Opladen: Draadloos VS kabel (Warp Charge 30 Wireless vs 30T)

Door Frozen op woensdag 16 september 2020 20:30 - Reacties (8)
Categorie: Hardware, Views: 2.269

https://cdn.astronautech.com/wp-content/uploads/2020/09/IMG_5636-Medium.jpg

Voordelen & nadelen van draadloos opladen

Sinds enige jaren kunnen we verschillende apparaten draadloos opladen, meestal wordt daarvoor de QI standaard gebruikt maar er komen steeds meer andere standaarden de hoek om kijken. Draadloos laden van een telefoon heeft een aantal voordelen en nadelen, waarvan wat voordelen de volgende zijn:
  • Als de telefoon nat is, kan je hem alsnog opladen
  • Als je gebeld wordt kan je de telefoon gewoon opnemen zonder dat er een draad aan zit
  • Je kunt zonder kabel andere telefoons opladen met jouw eigen telefoon (dit kan bij OnePlus 8 Pro met 3W en heet “Reverse Charge”)
  • Je hebt geen speciale kabel nodig
  • De kabel en de oplaadpoort slijten niet
  • Je kunt de lader makkelijk wegwerken
  • De lader fungeert vaak ook als een telefoon stand
De belangrijkste functies vinden wij toch wel de bovenste 3. Wanneer we een telefoon zien die waterdicht is, vinden we het eigenlijk min of meer verplicht dat de telefoon draadloos laden ondersteunt. Wanneer je de telefoon namelijk in vochtige omstandigheden gebruikt wilt de telefoon soms niet opladen omdat de oplaadpoort of de stekker te vochtig zijn. Je zou maar net naar een verjaardag moeten en je apparaatje nodig hebben voor de navigatie. De meeste oplaadkabels van smartphones zijn niet zo lang, denk aan 1.20 meter, zo ook bij de OnePlus 8 Pro. Deze relatief korte kabel zorgt voor een hogere efficientie bij het laden maar beperkt wel de gebruiksradius van het apparaat. Als je gebeld wordt is het bellen met een lader aan de telefoon vrij irritant, ook is het eruit trekken van de kabel naar. Het is fijn als je, wanneer je gebeld wordt, de telefoon snel kan oppakken zonder een kabel uit je apparaat te trekken. Verder hebben sommige telefoons, maar in ieder geval de OnePlus 8 Pro, een functie om een andere telefoon draadloos op te laden. We hadden een tijdje geleden een afspraakje op het strand en de ander had een bijna lege telefoon. Die telefoon werd toevallig ook gebruikt voor het afspelen van muziek en navigatie naar huis, dus op dat moment kwam de Reverse Charge in de OnePlus 8 Pro erg van pas. Het opladen ging overigens wel vrij langzaam, maar we hadden toch de tijd en de 15% extra na 30 minuten laden was net genoeg voor het gezelschap om naar huis te fietsen.

Een nadeel van draadloos opladen is dat het minder efficient is dan opladen met de kabel. Hierdoor wordt wat meer warmte gegenereerd waardoor de batterij theoretisch gezien sneller achteruit gaat, dit is echter maar minimaal en niet te merken in het leven van een smartphone batterij. Om de laadsnelheid toch zo hoog mogelijk te houden en de telefoon te koelen wordt de telefoon soms gekoeld met behulp van een fan.
OnePlus Warp Charge 30 Wireless
Om te kijken hoe het draadloos laden nou presteert hebben we de OnePlus Warp Charge 30 Wireless erbij gepakt. Deze lader kan de telefoon opladen met 30 Watt en kan andere telefoons via de Qi standaard opladen met 10W. De lader heeft als maximale output 30 W volgens de specificaties van de lader.

