En wat SeenD zegt, een goed logo maken is niet zo simpel als het lijkt... maar laat dat je niet ontmoedigen!

Door Tweakers user GrooV, woensdag 8 augustus 2018 10:18

Ik zou voor de laatste gaan

Door Tweakers user Brandts, woensdag 8 augustus 2018 11:28

Geen beide. De grijs-gouden T bevalt me wel maar zonder de begeleidende tekst had ik niet direct de link gelegd met de T uit TechBeLike. Daarom zou ik het eerder zoals dit doen:

https://tweakers.net/ext/f/O0x0GAX80cgpc6qSo0wZPJgV/full.png

Ps. negeer mijn Paint skills maar even ;)

Door Tweakers user synoniem, woensdag 8 augustus 2018 15:12

Geen van beide wat mij betreft. Er zijn inmiddels x-duizend duimpjes op het internet waarom nog één? Een T zou kunnen maar die zou vergelijkbare dikte en vorm moeten hebben als de lijntjes van de chip en zowel horizontaal als verticaal gecentreerd. En tenslotte de kleurcombinatie vind ik helemaal niks. Grijs is een dooie kleur die je alleen voor schaduweffecten moet gebruiken wat mij betreft. Wat dat betreft is de kleurcombinatie van SeenD al een stuk beter.

Just my € 0,02 overigens.

Door Tweakers user onok, woensdag 8 augustus 2018 16:08

nieuwe logo's zijn een stuk beter imo. Welke kleur is mij om het even :)

Door Tweakers user virtualite, donderdag 9 augustus 2018 23:02

Hey Frozen, wat leuk dat je zelf ook wat hebt opgezet. Ik ben dan geen grote jongen maar ben onlangs zelf ook gestart met een techblog.

Wat betreft je logo zou ik voor de blauw oranje gaan. Die met die chip en T ziet er cheap uit.

Ook heb ik even zitten kijken naar je website en zag vrijwel direct dat deze qua security nog goed verbeterd kan (en eigenlijk moet) worden. Ik heb hier een artikel van gemaakt die jij zeker in korte tijd gratis kan toepassen. (https://dannyvorst.nl/tut...gen-in-slechts-8-stappen/)

Anyway, ik wens je veel succes en ik kijk uit maar de rest van deze blogserie.

Door Tweakers user Frozen, vrijdag 10 augustus 2018 00:55

virtualite schreef op donderdag 9 augustus 2018 @ 23:02:
Hey Frozen, wat leuk dat je zelf ook wat hebt opgezet. Ik ben dan geen grote jongen maar ben onlangs zelf ook gestart met een techblog.

Wat betreft je logo zou ik voor de blauw oranje gaan. Die met die chip en T ziet er cheap uit.

Ook heb ik even zitten kijken naar je website en zag vrijwel direct dat deze qua security nog goed verbeterd kan (en eigenlijk moet) worden. Ik heb hier een artikel van gemaakt die jij zeker in korte tijd gratis kan toepassen. (https://dannyvorst.nl/tut...gen-in-slechts-8-stappen/)

Anyway, ik wens je veel succes en ik kijk uit maar de rest van deze blogserie.
Super! Ik ga ze binnenkort toepassen! :)

Door Tweakers user BryceVL, vrijdag 10 augustus 2018 01:15

What has been seen cannot be unseen.
:X
Ik zie in het T logo een kont in een string...
En daardoor wordt het logo met de bruine vuist ook wat dubbelzinnig in m'n brein.

Sorry voor de overlast :'(


Edit: Ik zie nu dat het grijs is, had zo'n blue light applicatie draaien.

[Reactie gewijzigd op vrijdag 10 augustus 2018 07:38]


Door Tweakers user Frozen, vrijdag 10 augustus 2018 01:20

BryceVL schreef op vrijdag 10 augustus 2018 @ 01:15:
What has been seen cannot be unseen.
:X
Ik zie in het T logo een kont in een string...
En daardoor wordt het logo met de bruine vuist ook wat dubbelzinnig in m'n brein.

Sorry voor de overlast :'(
_/-\o_ ;)

Door Tweakers user SinergyX, vrijdag 10 augustus 2018 15:54

Hoe ga je de kleur nu doen met je awards? Het duimpje blijft dan de brons/silver/gold varianten?

Door Tweakers user Frozen, vrijdag 10 augustus 2018 16:21

SinergyX schreef op vrijdag 10 augustus 2018 @ 15:54:
Hoe ga je de kleur nu doen met je awards? Het duimpje blijft dan de brons/silver/gold varianten?
Ik denk dat ik alles volledig goud ga maken, dus de chip, en de duim. :)
en bij zilver dus alles zilver :)

Reageren is niet meer mogelijk