Frozen over Tweakers Gaming Live

Door Frozen op woensdag 14 november 2018 23:27 - Reacties (23)
Categorie: Random, Views: 2.366

Let op: Indien je een medewerker van Tweakers bent. Bedankt voor het organiseren van het evenement. Dit blogje is met de beste bedoelingen geschreven zodat TGL2019 een nog mooier evenement kan worden.

Afgelopen zondag waren wij op hét evenement van Tweakers: Tweakers Gaming Live. Het zou het grootste spectakel moeten worden wat ik ooit had gezien en het zou een nieuwe standaard zetten voor beurzen en LANs in Nederland. Via verschillende routes heb ik gratis kaartjes weten te bemachtigen voor het evenement, als partner, als Oktober Testfester, als family and friends. You name it en ik kon een gratis dagkaart bemachtigen, dat was natuurlijk erg fijn maar daardoor voel ik me wel stiekem verplicht om een blogje te tikken over het evenement.
Mijn vriendin is Facility manager (AKA persoonlijke chauffeuse) en ik ben Aerospace Engineer, dus je kunt wel zeggen dat we aardig kritisch van aard zijn. Een vreemd koppel maar we weten elkaars minpunten te compenseren met de sterke kanten van de ander, tot nu toe lijkt het nog super te werken. Laten we hopen dat het in ieder geval nog jaren mag voortduren. Nu heb je in ieder geval een beetje een indruk gekregen van het perspectief waarmee wij dus naar het evenement gingen.

We reden dus vanuit Delft naar 's Hertogenbosch om het evenement te bezoeken, maar bij aankomst bleek dat er heel erg veel plekken vrij waren op de parkeerplaats. Zou dat betekenen dat om één uur 's middags de meeste mensen al langs waren geweest, of is het niet druk om een andere reden?

Toen we de aankomsthal binnenkwamen zagen we een onversierde hal. Daardoor word je vanaf het begin af aan al niet meegenomen in de experience en dat is erg jammer. Bij de entree wil je een ingang zodat de bezoekers per se langs of door een stand heen moeten. Dat geeft namelijk een bedrijf de maximale hoeveelheid zichtbaarheid. Als je vervolgens de daadwerkelijke beurs op liep werd je niet warm welkom geheten door bedrijven die flyers uitdeelden of iets dergelijks, het was simpelweg rustig. Er stond een stichting voor bloeddonatie en ondanks dat dat heel erg belangrijk is, heeft het totaal niets te maken met tech. Mogelijk was dat een dealtje met de EHBO'ers, in dat geval is het vergeven. Toch vind ik het vreemd dat zij een stand bij de entree krijgen, dat is niet wat je als eerste wilt zien op een tech beurs.

Op het moment dat je dan iets verder loopt zie je onwijs gave stands van ASUS ROG, een leuke stand van Alternate met oprecht goede kortingen, een mooie stand van KPN en LG met een heel hoop computers en monitoren. Deze stands waren goed aangekleed en er was daar een hoop te zien en te doen. Andere stands waren heel erg gesloten opgesteld waardoor je soms door een "gesloten" donkere gang liep waar eigenlijk niets te doen en te zien was. Toch waren er veel computerplekken niet bezet, of deze voor streamers waren of "battles" weet ik niet. Toch is het vreemd dat er gedeeltes met computers afgesloten zijn als deze die dag niet meer gebruikt gaan worden. Ook de e-sports stage was heel erg mooi gemaakt maar ik vraag mij af hoeveel mensen daadwerkelijk een uur gaan kijken naar hoe een aantal teams tegen elkaar counterstrike speelt.
https://astronautech.com/wp-content/uploads/2018/11/IMG_20181111_151145-Custom.jpg
https://astronautech.com/wp-content/uploads/2018/11/IMG_20181111_151224-Custom.jpg
https://astronautech.com/wp-content/uploads/2018/11/IMG_20181111_150908-Custom.jpg


Op de tweede dag waren 25% van de stoelen bezet in de grote e-sports stageruimte tijdens de finale van CSGO en liepen mensen na de eerste 5 rondes al weg. De prijzen welke werden uitgereikt waren niet mals, maar misschien waren deze prijzen ietwat té hoog en kon er meer geld besteed worden aan andere dingen?

https://astronautech.com/wp-content/uploads/2018/11/IMG_20181111_152004-Custom.jpg

Zo miste wij beamers welke op de muren projecteerden wat er te doen was, een centraal omroepsysteem zou hierbij al enorm geholpen hebben. Het papieren schema was interessant maar in de praktijk kijken mensen daar in het begin naar en vervolgens vergeten ze bijna alles wat er op het papiertje staat. Een omroepsysteem zou enorm veel duidelijkheid verschaffen en mensen wisten wat er op elk moment te gebeuren stond.

