Frozen over Tweakers Premium

Door Frozen op dinsdag 1 december 2020 14:34 - Reacties (23)
Categorie: Afvalputje, Views: 5.425

Ik heb maar een audiofragment/podcast/soundcloud documentje gemaakt over hoe ik naar Tweakers premium kijk. Ik kijk naar het vandaag geplaatste artikel (plan: Tweakers start met een bètatest voor een Premium-aanbod) en analyseer het. Ik vergelijk de statements in dit artikel met de huidige kwaliteit van de tweakers nieuwsberichten.Sorry dat je me soms hoort slikken in het audiofragment. Als je daarvoor gevoelig bent raad ik je aan het niet te luisteren.

Edit: In mijn “podcast” spreek ik over de kwaliteiten van Sebastius, hij staat helemaal los van deze podcast.

Volgende: Goedkope smartphones, shit or hit? 02-'21 Goedkope smartphones, shit or hit?
Volgende: Opladen: 65W vs 30W slecht? 11-'20 Opladen: 65W vs 30W slecht?

Reacties


Door Tweakers user vanaalten, dinsdag 1 december 2020 17:00

Jammer dat het een podcast is - ik heb niet het geduld om rustig te luisteren, liever een tekst-blog.

Door Tweakers user Frozen, dinsdag 1 december 2020 17:19

vanaalten schreef op dinsdag 1 december 2020 @ 17:00:
Jammer dat het een podcast is - ik heb niet het geduld om rustig te luisteren, liever een tekst-blog.
Aan de ene kant is het jammer en dat begrijp ik zeker! Aan de andere kant is het ook wel leuk voor mij om iets nieuws te proberen. Het voordeel hiervan, bij een soon-to-be beladen onderwerp is dat er wat emotie te horen is. In een stuk tekst is emotie overbrengen een stuk lastiger.


Spoiler:
Ik hoop dat Tweakers technisch personeel gaat aannemen, want de kwaliteit is momenteel veel te laag om een paywall te hebben voor de artikelen.

Door Tweakers user mr.DJ95, dinsdag 1 december 2020 22:21

Goed opgenomen en prettig om naar te luisteren. Ben het eens met je commentaar, vroeger ging ik voor de echte verdieping nog naar Hardware.Info nu die daar ook weg is en is samengevoegd met Tweakers ben ik weer aan het dwalen over buitenlandse fora en heb ik het idee dat ik meer moeite moet doen om dezelfde informatie te halen en is de drempel om een discussie te beginnen ook hoger.

Door Tweakers user dylan111111, woensdag 2 december 2020 00:44

Goed gesproken en inderdaad prettig om naar te luisteren. :)

Door Tweakers user nixjuh, woensdag 2 december 2020 07:52

Terechte punten, en zoals hierboven ook al genoemd prettig om naar te luisteren (zou je wat mee moeten doen). Ik reageer normaal niet vaak maar moest hier toch ook even wat kwijt. Er is de afgelopen jaren heel wat veranderd op Tweakers: het nieuws of de voorpagina lees ik bijna niet meer, er komen zo veel verschillende onderwerpen voorbij en niet tech-gerelateerde zaken dat ik daarin ook de diepgang mis. Het forum is de plek waar ik nog het meeste rondhang, maar ook daar zie je een enorme wildgroei aan topics die niets met techniek te maken hebben, en een hoop users die dezelfde dag nog een account aangemaakt hebben om na het stellen van hun vraag spoorloos te verdwijnen.

Het zou Tweakers sieren om leden die al 10 jaar actief zijn en het afgelopen jaar meer dan 12 keer ingelogd zijn geweest gratis een premium abbo te geven als dank voor de support en het grootmaken van de Tweakers community. Of een ander gebaar te maken richting de community en deze mensen er meer bij te betrekken. Tweakers is namelijk ooit bedoeld als community en niet als platform waarop mensen artikelen lezen, juist die interactie met de community maakt Tweakers een plek waar ik graag kom en ook dagelijks op lees. Als dat verdwijnt dan is de meerwaarde van Tweakers verdwenen en kan je net zo goed op fok.nl het forum gaan lezen.

