Techwebsite bouwen Deel IB

Door Frozen op dinsdag 7 augustus 2018 15:28 - Reacties (22)
Categorie: Software, Views: 2.148

Vanwege het overweldigende succes heb ik besloten om een vervolg te maken op Techwebsite bouwen Deel I, wat van naam is veranderd naar Techwebsite bouwen Deel IA. In dat deel besprak ik vooral wat je moet doen voordat je daadwerkelijk aan een website gaat bouwen. Dit blogje gaat vooral over het logo en wat jullie vinden wat ik daarmee moet gaan doen voor mijn website TechBeLike.

In de reacties van dat blogje, wat al bijna 3000 keer is bekeken gaven jullie aan dat er veel mis was met mijn huidige logo en huidige design. Het is belangrijk om te luisteren naar jullie feedback en daarom gooi ik het ťťn en ander op de schop betreffende het logo:

https://www.techbelike.com/wp-content/uploads/2018/07/Techbelike-shadowshadow.png

Wat jullie vonden van het logo was:
 • De duim doet denken aan Facebook
 • Er zit te weinig contrast in
 • Het deed jullie niet denken aan een computerchip
Daarop heeft Tweaker SeenD (http://martijndegraaf.com/) de tekentablet gepakt en speciaal voor mij een logo bedacht. Heel erg bedankt!

https://i.imgur.com/zGeWJ0Q.png

Wat ik vooral zocht in het logo was:
 • Tech
 • Reviews
 • Like
 • Autoriteit
 • Goud/zilver, want in die kleuren zijn de awards
Het logo van SeenD heb ik vervolgens wat aangepast.
Tweaker Calamor raadde een logodesignboek aan. Daar vond ik logo 1358 mij wel aanspreken omdat er een T in zat van TechBeLike, het design op een chip leek en de T de chip eruit laat zien als trackpad. Ik heb daar dus ook een logo van gemaakt.

Ik ben vervolgens op de volgende twee designs gekomen:
https://i.imgur.com/ZL11EE0.png
https://i.imgur.com/6NKCVos.png

Poll: Welk logo vind je het beste passen? Reageer je "namelijk..." zou je dan in de comments kunnen aangeven waarom? Dat helpt enorm! :)
Grijs-gouden duim
Grijs-gouden T
Duim maar in andere kleur, namelijk...
T maar in andere kleur, namelijk...
Geen van beide
Tussenstand: http://poll.dezeserver.nl...812&layout=1&sort=prc.jpg

Techwebsite bouwen Deel IA

Door Frozen op zaterdag 4 augustus 2018 17:00 - Reacties (33)
Categorie: Software, Views: 3.952

Het prikkelde al een tijdje om zelf wat ik maar wil op het internet te kunnen zetten. De vrijheid, om te doen wat ik zelf wilde, heerlijk was het om dat te kunnen evenaren. Na jaren reviews e.d. alleen te hebben geplaatst op Tweakers werd het ook voor mij tijd om een eigen website te starten. In deze blogserie ga ik jullie vertellen en leren hoe ik tot mijn eigen website gekomen ben: TechBeLike

Deel I: Aanleiding tot het bouwen van een website & Domeinnaam registreren
Deel II: Hoster kiezen en Wordpress aanslingeren
Deel III: Schrijven en onderhoud

Doel

Alle grote jongens op Tweakers.net hebben het wel, een eigen website:
Foritain - Techtesters.eu
Pclinde - Techgaming.nl
Kiswum - Kiswum.com / Kiswum.cn
Kanem0chi - Martijnwester.com

