Tweakers voor ?

Door Frozen op zaterdag 1 december 2018 23:28 - Reacties (12)
Categorie: Tweakers voor ?, Views: 2.882

https://www.ouderenfonds.nl/wp-content/uploads/2018/11/JoKemp-Soeterbroek3-toetje-campagnebeeld-4.jpg
Het is 1 december en dat betekent dat we weer met onze actie gaan beginnen beste Tweakers. Mijn vriendin en ik zitten overigens wel over iets te pijnzen. Uit jullie response op mijn vorige blog bleek dat jullie graag weer Stichting Jarige Job of de voedselbank willen zien. Echter vragen wij ons af of het Nationaal Ouderenfonds niet veel leuker is. We hebben namelijk al babyspullen gedaan (voor baby's), Jarige Job (voor kinderen) en is het dan niet tijd voor de ouderen?

Met de kerst zitten namelijk enorm veel ouderen alleen thuis, omdat ze geen contact met familie meer hebben of omdat familie het te druk heeft om hen te bezoeken. Toch is dat heel erg zielig aangezien die mensen hun leven lang hun best hebben gedaan en sommigen nog hebben gevochten voor onze vrijheid. De vrijheden die wij hier vandaag de dag kennen zijn gigantisch ten opzichte van de vrijheden die andere mensen genieten in minder welvarende delen van de wereld. Zijn wij dan niet moreel verplicht om dan ook eens voor deze mensen op te staan en hen een hart onder de riem te steken?

Er zijn in het geval van het Nationaal Ouderenfonds een aantal opties:
  • Je kunt doneren waarna ik natuurlijk weer met de cheque langs ga, dat wordt dan echter wel rond oktober van volgend jaar. Ik ben namelijk van plan om door te dringen tot de organisatie van het fonds en bij de inkoop aanwezig zijn: zodat ik zeker weet dat het geld goed besteed gaat worden. Ik denk namelijk dat de kerstdiners voor de ouderen al maanden van te voren worden geregeld waarmee de inkomsten van "Doneer een toetje voor 3 Euro" of de "Doneer een kerstdiner voor 15 euro" dit jaar toch niet meer gebruikt worden en mogelijk in andere dingen worden gestoken.
  • Je kunt Tweakers merch kopen (waar ik overigens niet heel erg veel van heb weten te sparen in het afgelopen jaar, maar toch...)
  • Je kunt een kerstkaart sturen voor 18 december, deze kerstkaarten worden bij een oudere bezorgd waardoor ze in ieder geval een kerstkaart van iemand krijgen. :)
In het geval dat dat jullie niets lijkt kan je altijd een kerstkaart sturen en gaan we voor Stichting Jarige Job en organiseren we een inpaksessie waarbij we met z'n allen boxen gaan inpakken voor de stichting of bij de voedselbank misschien wel een rondleiding kunnen krijgen.

Ik hoor graag jullie mening want ik ga maandag rondbellen met wat de opties zijn bij stichting ouderenfonds, Jarige Job en de voedselbank. Woensdag hakken we dan de knoop door en gaan alle lijnen open! :)

Volgende: Tweakers voor Jarige Job 12-'18 Tweakers voor Jarige Job
Volgende: "Gaming op mobile, daar heb ik een desktop voor!" 11-'18 "Gaming op mobile, daar heb ik een desktop voor!"

Reacties


Door Tweakers user Ample Energy, zondag 2 december 2018 16:23

In principe is elk goed doel mooi, maar ik heb wel een beetje moeite met deze. Zo heeft de gemiddelde oudere vele malen meer geld dan ik en hoe voorkom je dus dat je water naar de zee aan het dragen bent? Verder wordt er ontzettend veel legaal gefraudeerd zodra mensen in de buurt komen van een leeftijd waar veel dure zorg komt bij komt kijken. Hoe voorkom je dan dat het geld gaat naar mensen die hun kinderen een grote schenking hebben gedaan?

En je zegt dat er veel eenzaamheid is. Daar helpt tijd en inzet meer tegen dan geld, want een kopje koffie kan bijna iedereen wel betalen, maar die 2 uur in de week daadwerkelijk wat doen vinden veel mensen weer onoverkomelijk.

Als laatste heb ik ook een beetje een negatief beeld bij de stichting. Wat ze doen is goed, maar ik heb regelmatig het idee dat er een onevenredig aantal uitjesbegeleiders werken :P

Als jij een mooie plan de campagne verzint met bijvoorbeeld 'stretch goals' zodat er daadwerkelijk wat gedaan kan worden heb ik absoluut geen moeite met het helpen van ouderen, maar op dit moment zie ik liever een compleet andere stichting. Het liefste ook weer iets gericht op kinderen, want die hebben vaak niet de macht of middelen om hun situatie te veranderen en voor hen is geld een veel efficiënter hulpmiddel.

Wel ga ik opnieuw nadenken over wat ik met kerst ga doen, want ik was van plan mezelf op te sluiten, maar misschien is gourmetten in een verzorgingstehuis ook wel leuk :P Dus jullie keuze voor ouderen heeft misschien wel impact gehad!

Door Tweakers user torretje2012, maandag 3 december 2018 06:36

'onevenredig aantal uitjesbegeleiders'.... dit is altijd afhankelijk van de zorg die de groep nodig is wat kan oplopen naar 1 op 1 tot meer....