https://astronautech.com/wp-content/uploads/2018/11/IMG_20181111_152147-Custom.jpg

Ook kwamen wij, net als heel veel andere mensen bij het wegrijden er pas achter dat er parkeerkosten van 8 euro per auto per dag waren. Dat was maar op één locatie op de website te vinden en dat is lichtelijk vreemd, zeker als je gratis toegangskaartjes weggeeft aan partners..


https://astronautech.com/wp-content/uploads/2018/11/IMG_20181111_152139-Custom.jpg
https://astronautech.com/wp-content/uploads/2018/11/IMG_20181111_151113-Custom.jpg

Er was daadwerkelijk wel genoeg te doen maar toch miste we de sfeer, het leek nu vooral toch een ruimte te zijn met stands in plaats van een beurs. Ook heb ik met wat bezoekers van de LAN gesproken en met een streamer. Uiteindelijk kom ik tot de volgende conclusie:

Verbeterpunten:
 • Aankomst moet al in sfeer zijn
 • Entertainers waarmee je op de foto kunt
 • Bedrijven moeten meer merch/gadgets meenemen. Denk dan aan casebadges, et cetera. Uiteindelijk wil je dat iedereen met een tasje naar huis gaat. Dat is niet alleen directe reclame maar ook indirecte reclame.
 • Systeem voor programma updates (beamers & speakers)
 • Meer licht op sommige locaties
 • Geen loze donkere gangen
 • Geen computers onbenut laten, dat is niet alleen inefficient maar ziet er ook armoedig uit
 • Meer bedrijven aantrekken, bedenk een constructie zodat bedrijven graag een stand willen neerzetten.
 • Mobile gaming bedrijven aantrekken (Samsung, ASUS, OnePlus, etc.)
 • Meer providers aantrekken
 • Security bedrijven aantrekken
 • Recruiters aantrekken, bijvoorbeeld defensie heeft altijd een hoop geld liggen voor het aantrekken van technisch personeel
 • Minder stoelen bij de main stage voor de E-sports en uberhaupt die stage kleiner maken
 • Meer cateringopties, patatkraampje, popcornkraampje etc.
 • Voor de LAN 's ochtends croissantjes halen bij de Jumbo voor 30 cent per stuk en deze voor een 80 cent doorverkopen aan de LANers. JUS D'orange voor het ontbijt etc... Mensen zijn daadwerkelijk wel bereid om te betalen als het bij kopen opweegt tegen de moeite die het kost om weg te gaan bij je setup en het zelf te gaan halen.
 • Uitleg voor de LANers qua horica gelegenheden (tijden, et cetera)
 • Veel jonge kinderen speelden 18+ spellen, zorg voor toestemming van ouders of iets dergelijks
 • Geluid van het commentaar tijdens de e-sports mag harder
 • Er werd te vaak van speler naar speler gewisseld tijdens de e-sports waardoor het onsamenhangend en snel vermoeiend werd. Misschien op het ene scherm het ene team, en op het andere scherm het andere team laten zien?
 • Het evenement voelde voor veel mensen als "karig" en te klein aan.
 • Duidelijk maken dat parkeren 8 euro kost
Complimenten:
 • De crewshirts (waren erg leuk)
 • De grote stands waren erg leuk
 • Lichteffecten waren erg gaaf
 • Toiletten waren goed
 • Douches voor de LAN
 • Gezellige mensen
 • Gratis drinken voor de LAN
 • Netwerk voor de LANNERS
Hoe dan ook was het leuk om mee te beginnen en ik denk dat Tweakers een hoop heeft geleerd van het organiseren van een dergelijk evenement. Ik wil absoluut niet zeggen dat het makkelijk is en ik zie ook dat Tweakers een hoop moeite in het evenement heeft gestopt. Echter als niemand zijn mening duidelijk geeft verandert er niets. Excuses voor het onsamenhangende verhaal, geschreven in slecht Nederlands, maar ik moest het even kwijt ten behoeve van een nog beter Tweakers Gaming Live 2019.

Heb je zelf nou een mening over Tweakers Gaming Live, dan kan je dat gewoon in de reacties hieronder zetten. Des te meer input vanuit de community, des te beter het evenement kan worden.

Volgende: Parels als cadeau 11-'18 Parels als cadeau
Volgende: Gratis kaartjes Tweakers Gaming Live te winnen! 10-'18 Gratis kaartjes Tweakers Gaming Live te winnen!