De lader is een soort van standaard waar je de telefoon comfortabel op kunt zetten. De standaard staat stevig en ziet er neutraal uit doordat er gebruik is gemaakt van wit en mat metaalkleurig plastic. Op het gedeelte waar de telefoon op rest, zit een rubberen strip welke ervoor zorgt dat de telefoon niet wegglijdt van de lader. Het is zelfs zo dat je gewoon op de telefoon kunt swipen zonder dat de telefoon of de lader beginnen te glijden. Aan de onderkant van de lader zitten namelijk ook twee langwerpige rubberen voetjes. Op het moment dat de lader wordt gebruikt is er een klein blauw lampje te zien, dit lampje is niet fel en zal je ’s nachts dus ook zeker niet wakker houden.

Interessant is het om te zien hoe OnePlus een ventilatortje in de lader heeft gebouwd. De lucht wordt aan de achterkant door het rooster heen opgezogen en vervolgens richting de bovenkant van de telefoon uitgeblazen door een gat in de verdikking in het midden van de lader. De warmtecamera zal later ook laten zien dat de telefoon het warmste wordt aan de bovenkant, waardoor deze keuze in het design van de lader dus niet vreemd is.

https://cdn.astronautech.com/wp-content/uploads/2020/09/IMG_5611-Medium.jpg
https://cdn.astronautech.com/wp-content/uploads/2020/09/IMG_5616-Medium.jpg
https://cdn.astronautech.com/wp-content/uploads/2020/09/IMG_5618-Medium.jpg
https://cdn.astronautech.com/wp-content/uploads/2020/09/IMG_5623-Medium.jpg
https://cdn.astronautech.com/wp-content/uploads/2020/09/IMG_5625-Medium.jpg
https://cdn.astronautech.com/wp-content/uploads/2020/09/IMG_5626-Medium.jpg
https://cdn.astronautech.com/wp-content/uploads/2020/09/IMG_5630-Medium.jpg
https://cdn.astronautech.com/wp-content/uploads/2020/09/IMG_5641-Medium.jpg
https://cdn.astronautech.com/wp-content/uploads/2020/09/IMG_5636-Medium.jpg
https://cdn.astronautech.com/wp-content/uploads/2020/09/IMG_5638-Medium.jpg

Laadsnelheden vergeleken

Als we de laadsnelheden vergelijken van Warp Charge 30T met Warp Charge 30 Wireless dan zien we dat het verschil in laadsnelheid het grootste is na 30 minuten laden, namelijk een verschil in 15%. Dat betekent dat je na een half uur draadloos laden 50% van de maximale capaciteit hebt, terwijl dit met de kabel 65% is. Mocht je dus snel weg moeten, dan is het verstandiger om je telefoon even kort aan de kabel te hangen. Echter doet de draadloze lader weinig onder voor de bedrade variant. We zijn onder de indruk dat je met draadloos laden na 30 minuten al een halfvolle telefoon kunt hebben, dat is echt een prestatie. Voor dagelijks gebruik vinden we de draadloze lader dus veel fijner, we hoeven nooit meer een kabeltje in de telefoon te stoppen. We zetten hem neer en laten hem eigenlijk de gehele dag staan op zijn standaard. Hierdoor kunnen we makkelijk alle binnenkomende berichten en de agenda bijhouden, erg handig!
https://cdn.astronautech.com/wp-content/uploads/2020/09/jqbT1-oneplus-8-pro-charging-speeds-min-.png

Warmteproductie

Een van de nadelen die we noemden in het begin van dit artikel, was toch wel de verhoogde warmteproductie ten opzichte van opladen via de kabel. Om de telefoon te koelen heeft OnePlus 2 manieren bedacht, de eerste manier is door lucht over de telefoon te blazen. De tweede manier is om de telefoon iets minder snel te laten laden. Het is heel erg grappig om de lader dicht bij je oor te houden en heel zacht een fannetje te horen draaien.