Door Tweakers user VECTOR ®, maandag 3 december 2018 08:37

Suk6 met de nieuwe actie (y) maar ik heb dit jaar geen Tweakers merchandise meer voor je :P

Door Tweakers user Vinales, maandag 3 december 2018 09:33

Ik dacht dat ik met deze suggestie ook meerdere voorstanders had. https://www.ambulancewens.nl/overons

Door Tweakers user Frozen, maandag 3 december 2018 11:55

Vinales schreef op maandag 3 december 2018 @ 09:33:
Ik dacht dat ik met deze suggestie ook meerdere voorstanders had. https://www.ambulancewens.nl/overons
Die kreeg helaas maar 2% van de stemmen, de grootste hoeveelheid stemmen gingen naar:
Vergeten kind - 4
KIKA - 4

Jantje Beton - 3
Voedselbank - 3
Stichting Jarige Job - 3

Het vergeten kind krijgt super veel aandacht van BN'ers.
KIKA krijgt ook veel aandacht van BN'ers en heeft geen (gratis) telefoonnummer om naar te bellen, dus alles komt op de grote hoop.

Jantje Beton heeft zo'n 5 miljoen aan baten, dus wat gaat 1000 euro nou uitmaken?
Voedselbank - Daar gaat het geld daadwerkelijk naar voedsel, er is een concreet doel.
Stichting Jarige Job - Daar koop je voor 35 euro een verjaardagsbox voor kinderen en is dus ook erg concreet.

Kortom, het is leuk om aan stichtingen te doneren maar het water naar de zee dragen helpt niet zoals Ample Energie al aangeeft. Daarom moet er een concreet en realistisch doel zijn voor ons. :)

Door Tweakers user Ample Energy, maandag 3 december 2018 14:20

Ik wilde zeggen dat Movisie aan preventie van ouderenmishandeling doet, maar die hebben ook al een omzet van €13.5 miljoen per jaar.

Ik vind de suggestie voor Ambulancewens van Vinales ook een goede. Die is niet zo 'populair' als iets als KIKA, maar daar zal het geld wel meer impact hebben. Volgens mij (kan er naast zitten!) deden zij 2.000 ritjes met €1.5 miljoen, wat neerkomt op een gemiddelde van €750 per rit. Moeten we redden toch?! :P En net zoals Stichting Jarige Job en de Voedselbank is geld een efficiënt middel, want bijvoorbeeld een ambulance is nou eenmaal niet goedkoop.

Door Tweakers user BUSINESSRA, maandag 3 december 2018 14:39

Zou ik mogen vragen waar de Tweakers merch wordt verkocht aankomende woensdag? Wil namelijk graag mee helpen.

Door Tweakers user Frozen, maandag 3 december 2018 15:17

BUSINESSRA schreef op maandag 3 december 2018 @ 14:39:
Zou ik mogen vragen waar de Tweakers merch wordt verkocht aankomende woensdag? Wil namelijk graag mee helpen.
De tweakers merch wordt hier op tweakblogs verkocht via een Google Spreadsheet waarin je kunt bieden. :) Met een beetje geluk plaats ik het ook in de V&A. :)

Door Tweakers user MsToffee, maandag 3 december 2018 21:51

De Speelgoedbank! Een zelfde idee als stichting jarige job en de voedselbank maar hier kunnen kinderen eens in de zoveel tijd speelgoed halen, ook als ze niet jarig zijn.

Er kan dan zelfs nog gekozen worden om te doneren voor bepaald soort speelgoed of dat het gehele bedrag aan de speelgoedbank wordt gedoneerd!

Hoe gaaf zou het zijn als we met z'n allen die kinderen blij kunnen maken met speelgoed?!

Door Tweakers user JohnnyBNL, maandag 10 december 2018 13:33

Ik heb juist vandaag mijn maandelijkse donatie aan het Nationaal Ouderenfonds stopgezet, ik ben het niet eens dat de directeur over de 100.000 euro bruto per jaar verdient, dat vind ik onacceptabel.

Door Tweakers user Frozen, maandag 10 december 2018 14:49

JohnnyBNL schreef op maandag 10 december 2018 @ 13:33:
Ik heb juist vandaag mijn maandelijkse donatie aan het Nationaal Ouderenfonds stopgezet, ik ben het niet eens dat de directeur over de 100.000 euro bruto per jaar verdient, dat vind ik onacceptabel.
Goed dat je het doorgeeft, ook dat nemen we mee in de besluitvorming. We zijn alleen nog even wachten op goedkeuring vanuit tweakers voor het domein, dan kan de actie live gaan!

Door Tweakers user Pietervs, maandag 10 december 2018 23:05

JohnnyBNL schreef op maandag 10 december 2018 @ 13:33:
Ik heb juist vandaag mijn maandelijkse donatie aan het Nationaal Ouderenfonds stopgezet, ik ben het niet eens dat de directeur over de 100.000 euro bruto per jaar verdient, dat vind ik onacceptabel.
Uit het jaarverslag:
Voor alle medewerkers, inclusief de bestuurder, is de CAO Welzijn & Maatschappelijke Dienstverlening van toepassing. Het is een bewuste keuze van het Ouderenfonds om ook de bestuurder onder de cao Welzijn te laten vallen. Er is geen argument of aanleiding om voor de bestuurder een afzonderlijke honorering toe te passen.

Daarnaast heeft hij afgezien van een auto van de zaak maar krijgt hij een kilometervergoeding (totaal 10.725 euro).
Bladzijde 16.

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Via deze link kun je inloggen als je al geregistreerd bent. Indien je nog geen account hebt kun je er hier één aanmaken.