Het werd daarom ook voor mij tijd om een website te beginnen. Allereerst moet je vaststellen: Wat is mijn doel?
BIj mij was dat eenvoudigweg meer vrijheid krijgen in schrijven van content. Ik vind (met alle respect) dat er op Tweakers niet zo veel customisatiemogelijkheden zijn. Natuurlijk is dat logisch omdat de Website anders snel een puinhoop kan worden, maar toch. Ik miste dat element vooral op het moment dat ik reviews ging schrijven. Ik moest bijvoorbeeld afbeeldingen invoegen van een grijze lijn om een simpele lijn toe te voegen om mijn hoofdstukken te markeren. Ook is het opzetten van een lightbox met foto's enorm veel gedoe en kan je in het fotoalbum maar 1 foto per klikje uploaden. Daarom upload ik alles voor mijn reviews op Tweakers naar Imgur en upload ik naar Teakers alleen 4 hoge resolutie foto's onderaan de review. Hetzelfde bij audio, tot nu toe moest ik altijd een foto van een playknop toevoegen met daaronder een linkje naar mijn soundcloud kanaal. Het werkt dan allemaal goed hoor, daar niet van maar ik had het gevoel iets te missen. Daarbij wilde ik het makkelijker maken voor fabrikanten om contact met mij op te nemen zodat ik meer producten heb om te reviewen.

Visie

Daarna moet je naar mijn mening vaststellen: Wat is mijn visie?
Mijn visie was dat de website al mijn reviews gaat hosten en ik hierdoor meer fabrikanten/retailers kan aantrekken voor producten omdat ik nu niet meer "onderdeel" ben van Tweakers. Daarom moeten voortaan alle afbeeldingen worden gehost op mijn eigen website net als audio, zodat ze voor iedereen toegankelijk zijn en ik niet afhankelijk ben van imgur of soundcloud bijvoorbeeld. De website zal niet groot worden en ook de concurrentie met Tweakers zal ik niet aangaan, in plaats daarvan zie ik het meer als een hobbyproject om mijn horizon te verbreden. Winst is absoluut geen oogmerk, hoewel het wel fijn zou zijn als ik de hostingkosten met advertenties er gedeeltelijk uit weet te halen.

Onderscheidende factoren

Omdat je je natuurlijk wilt onderscheiden van de rest is het belangrijk om die factor op te zoeken. Bij mij is dat, dat ik Aerospace engineer ben. Ik review dus vanuit high-tech oogpunt en kan daarom kritischer zijn op bepaalde producten. Ik vind namelijk dat de auteur een belangrijke hoeveelheid autoriteit bij zich draagt, bepalend over hoeveel een artikel op waarde geschat kan worden.

Naam en logo

Nu ik ongeveer weet waarvoor ik mijn website wil gebruiken kan ik beginnen aan een naam. De naam moest pakkend zijn, jong, en moest een associatie met technologie en reviews oproepen. Ik kwam al snel bij namen als de GearEngineer en ondanks dat het grappig was vond mijn vriendin het niet pakkend genoeg. Uit het niets kwam zij met het idee "TechBeLike", een samentrekking van technologie en bitches be like. Het mooie is dat er Tech in zit en het woord "like", iets wat belangrijk is bij reviewen. Dat maakte de naam uiteindelijk pakkend, jong en vriendelijk. Binnen een seconde wist ik ook wat de ondertitel zou zijn: "It's tech we like".

Het was nu tijd om mijn creatieve kant aan te spreken. Ik heb dus mijn iPad en Apple Pencil gepakt en ben gaan schetsen. De like moest belangrijk zijn, dus ik begon maar met een grote duim die beter bleek uit te pakken dan ik ooit kon denken. Ik heb nog nooit in mijn leven zo goed een duim getekend als ik eerlijk ben. De duim moest een laptopje vasthouden en daarme hadden we TechBeLike.


https://i.imgur.com/m8AXNUw.png

Echter vond mijn vriendin het logo veel te kinderlijk met de duim. Vervolgens ben ik weer gaan nadenken. Wat doet mensen nou gelijk denken aan technologie? Een computerchip! Vervolgens ben ik een computerchip gaan tekenen. Mijn vriendin kwam toen met het idee om daar een rode en groene duim op te zetten. Dus ik ben weer lekker wezen tekenen met dit als resultaat:

https://i.imgur.com/pOXo3st.png

Ik was echter nog steeds niet tevreden. Ik vond de rode duim afschrikken, het zou er mogelijk voor kunnen zorgen dat partners minder graag wilden samenwerken omdat er ook een grote rode duim op stond. De rode duim moest weg en voordat ik het wist was het design geboren:
https://www.techbelike.com/wp-content/uploads/2018/07/Techbelike-shadowshadow.png