Reacties


Door Tweakers user deathgrunt, donderdag 15 november 2018 00:32

#boeie

[Reactie gewijzigd op donderdag 15 november 2018 18:30]


Door Tweakers user Saffie_time, donderdag 15 november 2018 07:45

Er stond een stichting voor bloeddonatie en ondanks dat dat heel erg belangrijk is, heeft het totaal niets te maken met tech.
De Sanquin bloedbank (die onder andere in de regio Den Bosch zit) heeft een actie gedaan waarbij nieuwe bloeddonoren werden beloond met een speciale skin voor het personage Thresh in de game League of Legends. Of die actie nog loopt weet ik niet maar gezien ze hier aanwezig waren zou je dat wel mogen aannemen.
Dat zal dus ook wel de reden zijn geweest dat die er stonden maar als dat bij je niet duidelijk is geworden is daar wellicht ook een verbeterpunt in te vinden.

Dank je wel voor het delen.

Door Tweakers user BladeSlayer1000, donderdag 15 november 2018 09:26

Mij viel het ook al op tijdens het bekijken van de livestreams dat het zeer rustig was. Ik heb ook nog een paar vermoedes waardoor het kwam namelijk;
 • Het verspreid vrijgeven van informatie betreft TGL, waarom niet alles in 1 keer?
 • De hoeveelheid dingen die vrij laat bekend werden gemaakt zoals een slaapplaats voor deelnemers van de LAN party, welke steamers er kwamen etc
 • De nogal (naar mijn idee) aparte tijd om het evenement te organiseren er is/was geen vakantie periode; dit maakte het al helemaal ingewikkeld voor de deelnemers van de LAN party als je een baan of een opleiding volgt , mocht je een dag rust willen ben moet je een dag vrij opnemen / je ziek melden
 • De locatie, voor mij is den bosh vrij dicht bij maar voor iemand die in Groningen of Amsterdam woont is het een eind rijden om naar den bosch

[Reactie gewijzigd op donderdag 15 november 2018 09:32]


Door Tweakers user MsToffee, donderdag 15 november 2018 10:06

BladeSlayer1000 schreef op donderdag 15 november 2018 @ 09:26:
Mij viel het ook al op tijdens het bekijken van de livestreams dat het zeer rustig was. Ik heb ook nog een paar vermoedes waardoor het kwam namelijk;
 • Het verspreid vrijgeven van informatie betreft TGL, waarom niet alles in 1 keer?
 • De hoeveelheid dingen die vrij laat bekend werden gemaakt zoals een slaapplaats voor deelnemers van de LAN party, welke steamers er kwamen etc
 • De nogal (naar mijn idee) aparte tijd om het evenement te organiseren er is/was geen vakantie periode; dit maakte het al helemaal ingewikkeld voor de deelnemers van de LAN party als je een baan of een opleiding volgt , mocht je een dag rust willen ben moet je een dag vrij opnemen / je ziek melden
 • De locatie, voor mij is den bosh vrij dicht bij maar voor iemand die in Groningen of Amsterdam woont is het een eind rijden om naar den bosch
Wij moesten ook inderdaad een uur heen en een uur terug rijden. Voor de kleine twee uur die we denk ik zijn geweest.

We zagen wel veel LAN'ers halverwege de dag weggaan om zo bij te slapen etc. Het kon dus makkelijk om op zondag al weg te gaan.
Ik snap wel dat je het een gekke tijd vind om zoiets te organiseren maar het is dan wel weer een evenement die een keer niet tijdens de vakanties wordt georganiseerd, kan ik opzich ook wel een keer waarderen😊

Door Tweakers user BladeSlayer1000, donderdag 15 november 2018 10:22

MsToffee schreef op donderdag 15 november 2018 @ 10:06:
[...]


Wij moesten ook inderdaad een uur heen en een uur terug rijden. Voor de kleine twee uur die we denk ik zijn geweest.

We zagen wel veel LAN'ers halverwege de dag weggaan om zo bij te slapen etc. Het kon dus makkelijk om op zondag al weg te gaan.
Ik snap wel dat je het een gekke tijd vind om zoiets te organiseren maar het is dan wel weer een evenement die een keer niet tijdens de vakanties wordt georganiseerd, kan ik opzich ook wel een keer waarderen😊
Ik moet toegeven dat je daar inderdaad gelijlk in hebt, tijdens de vakantie gaan de meeste mensen en is de kans om naar zo'n evenement toe te gaan klein.

Daarbij bedacht ik mij net ook dat het een voordeel heeft dat het zo rustig was, je hoeft niet uren in de rij te staan.