Door Tweakers user jetspiking, woensdag 2 december 2020 08:48

In de nieuwssectie wordt nu iedere gebeurtenis waar IT ook maar een klein beetje aan bod komt gepubliceerd, dat voegt naar mijn mening erg weinig toe.

Meer artikelen en inhoud zoals aanwezig in het abonneeblad zou voor mij een reden zijn om meer op Tweakers te kijken, niet door nieuwsartikelen te lezen die ik elders kan vinden, er is niets unieks aan.

Ik vind dat je een aantal sterke punten hebt in je betoog. Ik vraag mij wel af in hoeverre de kosten opwegen tegen de baten van artikelen van hogere kwaliteit. Hoe meer kwaliteit in ieder artikel, hoe minder aanbod voor het zelfde budget, puur op schaal kijkend. Vanaf hoeveel nieuwe premium-artikelen willen mensen daadwerkelijk een premium-abbonement overwegen?

Tweakers beweert kwaliteit te willen, maar ik zie alleen kwantiteit. Zelfs met betrekking tot de premium-artikelen door de punten die jij aanhaalt. Als er bovendien in één dag twee premium-artikelen uitgegooid kunnen worden met de mankracht van Tweakers, hoe premium is dat dan?

Ik vind het jammer dat Tweakers steeds meer aandacht in de nieuwssectie stopt (of het nou premium is of niet), want dat is niet waarvoor ik op Tweakers kom. Ook gaat het in mijn ogen ten koste van andere zaken, zoals reviews, (online) meetups en andere dingen.

Wat mij betreft was dit jaar ook een erg slecht jaar voor de abonnees. Een online abodag waarbij de ervaring niet in de buurt kwam van de échte abodag en een teruggeschroefde vrijdagmiddagloterij (vrijdagmiddagmaaralleendeeerstevrijdagvandemaandloterij). That's it. Gelukkig wel leuke Tweakers-magazines, maar die heb je al vrij snel gelezen.

Door Tweakers user Jeroenzer, woensdag 2 december 2020 09:25

ik snap niet dat ze niet de huidige abo aanpassen.

bijvoorbeeld de meeste uitgebreide abo gewoon premium artikelen bijvoegen, zij betalen genoeg.
Maar bijvoorbeeld de hero abo verhogen met 50 cent of 1 euro en daar ook premium bij toevoegen.

[Reactie gewijzigd op woensdag 2 december 2020 09:25]


Door Tweakers user Webgnome, woensdag 2 december 2020 10:59

Ik heb je geluidsfragment geluisterd en ben het met je eens.

offtopic:
Ik ben nu wel benieuwd van welke redactieleden je de artikelen niet meer leest :)

[Reactie gewijzigd op woensdag 2 december 2020 11:20]


Door Tweakers user Kecin, woensdag 2 december 2020 11:33

Na 3.30 ben ik helaas gestopt. Prima stem, je probeert het goed over te brengen en leuk initiatief. Maar het stuk over hoog-opgeleid en het Tweakers profiel schetsen, voor een Tweaker, is volgens mij nutteloos omdat de meeste Tweakers de demografie wel kennen. Succes met je podcasts, had ook liever een leesbare variant gehad want middels snellezen knal ik daar simpelweg sneller doorheen. Succes! :)

Door Tweakers user Jeroenneman, woensdag 2 december 2020 11:52

Ik vond het format wel lekker, beetje luisteren terwijl je ondertussen wat anders kunt doen.

