Eindexamens deel II

Door Frozen op donderdag 13 juni 2013 17:06 - Reacties (20)
Categorie: Eindexamens, Views: 4.502

Eindexamen
Nadat ik dinsdag op mijn blog had gepost dat er veel mis was aan het huidige systeem zijn er veel reacties binnen gekomen van verschillende Tweakers, van stalen koffers tot helemaal niets doen.

Echter moeten wij niet vergeten dat ik bezig was een stuk te schrijven over hoe ik de eindexamens heb beleefd, daarom is nu deel 2, wat tevens het laatste deel is, aan de beurt.

In de tweede week van de examenweken kreeg ik veel toetsen:
Engels - ging wel goed
Duits - ging niet heel goed
Wiskunde - ging heel erg goed, hoge verwachtingen voor
Scheikunde - ging niet zo goed

Over scheikunde zal ik uitweiden, want omdat onze school zo groot is pasten alle klassen niet in de gymzaal. Om deze reden had de school een hele verdieping van ons andere schoolgebouw plat gelegd en daar een groot lokaal voor ons VWO-leerlingen geregeld. Echter lag dit lokaal vlak bij het ''rokershoekje'', daar zitten veel leerlingen hun sigaretten te roken onder luid geschreeuw en luide muziek van andere leerlingen. Echter heb ik daar last van en draaide mij tot twee keer om naar de opzichter die vervolgens niets deed. Ik besloot hierna het heft in eigen handen te nemen, maakte het raam open en schreeuwde:''KAN HET WAT STILLER? WIJ ZITTEN EINDEXAMENS TE MAKEN!'' Hierna werd het stil, echter gierde de adrenaline door mijn lijf waardoor ik me nog steeds niet goed kon concentreren. Desalniettemin werd ik vandaag gebeld met de uitslag van mijn examens, er werd mij verteld dat ik geslaagd ben en om kwart over drie naar school toe moest komen. Dit heb ik gedaan en daar heb ik mijn cijferlijst opgehaald.

Profielwerkstuk
Mijn profielwerkstuk is hier te vinden, als je wat uit mijn profielwerkstuk wil gebruiken voor je eigen profielwerkstuk, stuur me dan even een DM'etje en noem me in je bronvermelding/dankwoord. Da's wel zo aardig namelijk :)
https://www.dropbox.com/s...%20-%20Verstuurversie.pdf
Resultaten van marktonderzoek:
https://www.dropbox.com/s...%20-%20verstuurversie.pdf


Kortom we zijn geslaagd en gaan natuurkunde herkansen (ik wil daar graag een 9 voor staan.) Op naar de TU Delft lucht- en ruimtevaarttechniek/werktuigbouwkunde.

Volgende: Halve prijs Surface RT (deel I) 07-'13 Halve prijs Surface RT (deel I)
Volgende: Fraude eindexamens 06-'13 Fraude eindexamens

Reacties


Door Tweakers user Gtoniser, donderdag 13 juni 2013 17:08

netjes, veel plezier en alvast welkom in Delft :)

Door Tweakers user lennart111, donderdag 13 juni 2013 18:47

gefeliciteerd van een medegeslaagde!
veel plezier in Delft, ik ga naar Groningen.

Door Tweakers user Raling, donderdag 13 juni 2013 18:59

lennart111 schreef op donderdag 13 juni 2013 @ 18:47:
gefeliciteerd van een medegeslaagde!
veel plezier in Delft, ik ga naar Groningen.
Gefeliciteerd beide! En welkom in Groningen :)

Door Tweakers user Steffannnn, donderdag 13 juni 2013 19:33

lennart111 schreef op donderdag 13 juni 2013 @ 18:47:
gefeliciteerd van een medegeslaagde!
veel plezier in Delft, ik ga naar Groningen.
Groningen.. waaraan je begint :P

[Reactie gewijzigd op vrijdag 14 juni 2013 00:01]


Door Tweakers user Gropah, donderdag 13 juni 2013 19:40

Steffannnn schreef op donderdag 13 juni 2013 @ 19:33:
[...]


Groningen.. waar waaraan je begint :P
Waar waaraan je begint?

Niks mis met Groningen. Prima stad met prima opleidingen?

Door Tweakers user davevogel0, donderdag 13 juni 2013 20:57

En wat zijn je cijfers?

Door Tweakers user sebastius, donderdag 13 juni 2013 21:34

Wordt het L&R of WTB?


