LaLaLaptopLand: MBP13 equivalent

Door Frozen op maandag 5 juni 2017 03:42 - Reacties (9)
Categorie: Hardware, Views: 3.428

In dit blogje helaas geen musicalachtige film, zelfs niet ondanks dat mijn naam "Frozen" is. ;) Ja, op evenementen van Tweakers vragen mensen mij regelmatig naar de film. Ook hoor ik wel eens "The cold never bothered me anyway" terwijl ik in de rij sta voor een drankje. Natuurlijk is dat allemaal hilarisch en ik vind het zelf ook erg grappig, maar in dit blogje ga ik het hebben over de nieuwe laptops die uitkomen. Echter dan vooral over de Macbook Pro 13 vervangers, ofwel de laptop waar het merendeel naar op zoek is.

Laten we eerlijk zijn, ik ben geen Apple-fan. Ik vind dat hun ecosysteem te gebruiksvriendelijk is, alles is dichtgetimmerd en er is vrij weinig te tweaken. Alleen al dat ze niet naar de Tweakers Awards komen omdat ze zich daarvoor te goed voelen, is al om uit te kotsen. Daarentegen zijn hun producten wel rocksolid, zo ook hun MBP's. De bouwkwaliteit, de prestaties, de accuduur, de IO-poorten, tot in detail merk je dat je een echt kwaliteitsproduct in je handen hebt. De vraag is echter of je daar ook 1600 euro voor wilt neerknallen. Zoals een goed Tweaker betaamt, gaan we kijken of we dat goedkoper kunnen doen.

Waar de meeste mensen naar op zoek zijn in deze doelgroep is:
  • Goede accuduur
  • SSD (preferably NVMe)
  • Goed 13-14" scherm (van TN-panelen moeten we spontaan naar het toilet)
  • Goed trackpad
  • Klein en licht
Ik hoor je al denken: "Waarom kijk je dan niet gewoon in de Pricewatch, daar is hij toch voor?!" Die opmerking is zeer legitiem, maar we willen juist kijken naar de oude en de nieuwe laptops. Alleen staan de nieuwe laptops nog niet in de Pricewatch, dus daarom kijken we er hier in dit blogje extra naar.

Wat is er momenteel verkrijgbaar?
pricewatch: Asus Zenbook UX430UA-GV004T van +- 900 euro.
Deze laptop heb ik zelf in mijn handen gehad en is een prachtig exemplaar. De accuduur is zeer maar dan ook zeer goed, de SSD is snel maar geen NVMe, het scherm is 14 inch met 100% sRGB-coverage in een 13 inch behuizing. De laptop beschikt dus niet over NVMe en niet over Thunderbolt 3.

pricewatch: Acer Swift 5 SF514-51-5330 van +- 800 euro.
De Acer swift 5 is met een actie van acer voor al 800 euro te krijgen, daarmee is hij de goedkoopste in deze vergelijking. Echter heeft hij een glossy scherm, en laat dat nou net zijn waar je niet naar op zoek bent in een portable apparaatje wat je graag overal mee naartoe neemt en niet alleen gebruikt in een donkere ruimte AKA je mancave. De Acer swift 5 viel dus ondanks zijn goede accuduur en gunstige prijs helaas af.

pricewatch: Lenovo Ideapad 710S-13ISK 80SW006AMH van +- 900 euro.
De 710s is voor 900 euro te krijgen. Met zijn lage gewicht van 1,1kg en zijn dikte van 13,9mm is hij een van de lichtste en dunste. Bovendien krijg je er zelfs een i7 bij voor deze prijs. Het is echter min of meer marketinggelul, want een i7 vergeleken met een i5 7200U is maar 10% verschil in prestatie, niet een reden om de ene laptop per se boven de andere te kiezen dus. Wel leek de vorige versie te komen met een NVMe ssd, volgens de review van notebookcheck met i7 6 series. Hier haalde de laptop een accuduur van 7 uur met wifi browsen. Niet bepaald slecht, en wetende dat de 7 series iets zuiniger is, kan je waarschijnlijk 8 uur doen met deze accu. Het scherm heeft een sRGB kleurvolume van 83 procent en is daarmee niet echt een aanrader voor fotobewerking. Ook heeft deze laptop geen vingerafdrukscanner.

pricewatch: Lenovo IdeaPad 710S Plus-13IKB (80W30058MH) van +- 1000 euro.
De 710s plus met de 940mx heeft veel last van throttling en een slechte accuduur volgens Notebookcheck. Verder is hij identiek aan de 710s met uitzondering van een vingerafdrukscanner en een nieuwere processor.

pricewatch: Dell XPS 13 9360-80VVD van +- 1400 euro.
De Dell is een leuk laptopje met thunderbolt poorten, echter is hij te duur vergeleken met de bovenstaanden die het minstens zo goed doen. Je kunt beter die 400 euro in je zak houden en die aan je volgende laptop uitgeven.

Wat komt er nu aan?
Lenovo, HP en ASUS hebben al wat interessante laptopjes aangekondigd.