Hoe dan ook zorgt dit wel voor een effectief beleid, zoals blijkt uit de foto’s gemaakt met onze Cat S62 Pro. De temperatuur komt niet boven de 38 graden en daarmee is de telefoon dus niet oncomfortabel om aan te raken.

https://cdn.astronautech.com/wp-content/uploads/2020/09/flir_20200913T234627.jpg

OnePlus 8 Pro: Na 3 maanden

Door Frozen op zaterdag 29 augustus 2020 19:26 - Reacties (5)
Categorie: Hardware, Views: 3.846

Momenteel heb ik de OnePlus 8 Pro 3 maanden en hoe ervaar ik de telefoon? Ik ben natuurlijk al OnePlus fan van het eerste moment en heb hiervoor de Mi 9T Pro gehad, een telefoon met veel bugs. Dus ik was 3 maanden geleden super blij met de OnePlus 8 Pro, want het niet kunnen aantikken van de zoekbalk was toch enorm irritant.

Wat mij misschien wel het meeste heeft verbaasd in positieve zin is de camera. De camera is dusdanig slim dat er automatisch details worden aangepast op basis van de omgeving. Bekijk bijvoorbeeld maar eens de onderste drie foto's. In de bovenste twee foto's zie je dezelfde scene, waarbij één van de twee een wide angle picture is. Je ziet duidelijk dat het dynamische bereik enorm groot is, zo is de zon zichtbaar maar de details in de wolken ook. Ook de foto van mijn vriendin is bijzonder, vanwege de IP-rating heb ik de telefoon gewoon in het zwembad kunnen gebruiken. Vanwege o.a. de grotere sensor heeft de camera een betere scherpte-diepte waardoor, ondanks dat portrait-mode niet gebruikt is, de achtergrond toch wat minder scherp is.
https://cdn.astronautech.com/wp-content/uploads/2020/08/IMG_20200822_200313-Medium.jpg
https://cdn.astronautech.com/wp-content/uploads/2020/08/IMG_20200822_200307-Medium.jpg
https://cdn.astronautech.com/wp-content/uploads/2020/08/IMG_20200819_165849-Medium.jpg

Andere aspecten die in positieve zin verbazen zijn bijvoorbeeld het scherm. Ik ben momenteel op familiebezoek in Spanje en in het hartje van de zomer is het scherm goed afleesbaar in zonlicht. In deze modus wordt het scherm extra helder en het contrast wordt vergroot.

Positief is ook de software ervaring na de 3 maanden. Ondertussen ben ik meerdere software updates verder, waarbij een bug in Chrome of een bug met de front-facing camera gefixt zijn. De telefoon is nog steeds super snel en een verademing in het gebruik.

De accuduur vind ik goed, ik kom er een dag mee door als ik 120 Hz en QHD resolutie gebruik, dus als ik 60 Hz zou gebruiken en FHD dan zou de accuduur geweldig zijn. Hoe dan ook is het super dat de telefoon zo snel oplaadt, het zorgt ervoor dat je voordat je weggaat nog even snel kunt bijladen.

Ik heb ondertussen wel een zichtbare kras op mijn scherm gekregen, dat vind ik jammer. Zeker omdat ik de kras ook kan voelen als ik er met mijn nagel overheen ga. Ik vraag me dan echter af of ik dat de telefoon kan aanrekenen...

Wel heb ik nog een advies, het hoesje wat standaard met de telefoon wordt bijgeleverd is prima, maar niets meer dan dat. Ik heb een Spigen hoesje gekocht met transparante achtergrond en ik ben er ongelooflijk blij mee, nu kan ik aan iedereen laten zien hoe mooi de telefoon is zonder die blauwe kleur te verliezen.