Door Tweakers user Frozen, donderdag 13 juni 2013 23:10

Om eerlijk te zijn heb ik nog geen idee, ik vind het allebei interessant.
Het lijkt alsof ze bij LR meer geld hebben dan bij WB daarentegen zit WB in het gebouw met maritieme techniek en bouwkunde wat ervoor zorgt dat je meer contacten kan leggen. Overigens is het LR gebouw zo afgelegen en kan je niet even makkelijk naar de bibliotheek gaan.

Door Tweakers user tim427, vrijdag 14 juni 2013 00:50

Stef602 schreef op donderdag 13 juni 2013 @ 23:10:
[...]

Om eerlijk te zijn heb ik nog geen idee, ik vind het allebei interessant.
Het lijkt alsof ze bij LR meer geld hebben dan bij WB daarentegen zit WB in het gebouw met maritieme techniek en bouwkunde wat ervoor zorgt dat je meer contacten kan leggen. Overigens is het LR gebouw zo afgelegen en kan je niet even makkelijk naar de bibliotheek gaan.
Ik zelf doe LR :)

De studie vind ik persoonlijk veel interessanter dan WB, maar dit komt misschien wel omdat mijn eerste drie woorden van mijn leven "mama, papa, vliegtuig" waren :+

Qua beschikbaarheid van geld: Dat was zo.. Afgelopen 4 jaar is er al zoveel bezuinigd op windtunnel- en vluchtpractica, dan ik haast zou denken dat ik WB doe... :'(

Afstand valt echt mee. Fiets doe je er 5 minuutjes over om naar de UB te komen. Daarentegen heeft LR een eigen onderwijsgebouw waar veel plek is om zelf te studeren (The Fellowship / Onderwijsgebouw Zuid)

Door Tweakers user Frozen, vrijdag 14 juni 2013 01:08

tim427 schreef op vrijdag 14 juni 2013 @ 00:50:
[...]
Qua beschikbaarheid van geld: Dat was zo.. Afgelopen 4 jaar is er al zoveel bezuinigd op windtunnel- en vluchtpractica, dan ik haast zou denken dat ik WB doe... :'(
Maar leer je bij LR ook dingen over het bouwen van bijv een videokaart of is het puur en alleen vliegtuig, windmolen en schone energie? Want ik ben twee keer bij een presentatie geweest van LR en dat is een beetje wat ik ervan oppakte.

Wat ik bij WB merkte is dat je daar vooral heel erg breed leert, dus je leert wat over vliegtuigen en een beetje over ''how its made'' en (hoe je een schroevendraaier kan verbeteren 8)7 )

Wat doe jij als minor?
Vind je dat ik mee moet doen aan het laptop project als in 1 van beide studies ga doen? of is dat niet nodig? zo ja moet ik dan de dure of de goedkope laptop nemen?(ik heb thuis een game pc staan)

Door Tweakers user tim427, vrijdag 14 juni 2013 08:37

Stef602 schreef op vrijdag 14 juni 2013 @ 01:08:
[...]

Maar leer je bij LR ook dingen over het bouwen van bijv een videokaart of is het puur en alleen vliegtuig, windmolen en schone energie? Want ik ben twee keer bij een presentatie geweest van LR en dat is een beetje wat ik ervan oppakte.

Wat ik bij WB merkte is dat je daar vooral heel erg breed leert, dus je leert wat over vliegtuigen en een beetje over ''how its made'' en (hoe je een schroevendraaier kan verbeteren 8)7 )

Wat doe jij als minor?
Vind je dat ik mee moet doen aan het laptop project als in 1 van beide studies ga doen? of is dat niet nodig? zo ja moet ik dan de dure of de goedkope laptop nemen?(ik heb thuis een game pc staan)
LR en WB zijn erg verglijkbaar qua basisvakken. Beide studies hebben bijvoorbeeld de nodige wiskunde, natuurkunde, materiaalkunde, vervaardigingstechniek, projecten, stromingsleer (bij LR: aerodynamics), thermodynamica, meet- en regeltechniek, etc.

Allemaal zeer vergelijkbaar.

Verschil zit heb vooral in het feit dat WB algemener is en LR meer gericht op de lucht- en ruimtevaart (duh).

Zo heb je bij LR vakken over baanmechanica (flight and orbital mechics, flight dynamics), in de voorbeeldjes van statica, dynamica, etc. een vliegtuigje en natuurlijk de aerodynamica.

Maar ook WB heeft statica, dynamica, stromingsleer (ipv. aerodynamica), etc.