Lenovo heeft de Ideapad 720 14" een 14 inch laptopje in 13 inch formaat, net als de bovenstaande Asus. Echter met NVMe SSD, 940MX en een geclaimde 14 uur battery power. Daarbij heeft het thunderbolt poorten een vingerafdrukscanner en is hij met 1,6kg ietwat aan de zware kant. Zijn dikte is daarentegen vergelijkbaar met de rest met 15mm.
https://www.notebookcheck.com/fileadmin/Notebooks/News/_nc3/teaser8888.jpg


HP komt met de HP Envy 13, een 13 inch laptop in tegenstelling tot de andere 2 nieuwe laptops hierboven. Persoonlijk vind ik dit design prachtig, de natural silver ziet er stijlvol uit. Het angular effect is handig voor extra airflow en zorgt dat het toetsenbord schuin staat voor extra typecomfort. Ook bij deze laptop zijn de bezels heel erg dun. Bovendien komt deze laptop met Thunderbolt 3 aansluiting en met Nvidia GPU. Hij wordt geleverd met de oude 940MX en de super zuinige MX150. Ik ben vooral benieuwd naar de MX150. Ook heeft deze touchpad een ingebouwde vingerafdrukscanner (die je niet kunt zien).
https://www.laptopmag.com/images/wp/purch-api/incontent/2017/05/hp-envy-13-lead.jpgAsus probeert met de Zenbook 3 Deluxe (ofwel de UX490UA) de kleine missende onderdelen van de UX430UA weg te poetsen, namelijk de NVMe SSD en de Thunderbolt poort. De laptop is daarentegen maar 13mm dik en weegt 1,1kg, daarmee is hij zeer dun en licht. Je moet daarentegen wel het #donglelife gaan leven, want alle USB-poorten zijn USB-C. Verder heeft de laptop natuurlijk quickcharge. Het design van de blauwe moet je wel liggen, maar gelukkig hebben ze ook een neutraler ogende grijze. De laptop komt met 4 ingebouwde speakers wat hem extra goed moet maken voor het afspelen van media.
http://images.anandtech.com/doci/11040/asus_zenbook_deluxe_678_678x452.pngIk ben dus heel erg benieuwd naar de aankomende laptops. De Lenovo lijkt tot nu toe alles goed te doen, maar is iets aan de zware kant. Daarentegen krijg je wel een Nvidia GPU. HP heeft een zeer stijlvolle en krachtige notebook uitgebracht met een 13 inch scherm, iets wat ik persoonlijk 14 inch had willen zien. Daarentegen zit er wel de Nvidia MX150 in, een super zuinige kaart met betere prestaties dan de 940MX. Als laatste ben ik ook erg nieuwsgierig naar wat ASUS ervan heeft gemaakt met hun super lichte en dunne Zenbook 3 deluxe. Ik hoop ze binnenkort alle 3 voor jullie te mogen reviewen, zodat jullie zelf kunnen beslissen welke laptop het beste bij jullie past.

Al met al komen er na deze zomer een hoop leuke laptopjes aan, maar heb je hem per se nu nodig? Dan is hoogst waarschijnlijk de pricewatch: Asus Zenbook UX430UA-GV004T de beste keuze van dit moment.

Samsung Galaxy S8 preview event

Door Frozen op vrijdag 14 april 2017 06:00 - Reacties (8)
Categorie: Hardware, Views: 1.754

http://i.imgur.com/iXFUCIng.jpg
Vandaag was het zo ver, ik was blijkbaar de uitverkorene en mocht bij dit evenement aanwezig zijn. Toevallig was ik ook aanwezig bij het S6 evenement 2 jaar geleden, waardoor ik extra veel zin had. Dat S6 evenement werd gehouden in het hoofdkantoor van Tweakers, geen slechte locatie. Echter zorgt dat naderhand voor zoveel opruimen, dus deze keer was het in een ander pand. Samsung en Tweakers hadden hiervoor het pand van het planetarium in Artis gekozen. Hier waren geen apen te zien, maar wel sterrenstelsels: Galaxies, Galaxy S8'en.

Dus we gingen lekker naar Artis. Ik kwam aanlopen en ineens kwam daar medetweaker Kiswum aanrijden in zijn Skoda. Toevallig want ik wist van tevoren dat hij ook aanwezig zou zijn, maar dat hij de eerste zou zijn die ik zou zien, kon ik van tevoren niet weten. Nadat ik het hek binnen was gegaan werd ik warm onthaald door zeef de communitymanager. Hij stond aan de poort, en nadat ik beoordeeld was op mijn zondes mocht ik het paradijs betreden. Twee jongedames bij de deur gaven mij een sticker met mijn naam en username waarna ik terecht kwam in een zaal met voedsel en gloednieuwe telefoons. Op het menu stond lasagne en deze heb ik op romantische wijze staand verorberd met Kiswum, daar de picknicktafels vol zaten met tweakers. Dat was overigens onze eigen schuld, wij waren 20 minuten te laat!
http://i.imgur.com/QBDMi98.jpg
http://i.imgur.com/nZ9XYEm.jpg
http://i.imgur.com/lGzZjBK.jpg

Vervolgens kregen we de ruimte ( ;) ) om even met de telefoons te spelen. Aangezien het al laat was, heb ik kort wat fotootjes geschoten. Ik zal de telefoons later kort bespreken.
http://i.imgur.com/V0YpDFKg.jpg
http://i.imgur.com/qPaKV24g.jpg
http://i.imgur.com/5s7rxXi.jpg
http://i.imgur.com/2eu0Yr1.jpg