Enige puntjes van kritiek:
- je focust wel erg op hoe hoogopgeleid de community wel niet is. Dat is fijn, maar het voelt ook een tikje elitair. Vooral omdat je de redacteurs dus wegzet als "dom" en ze afrekent op fouten die niet zozeer over de inhoud gaan, maar over het verschil tussen Mb en MB. Slordig, maar niet een teken van hoger of lager opgeleid.
- Had je de tekst vooraf voorbereid, of was het meer "as you go" bedacht? Op sommige momenten herhaal je veel, of ben je zelf even de draad van je verhaal kwijt lijkt het.

Met de kern wel helemaal eens overigens. In de tot nu toe verschenen Premium artikelen is weinig terug te zien van "duiding" of "unieke dingen die je nergens anders leest". Dat WiFi 6E artikel was allang op andere sites te lezen, vaak met nog meer achtergrondinformatie ook.

Door Tweakers user Frozen, woensdag 2 december 2020 11:53

Jeroenneman schreef op woensdag 2 december 2020 @ 11:52:
Ik vond het format wel lekker, beetje luisteren terwijl je ondertussen wat anders kunt doen.

Enige puntjes van kritiek:
- je focust wel erg op hoe hoogopgeleid de community wel niet is. Dat is fijn, maar het voelt ook een tikje elitair. Vooral omdat je de redacteurs dus wegzet als "dom" en ze afrekent op fouten die niet zozeer over de inhoud gaan, maar over het verschil tussen Mb en MB. Slordig, maar niet een teken van hoger of lager opgeleid.
- Had je de tekst vooraf voorbereid, of was het meer "as you go" bedacht? Op sommige momenten herhaal je veel, of ben je zelf even de draad van je verhaal kwijt lijkt het.

Met de kern wel helemaal eens overigens. In de tot nu toe verschenen Premium artikelen is weinig terug te zien van "duiding" of "unieke dingen die je nergens anders leest". Dat WiFi 6E artikel was allang op andere sites te lezen, vaak met nog meer achtergrondinformatie ook.
Was "as you go" en is niet bewerkt, in het begin zeg ik ook weinig tijd te hebben. :)

Door Tweakers user lasharor, woensdag 2 december 2020 12:27

Die focus op het maken van "foutjes" is wat mij betreft een beetje overdreven. Ik ben het daar niet mee eens, het is gratis content en daar kan soms een fout in gemaakt worden.

Beetje het zelfde probleem wat je vaak hebt met "technische" mensen. Klagen over techniek maar het missen van inzicht om een business case te maken.

Door Tweakers user Alex86, woensdag 2 december 2020 15:07

Het was erg interessant om naar te luisteren. Ik ben het niet met je eens, de toon vind ik erg elitair en negatief. Je schetst heel ander beeld en ook dat kan soms verfrissend zijn.

Iedereen maakt wel eens een foutje en daarvoor vind ik het erg rigoureus om bepaalde auteurs op Tweakers helemaal niet meer te "volgen".

Tweakers is voor mij een nieuwsmedium gerund door mensen die er plezier door hebben en daar haal ik ook mijn plezier van. Als ik Tweakers kan steunen met paar tientjes per jaar dan doe ik dat graag.

Ik ken maar weinig techneuten én ook gewone mensen die echt foutloos schrijven, zelf ben ik ook tikkie dyslectisch. "Als mens kan je ook absoluut niet van alle markten thuis zijn"

Succes met de podcast! Ik luister graag volgende keer weer.

Door Tweakers user Frozen, woensdag 2 december 2020 15:19

Alex86 schreef op woensdag 2 december 2020 @ 15:07:
Het was erg interessant om naar te luisteren. Ik ben het niet met je eens, de toon vind ik erg elitair en negatief. Je schetst heel ander beeld en ook dat kan soms verfrissend zijn.

Iedereen maakt wel eens een foutje en daarvoor vind ik het erg rigoureus om bepaalde auteurs op Tweakers helemaal niet meer te "volgen".

Tweakers is voor mij een nieuwsmedium gerund door mensen die er plezier door hebben en daar haal ik ook mijn plezier van. Als ik Tweakers kan steunen met paar tientjes per jaar dan doe ik dat graag.