Door Tweakers user MsToffee, donderdag 15 november 2018 11:30

BladeSlayer1000 schreef op donderdag 15 november 2018 @ 10:22:
[...]

Daarbij bedacht ik mij net ook dat het een voordeel heeft dat het zo rustig was, je hoeft niet uren in de rij te staan.
Hahaha daar heb je het stukje wachtrij-management voor. Op zich hadden ze de entree zo in kunnen delen dat er een nette doorloop zou kunnen zijn mocht het wel druk worden.

Op zich hadden ze wel wat actiever kunnen promoten en bijv. E-sporters kunnen vragen, tegen deze mensen gamen en dat promoten zou natuurlijk al veel gamers trekken, zeker als je daar een merch tegenaan gooit die mensen krijgen als ze een E-sporter hebben verslagen. Neem bijv. een voorbeeld aan The Dutch Youtube Gathering :)

Ik denk dat de datum vooralsnog super is, aangezien het festivalseizoen afgesloten is en er niet super veel beurzen nu zijn, mooie datum om toch nog goed mensen te trekken

Door Tweakers user Gman, donderdag 15 november 2018 12:34

Saffie_time schreef op donderdag 15 november 2018 @ 07:45:
Er stond een stichting voor bloeddonatie en ondanks dat dat heel erg belangrijk is, heeft het totaal niets te maken met tech.
De Sanquin bloedbank (die onder andere in de regio Den Bosch zit) heeft een actie gedaan waarbij nieuwe bloeddonoren werden beloond met een speciale skin voor het personage Thresh in de game League of Legends. Of die actie nog loopt weet ik niet maar gezien ze hier aanwezig waren zou je dat wel mogen aannemen.
Dat zal dus ook wel de reden zijn geweest dat die er stonden maar als dat bij je niet duidelijk is geworden is daar wellicht ook een verbeterpunt in te vinden.

Dank je wel voor het delen.
Zijn argument is dat dit prima is, maar niet vooraan hoort te staan en dat lijkt mij ook niet het eerste wat je wil zien als je binnen komt.

Door Tweakers user Gman, donderdag 15 november 2018 12:56

Zo te lezen weinig gemist :X

Ik ben enthousiast lanner/lan organisator sinds 2000 en kan je melden dat een techbeurs / lanparty / gamecompetitie 3 verschillende dingen zijn die in mijn ogen deels niet goed combineren en ik zal uitleggen waarom.

Gamecompetitie
Hoge prijzen voor de competities = hoge entree prijs en ook hier zien we dit terug.
De mensen die voor de competitie komen zijn niet geïnteresseerd in de rest, dat snap ik ook want je moet trainen/warmdraaien en veel concentreren.
Gezellig zijn deze mensen niet, die zijn gewoon te druk, ik spreek uit ervaring.

Lanparty
Ik ben zelf meer een freelanner (=spelletje, praatje, biertje) en wil gewoon gezelligheid en geen hoge entree prijs.
Helaas zijn de freelanners redelijk aan het uitsterven omdat online gaming nou eenmaal hot is. Tevens willen de freelanners die ik ken zelf hun pc meenemen.

Techbeurs
Techbeurzen zijn leuk en interessant maar trekken een heel ander publiek aan.
Maar welke techie wil zo'n hoog bedrag betalen om even wat stands te bekijken?
Ik denk zelf dat dit nog wel te combineren is met een lanparty maar verwacht geen stormloop als de prijs hoog is, beide moeten elkaar aanvullen. Op campzone zie je dit gebeuren maar dat is vooral een freelan met wat extra stands die goodies uitdelen (om volk te trekken).

Mijn advies
Organiseer een tweakers techdag/weekend met stands van hardware fabrikanten
en een enorme knutselhoek. Denk aan 3d printen, electronica, domotica, you name it.
Niet teveel toeters en bellen zodat je de prijs laag houdt en focussed op een beperkte groep.
Wij tweakers vullen die tafels wel, dus tafels, stoelen en stroom. Dan zijn we al een heel eind.
Back to the core.

[Reactie gewijzigd op donderdag 15 november 2018 12:58]


Door Tweakers user daredevil__2000, donderdag 15 november 2018 14:42

deathgrunt schreef op donderdag 15 november 2018 @ 00:32:
Je hebt met dit blog al meer bezoekers dan die hele #fail van TGL.

Vanaf dag 0 ademde het kansloosheid uit - de live blogs, video's, geforceerde promotie-filmpjes...

Die Take Take gast, of hoe hij ook heet (Apple Likker 1 die wat centjes heeft verdiend met de verkoop van Tweakers.net) wil zo graag bij de Grote 3 horen, maar ziet niet in dat hij niets kan, niets is, niets weet en enkel mazzel heeft gehad en daarna Apple's Aars is gaan likken.