Al met al ben ik na 3 maanden super blij met de telefoon, en ja hij kost wat meer dan de Mi 9T Pro, maar ik zou echt niet meer terug willen. De ervaring is zo smooth en de foto's zijn zo mooi, dat ik blij ben dat ik ben getrakteerd op het apparaat. :)

OnePlus Nord launch

Door Frozen op dinsdag 21 juli 2020 12:49 - Reacties (3)
Categorie: Hardware, Views: 2.025

http://oasis.opstatics.com/content/dam/oasis/page/nord-ar/1_0720.jpg
Een telefoonlaunch in augmented reality, ofwel AR. OnePlus gaat het vanwege de coronacrisis proberen voor de launch van hun OnePlus Nord, een telefoon met een wat gunstigere prijs waarmee ze weer richting de geliefde OnePlus One bewegen. De launch is om 16:00 te volgen via de OnePlus Nord AR-app. OnePlus geeft instructies over hoe je dit kunt doen.

Het staat op de website allemaal een beetje onduidelijk uitgelegd dus vandaar dat ik het maar even hier uiteenzet:
Je kunt de Launch volgen in AR of gewoon. Wil je de launch in AR volgen, volg dan de stappen hieronder. Wil je graag de launch "gewoon" zien, dan kan dat hier op Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=MiKv4cw1KAQ

Wil je de OnePlus Launch in AR volgen, dan heb je een app nodig: de OnePlus Nord app voor Android of iOS.

Daarnaast heb je een AR Cardboard nodig, het is simpelweg een stukje papier wat je app kan herkennen en vervolgens een telefoon erop kan projecteren. Hoe je dat maakt, kan je hier vinden: https://forums.oneplus.co...e-nord-ar-launch.1259443/

Al met al ben ik heel erg benieuwd naar de OnePlus Nord, ik hoor namelijk al tijden geluiden dat OnePlus te duur wordt en mensen weer OnePlus zouden kopen als ze goedkopere telefoons zouden maken. Of de launch in AR een succes gaan worden, gaan we nog wel zien. Over het algemeen is AR erg glitchy, dus we hopen het beste! Lukt het niet, dan zal er morgen waarschijnlijk wel een artikel op Tweakers verschijnen. :P

Zou je het leuk vinden om een verslagje te lezen over hoe ik de launch in AR heb ervaren en wat ik van de telefoon vind zodra de specificaties bekend zijn? Laat het me weten in de comments alsjeblieft. :)

OnePlus 8 Pro: Accu met Warp Charge

Door Frozen op zondag 14 juni 2020 23:28 - Reacties (2)
Categorie: Hardware, Views: 1.608

Naast de camera en scherm is de accu misschien toch wel het belangrijkste onderdeel van een telefoon. Toch vinden we de accuduur minder belangrijk als we weten dat we de telefoon snel kunnen opladen. Je kunt je namelijk voorstellen dat het enorm naar is om een korte accuduur te hebben en niet even snel bij te kunnen laden. Gelukkig heeft de OnePlus 8 Pro een prima accuduur en laadt hij razendsnel op.

Accu

Opladen
In de OnePlus 8 Pro zit een accu met een capaciteit van 4510 mAh. Deze accu is niet te verwijderen, dus stel voor dat de accu stuk gaat moet je toch echt een nieuwe laten plaatsen door OnePlus. De accu is met Warp Charge 30T op te laden met 30 Watt. De 30 Watt wordt bereikt door op te laden met 5 V en 6 A, in 23 minuten zit de telefoon voor 50% vol. Daarnaast kan de OnePlus 8 Pro met de draadloze oplader met 30W opladen: 50% in 30 minuten. Een volledig volle telefoon duurt ongeveer 70 minuten.

Het mooie is dat OnePlus een slimme manier heeft om de telefoon op te laden in de nacht. Normaal gesproken wordt de accu bijgeladen tot 100 procent, waarna de accu naar zo'n 99 procent valt en weer wordt bijgeladen tot 100%. Hierdoor maakt de accu relatief veel cycles wat slecht is voor de levensduur van de accu. Aan de hand van je gebruikspatroon en eventueel wekkers of afspraakjes in agenda's wordt de telefoon eerst tot 80% opgeladen. Net voordat je wakker wordt, wordt de telefoon dan tot 100% volgeladen zodat de accu minder cycli maakt en dus langer goed blijft.