Ik ken maar weinig techneuten én ook gewone mensen die echt foutloos schrijven, zelf ben ik ook tikkie dyslectisch. "Als mens kan je ook absoluut niet van alle markten thuis zijn"

Succes met de podcast! Ik luister graag volgende keer weer.
:) Bedankt voor het delen van je mening.

Door Tweakers user aliencowfarm, woensdag 2 december 2020 16:11

Vraag me af waarom Tweakers niet internationaal gaat. Een breder publiek aan spreken in Nederland gaat te kosten van niche waar Tweakers in zit door deze niche steeds meer op te rekken. Waardoor Tweakers minder aanspreekt tot de oude gebruikers. Een paywall (premium) kost ook weer lezers neem ik aan. Wordt het meer een eenheidsworst met weinig verschil met de concurrentie.

Door Tweakers user sebastius, woensdag 2 december 2020 18:41

Goh, ik word als voorbeeld genoemd. Leuk, ik ben vast wel in te huren hoor, maar eigenlijk deel ik mijn kennis liever gratis en open source.

Ik vind je verhaal niet sterk. Je noemt zeler wat goede punten, maar je gaat wat mij betreft te ver in eisen dat alles maar op jouw intelligentie en kennisniveau afgestemd moet zijn. Je neemt aan dat alle tweakers universitair zijn opgeleid en dat alle redacteuren maar “domme mbo journalisten” zijn. Twee woeste aannames die een bepaald niveau van arrogantie tentoonstellen waar ik snel boos over kan worden.

En jeetje, boos worden over Mbit vs mbit. Ik denk dat IEDERE tweaker die ziet dat het fout is, ook snapt wat er bedoeld wordt.

Door Tweakers user Frozen, woensdag 2 december 2020 18:52

sebastius schreef op woensdag 2 december 2020 @ 18:41:
Goh, ik word als voorbeeld genoemd. Leuk, ik ben vast wel in te huren hoor, maar eigenlijk deel ik mijn kennis liever gratis en open source.

Ik vind je verhaal niet sterk. Je noemt zeler wat goede punten, maar je gaat wat mij betreft te ver in eisen dat alles maar op jouw intelligentie en kennisniveau afgestemd moet zijn. Je neemt aan dat alle tweakers universitair zijn opgeleid en dat alle redacteuren maar “domme mbo journalisten” zijn. Twee woeste aannames die een bepaald niveau van arrogantie tentoonstellen waar ik snel boos over kan worden.

En jeetje, boos worden over Mbit vs mbit. Ik denk dat IEDERE tweaker die ziet dat het fout is, ook snapt wat er bedoeld wordt.
Ik snap wat je bedoelt Sebastius, echter zijn dit niet mijn woorden over “hoog opgeleid” maar die van Tweakers zelf: https://web.archive.org/w...ers.net/info/advertising/

Niet alle redacteuren zijn domme MBO-journalisten en volgens mij zeg ik dat ook helemaal niet, als het wel zo overkwam: excuses, dat was niet zo bedoeld. Er zitten echter wel wat mensen bij die kantjes er vanaf lopen.

Ik naar aanleiding van je commentaar een zin toegevoegd aan de blog, waarin ik schrijf dat je niets te maken hebt met de totstandkoming van deze “podcast”. :)

Door Tweakers user liberque, donderdag 3 december 2020 10:51

Het grootste probleem dat ik heb met de Premium artikelen is juist het hele bestaansrecht van Tweakers.net. " Voor en door Tweakers " was altijd een gemeengoed op deze site. Om enkele voorbeelden te noemen:

De frontpage: Ik zie de artikelen die geschreven worden al jaren als een inkopper voor de reacties die daarop volgen. Simpelweg gezegd: een artikel wakkert een discussie aan en in die discussie die ontstaat vind je juist de ' pareltjes ' die echt iets toevoegen aan een artikel (de +3's) waaruit je meer informatie kan halen. Die synergie zorgt er juist voor dat je als Tweakers iets leert. Zonder de artikelen heb je die reactie's niet, maar zonder die reactie's is het artikel weinig waard.