T.net heeft het leuk geprobeerd, branche-vervaging, parallellisatie, etc... maar ze blijven een zielig aftreksel van het voorhuidje van Take Take - TGL is daar een levend (en inmiddels dood) bewijs van.
Als je kennelijk zo'n intense haat hebt in de richting van tweakers waarom bezoek je hun website dan wel? Vreemde mensen zijn er in de wereld :P

Door Tweakers user daredevil__2000, donderdag 15 november 2018 14:52

Gman schreef op donderdag 15 november 2018 @ 12:56:
Zo te lezen weinig gemist :X

Ik ben enthousiast lanner/lan organisator sinds 2000 en kan je melden dat een techbeurs / lanparty / gamecompetitie 3 verschillende dingen zijn die in mijn ogen deels niet goed combineren en ik zal uitleggen waarom.

Gamecompetitie
Hoge prijzen voor de competities = hoge entree prijs en ook hier zien we dit terug.
De mensen die voor de competitie komen zijn niet geïnteresseerd in de rest, dat snap ik ook want je moet trainen/warmdraaien en veel concentreren.
Gezellig zijn deze mensen niet, die zijn gewoon te druk, ik spreek uit ervaring.

Lanparty
Ik ben zelf meer een freelanner (=spelletje, praatje, biertje) en wil gewoon gezelligheid en geen hoge entree prijs.
Helaas zijn de freelanners redelijk aan het uitsterven omdat online gaming nou eenmaal hot is. Tevens willen de freelanners die ik ken zelf hun pc meenemen.

Techbeurs
Techbeurzen zijn leuk en interessant maar trekken een heel ander publiek aan.
Maar welke techie wil zo'n hoog bedrag betalen om even wat stands te bekijken?
Ik denk zelf dat dit nog wel te combineren is met een lanparty maar verwacht geen stormloop als de prijs hoog is, beide moeten elkaar aanvullen. Op campzone zie je dit gebeuren maar dat is vooral een freelan met wat extra stands die goodies uitdelen (om volk te trekken).

Mijn advies
Organiseer een tweakers techdag/weekend met stands van hardware fabrikanten
en een enorme knutselhoek. Denk aan 3d printen, electronica, domotica, you name it.
Niet teveel toeters en bellen zodat je de prijs laag houdt en focussed op een beperkte groep.
Wij tweakers vullen die tafels wel, dus tafels, stoelen en stroom. Dan zijn we al een heel eind.
Back to the core.
Best leuk hoe je het organiseren van een LAN voor 40 personen vergelijkt bij eentje voor een paar honderd personen. Bij grotere LAN's komen ook vergunningen en andere voorzieningen om de hoek kijken waar je wettelijk aan zal moeten voldoen. Dat is iets meer dan voor 40 personen 4 switches stacken en aan een 8/1 mbit lijntje hangen ;)

Door Tweakers user Anoniem: 372172, vrijdag 16 november 2018 06:52

Na deze blog gelezen te hebben ben ik blij dat ik geen kaartje heb gekocht gelukkig :/ er zijn dus inderdaad nog erg veel verbeteringen nodig om dit event Tweakers waardig te maken :)

Door Tweakers user Anoniem: 372172, vrijdag 16 november 2018 07:54

VECTOR schreef op vrijdag 16 november 2018 @ 06:52:
Na deze blog gelezen te hebben ben ik blij dat ik geen kaartje heb gekocht gelukkig :/ er zijn dus inderdaad nog erg veel verbeteringen nodig om dit event Tweakers waardig te maken :)
Natuurlijk ga ik er van uit dat TGL in 2019 sterker terug komt met veel meer deelnemers natuurlijk :)

Door Tweakers user Frozen, vrijdag 16 november 2018 10:25

VECTOR schreef op vrijdag 16 november 2018 @ 06:52:
Na deze blog gelezen te hebben ben ik blij dat ik geen kaartje heb gekocht gelukkig :/ er zijn dus inderdaad nog erg veel verbeteringen nodig om dit event Tweakers waardig te maken :)
Het is vooral een heel groot leerproces geweest voor tweakers en dat geeft niet, ze moesten ergens beginnen toch? :)

[Reactie gewijzigd op zaterdag 17 november 2018 01:13]


Door Tweakers user Anoniem: 372172, vrijdag 16 november 2018 13:42

Frozen schreef op vrijdag 16 november 2018 @ 10:25:
[...]