Bij ons werd altijd gezegd: "if you can design an aeroplane, you can design everything"

Vroeger onderscheide LR zich nog iets meer door ieder jaar een testvlucht te doen in de PH-LAB (Cessna Citation) van de TU-Delft en NLR. Dit is door bezuinigingen alleen nog in het laatste (derde) jaar van de bachelor.

Ik doe zelf "software ontwerpen en toepassen" bij technisch informatica.

Een stevige laptop (qua specificaties en behuizing) kan ik je zeker in de eerste paar jaar aanraden. Je hebt dit simpel weg nodig voor je projecten.

De TU-Delft laptop heb ik ook vorig jaar gekocht! Echt een top apparaat voor je studie. De laptop kost ergens anders makkelijk 800 euro meer ;)

Door Tweakers user Jozuaurk, vrijdag 14 juni 2013 10:59

zat even je profiel werkstuk te kijken maar aan het begin gecentreerd werken leest niet lekker had je eigenlijk anders moeten doen

maarja je hebt er toch een 9 voor gehaald dus Gefeliciteerd _/-\o_

Door Tweakers user Frozen, vrijdag 14 juni 2013 11:25

Jozuaurk schreef op vrijdag 14 juni 2013 @ 10:59:
zat even je profiel werkstuk te kijken maar aan het begin gecentreerd werken leest niet lekker had je eigenlijk anders moeten doen

maarja je hebt er toch een 9 voor gehaald dus Gefeliciteerd _/-\o_
Mijn docent was net doctor geworden dus had zijn opbouw in het begin overgenomen. :) thx

[Reactie gewijzigd op vrijdag 14 juni 2013 20:45]


Door Tweakers user steven2992, vrijdag 14 juni 2013 16:10

Ikzelf doe ook LR en ik kan dit bevestigen. Een laptop is aan te raden voor alle projecten die je gaat krijgen. Er zijn 2 desktops beschikbaar per project groep dus als het echt moet kan het zonder, maar het werkt niet prettig. De laptops die via de TU aangeboden worden zijn heel stevig en krachtig. Het nadeel is dat ze vrij zwaar zijn. De garantie va hp is zeer goed, mocht er iets stuk gaan dan komt een monteur het repareren.

Zelf zou ik geen tentamens over doen. Het is leuk als er een hoger cijfer staat maar een 8 is heel netjes en verder kijkt niemand er naar. Daarbij krijg je nog een keer een herhaling van de meeste natuurkunde in physics II.

Windmolens en schone energie komen vrijwel niet aan bod in de bachelor. Alleen als je een master in die richting kiest dan ga je daar mee aan de slag. De bachelor bestaat vooral uit algemene engineering skills toegepast op vliegtuigen.

[Reactie gewijzigd op vrijdag 14 juni 2013 16:14]


Door Tweakers user tim427, vrijdag 14 juni 2013 17:39

In mijn eerste jaar hadden we nog "Sustainable Development" van Wubbo Ockels, maar die is meteen weer geschrapt.

Door Tweakers user steven2992, vrijdag 14 juni 2013 19:04

Hier is het voorlopige curriculum voor 2013-2014 waarop je precies kan zien welke onderwerpen er allemaal langs komen. Ik weet niet of dit de meest recente versie is maargoed.

https://dl.dropboxusercon.../BSc_curriculum_13-14.pdf

Door Tweakers user Frozen, vrijdag 14 juni 2013 20:44

Ahh bedankt! :)
Maar met welke software wordt gedesignt? Solidworks?

[Reactie gewijzigd op vrijdag 14 juni 2013 20:46]


Door Tweakers user tim427, zaterdag 15 juni 2013 13:12

Stef602 schreef op vrijdag 14 juni 2013 @ 20:44:
Ahh bedankt! :)
Maar met welke software wordt gedesignt? Solidworks?
Catia

Door Tweakers user tim427, zaterdag 15 juni 2013 13:20

steven2992 schreef op vrijdag 14 juni 2013 @ 19:04:
Hier is het voorlopige curriculum voor 2013-2014 waarop je precies kan zien welke onderwerpen er allemaal langs komen. Ik weet niet of dit de meest recente versie is maargoed.

https://dl.dropboxusercon.../BSc_curriculum_13-14.pdf
Deze is wel definitief: https://www.dropbox.com/s/mgqrgz7g0val8vc/LR_BSc2014.pdf

Reageren is niet meer mogelijk