Productreviews: Heel veel productreviews van Tweakers.net zijn pareltjes, maar ze zijn zelden compleet. Dit komt natuurlijk omdat het synthetische reviews zijn. Je komt er pas echt achter wat een apparaat doet als je het dagelijks gebruikt. Gelukkig zijn er dan ook de gebruikersreviews waar een Tweaker behoorlijk wat uurtjes - onbetaald - in steekt. Vaak zijn ook deze userreviews weer voer voor reacties en als je daar doorheen wandel dan lees je vaak dingen die wel eens heel erg handig kunnen zijn om jouw apparaat beter te kunnen bedienen of die je zelfs ervan weerhouden om een product te kopen (of natuurlijk het omgekeerde)

Pricewatch: De Pricewatch wordt alom geroemd. Zelfs Nu.nl vermeldde de Pricewatch bijvoorbeeld als het gaat om prijsvergelijking t.b.v. Black Friday. Deze Pricewatch is bijna volledig geautomagiseerd en dit veroorzaakt soms wat incorrectheden. Het is weer de community die daarop inspeelt. Hetzelfde geldt voor Shopreviews: is een winkel betrouwbaar, geven ze goede service, klopte de levertijd, hoe zit het met garantie etc. etc. Zonder deze shopreviews die wederom uit de community komen zou de Pricewatch gewoon een metacrawler zijn die prijzen plukt en in een dbase stopt.

Dan hebben we natuurlijk nog GoT en de Tweakblogs - die al helemaal geen bestaansrecht hebben zonder de community.

Al dit bovenstaande illustreert precies wat Tweakers is: een site voor en door de community. Dit heeft Tweakers.net groot gemaakt en al jaren worden alle redacteuren ed. betaald door inkomsten uit reclame etc. voor slechts een paar procent content die daadwerkelijk staat op Tweakers.net.

De introductie van de Premium artikelen is dan ook een klap in het gezicht van deze zelfde community. Wij als Tweakers krijgen NIET betaald voor onze reacties, onze nieuwssubmits, onze userreviews, onze pricewatch correcties, onze shopreviews, onze forumbijdragen, onze tweakblogs etc. en nu zouden wij moeten gaan betalen om 'Premium' artikelen te lezen die ook grootdeels zullen gaan liften op onze reacties. Het is alsof je je baas moet gaan betalen om naar het werk te komen. Dit is grofweg belachelijk en voor mij de reden dat ik tegen Premium artikelen ben.

Er is echter een alternatief: Karma! Als Tweakers.net echt nog steeds een site door en voor Tweakers is beloon de Tweakers die karma verdienen met hun input door hen gratis de Premium artikelen te geven. Die 1 of 2 euro per maand weegt echt niet op tegen alle tijd die deze groep Tweakers in deze site steken. Dan krijg je een soort fair use policy: draag je met regelmaat bij aan Tweakers.net dan heb je toegang tot alle content incl. de Premium meuk. Ben je een " leecher " en wil je toch de Premium artikelen lezen: nou dan kan er wel 1 of 2 euro vanaf. Op deze manier blijft de ' geest ' van Tweakers.net bestaan.

Tot zover mijn gedachten over Premium artikelen. In je 'podcast' hoor ik je een heel relaas geven op de kwaliteit van de artikelen en fouten die auteurs maken. Ik zelf ben een blauwe maandag freelance auteur geweest voor de frontpage en geloof me: zo makkelijk is het echt niet. De vergoeding (ik spreek over +10 jaar terug) was echt niet hoog per artikel terwijl als je het goed wilde doen je makkelijk per artikel uren bezig was (je zit dan makkelijk over een enkele euro per uur te praten, waardoor het gevaar was dat kwantiteit de overtoon ging voeren over kwaliteit).