Hierna werden wij het planetarium zelf in gedirigeerd. Op dat moment loop je een ruimte in met een toch wel grote koepel boven je, die zeker indruk maakt. Zeef begon met een kort verhaaltje vooraf, maar aan deze foto kan je duidelijk zien hoe indrukwekkend groot zo'n ronde ruimte is. Vervolgens kregen we een gedeelte van de 360 graden releasespeech van Samsung te zien en een presentatie van een medewerker van Samsung, die ons de ins en outs vertelde over de telefoon. Alle slides waren geprojecteerd op de koepel wat er wel gaaf uitzag.
http://i.imgur.com/96rubEq.jpg
http://i.imgur.com/QiIBUzD.jpg
http://i.imgur.com/pAK7Ztz.jpg

In die slides ging het vooral over het infinity display (ofwel, het verhoogde scherm van de telefoons), en wat andere nieuwe features waaronder de irisscanner, Bixby (de smart assistent), Samsung Dex (de desktopomgeving die alleen bereikbaar is met het dock (van 150 euro), de verbeterde 32-bits audio i.c.m. bijgeleverde AKG in-ears t.w.v. 100 euro, en nog wat andere features.
http://i.imgur.com/pyXvpRc.jpg
http://i.imgur.com/55PTkkZ.jpg
http://i.imgur.com/JqT35uf.jpg

Het moment waar iedereen op wachtte was aangebroken: de quiz waarvan de 3 beste personen een Galaxy S8 kregen om te reviewen. Drie keer raden welke plek ik behaalde? Precies, de meest zure plek die er te behalen viel was: plek 4. Ik wil de winnaars van harte feliciteren en succes wensen met het schrijven van hun reviews. *Frozen hoopt ergens op een troostprijs*
http://i.imgur.com/WA9YJqt.jpg

Hierna kregen we een enorm gave rondleiding door ons heelal met het thema infinity, ofwel oneindigheid. We kwamen erachter dat het heelal waarschijnlijk oneindig is en het beeld van de Galaxy S8 telefoons dat waarschijnlijk niet zijn. Er werd ook laten zien hoeveel ruimtepuin er is rondom onze aarde, wat veel gevaren met zich mee kan brengen. Ik ben immers student Lucht- en ruimtevaarttechniek aan de TU Delft en maak mij oprecht zorgen om space debris. Het zou toch naar zijn als je iets de ruimte inschiet maar het defect raakt, of mensen gewond raken, door een stukje puin van een halve centimeter doorsnee. Veel kleine deeltjes zijn ook zo klein, dat ze nauwelijks gevolgd kunnen worden, met alle gevaren van dien. Ik weet dat het ISS bij tijds een paar meter van baan wisselt om collisions te voorkomen.

Gelukkig konden we nog even borrelen en de telefoons aan de tand voelen. Dit heb ik zeker gedaan en ik moet zeggen, de telefoon ziet er prachtig uit. De bouwkwaliteit is goed en worden erop gemaakt een val van 1.5m te kunnen overleven. Dit was geen harde claim die Samsung wilde maken, maar het laat wel zien dat ze dit soort dingen in hun design meenemen, wat te waarderen valt. Verder lijkt het scherm natuurlijk weer van hoge kwaliteit en ziet er prachtig uit. Ze gebruiken dezelfde soorten OLED's als in de schermen van de S7's maar alleen de vorm en resolutie van het scherm is veranderd. Er is geen vingerafdrukscanner meer aan de voorkant, want deze zit momenteel op de achterkant. Het geluid heb ik niet kunnen testen, maar eerlijk is eerlijk, de kwaliteit daarvan hangt vooral af van de media die je laat afspelen. Ik denk dat alleen audiofielen het verschil tussen 32-bits en 24-bits geluid kunnen horen, en dan alleen als je echt goed luistert. Bixby ondersteunt momenteel alleen Engels en Nederlands moet hopelijk ergens volgend jaar uitkomen. Bixby is zegmaar de Siri van Samsung, die o.a. kan luisteren, kan kijken (mensen, plaatsen en talen kan herkennen). Al met al een zeer interessante telefoon, zeker als je niet vanaf een S7 Edge komt. In de korte tijd die ik met ze kon besteden, vond ik de telefoons erg veel lijken op de S7 Edge. Echter, ik heb de S8 of zijn grotere broer de S8+ (waar ik meer geÔnteresseerd in ben) helaas niet, dus ik kan er geen review over schrijven of harde uitspraken over doen maar mijn conclusie is tot nu toe: De telefoon heeft een prachtig design en scherm waarmee Samsung weer een goed product in de markt lijkt te zetten, echter heeft het veel features waarvan ik momenteel denk dat weinig mensen ze echt zullen gebruiken. Bovendien lijken ze heel veel op de S7 Edge (waar overigens alle foto's in dit blogje mee genomen zijn).


Het was een geweldige avond waar ik weer erg van heb genoten!
http://i.imgur.com/mXkXyM3.jpg
http://i.imgur.com/qmeVXZZ.jpg
http://i.imgur.com/GChTiYK.jpg
http://i.imgur.com/C0gp3CN.jpg

Altijd maar sneller en beter...