Het is vooral een hesl groot leerproces geweest voor tweakers en dat geeft niet, ze moesten ergens beginnen toch? :)
Dat is helemaal waar natuurlijk :) (y)

Door Tweakers user himlims_, vrijdag 16 november 2018 13:51

speciale 30+ secie? (lees; kinderloos :+)

Door Tweakers user SomerenV, vrijdag 16 november 2018 16:57

Frozen schreef op vrijdag 16 november 2018 @ 10:25:
[...]

Het is vooral een hesl groot leerproces geweest voor tweakers en dat geeft niet, ze moesten ergens beginnen toch? :)
Muah, van iets als Tweakers mag je wel iets beters verwachten denk ik. Je zou zeggen dat die genoeg contacten in dat wereldje hebben om wat goeds neer te zetten. Het ging echter al mis met hoe het aangekondigd was. In stappen, heel lang nauwelijks wat bekend, heel lang onduidelijkheid over een aantal zaken en de animo leek ook minimaal onder de bezoekers van Tweakers. Vooral veel mensen die zich van alles afvroegen.

Natuurlijk moet je ergens beginnen maar ik heb het gevoel dat ze 'lager' zijn begonnen dan wat je mag verwachten. Teveel 'foutjes' die je niet zou moeten maken als ik jouw blog zo lees.

[Reactie gewijzigd op vrijdag 16 november 2018 16:57]


Door Tweakers user Transportman, vrijdag 16 november 2018 23:03

Er is zeker ruimte voor verbetering.

Ik mistte een beetje het overzicht van wat nou waar te doen was, en bij de kleinere stands (VR en aantal racesimulators) ontbrak ook iets om de rij te managen. Nu was het niet zo druk dat het echt erg was, maar soms was het voor mij onduidelijk of iemand nu in de rij stond, of alleen maar aan het kijken was waardoor het niet in te schatten was hoe lang ik nog zou staan wachten.

Daarnaast voelde de grote hal nu een beetje leeg, doordat een groot deel was afgezet voor de LAN, maar het toch een grote en hoge hal is. Ik denk dat het beter was geweest om de LAN in hal 2 te zetten en het e-sports-stage naar hal 1. Dat had denk ik gelijk wat van die donkere loze gangen gescheeld. Met wat decoratie van stands (al is het maar wat lichtslangen) kan het "lege" dan best goed verholpen worden.

Catering was helaas een beetje bedroevend wat betreft de prijs/kwaliteitsverhouding, 2,50 voor een simpel broodje kaas is wel heel prijzig. Helaas zullen dat wel de prijzen van de Brabanthallen zijn en niet iets waar Tweakers wat aan kan doen.

Als laatste, bij het naar de ingang lopen vroeg ik me op een gegeven moment af of ik wel goed liep vanaf het station, omdat ik bij de Brabanthallen ook niets van een indicatie zag waar TGL nou was en pas toen ik de hoek bij de ingang om was ook daadwerkelijk wat zag. Een paar borden langs de weg had ik zeer fijn gevonden.

Door Tweakers user Bart Zoetmulder, zaterdag 17 november 2018 01:11

@Frozen
Frozen schreef op vrijdag 16 november 2018 @ 10:25:
[...]

Het is vooral een hesl groot leerproces geweest voor tweakers en dat geeft niet, ze moesten ergens beginnen toch? :)
Dat is het, en met jouw feedback en die van anderen kunnen we grote stappen maken als we een editie 2 gaan organiseren.

Door Tweakers user Bart Zoetmulder, zaterdag 17 november 2018 01:23

SomerenV schreef op vrijdag 16 november 2018 @ 16:57:
[...]

Muah, van iets als Tweakers mag je wel iets beters verwachten denk ik. Je zou zeggen dat die genoeg contacten in dat wereldje hebben om wat goeds neer te zetten. Het ging echter al mis met hoe het aangekondigd was. In stappen, heel lang nauwelijks wat bekend, heel lang onduidelijkheid over een aantal zaken en de animo leek ook minimaal onder de bezoekers van Tweakers. Vooral veel mensen die zich van alles afvroegen.

Natuurlijk moet je ergens beginnen maar ik heb het gevoel dat ze 'lager' zijn begonnen dan wat je mag verwachten. Teveel 'foutjes' die je niet zou moeten maken als ik jouw blog zo lees.
Daar kun je over twisten, ik ben van mening dat we een zeer behoorlijke eerste editie hebben neergezet. Ik herken me in veel van de kritiekpunten, maar wil toch ook graag benadrukken dat de sfeer erg goed was en dat er heel erg veel enthousiaste mensen aanwezig waren. Daarnaast hebben we meer dan 3.500 kaarten verkocht, waarbij er ruim 3.000 bezoekers ook zijn geweest. Dat vind ik voor een eerste editie zeer behoorlijk en lag aanzienlijk hoger dan ons minimum verwachting.