Zoals bij elke nieuwssite moet je aan informatiegaring doen, je moet die informatie bevestigen met andere bronnen en om niet "een c/p'er" te worden wil je ook nog eens meer diepgang geven aan een artikel dus ga je bronnen proberen te interviewen en dieper in op technologie. Heb je enig besef hoe lastig het is als je een artikel wilt schrijven over Chinese hackers op een school (eigen ervaring) om zo'n school in China te interviewen? Meestal werd dit artikel dan ook nog eens gescreened voordat het op de frontpage verscheen en als het erg technisch was lag daar de focus op. Omdat we allemaal mensen zijn ging het wel eens mis: een redactielid die een auteur corrigeerde in een artikel waardoor de context verloren ging en zo kwamen er fouten zoals jij die zo mooi omschrijft.

Juist het hele concept dat Tweakers.net geen c/p site is (hoewel dat steeds vaker geroepen wordt) zorgt ervoor dat er fouten ontstaan. Dat is echter geen probleem en dat is nog nooit een probleem geweest. Iedere auteur is namelijk trots op zijn artikelen en houden daarbij de feedback goed in de gaten. Juist deze commitment zorgt ervoor dat een auteur zijn artikel corrigeert naar aanleiding van deze feedback en hier wordt ook nimmer geheimzinnig over gedaan. Er is een feedback knop, maar die heb ik nog nooit gebruikt. Ik stuur gewoon de auteur een DM'tje en vertel deze wat niet klopt of wat hij wellicht vergeten is. Nog NOOIT heb ik hier een negatief antwoord op gehad. Altijd was de auteur dankbaar en ging hij het verwerken in een artikel. Immers dat is de kracht van Tweakers.net. Dat is de kracht van onze community en dat is - om weer helemaal naar het begin van de discussie te gaan - de reden dat Premium eigenlijk niet thuishoort op Tweakers.net.

Door Tweakers user PdeBie, vrijdag 4 december 2020 08:06

Prima podcast stem heb je. En ben het op een groot aantal punten met je eens. Feit is echter dat de Tweakers community verschuift. Waar vroeger vrijwel alleen de echte techies en nerds (in positieve vorm van de naam) de weg naar tweakers wisten te vinden, zie je door alle marketingcampagnes ook de minder-tech gerelateerde gebruikers Tweakers opzoeken. Dat zie je ook terug in bijvoorbeeld de categorien in de Pricewatch. Ik neem witgoed maar even als voorbeeld. Het is dat er tegenwoordig zoveel computers in een wasmachine zitten, maar voor de rest.........

Ik ben wel bang dat ze bij Tweakers het Algemeen Dagblad niveau achterna aan het lopen zijn en er straks steeds meer echt interessante artikelen achter een paywall verschijnen.
Je gaat dus op de "gratis site" voornamelijk aankondigingen van nieuwe producten zien, bijvoorbeeld nieuwe mobiele telefoons met 6G, maar hoe de techniek achter 6G werkt zit vervolgens achter een paywall. En juist die laatstgenoemde content was wat Tweakers vroeger zo interessant maakte.

Wat dat betreft vind ik de response van @liberque wel een hele goede. Laat Premium mede mogelijk betaald worden door het gebruik van Karma.

[Reactie gewijzigd op vrijdag 4 december 2020 08:10]


Door Tweakers user jetspiking, vrijdag 4 december 2020 13:15

PdeBie schreef op vrijdag 4 december 2020 @ 08:06:
Prima podcast stem heb je. En ben het op een groot aantal punten met je eens. Feit is echter dat de Tweakers community verschuift. Waar vroeger vrijwel alleen de echte techies en nerds (in positieve vorm van de naam) de weg naar tweakers wisten te vinden, zie je door alle marketingcampagnes ook de minder-tech gerelateerde gebruikers Tweakers opzoeken. Dat zie je ook terug in bijvoorbeeld de categorien in de Pricewatch. Ik neem witgoed maar even als voorbeeld. Het is dat er tegenwoordig zoveel computers in een wasmachine zitten, maar voor de rest.........