Dat OnePlus draadloos laden heeft toegevoegd is geweldig en komt omdat ze het laden met 30W eindelijk snel genoeg vonden om te gebruiken in hun telefoons. De OnePlus 8 Pro is ook waterdicht, en hierdoor is de telefoon dus ook tijdens dat hij nog wat vochtig is goed op te laden.

https://cdn.astronautech.com/wp-content/uploads/2020/06/biQ9q-charging-speeds.png

https://cdn.astronautech.com/wp-content/uploads/2020/05/IMG_5067-Medium.jpg
https://cdn.astronautech.com/wp-content/uploads/2020/06/IMG_5072-Medium.jpg
https://cdn.astronautech.com/wp-content/uploads/2020/05/IMG_5071-Medium.jpg
https://cdn.astronautech.com/wp-content/uploads/2020/06/IMG_5068-Medium.jpg
Accuduur
Op de grote accu van de OnePlus 8 Pro van 4510 mAh gaat de telefoon ongeveer een dag mee. Dit is met de standaard instellingen, ofwel een resolutie van 1080p en het scherm op 120 Hz. Daarnaast worden er dagelijks meerdere apps gebruikt, denk dan aan datingapps, Goolge Photos, Google Fit, Google location services, push messages van mail, whatsapp, en natuurlijk het always-on-display. Mocht de telefoon toch eerder leeg zijn omdat je er zo nodig spelletjes op moest spelen of andere instellingen wilde, dan zit hij gelukkig zo weer vol. Andere tests zoals die op Tweakers meten bijvoorbeeld een accuduur van 11 uur bij webbrowsen, dat betekent dus dat de apps die wij gebruiken of veel actief zijn op de achtergrond of gewoon erg zwaar zijn.

https://cdn.astronautech.com/wp-content/uploads/2020/06/4x8H8-battery-life-hours-.png

Wat kunnen de camera's in de OnePlus 8 Pro?

Door Frozen op maandag 8 juni 2020 00:24 - Reacties (7)
Categorie: Hardware, Views: 3.068

De camera is voor veel mensen hét belangrijkste onderdeel. Vandaag de dag vervangt de telefoon namelijk bij heel veel mensen al de digitale camera, wat leidt tot flinke omzet teruglopen bij fabrikanten van camera’s zoals Nikon en Canon. De smartphonecamera’s worden steeds beter en steeds slimmer, door gebruik van AI, hoewel deze “artificial intelligence” vaak niet echt een naam mag hebben. De OnePlus 8 Pro is een telefoon uit 2020 en wij zijn erg benieuwd hoe zo’n hedendaagse flagship camera nou presteert, wat voor kiekjes kan je met zo’n apparaat schieten? We gaan niet de vraag beantwoorden of zo’n telefooncamera nou al een systeemcamera kan vervangen met grotere sensor, want het antwoord daarop is eenvoudigweg nee. Doordat systeemcamera’s en spiegelreflexcamera’s een veel grotere sensor hebben, hebben ze een betere scherpte-diepte dan zo goed als alle smartphonecamera’s. Dit kan natuurlijk wel gesimuleerd worden met portrait mode, maar ook dat wil je niet altijd gebruiken. In dit stuk gaan we dus vooral kijken naar wat de camera van de OnePlus 8 Pro presteert en wat voor plaatjes je er nou mee kunt schieten. Dit stuk is onderdeel van de review over de OnePlus 8 Pro. In de review zelf komt uitgebreider commentaar bij de verschillende subsecties. Dit is vooral lekker eyecandy en om lekker doorheen te scrollen totdat je een bepaald hoofd viermaal tegenkomt.

Hardware

In de OnePlus 8 Pro zitten vier lenzen en 4 camera’s met een dubbele led Flitser. De belangrijkste camera is de vernieuwde en grotere Sony IMX689 met 48 megapixels. De pixelgrootte is 1,12 micrometer maar OnePlus raadt zelf aan om gebruik te maken van deze sensor op 12 megapixel modus. Hierbij worden 4 pixels slim gecombineerd tot 1, waardoor je een hoger dynamisch bereik krijgt. Deze camera wordt ook gebruikt voor het filmen en heeft optische en elektronische image stabilisatie. De aperature is f/1.78.