Wel is een grote learning dat we veel te lang open waren. Het gaming en esports deel was op zaterdag 12,5 uur open en op zondag 9 uur. Dat is beide te lang. Voordeel was dan natuurlijk weer wel dat je alle games ook daadwerkelijk kon spelen.

Om een tweetal dingen uit de bovenstaande feedback te halen:
- De bewegwijzering en programma overzicht / aankondigen konden idd een stuk beter. Dit zal in een mogelijk volgende editie veel beter zijn.
- Het feit waarom er zoveel nieuws druppelsgewijs naar buiten kwam heeft 2 redenen; Ten eerste was simpelweg veel nog niet eerder beschikbaar, we hebben dit event in 4 maanden georganiseerd en niet alles was daardoor ruim van tevoren duidelijk. Daarnaast is het deels ook tactiek, we willen iedere week updates geven en mensen activeren, daarvoor heb je ook nieuws en feiten nodig.

Beide punten zullen we een mogelijk volgende editie beter en slimmer doen.

Voor nu ben ik vooral trots dat we zo'n grote stap hebben durven zetten en vind ik het mooi dat we een succesvolle 1e hebben staan, hopelijk op naar nummer 2!

Door Tweakers user Inspector, zaterdag 17 november 2018 09:17

My 2 cents. Ik herken zeker wat in de meeste genoemde punten maar vind het algeheel, de bedoeling of niet, wel erg negatief over komen. Ik heb persoonlijk het evenement i.i.g. heel anders ervaren! Ondanks dat mijn mening misschien als gekleurd over kan komen wil ik toch een kritisch tegengeluid laten horen. Ik sta volledig los van de organisatie van dit event maar heb diepe bewondering voor wat er in een korte tijd met beperkte middelen en 0 ervaring op dit gebied is neergezet. Ik beschouw de eerste editie van TGL dan ook zeker als een groot succes met hier en daar flink wat leergeld voor volgende edities.

Ik heb het event van de opening op vrijdag tot het slot op zondag meegemaakt en ondanks dat ik hier en daar druk was met het helpen van collega's heb ik me geen moment verveeld! De sfeer was vriendelijk, goedmoedig en relaxed. Er was genoeg te doen voor jong en oud van retro tot Fortnite, van Cosplay tot soldeerworkshop en van LAN tot e-sports.

Daar raak je dan wellicht ook een gevoelig punt, indien niet duidelijk is wat waar plaatsvind op welke tijd mis je wellicht een hoop. Ik heb me uitstekend vermaakt bij de Mariokart competitie maar merkte ook op dat er zeker meer animo voor had kunnen zijn. Dit had ongetwijfeld met de communicatie te maken dus dat is waardevolle informatie.

Juist de sfeer verlichting en diversiteit vond ik een pre. Was het enkel e-sports onder TL verlichting had ik me snel uit de voeten gemaakt. Al jaren werd gevraagd naar een semi-professionele LAN vanuit Tweakers en al jaren werd gevraagd meer te doen op gebied van e-sports. Dit zijn daar de eerste vruchten van. Ging dat perfect? Nee, was het een succesvolle eerste editie? Ja.

Het hangt natuurlijk allemaal af van je graadmeter, TGL pretendeert niet de nieuwe Firstlook of Gamescom te zijn. Het is een eigen event gericht op e-sport, gaming en bijbehorende techniek. Wellicht moet daar nog een rode lijn gezocht worden.

Hoe dan ook, alle feedback is waardevol en volgend jaar zullen bepaalde zaken zeker anders worden ingestoken. Ik heb er, hoe dan ook, nu al zin in! Dank dus voor de feedback, het zal zeker meegenomen worden!

[Reactie gewijzigd op zaterdag 17 november 2018 09:22]


Door Tweakers user MsToffee, zaterdag 17 november 2018 22:23

Inspector schreef op zaterdag 17 november 2018 @ 09:17:
My 2 cents. Ik herken zeker wat in de meeste genoemde punten maar vind het algeheel, de bedoeling of niet, wel erg negatief over komen....

Hoe dan ook, alle feedback is waardevol en volgend jaar zullen bepaalde zaken zeker anders worden ingestoken. Ik heb er, hoe dan ook, nu al zin in! Dank dus voor de feedback, het zal zeker meegenomen worden!
Wij kijken daar dan weer anders naar. De verwachtingen van een Tweakers Event ligt bij mij daarentegen erg hoog nu ik de Tweakers Awards en Oktober testfest heb mee mogen maken. Allebei top geregeld met natuurlijk wel de nodige ervaring in beide evenementen!