Door Frozen op maandag 27 juli 2015 08:00 - Reacties (17)
Categorie: Hardware, Views: 4.264

http://repairaphone.co.uk/wp-content/uploads/2015/07/OnePlus-One-disassembly-repair-service-in-London-by-Raphone-phone-specialist.jpg

Al enige tijd beschik ik over een OnePlus One, je weet wel zo'n telefoon uit China die ook steeds bekender wordt in Europa. Met het beestje is niet veel mis, maar toch denken mensen erover hem te verkopen via de V&A en zijn opvolger te kopen.

Aangezien ik nog niet zo lang op deze planeet mag rondlopen loopt mijn smartphone geschiedenis ongeveer zo: pricewatch: Sony Ericsson Xperia Mini Pro Zwart -> pricewatch: Sony Xperia Sola Zwart -> pricewatch: Samsung Galaxy S III 16GB Blauw -> pricewatch: OnePlus One 64GB Zwart

Eigenlijk vanaf de Samsung Galaxy S3 vond ik niet dat er een grote stap naar een OnePlus One was, het scherm was ongeveer even groot, het was ongeveer even scherp, ze waren beide ongeveer even snel en gingen ongeveer even lang mee op een batterij. Echter wilde ik gewoon eens wat nieuws en kocht ik maar...

Nu komt OnePlus dus met een opvolger van de OnePlus One, namelijk de OnePlus 2. Een aantal dingen zijn momenteel nog niet duidelijk qua specificaties, maar laten we het volgende aannemen:
Accu: 3300mAh (edit: was uiteindelijk 3400mAh)
CPU: Snapdragon 810
Scherm: 5,5" 1440p (edit: was uiteindelijk 5,5" 1080p)
Ram: 4GB
Camera: 16Mp (edit: was uiteindelijk 13Mp)

De topics over deze telefoon kan je hier vinden:Wat doe ik nou met mijn telefoon? Ik whatsapp vaak, ik check Facebook, ik schrijf mail, ik browse door tweakers en schrijf posts, ik maak foto's en ik luister muziek. Een spelletje speel ik eigenlijk niet en bitcoins minen op mijn telefoon doe ik ook niet. Waar heb ik al die extra rekenkracht voor nodig? Bovendien heb ik het idee dat een groot gedeelte van de tweakers, net als ik de telefoon vaker gebruikt voor communicatie dan voor gaming/rendering etc.

De huidige OnePlus voldoet voor mij dus nog prima, de accuduur is goed, de telefoon is snel, het scherm is scherp en groot genoeg (ik zie de pixels alleen als ik heel goed kijk op 15cm afstand), ik hoef eigenlijk nooit te wachten, de camera doet het prima.

Dan is de vraag: wil ik, aannemende dat 4g wel goed in NL werkt met de OP2, extra betalen voor alleen 4g, usb-c en een vingerafdrukscanner? Op die vraag moet ik nee antwoorden; van de rest van de specificaties zal ik waarschijnlijk toch niets gaan merken. Bovendien heb ik een tijdje geleden ergens gelezen dat je gedwongen kan worden je telefoon te unlocken met een vingerafdruk bij de douane, maar in het geval van een code er een rechter aan te pas moet komen. Pin me daar overigens niet op vast, ik dacht dat hier op tweakers in de reacties gelezen te hebben op een artikel. :Y) Wat me overigens wel handig lijkt is de usb-c connector, dan kan ik eindelijk sneller data overzetten! De eerlijkheid gebied mij te zeggen dat ik van de 150-200 euro, die ik meer zou moeten betalen voor de OP2, ook niet veel zal gaan merken, maar toch: het is wel minstens 150 euro voor iets wat ik eigenlijk niet zal gaan merken. Dat vind ik persoonlijk zonde van mijn geld.

Bovendien ben ik erg benieuwd naar windows 10 op mobiele telefoons, het lijkt me geweldig om een soort van hybride apparaat te hebben dat kan fungeren als desktop en telefoon. Even aansluiten op een monitor met toetsenbord en muis en klaar. Ik denk dus dat mijn volgende telefoon geen android meer zal worden, maar windows zal draaien. :9

Poll: Wat heb je en wat wil je?
Heb: OPO. Wil: OP2
Heb: OPO. Wil: anders
Heb: OPO. Wil: OPO
Heb: anders. Wil: OPO
Heb: anders. Wil: OP2
Heb: anders. Wil: anders
Ik ben WP/Apple fanboy
TussenstandOver het project Tweakers Helpen Daar voor stichting Wij Helpen Daar: De dames (en heer) zijn afgelopen zaterdag met de bus vertrokken naar ServiŽ en daar gisteren aangekomen in de hoofdstad. Vandaag rijden ze 3 uur lang verder naar Nis, het plaatsje met het tehuis. De cheque i.c.m. het geld is gegeven, maar omdat zij weinig tijd hadden en ik op vakantie ging, heb ik de cheque aan de goede vriendin van mij gegeven en ben ik met haar op de foto geweest. Zij zou de cheque meenemen naar de vergadering voor een groepsfoto, maar ze was vergeten de cheque mee te nemen." Wel heb ik vanuit Spanje tijdens de vergadering geskyped met de vrijwilligers over de inzameling. Als het goed is heeft ze de cheque nu meegenomen naar Nis en zullen ze alsnog een groepsfoto maken. Het gehele verhaal zal ik plaatsen als ik de groepsfoto heb. :)

Xiaomi USB LED light

Door Frozen op donderdag 18 juni 2015 15:05 - Reacties (14)
Categorie: Hardware, Views: 2.694

Eergisteren was ik jarig dus ging ik samen met een vriendin naar de film Jurassic World. Het was erg gezellig en hebben ons goed vermaakt, of in ieder geval: ik heb me goed vermaakt. Ik heb bovendien de Jurassic park films niet gekeken, zij wel, maar vroeger en niet in de bios.