Voor de telelens, waarmee je tot 30x zoom kunt halen maar OnePlus gebruik van een sensor van 8 Mp met een pixelgrootte van 1 micrometer. Hier is geen electronic image stabilisation waar wel optisch, waardoor het lensje dus zelf beweegt. Meer hierover later!

De ultra groothoeklens heeft een field of view van 120 graden waarmee je veel meer op de foto krijgt dan met de bovenstaande lenzen. De lensopening is f/2.2 en heeft ook 48 Megapixels.

Tot slot is er de kleurfilterlens ofwel de photochrom camera, deze heeft 5 Megapixels en een lensopening van f/2.4. Deze photochrom kan kleuren zien in een ander bereik, de camera is namelijk gevoelig voor infra-rood. Deze camera neemt dus vooral infrarood licht weer en dat kan leiden tot soms mooie foto’s.

Aan de voorkant zit een Sony IMX471 met 16 Megapixels als selfie-camera. Deze camera heeft een vaste focus en elektrische afbeeldingsstabilisatie om vage foto’s tegen te gaan. De pixels zijn 1 micrometer groot en de aperature van de lens is f/2.45.

https://cdn.astronautech.com/wp-content/uploads/2020/06/IMG_5149-Medium.jpg
https://cdn.astronautech.com/wp-content/uploads/2020/06/IMG_5121-Medium.jpg
https://cdn.astronautech.com/wp-content/uploads/2020/06/IMG_5279-Large.jpg
Software
Interface
Of een camera fijn werkt hangt onder andere af van de interface. De interface van de OnePlus 8 Pro werkt eigenlijk vrij eenvoudig en zoals je mag verwachten van een smartphone van dit kaliber. De interface is eigenlijk al jaren hetzelfde met aan de onderkant de selfie-knop, de shooter en de kop om het resultaat te bekijken. Daarboven staan de verschillende camera modi, deze zijn: time-lapse tot panorama, slow motion, video, photo, portrait, nightscape en pro. Als je deze balk omhoog trekt krijg je ook alle modi in icoontjes te zien, mocht je dat fijner vinden werken. Hierboven op ongeveer 30% van de hoogte van het scherm staan de zoommodi. Als je op een van deze tikt krijg je de standaard modi: 0.6, 1 en 3x zoom. Je kunt echter met het wieltje wat zichtbaar wordt zelf ook de zoom aanpassen tot 30 keer. Hierna komen we bij het daadwerkelijke beeld aan. Wil je focussen dan druk je eenmaal op het scherm, veeg je vervolgens naar boven of naar beneden kan je de belichting snel aanpassen. Wil je deze belichting en “scherpte” hetzelfde houden, dan kan dat eenvoudig door op het slotje te drukken. Bovenaan het scherm staan vervolgens alle verschillende instellingen voor de door jou gekozen modus. Denk dan aan een timer, flitserinstellingen, macromodus of filters. Ook kan je kiezen of je liever met 12 Mp of met 48 Mp fotografeert zoals hierboven uitgelegd.

In de instellingen kan je zelf nog een hoop aanpassen, denk dan aan de video resolutie welke maximaal tot 4k 60 fps kan gaan of tripod long exposure voor nachtfotografie. Zo goed als alles wordt in de onderstaande video laten zien, bij interesse willen we ook nog wel een video maken waarbij we focussen op verschillende objecten zodat je geen zwarte achtergrond ziet.
Features
Wat features van de camera zijn de volgende: CINE aspect ratio video recording, Video HDR, Cat&Dog face detect & focus, UltraShot HDR, Nightscape, Super Micro, Portrait, Pro Mode, Panorama, AI Scene Detection, RAW Image, Audio Zoom, Audio 3D, Video Editor, Gezichtsontgrendelen, HDR, Schermflits, Gezichtsretouchering