Ik ben wel bang dat ze bij Tweakers het Algemeen Dagblad niveau achterna aan het lopen zijn en er straks steeds meer echt interessante artikelen achter een paywall verschijnen.
Je gaat dus op de "gratis site" voornamelijk aankondigingen van nieuwe producten zien, bijvoorbeeld nieuwe mobiele telefoons met 6G, maar hoe de techniek achter 6G werkt zit vervolgens achter een paywall. En juist die laatstgenoemde content was wat Tweakers vroeger zo interessant maakte.

Wat dat betreft vind ik de response van @liberque wel een hele goede. Laat Premium mede mogelijk betaald worden door het gebruik van Karma.
Dat is precies het stukje wat ik niet snap, want een paar maanden geleden gaf Tweakers juist aan terug te willen naar de basis, voor de échte techliefhebbers. Waarom komt er dan zo'n nadruk te liggen op de nieuwssectie? De rest wordt voor mijn gevoel juist ondergeschoven, denk aan communityleden-interviews, .builds, etc. Ik krijg alleen maar de indruk dat Tweakers een mainstream krant probeert te worden, maar dat is niet waarom ik abonnee ben.

Door Tweakers user jbhc, vrijdag 4 december 2020 21:11

Hoger opgeleid en een groter budget.... Zit ik dan met mijn MBO en modale inkomen :(

En toch deel ik je mening over foutjes als Mb of mb of MB :) en bijvoorbeeld het niet willen hanteren van Si eenheden en bijvoorbeeld het spreken over wattage.

Ik ben van mening dat dit niets te maken heeft met het opleidingsniveau maar met een gebrek aan echte technische kennis en niveau. Iemand die HBO diploma heeft, heeft alleen maar aangetoond dat hij het kunstje kan om het diploma te behalen niet dat hij of zij ook daadwerkelijk iets kan. Juist mensen zoals ik met "maar" een MBO opleiding zien dit extreem vaak "boven ons". Het papieren niveau is er maar het daadwerkelijke niveau en de kennis ontbreken.

[Reactie gewijzigd op vrijdag 4 december 2020 21:36]


Door Tweakers user Frozen, zaterdag 5 december 2020 14:59

jbhc schreef op vrijdag 4 december 2020 @ 21:11:
Hoger opgeleid en een groter budget.... Zit ik dan met mijn MBO en modale inkomen :(

En toch deel ik je mening over foutjes als Mb of mb of MB :) en bijvoorbeeld het niet willen hanteren van Si eenheden en bijvoorbeeld het spreken over wattage.

Ik ben van mening dat dit niets te maken heeft met het opleidingsniveau maar met een gebrek aan echte technische kennis en niveau. Iemand die HBO diploma heeft, heeft alleen maar aangetoond dat hij het kunstje kan om het diploma te behalen niet dat hij of zij ook daadwerkelijk iets kan. Juist mensen zoals ik met "maar" een MBO opleiding zien dit extreem vaak "boven ons". Het papieren niveau is er maar het daadwerkelijke niveau en de kennis ontbreken.
Merkwaardiger is nog, Tweakers gebruikt zelf hoogopgeleid om hun doelgroep te beschrijven: zie dit De officiële blog van Frozen: Frozen over Tweakers Premium

[Reactie gewijzigd op zaterdag 5 december 2020 16:42]


Door Tweakers user Orphu, maandag 14 december 2020 13:26

Net als de reactie van Jbch, hier ook niet hoger opgeleid, maar wel ontzettende interesse in tech en de community van tweakers zonder paywall! :)

Leuke podcast, Eigenlijk vind ik het zonder jingles en soundbites leuker dan de gemiddelde podcast. Kudo's voor u Frozen _/-\o_

Reageren is niet meer mogelijk