We zijn naar bios Cinemeerse geweest in Hoofddorp. Een vrij aardige bioscoop met genoeg faciliteiten. Een 2L bak popcorn kost §3,80 en een flesje spa blauw §2,40. Spa blauw is dus duurder dan "gewone" frisdrank, iets wat ik persoonlijk vreemd vind, maar het zal wel. De (zoute) popcorn was op een versheidsschaal van 1-10, een 7. We hebben de film in 3D gekeken (niet IMAX 3D).

De film was wel goed maar er zat erg veel sluikreclame in, colaflesjes, mercedes, verizon etc, maar daar ging het niet om. Ik kreeg een lief kaartje van haar, wat ik in dit blogje zal gebruiken. Geen idee of ze dit mij in dank zal afnemen.

http://i.imgur.com/u5M88nVm.jpg
Kaartje

Wat ik heb besteld

4x https://m.allbuy.com/deta...C7-035B-CDE5-8BA0B861F380 voor 94 cent per stuk bij Allbuy.com. Sinds een paar dagen zijn ze wat duurder (§1,99 via de mobiele website en §2,09 via de desktop website), dus ik verwacht dat ze binnenkort weer goedkoper zullen zijn.

Ik had nog nooit van Allbuy gehoord, maar ik kwam het tegen in [Ervaringen] Online shoppen in China - Deel 2a en las wel goede ervaringen. Bovendien was de prijs met 94 cent erg laag, waardoor ik het risico wel wilde lopen. Overigens had ik met PayPal betaald, dus had ik toch kopersbescherming. :)

Service van Allbuy

Een maand ging voorbij en ik had nog niets gehoord of gekregen. Ik ging dus proberen in te loggen op hun website, maar ik kreeg de hele tijd de melding dat mijn wachtwoord of username fout was. Wat bleek: Ik heb ze gekocht zonder een account aan te maken en kreeg dus ook een verificatie mail. Bovendien stond er bij PayPal geen verzendadres, waardoor het leek dat ik geen verzendadres had opgegeven. Ik nam dus contact op met Allbuy en ene Serena probeerde me te helpen. Ik moet zeggen dat ze daar toch wel redelijke service hebben. Het Engels is goed en de communicatie verloopt zeer keurig. Ik krijg eigenlijk altijd binnen 1 dag een mail en soms ook de vraag of ik kon verifiŽren dat ik een vorige email had ontvangen.

Het "brievenbuspakketje" ofwel zo'n stevige oranje chinese enveloppe bevatte mijn 4 lampjes. Verder zat er niets in het pakketje wat er niet in hoorde. De verzending duurde een maand, wat een beetje aan de lange kant is voor een bestelling uit China. Vaak zijn de spullen hier met 3 weken al binnen namelijk.

Unboxing

Als je dan de prachtige oranje enveloppe opent komen de lampjes tevoorschijn.
Ze zitten in een plastic verpakking die aan alle vier de randen gesealed is. Alleen de bovenkant heeft een druksluiting zoals je die kent van de luxere broodzakjes. De voorkant is transparant, de achterkant is mat. Op de achterkant van de verpakking staat een afbeelding met een powerbank en de specificaties in het Chinees. Uit het leesbare deel kan ik opmaken dat:
Voltage: 5V
Wattage: 1.2W (nu kan je zelf het amperage uitrekenen met P=I*U)
Dimensies: 169 x 18 x 9

http://i.imgur.com/ehm4ET2m.jpg
De voorkant en achterkant van de verpakking

Als je het lampje dan uit de verpakking haalt, dan ruik je eigenlijk de geur van een "nieuwe fiets". Ik denk dat dat de beste manier is om de geur te beschrijven. Het lampje voelt glad aan met een heel klein beetje "zacht plastic/rubber" weerstand. De kant waar het licht uit komt, beschikt over een mat filter wat ervoor zorgt dat het licht beter verspreid wordt. De engelse term is volgens mij "light diffuser".

http://i.imgur.com/MMJfHp4m.jpg
De voorkant met de light diffuser

Op de achterkant staat bij de USB-poort het xiaomi logo en aan de bovenkant is een soort van metalen heatspreader te zien.

http://i.imgur.com/n49QP8Am.jpg
De achterkant

Voor de nieuwsgierige tweaker heb ik ook een foto gemaakt van de USB-poort zelf.
http://i.imgur.com/3mwzYCUm.jpg
http://i.imgur.com/gauIlMum.jpg
De USB-poorten

Het lampje

Het belangrijkste van een lampje, is dat hij licht geeft. Het eerste wat ik dus heb gedaan nadat ik het lampje in mijn handen had, is hem in mijn USB 2.0 poort prikken. Om ťťn of andere reden werkte hij niet in mijn USB 3.0 poort namelijk. Het lampje zit nu een half uur in mijn USB 2.0 poort en is warm aan de kant van de heatspreader. Ik kan mijn vingers 5 seconden tegen de headspreader aanhouden voordat ze eraf moet halen. De voorkant van het lampje, waar de ledjes zitten, heeft wel een aangename warme temperatuur.