Foto's

Daglicht
Alle foto’s zijn genomen met de OnePlus 8 Pro’s hoofdcamera met de instellingen op automatisch.
https://cdn.astronautech.com/wp-content/uploads/2020/06/IMG_20200526_183236-Large.jpg
https://cdn.astronautech.com/wp-content/uploads/2020/06/IMG_20200530_165950-Large.jpg
https://cdn.astronautech.com/wp-content/uploads/2020/06/IMG_20200530_162209-Large.jpg
https://cdn.astronautech.com/wp-content/uploads/2020/06/IMG_20200526_183543-Large.jpg
https://cdn.astronautech.com/wp-content/uploads/2020/06/IMG_20200526_183820-Large.jpg
https://cdn.astronautech.com/wp-content/uploads/2020/06/IMG_20200526_183725-Large.jpg
https://cdn.astronautech.com/wp-content/uploads/2020/06/IMG_20200526_182615-Large.jpg
https://cdn.astronautech.com/wp-content/uploads/2020/06/IMG_20200526_181539-Large.jpg
https://cdn.astronautech.com/wp-content/uploads/2020/06/IMG_20200526_181425-Large.jpg
https://cdn.astronautech.com/wp-content/uploads/2020/06/IMG_20200526_180124-Large.jpg
https://cdn.astronautech.com/wp-content/uploads/2020/06/IMG_20200521_191849-Large.jpg
https://cdn.astronautech.com/wp-content/uploads/2020/06/IMG_20200521_191641-Large.jpg
https://cdn.astronautech.com/wp-content/uploads/2020/06/IMG_20200521_191408-Large.jpg
https://cdn.astronautech.com/wp-content/uploads/2020/06/IMG_20200521_190522-Large.jpg
https://cdn.astronautech.com/wp-content/uploads/2020/06/IMG_20200521_191836-Large.jpg
https://cdn.astronautech.com/wp-content/uploads/2020/06/IMG_20200521_191816-Large.jpg
Nacht
https://cdn.astronautech.com/wp-content/uploads/2020/06/IMG_20200607_220442-Large.jpg
https://cdn.astronautech.com/wp-content/uploads/2020/06/IMG_20200526_000933-Large.jpg
https://cdn.astronautech.com/wp-content/uploads/2020/06/IMG_20200526_000829-Large.jpg
https://cdn.astronautech.com/wp-content/uploads/2020/06/IMG_20200525_235753-Large.jpg
Nightscape
Boven zie je de standaard foto, onder de nightscape foto. Wanneer je de nightscape modus gebruikt wordt een soort van HDR gebruikt. Hierdoor worden meerdere foto’s met een korte sluitertijd gemaakt en over elkaar heen geplakt.
https://cdn.astronautech.com/wp-content/uploads/2020/06/IMG_20200526_000933-Large.jpg
https://cdn.astronautech.com/wp-content/uploads/2020/06/IMG_20200526_000923-Large.jpg
https://cdn.astronautech.com/wp-content/uploads/2020/06/IMG_20200526_000829-Large.jpg
https://cdn.astronautech.com/wp-content/uploads/2020/06/IMG_20200526_000834-Large.jpg
https://cdn.astronautech.com/wp-content/uploads/2020/06/IMG_20200525_235753-Large.jpg
https://cdn.astronautech.com/wp-content/uploads/2020/06/IMG_20200525_235759-Large.jpg
Macro
De macroshots zijn erg prachtig, maar waar we wel tegenaan liepen is dat het soms lastig is om goed scherp te kunnen stellen. De afstanden tussen bepaalde objecten, zoals in de witte paars-witte bloem. Het verschil tussen focussen op het helmdraad en de stamper is zo minimaal, dat je soms net scherpstelt op de ander. Misschien zou intelligent tracking van de autofocus hier wel fijn zijn geweest.
https://cdn.astronautech.com/wp-content/uploads/2020/06/IMG_20200521_194424-Large.jpg
https://cdn.astronautech.com/wp-content/uploads/2020/06/IMG_20200521_193612-Large.jpg
https://cdn.astronautech.com/wp-content/uploads/2020/06/IMG_20200521_193824-Large.jpg
https://cdn.astronautech.com/wp-content/uploads/2020/06/IMG_20200531_161445-Large.jpg
Zoom
Voor de afbeeldingen geldt het volgende:
Zoom: 1x, 3x, 30x
1x, 10x, 30x