Voor een eerste keer heb je altijd beginnersfoutjes. Maar een aantal dingen had al voorkomen kunnen worden door op vrijdagavond met bijvoorbeeld een open blik de hal in te lopen (Guest Journey) of de LAN'ers op vrijdag vragen wat ze van onder andere de aankleding vonden. Dan had er al snel geschakeld kunnen worden.

Ik wil het natuurlijk niet afkraken want eens moet de eerste keer zijn maar met deze ervaring (ook al speel ik onder andere old school games en heb ik een Nintendo Switch en een PS4 in bezit) zou ik niet snel voor een kaartje voor de volgende editie gaan.

[Reactie gewijzigd op zaterdag 17 november 2018 22:29]


Door Tweakers user Frozen, zaterdag 17 november 2018 23:20

Bart Zoetmulder schreef op zaterdag 17 november 2018 @ 01:11:
@Frozen
[...]


Dat is het, en met jouw feedback en die van anderen kunnen we grote stappen maken als we een editie 2 gaan organiseren.
Inspector schreef op zaterdag 17 november 2018 @ 09:17:
My 2 cents. Ik herken zeker wat in de meeste genoemde punten maar vind het algeheel, de bedoeling of niet, wel erg negatief over komen. Ik heb persoonlijk het evenement i.i.g. heel anders ervaren! Ondanks dat mijn mening misschien als gekleurd over kan komen wil ik toch een kritisch tegengeluid laten horen. Ik sta volledig los van de organisatie van dit event maar heb diepe bewondering voor wat er in een korte tijd met beperkte middelen en 0 ervaring op dit gebied is neergezet. Ik beschouw de eerste editie van TGL dan ook zeker als een groot succes met hier en daar flink wat leergeld voor volgende edities.

Ik heb het event van de opening op vrijdag tot het slot op zondag meegemaakt en ondanks dat ik hier en daar druk was met het helpen van collega's heb ik me geen moment verveeld! De sfeer was vriendelijk, goedmoedig en relaxed. Er was genoeg te doen voor jong en oud van retro tot Fortnite, van Cosplay tot soldeerworkshop en van LAN tot e-sports.

Daar raak je dan wellicht ook een gevoelig punt, indien niet duidelijk is wat waar plaatsvind op welke tijd mis je wellicht een hoop. Ik heb me uitstekend vermaakt bij de Mariokart competitie maar merkte ook op dat er zeker meer animo voor had kunnen zijn. Dit had ongetwijfeld met de communicatie te maken dus dat is waardevolle informatie.

Juist de sfeer verlichting en diversiteit vond ik een pre. Was het enkel e-sports onder TL verlichting had ik me snel uit de voeten gemaakt. Al jaren werd gevraagd naar een semi-professionele LAN vanuit Tweakers en al jaren werd gevraagd meer te doen op gebied van e-sports. Dit zijn daar de eerste vruchten van. Ging dat perfect? Nee, was het een succesvolle eerste editie? Ja.

Het hangt natuurlijk allemaal af van je graadmeter, TGL pretendeert niet de nieuwe Firstlook of Gamescom te zijn. Het is een eigen event gericht op e-sport, gaming en bijbehorende techniek. Wellicht moet daar nog een rode lijn gezocht worden.

Hoe dan ook, alle feedback is waardevol en volgend jaar zullen bepaalde zaken zeker anders worden ingestoken. Ik heb er, hoe dan ook, nu al zin in! Dank dus voor de feedback, het zal zeker meegenomen worden!
Precies, dat is het belangrijkste en ook de reden waarom ik mijn visie heb uiteengezet: Zodat een evenement volgend jaar nog leuker, gaver, beter, you name it is. :) Ik ben blij dat jullie het hebben gelezen en hebben gereageerd, samen maken we een betere community en website toch? Een beter evenement levert uiteindelijk meer cash op voor Tweakers waardoor ze hopelijk nog een extra devver kunnen aannemen en eindelijk tweakblogs en userreviews op de schop kunnen nemen. :P

En natuurlijk zodat ik er dan wel lang genoeg ben dat ook @ginz mij kan zien :P

[Reactie gewijzigd op zaterdag 17 november 2018 23:21]


Door Tweakers user Ginz, maandag 19 november 2018 15:32

Inderdaad, ik heb jou gemist. Dat gaan we volgende keer beter regelen.

[Reactie gewijzigd op maandag 19 november 2018 15:34]


Reageren is niet meer mogelijk