De kleur van het licht is een beetje warm zoals je in de onderstaande afbeelding kan zien.
http://i.imgur.com/ZPrlAJ2m.jpg
De kleur van het lampje

Het lampje bevat 6 ledjes die ik met het lieve kaartje en een tweakers microvezeldoekje zichtbaar heb proberen te maken.
http://i.imgur.com/q78yeRkm.jpg
http://i.imgur.com/UroeHEmm.jpg

Het licht dat het lampje afgeeft met deze 6 ledjes is zeer goed te noemen. Je moet met z'n 1,2W natuurlijk geen wonderen verwachten, maar het zal je zeker weten niet teleurstellen. Ik heb zelf geen powerbank, dus daar kon ik ze helaas niet mee testen. Of je ze nou gebruikt in een kinderkamer, als toetsenbord verlichter of om je gehele kamer goedkoop mee te verlichten (moet je er natuurlijk wel meer dan 1 hebben): Al met al vind ik deze lampjes een erg goede deal voor 94 cent per stuk.Een vriendin van mij doet mee aan een project waarin ze geestelijk en lichamelijk gehandicapten 2 weken lang helpt in Nis, ServiŽ. Ik heb een actie opgezet waarmee wij als tweakers, geld kunnen inzamelen voor de kinderen die het zo hard nodig hebben. Zou je dus een eurootje kunnen missen, kijk dan even hier: De officiŽle blog van Frozen: Tweakers Helpen Daar (ServiŽ) O+

Preview event: Samsung Galaxy S6

Door Frozen op vrijdag 27 maart 2015 20:44 - Reacties (6)
Categorie: Hardware, Views: 2.314

http://static.tweakers.net/ext/f/aVVwVvjiBHCjruusQgDdxrH9/full.jpg

De reis en binnenkomst

Gister was het zo ver, eindelijk mocht ik zeef, Wilbert en HQ (ja echt, ook HQ) in het echt ontmoeten. Het begon allemaal op een zonnige vrijdag toen ik een mailtje mocht ontvangen van Maartje. Niet vaak krijg ik een mailtje van een jongedame dus ik heb het bericht extra goed gelezen. Tot mijn vreugde was het nog beter dan ik had gedacht, hij was namelijk van Tweakers. In het mailtje stond dat ik me voor maandag moest opgeven en het ťťn en ander moest bevestigen. Zo gezegd zo gedaan.
Gisteren, (woensdag) was het dus zo ver, ik mocht eindelijk echt los gaan. Ik kwam net van een studio classroom sessie van school, en moest helemaal vanaf Delft naar Amsterdam centraal. Omdat ik een vrij hongerige jongen ben, en ik geen dame heb die lekker eten voor mij kan koken (/me kijkt naar een medetweaker), moest ik maar een stokbroodje op Schiphol kopen. Dus ik nam een lekker meergranen stokbroodje en wat beleg. Deze heb ik bij de Burger King opengesneden met m’n zakmes. Ik moet overigens zeggen dat zo’n leatherman tool echt super handig is. Terug naar het verhaal met het broodje... Dus ik had mijn broodje belegd en ging richting amsterdam. Helaas had ik uit alle haast de verkeerde trein gepakt en kwam ik uit in Amsterdam bijlmer Arena. Vanaf daar pakte ik de sprinter richting centraal.
Eenmaal aangekomen op amsterdam centraal moest ik zoeken naar het pontje richting HQ. Het pontje was op zich al een ervaring. Ik stond buiten en nam wat fotootjes. Deze kan je hieronder vinden.
http://static.tweakers.net/ext/f/dvp04393NLK05yBffafBEN2e/full.jpg

http://static.tweakers.net/ext/f/tudU7OjpQQtVuzIbLfNz3OJs/full.jpg


Het pontje was na 15 minuten aangekomen en er zou een “feestelijk onthaal” beloofd zijn. Na even goed gekeken te hebben zag ik een aantal Samsung vlaggen staan. Toen ik wat beter keek zag ik een mooie limousine en hoopte dat, dat het feestelijke onthaal was. Gelukkig was dat ook zo. Daar zag ik de eerste tweaker: “Vaal”, die later ook met een S6 naar huis toe zou gaan. (Foto van hem in de limo hieronder)

http://static.tweakers.net/ext/f/STVMT8Q5aeLyzR0saVNuC6gr/full.jpg

http://static.tweakers.net/ext/f/DvHDpLjzu3QolmkHp4wOKx9V/full.jpg

We stapten bij de blauwe loper voor het HQ uit en gingen naar binnen. Daar had ik snel mijn tweakers.net hoodie aangedaan, dat leek mij wel zo vriendelijk. Het is zegmaar een beetje alsof je oma een trui voor je gebreid heeft en je die trui dan graag voor haar wilt aandoen.

http://static.tweakers.net/ext/f/ZbR7DcHIkNdoVIQD3Owu9OSo/full.jpg

Eenmaal met mijn hoodie aan, zag ik zeef. Hij was precies zoals ik me had voorgesteld, een aardige meneer die wel van een grapje houdt. Gelukkig had ik wat NFC-Ringen meegenomen, aangezien ik er nog wat over had en had hem er gelijk 1 in zijn handen gedrukt.