https://cdn.astronautech.com/wp-content/uploads/2020/06/IMG_20200526_181604-Large.jpg
https://cdn.astronautech.com/wp-content/uploads/2020/06/IMG_20200526_181618-Large.jpg
https://cdn.astronautech.com/wp-content/uploads/2020/06/IMG_20200526_181626-Large.jpg

https://cdn.astronautech.com/wp-content/uploads/2020/06/IMG_20200526_175733-Large.jpg
https://cdn.astronautech.com/wp-content/uploads/2020/06/IMG_20200526_175659-Large.jpg
https://cdn.astronautech.com/wp-content/uploads/2020/06/IMG_20200526_175709-Large.jpg
Ultra groothoeklens
Voor de afbeeldingen geldt het volgende, 0.6x zoom (groothoek), 1x zoom.
https://cdn.astronautech.com/wp-content/uploads/2020/06/IMG_20200526_175652-Large.jpg
https://cdn.astronautech.com/wp-content/uploads/2020/06/IMG_20200526_175645-scaled.jpg
Photochrom
https://cdn.astronautech.com/wp-content/uploads/2020/06/IMG_20200530_153551-Large.jpg
https://cdn.astronautech.com/wp-content/uploads/2020/06/IMG_20200530_153557-Large.jpg
https://cdn.astronautech.com/wp-content/uploads/2020/06/IMG_20200526_182601-Large.jpg
https://cdn.astronautech.com/wp-content/uploads/2020/06/IMG_20200526_182543-Large.jpg
Selfie
https://cdn.astronautech.com/wp-content/uploads/2020/06/Snapchat-836114012.jpghttps://cdn.astronautech.com/wp-content/uploads/2020/06/Snapchat-314958807.jpg
https://cdn.astronautech.com/wp-content/uploads/2020/06/Snapchat-210138574.jpghttps://cdn.astronautech.com/wp-content/uploads/2020/06/Snapchat-2055105539.jpg

Video

De OnePlus 8 Pro heeft verschillende modi om in te filmen. Er kan namelijk 4k video worden geschoten met 30 of 60 fps en super slow motion in 720p met 480 fps of 1080p met 240 fps. Ook is er een video editor aanwezig om je video’s te bewerken mocht je dat willen. Mocht je graag enorm vloeiende beelden willen opnemen, dan is er “Super Stable” modus. Deze modus werkt erg goed, maar het grote nadeel is dat je niet tijdens de video kunt zoomen.


De videokwaliteit is best wel goed voor een smartphone en dat verbaasde ons. Hoe de beeldkwaliteit is bij snelbewegende objecten is lastig te zeggen, aangezien we vooral landschappen hebben gefilmd. Wat het vermelden waard is, is de microfoon. Zelfs bij geluiden op afstand is het geluid nog kraakhelder met weinig ruis.Conclusie

De OnePlus 8 Pro heeft vijf verschillende camera’s en we hebben met alle camera’s fotos en filmpjes gemaakt. We hebben helaas geen vergelijkingsmateriaal voor je, maar wij zijn in ieder geval enorm tevreden met de kwaliteit van de camera. Het hoge dynamische bereik is echt geweldig. In de review zullen we meer commentaar geven bij de verschillende soorten afbeeldingen. Zo werkt OnePlus momenteel aan verbeteringen van de selfie-camera bij minder licht.