Op websites ziet hij er dan zo uit als favicon:
https://i.imgur.com/zLWYArs.png

Google Sites & Domeinnaam

Het begon allemaal met een Google Sites webpagina ongeveer een maand geleden. Google Sites is geweldig, binnen enkele uren flans je een hele website in elkaar. Een voorbeeld daarvan is mijn website: https://sites.google.com/view/techbelike/homepage?authuser=0

Nadat ik de website had gemaakt, die er overigens niet slecht uit zag, voelde ik me nog steeds niet vrij. Ik besloot dus een domeinnaam aan te schaffen en techbelike.nl door te laten linken naar mijn Google Site. Het was heerlijk om een eigen website en domeinnaam te hebben voor letterlijk 4 euro per jaar. Ik was vrijer, maar kon geen slideshows van afbeeldingen invoegen. Lightboxes werkten niet en dat vond ik toch wel erg jammer op mijn homepagina. Mijn homepagina trok gewoon niet, er stond te weinig content op met te weinig afbeeldingen. Het leek eerder een marketingwebsite te zijn geworden, iets wat ik absoluut niet wilde. De reviews moesten altijd op de voorgrond staan...

https://i.imgur.com/KMmURjQ.png

Ben je benieuwd hoe dit avontuur verder gaat? Dan moet je even wachten tot deel II!

Star Wars Battlefront BŤta screenshots

Door Frozen op donderdag 8 oktober 2015 18:30 - Reacties (17)
Categorie: Software, Views: 2.689

Vandaag om 16:00 Nederlandse tijd is de gratis bŤta van het spel Star Wars Battlefront online gegaan. Als je geÔnteresseerd bent kan je deze versie hier krijgen: http://starwars.ea.com/starwars/battlefront/beta Voor de pc is deze versie zo'n 10GB groot.

Er zijn een aantal spelmodi beschikaar, voor single player/coŲp is "survival" nu te spelen. Twee andere modi (training en battles) zijn nog niet te spelen. Voor multiplayer zijn de volgende modi beschikbaar drop zone (een soort domination op vrij kleine map) en walker assault (met AT-AT's en snow speeders op een vrij grote map).

Het kost op de pc ongeveer 5 minuten proberen om in een game te komen. Gelukkig kan je wel blijven "door-enteren".

Voor jullie heb ik een aantal screenshots (op ultra in 1440p) gemaakt:

Drop zone
http://i.imgur.com/iOKWP2J.jpg]
http://i.imgur.com/9qPYyVg.jpg
http://i.imgur.com/XFnwrV3.jpg
http://i.imgur.com/n4hGkDQ.jpg
http://i.imgur.com/voijmdZ.jpg
http://i.imgur.com/8TA27nG.jpg

Walker assault
http://i.imgur.com/0mYFIhF.jpg
http://i.imgur.com/YC7cheg.jpg
http://i.imgur.com/uZ9NJjz.jpg
http://i.imgur.com/UGaAN7Z.jpg
http://i.imgur.com/GcBCcOM.jpg

§30,- voor GTA V PC

Door Frozen op dinsdag 14 april 2015 13:57 - Reacties (174)
Categorie: Software, Views: 42.803

English version here: https://translate.google....a-v-pc&edit-text=&act=url

Voor het kopen van GTA
Na het downloaden van GTA (maar nog voor het downloaden van de patches)

Voor het kopen van GTA

Vandaag geen parodie, verhaal of andere dingen die je aan je kinderen zou mogen vertellen. Vandaag gaan wij, als echte Nederlanders, proberen +- 15 euro te besparen door GTA V te kopen voor 29 euro, in plaats van 45. In deze aflevering vraag ik jullie dus vriendelijk om vooral te genieten.