De telefoon

Na ongeveer een half uurtje binnen gewacht te hebben, begon de spanning te groeien en mochten we met de trap omhoog. Vervolgens konden we in de “kleedkamer” ofwel de garderobe onze spullen kwijt, wat toch wel fijn was. Eenmaal verder kregen we wat te drinken aangeboden en stond Wilbert ons op te wachten. De Samsung toestellen stonden toen al klaar, niet wetende dat wij ze even aan de tand gingen voelen. Samsung had de toestellen zo gemodificeerd dat bepaalde opties, waaronder de vingerafdruk scanner niet meer op zijn originele plek stond in het beveilingsgedeelte van android. Echter kon een snuggere tweaker hem via de zoekoptie gewoon vinden. Vanuit zijn oogpunt werkte de vingerafdruk scanner erg goed en snel. Vergelijkbaar met die van een iPhone. Hieronder kan je een close up zien van de vingerafdruk scanner.

http://static.tweakers.net/ext/f/VBP7krK0NxgjJ9dRxTIe4lVZ/full.jpg

http://static.tweakers.net/ext/f/xshABjeOHxyWYCyAsm1lY1Gj/full.jpg

http://static.tweakers.net/ext/f/6gRwMVtahV2yB6Km6BSCagZM/full.jpg
Vingerafdruk scanner, close up

Zelf mocht ik dan ook nog even het dingetje bekijken en ik moet zeggen, dat het gewoon een iPhone is van Samsung. Snap je hem nog? ;) Hij lijkt in ieder geval qua design en materiaalkeuze erg veel op een iPhone. Touchwizz was in ieder geval in positieve zin aangepast, het voelde allemaal snappy aan. Echter zag het er wel uit alsof het gericht is op kinderen, touchwizz geeft mij in ieder geval het gevoel dat ik nog maar 3 jaar oud ben. Ik ben meer fan van het strakkere stock android. Verder stond er de nodige Samsung bloatware op, de Samsung: agenda, voice, store, health. Noem het maar op... Voor sommigen een gimmick, voor mij onzin. :)


Even later begon Wilbert door middel van een presentatie, de planning door te nemen, waarna Samsung het over nam om een presentatie te geven over hun producten: De S6 en de S6 edge. Hier kwamen een paar punten van naar voren die ik het bespreken wel waard vind.
De reden dat er voor een Sony 16Mp camera is gegaan ipv een sony 20Mp, is omdat er op de 16Mp minder ruis is te zien. Op zich vind ik dat wel een goede keuze van ze. Bovendien start de camera erg snel op (1 seconde), en kan je binnen 0,3 seconden focussen. Ja, dit werkt echt en het werkt ook vrij goed. :)

http://static.tweakers.net/ext/f/HlzmyU8FCHIrAw5xg2zqVkkH/full.jpg

http://static.tweakers.net/ext/f/vOfvM0HMhCyqa3pplKVmeUF2/full.jpg


Vervolgens gingen ze verder over de batterij, deze was namelijk draadloos oplaadbaar en compatible met de 2 bekendste standaarden. Ook was er een quickcharge mogelijkheid die de telefoon bij normaal gebruik, na 10 minuten laden, voor 4 uur van prik kan voorzien. Dat vond ik persoonlijk wel een leuk gegeven.
Verder kwamen er nog een aantal vragen over de batterij en het geheugen. Helaas lijkt Samsung niet te snappen dat mensen graag een SD-kaart in hun telefoon willen hebben en dat mensen liever een grotere accu zouden willen dan een nog dunnere telefoon. De redenen die ze gaven voor het afwezig zijn van de SD-kaart is: De telefoon is daardoor dunner en veel kaartjes zijn te traag, waardoor je geen optimale ervaring krijgt. Veel mensen gebruiken hun SD-kaart voor een filmpje, luisteren van muziek of het opslaan van foto’s, daar heeft een SD-kaart over het algemeen geen moeite mee.
Het scherm is kortweg prachtig. De hoge pixeldensity zorgt ervoor dat ik de pixels zelfs van een hele kleine afstand (10cm) niet kan zien. Samen met de amoled techniek blijft Samsung, naar mijn mening de mooiste schermen produceren.
De Edge vond ik "net niet", mede door zijn 150 euro hogere prijs denk ik persoonlijk dat velen die te duur gaan vinden. Aan de binnenkant is de "gewone" S6 namelijk precies hetzelfde. Ik raad je aan om in de foto hieronder de pixels te gaan zoeken! Je kan gewoon op de foto klikken om hem te vergroten!

http://static.tweakers.net/ext/f/O1z3aEQc4XsqjhY9tK0M305z/full.jpg]
Zoek de pixels!

