OnePlus 8 Pro: Na 3 maanden

Door Frozen op zaterdag 29 augustus 2020 19:26 - Reacties (5)
Categorie: Hardware, Views: 4.314

Momenteel heb ik de OnePlus 8 Pro 3 maanden en hoe ervaar ik de telefoon? Ik ben natuurlijk al OnePlus fan van het eerste moment en heb hiervoor de Mi 9T Pro gehad, een telefoon met veel bugs. Dus ik was 3 maanden geleden super blij met de OnePlus 8 Pro, want het niet kunnen aantikken van de zoekbalk was toch enorm irritant.

Wat mij misschien wel het meeste heeft verbaasd in positieve zin is de camera. De camera is dusdanig slim dat er automatisch details worden aangepast op basis van de omgeving. Bekijk bijvoorbeeld maar eens de onderste drie foto's. In de bovenste twee foto's zie je dezelfde scene, waarbij één van de twee een wide angle picture is. Je ziet duidelijk dat het dynamische bereik enorm groot is, zo is de zon zichtbaar maar de details in de wolken ook. Ook de foto van mijn vriendin is bijzonder, vanwege de IP-rating heb ik de telefoon gewoon in het zwembad kunnen gebruiken. Vanwege o.a. de grotere sensor heeft de camera een betere scherpte-diepte waardoor, ondanks dat portrait-mode niet gebruikt is, de achtergrond toch wat minder scherp is.
https://cdn.astronautech.com/wp-content/uploads/2020/08/IMG_20200822_200313-Medium.jpg
https://cdn.astronautech.com/wp-content/uploads/2020/08/IMG_20200822_200307-Medium.jpg
https://cdn.astronautech.com/wp-content/uploads/2020/08/IMG_20200819_165849-Medium.jpg

Andere aspecten die in positieve zin verbazen zijn bijvoorbeeld het scherm. Ik ben momenteel op familiebezoek in Spanje en in het hartje van de zomer is het scherm goed afleesbaar in zonlicht. In deze modus wordt het scherm extra helder en het contrast wordt vergroot.

Positief is ook de software ervaring na de 3 maanden. Ondertussen ben ik meerdere software updates verder, waarbij een bug in Chrome of een bug met de front-facing camera gefixt zijn. De telefoon is nog steeds super snel en een verademing in het gebruik.

De accuduur vind ik goed, ik kom er een dag mee door als ik 120 Hz en QHD resolutie gebruik, dus als ik 60 Hz zou gebruiken en FHD dan zou de accuduur geweldig zijn. Hoe dan ook is het super dat de telefoon zo snel oplaadt, het zorgt ervoor dat je voordat je weggaat nog even snel kunt bijladen.

Ik heb ondertussen wel een zichtbare kras op mijn scherm gekregen, dat vind ik jammer. Zeker omdat ik de kras ook kan voelen als ik er met mijn nagel overheen ga. Ik vraag me dan echter af of ik dat de telefoon kan aanrekenen...

Wel heb ik nog een advies, het hoesje wat standaard met de telefoon wordt bijgeleverd is prima, maar niets meer dan dat. Ik heb een Spigen hoesje gekocht met transparante achtergrond en ik ben er ongelooflijk blij mee, nu kan ik aan iedereen laten zien hoe mooi de telefoon is zonder die blauwe kleur te verliezen.

Al met al ben ik na 3 maanden super blij met de telefoon, en ja hij kost wat meer dan de Mi 9T Pro, maar ik zou echt niet meer terug willen. De ervaring is zo smooth en de foto's zijn zo mooi, dat ik blij ben dat ik ben getrakteerd op het apparaat. :)

Volgende: Parodie: Windows 10 op een iPad 09-'20 Parodie: Windows 10 op een iPad
Volgende: FLIR op je telefoon, de CAT S62 Pro is uit! 07-'20 FLIR op je telefoon, de CAT S62 Pro is uit!

Reacties


Door Tweakers user krotwijk, dinsdag 25 augustus 2020 16:34

Spigen hoesje is inderdaad super. en een echte aanrader, type is Spigen Ultra Hybrid.

Zelf heb ik de telefoon nu 1 week en ben er zeer blij mee.
Closeup foto's zijn prima te doen en de camera gaat zelf automatisch naar macro mode toe

https://www.facebook.com/...&set=pcb.2656283898021702

https://www.facebook.com/...&set=pcb.2656283898021702

[Reactie gewijzigd op dinsdag 25 augustus 2020 16:39]


Door Tweakers user BladeSlayer1000, woensdag 26 augustus 2020 22:41

Ik heb ook ongeveer een maand of 3 geleden een oneplus 8 pro gekocht. En ik ben er ook zeer tevreden over. Eerst zat ik heel erg te twijfelen mede door de prijs (ik heb hiervoor alleen maar Nexus telefoons gehad).

De enige klacht die ik had/heb is dat de pre-applied screenprotector niet goed vast zat, en die heb ik nog later zelf beter moeten aandrukken.

Door Tweakers user Frozen, zaterdag 29 augustus 2020 19:28

krotwijk schreef op dinsdag 25 augustus 2020 @ 16:34:
Spigen hoesje is inderdaad super. en een echte aanrader, type is Spigen Ultra Hybrid.

Zelf heb ik de telefoon nu 1 week en ben er zeer blij mee.
Closeup foto's zijn prima te doen en de camera gaat zelf automatisch naar macro mode toe

https://www.facebook.com/...&set=pcb.2656283898021702

https://www.facebook.com/...&set=pcb.2656283898021702
Ja! De macro mode is ook erg gaaf, maar ik heb wel het idee dat het naar is dat dit automatisch gaat in sommige gevallen. Als ik bijvoorbeeld een foto door het raam wil maken, dan gaat macro modus bijvoorbeeld aan. Ik kan het wel uitzetten, maar toch voelt het soms niet helemaal lekker.
BladeSlayer1000 schreef op woensdag 26 augustus 2020 @ 22:41:
Ik heb ook ongeveer een maand of 3 geleden een oneplus 8 pro gekocht. En ik ben er ook zeer tevreden over. Eerst zat ik heel erg te twijfelen mede door de prijs (ik heb hiervoor alleen maar Nexus telefoons gehad).

De enige klacht die ik had/heb is dat de pre-applied screenprotector niet goed vast zat, en die heb ik nog later zelf beter moeten aandrukken.
Had jij een screenprotector erop zitten? Ik niet hoor!

Door Tweakers user B00st3r, zaterdag 5 september 2020 19:16

Heeft ie al Always On Display? Toen ik hem had viel me zwaar tegen dat het er niet op zat en ik merkte dat ik echt niet zonder wil. Dus heb hem binnen 3 of 4 dagen weer teruggestuurd.

Door Tweakers user krotwijk, zondag 6 september 2020 09:01

De nieuwe oxygenos beta heeft always on display.
Het zit er dus aan te komen. maar viel mij als enige minpunt ook tegen dat het er nog niet op zit.
B00st3r schreef op zaterdag 5 september 2020 @ 19:16:
Heeft ie al Always On Display? Toen ik hem had viel me zwaar tegen dat het er niet op zat en ik merkte dat ik echt niet zonder wil. Dus heb hem binnen 3 of 4 dagen weer teruggestuurd.

Reageren is niet meer mogelijk