Deze methode van het kopen van een goedkope key werkt niet meer: Men kan, volgens een aantal reacties hieronder, geen keys meer met VPN kopen.

Eerst krijgen we een Frozenbreak, waarin ik uitleg dat ik niet verantwoordelijk ben, in het geval dat er iets mis gaat. Hier komt hij:
Frozenbreak:
In het geval dat er iets mis gaat, of het spel toch regiolocked o.i.d. blijkt te zijn, ben ik niet aansprakelijk. Wees verstandig en betaal met Paypal, zodat je tot 180 dagen na aankoop hun kopersbescherming hebt. (Volgens een post hieronder gaat dat niet op voor digitale producten.) Het kan zijn dat ze momenteel geen keys hebben, gebeurde mij ook. Ik kreeg mijn key een dag later. Krijg je hem niet binnen 24 uur, dan kan het verstandig zijn ze even een mailtje te sturen.

Aangezien er mensen zijn die ondanks opvragingen van anderen via bijvoorbeeld Reddit, nog twijfelen aan de "legaliteit" van deze keys, heb ik ondertussen een mailtje naar Rockstar gestuurd. Het antwoord staat hier:

Rockstar heeft mijn vraag beantwoord:
We certainly understand your concern and we would like to inform you that the GTAV Code which is being bought in one country cannot be activated in another country

If you have any other issue, please let us know.

Best regards,

Dean B.
Rockstar Support
Story mode en online mode werken prima voor mij!


Regiolock
Volgens een user op reddit zijn de codes niet regiolocked, zie: http://www.reddit.com/r/G...dered_from_nuuvem/cq8nfz7 Bron: Zalmanman in De officiŽle blog van Frozen: §30,- voor GTA V PC
Code was niet regiolocked, want hij werkt bij mij!

Waar gaat dit over?
Dit gaat over GTA V inclusief de volgende bonussen voor 30 euro:
$500k for GTA V story mode
$850k for GTA Online

Edit: preorder bonussen kan je niet meer krijgen, want het spel is momenteel uitgebracht.

Ik vond deze website hier, maar het was er naar mijn mening niet goed beschreven, waardoor ik foutmeldingen kreeg. Die hoop ik met dit blogje op te lossen.


Hoe werkt dat dan?
 1. Maak een account aan op nuuvem.com.br.
 2. Ga naar hola.org en download de plugin
 3. Zet je hola aan voor het land "Chili/BraziliŽ/Suriname" (gewoon net wat er werkt, bij mij werkte Suriname)
 4. Ga naar http://www.nuuvem.com.br/produto/2086-grand-theft-auto-v en log in.
 5. Doe GTA V in je mandje
 6. Klik op Paypal
 7. Afrekenen maar!
 8. In het geval dat ze geen keys hebben, ja soms zijn die op (logisch...), dan moet je even een dagje wachten. Op het moment dat ze keys hebben, verschijnen die in "meus games" (als je over je username hovert). Op de afbeelding hieronder kan je zien hoe het eruit ziet als ze momenteel geen keys hebben of je niet op Hola zit.
  http://i.snag.gy/PYx7B.jpg
 9. Ga naar http://socialclub.rockstargames.com/activate en maak een Rockstar account/login
 10. Activeer je GTA V door te klikken op "USE ROCKSTAR CODE", je code in te vullen en dan op "ACTIVATE".
  http://i.snag.gy/tjxCg.jpg
 11. Klik op "DOWNLOAD FOR WINDOWS" om GTAV_Setup_Tool.exe te downloaden.
 12. Laat GTAV_Setup_Tool.exe zich installeren en log in met je Rockstar account
 13. Het gaat nu het spel voor je downloaden.
  http://i.snag.gy/IkZFm.jpg
Veel plezier!