Ik denk dat ik zo langzamerhand namelijk wel kan concluderen dat nog hogere resolutie schermen, nog snellere CPU’s etc, niet echt veel voor de gebruikservaring gaan uitmaken. Het lijkt mij dus persoonlijk dat Samsung deze er uit gelaten heeft zodat ze deze bij de Galaxy S7 kunnen toevoegen, waardoor ze weer onderscheidend kunnen zijn. Zo gaan mensen namelijk weer echt uitkijken naar een Samsung telefoon, waardoor ze weer een hoop (extra) S7's gaan verkopen. Dat de telefoon goed zal verkopen zal ongetwijfeld waar zijn, aangezien de telefoons van Samsung vaak van goede kwaliteit zijn. Ik hoop dus van harte dat Samsung volgende keer een grotere accu en een sd-kaart reader in hun telefoon stopt. Hoe je het ook went of keert, lijkt de telefoon vrij veel op een iPhone en denk ik dat Samsung veel Applegebruikers bij Apple zal weghalen. Dat was dus een slimme zet! :9

http://static.tweakers.net/ext/f/inojH5jgxArfJl1O8WZTGBnr/full.jpg

http://static.tweakers.net/ext/f/ZVEoqRhcpcn3LYrwHaWYt4br/full.jpg

Tweakblogs gaat verdwijnen

Na al het kwijlen op die telefoons begin je toch wat vocht te verliezen en krijg je dorst. Gelukkig was er genoeg te drinken, van blikjes fanta, tot spa rood. Ook waren er genoeg hapjes, van gehaktballetjes tot nootjes. Helaas had ik al mijn stokbroodje op, anders had ik graag meer hapjes dan alleen een handje nootjes genomen. Soms moeten we ook aan het gewicht denken he? ;)

Toen ik net een blikje fanta had, wilde ik daar een fotootje van maken. Op dat moment... sprak Wilbert mij aan. Ik vertelde dat ik een fotootje wilde maken voor mijn blog en of hij erop wilde. Vervolgens vertelde hij mij dat tweakblogs ermee ging stoppen. Dit omdat er te weinig animo was. Hij zei dat het de volgende iteratie er uit zou gaan. Volgens hem zou dat aanstaande woensdag zijn. Ik vertelde hem dat dat vreemd was, aangezien sommige reviews maar 300 views krijgen en blogs altijd wel rond de 1500 zitten. De grote hoeveelheid views op tweakblogs t.o.v. reviews kwamen volgens hem door clickbots. Toen ik hem vroeg naar back-ups van de tweakblogs kreeg hij het even warm, daar had hij namelijk niet over nagedacht... Op dat moment zei hij dat het volgende week woensdag 1 april is. Ha... Ha... Ha...

In ieder geval heeft hij het naar zijn zin gehad!

http://static.tweakers.net/ext/f/l2nX0FNgAQhEejuPV5tbSIuF/full.jpg


Toen zat ik een beetje te praten met wat tweakers en mensen van Samsung over de telefoon, en toen zag ik ineens iemand genaamd: Opinion. Hij las mijn kaartje (zie foto hieronder) en dacht: Hť, die ken ik! Ik dacht precies hetzelfde toen ik zijn kaartje zag. Achja zo gaat dat he, tweakers onder elkaar. :)

http://static.tweakers.net/ext/f/Bt9upiHXcFuxIDTQ1Ktdun05/full.jpg

Prijsuitreiking

Uiteindelijk werden de 6 winnaars van de Galaxy S6'en op basis van hun motivaties bekend gemaakt. Net als ieder ander hoopte ik heel erg dat ik zou winnen, maar helaas! Er waren echter nog wel 4 andere galaxy S6'en te winnen, met een quiz. Eerst voor het neppie, en daarna voor het echie. De eerste vraag voor het neppie, daar zou een speciale prijs voor worden geregeld als iemand die had geraden, was iets in de richting van, waarin handelde Samsung voor het eerst?" Als je mijn review van de productreview: Samsung U28D590D Zilver review door Frozen hebt gelezen, had je het misschien wel kunnen weten. Waarom zei ik dan niets? Omdat ik dacht dat het ging over Samsung in 1970 met de zwart-wit tv. Zonde! Voor de duidelijkheid staat de quote uit mijn review hieronder.
Het bedrijf Samsung is ooit begonnen door meneer Byung-Chull Lee in Taegu, Korea. Deze meneer focusde zich in het begin vooral op de handel, hij verhandelde namelijk gedroogde vis, groenten en fruit. De handel ging zo goed dat meneer Lee zich uiteindelijk zijn eigen molens en suikergoed producerende machines kon kopen. Vanaf 1970 begon Samsung zwart-wit televisies te produceren. Vanaf dat moment zou de wereld er niet meer hetzelfde uit zien.
Helaas lag ik er in de tweede ronde uit, waarin ik het gewicht van de S6 moest raden. Vervolgens moest ik samen met wat andere tweakers terugrennen naar het pontje om de laatste veerpondje terug naar huis te kunnen pakken!

http://static.tweakers.net/ext/f/gSVt1BbZEShkIKrYssj6YAPE/full.jpg

http://static.tweakers.net/ext/f/6fWwGKZJWMPNL2t9HBgbiI9u/full.jpg

http://static.tweakers.net/ext/f/CJUfaY3g6zCUsTUtclyzGWYa/full.jpg


Alle winaars gefeliciteerd, en Samsung en Tweakers, van harte bedankt voor de leuke avond! Ik heb zeer, zeer, zeer genoten! 8-) :D