Troubleshooting
Q1: Ik krijg een 404 code.
A1: Kies een ander Zuid-Amerikaans land (niet gelijk opgeven na 1 land geprobeerd te hebben).

Q2: Ik krijg een 404 code en heb de stap hierboven al gedaan.
A2: Download een "stock browser" zonder andere plug-ins dan Hola. Ik downloade bijvoorbeeld chrome, aangezien ik standaard Firefox gebruik.

Q3: Ik krijg "Prť-venda, Liberac„o em 14/04/2015" te zien, waar de code zou moeten staan.
A3: Of je zit niet op een goede Hola of de keys zijn op. Ik zou je aanraden om eerst het Hola land te veranderen, een andere browser (zonder extra plugins) te gebruiken en dan 24 uur te wachten. Als je hem dan nog niet ziet staan, kan je ze het beste een mailtje te sturen (in het Engels).

Q4: Het spel downloadt meerdere keren, is er iets mis?
A4: Je moet het spel dan volgens HaTe via een torrent of MEGA (niet langer beschikbaar) downloaden. Mogelijk moet je een wachtwoord invoeren, dat is dan:"www.intercambiosvirtuales.org"
In het geval dat je voor MEGA kiest, download eerst de MEGA plugin. Dat laat je namelijk sneller downloaden. Vervolgens doe je bij elke file rechter muisknop en klik je op download. Je kan ook de gehele map in 1x downloaden, maar als er dan iets mis gaat, dan ben je maximaal 60GB en een paar uur wachten kwijt.


Na het kopen van GTA

Nu moet je de patches downloaden via de officiŽle Rockstar launcher, want:
De downloads zijn niet meer available vanwege een copyright claim door Rockstar. Hopelijk kunnen ze er voortaan voor zorgen dat hun Servers een beetje mee kunnen werken of op zijn minst de patches apart downloadbaar maken via de website van Rockstar voor mensen met foutmelding 1. :)

Gathering of Tweakers introductie video - idee

Door Frozen op dinsdag 11 november 2014 23:16 - Reacties (32)
Categorie: Software, Views: 5.101

Momenteel ligt er een DM bij Tweakers.net om te vragen of we deze intro video mogen gebruiken voor onze videos. Stay tuned.

Na aanleiding van de videos in mijn vorige blog over de Google cardboard zat ik over het volgende te denken: Zou het niet mooi zijn als wij tweakers allemaal een zelfde soort intro zouden gebruiken voor onze "tweaker" videos? Op die manier kunnen andere mensen snel herkennen dat het een video is van een lid uit de community. Met feedback van wat tweakers in de reacties ben ik tot de volgende video van 4 seconden gekomen:

Deze kan je nadat hij door T HQ is goedgekeurd dan ook hieronder downloaden.

Gebruik je Sony Vegas? Dan heb je hier alle files:
[komt later met de laatste versie van de video]

Gebruik je een ander programma? Dan kan je de gewone video gebruiken die je ook hier kan vinden: [komt later met de laatste versie van de video] Echter moet je dan gewoon even je naam zonder achtergrond onder "tweakers.net community" zetten.

Ik heb gezocht op een lettertype dat zo veel mogelijk overeen kwam met die van Tweakers.net en ben op de volgende uitgekomen: Myriad Apple Bold. Deze zit ook in de bovenstaande link.
De muziek is licensed under Creative Commons: By attribution 3.0
Het logo Tweakers.net is hun eigendom

Regelgeving:
 • Eindig de video met de tekst: "Tweakers.net is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze video."
 • Heb veel plezier
 • Gebruik het voor echte "tweakers onderwerpen" zodat we de buitenwereld geen verkeerd beeld geven van onszelf.
Poll: 1 intro voor alle videos van de t.net community?
Ja, leuk!
Nee bedankt
Maakt me niet uit
Tussenstand:
http://poll.dezeserver.nl/results.cgi?pid=392790&layout=6&sort=prc