Voor alle blogs die niet in de overige categorieen passen.

Van buren naar familie

Door Frozen op donderdag 8 september 2016 16:45 - Reacties (11)
Categorie: Random, Views: 4.637

http://images4.persgroep.net/rcs/NpUGwwBHhbjFYaKfJJEjHa9NZoo/diocontent/69535102/_crop/0/0/1580/1053/_fitwidth/694/?appId=21791a8992982cd8da851550a453bd7f&quality=0.9


Heb jij ook zo'n leuke buurvrouw waar je wel familie van zou willen worden? ;) Dat moeten Koen Crijns, Frank Everaardt en Eric van Ballegoie (oprichters van Hardware.info) vast en zeker hebben gedacht over Frťderique van de Poll Directeur van Tweakers, en dat vind ik helemaal niet erg! :P

Het is natuurlijk prachtig dat de twee grote Nederlandse technewsbedrijven meer gaan samenwerken. Tweakers.net (T.net) heeft de grote community met gebruikersreviews, de bekendere naam, het grotere geld, de brede blik op de techwereld en Arnoud Wokke met eigen boek. Hardware.info (HWI) heeft de uitgebreide tests, de diepere blik op de techwereld, de diepgaandere reviews, een magazine en Hardware.Info TV.

Ik hoop wel dat er over een tijdje bepaalde dingen gemerged gaan worden, waaronder de Pricewatch van T.net en de Prijsvergelijker van HWI. Op deze manier kan ik sneller de prijzen van meerdere shops vergelijken, dat lijkt me heel erg veel tijd te schelen aangezien ik regelmatig lagere prijzen in de Prijsvergelijker heb aangetroffen dan in de Pricewatch. Ook heb ik stiekem het idee dat er meer moderne producten in de Prijsvergelijker staan dan in de Pricewatch, maar op dit punt kan ik het natuurlijk fout hebben.

Wat ik eigenlijk nog meer hoop is dat de gebruikersreviews gemerged kunnen worden, of in ieder geval dat een review op T.net ook gelijk op HWI geplaatst wordt zonder dat de gebruiker allemaal dingen moet veranderen. Zo heb ik bijvoorbeeld gister een review geschreven op Tweakers ( productreview: Philips 276E7QDSW Wit, Zilver review door Frozen) maar als ik deze in precies dezelfde tekst op HWI plaats, dan krijg ik allemaal foutmeldingen, werken bepaalde UBB-codes niet, werken sommige plaatjes niet, et cetera. Het is gewoon een ramp en dit zou beter moeten kunnen, als userreviewer zou de drempel zo laag mogelijk moeten zijn om een review op een website te plaatsen. Ik heb in het verleden al eens een mailtje naar de vriendelijke heren van HWI gestuurd, waarna het probleem gelijk werd opgepakt. Een aantal dingen is verbeterd maar de gebruikte code is nog steeds niet gelijk aan die van Tweakers, iets wat ik heel erg jammer vind. Het zorgt er namelijk voor dat je niet een uur lang als (user)reviewer hoeft te lopen debuggen.

Al met al wens ik Tweakers.net en Hardware.Info het allerbeste onder de Persgroep. Van buren naar familie, wie had dat ooit gedacht? :)
Dit blogje is natuurlijk geen verkapte manier om mijn nieuwe review meer viewers te geven. ;)
http://i.imgur.com/SrpuSHM.png

Overal monitoren

Door Frozen op maandag 1 februari 2016 06:00 - Reacties (11)
Categorie: Random, Views: 3.437

Deze keer gaat het niet om stalking, of CCTV in Amsterdam, of de temps van de CPU, GPU, PSU en mobo in de gaten houden. Nee het gaat deze keer over het object, de monitor.

Monitoren komen in verschillende soorten en maten, je hebt ze van 9 inch maar ook van 80 inch. Nu is dat allemaal wel leuk en aardig kan ik je horen zeggen, maar waarom is dit een reden om een blogje aan te maken? Er zijn immers ook cavia's in verschillende soorten en maten...

Het heeft te maken met de poll die op de frontpage staat. Voor als je hem nog niet hebt gezien, hier zie je een screenshot van maandag 1 februari 2016 om 02:00:
http://i.imgur.com/sKourYE.png

Als we dat dan even in een tabelletje zetten, dan zien we hoeveel monitoren er per stemkeuze in totaal zijn:
Hoeveelheid monitors thuisPercentage van de stemmerstotale hoeveelheid monitors
116,32.793
213,94.764
33,21.645
41,51.028
420,428.787
133764,014.662.077


Als we dan de som nemen, dan komen we uit op 14,7 miljoen monitoren. Als we dan ongeveer de gemiddelde prijs van deze monitoren op 300 euro zetten, dan komen we uit op het bedrag van 4,41 miljard euro aan monitoren.

Nu komt de vraag, wat kunnen we daar allemaal voor leuks van kopen?
  • We kunnen bijvoorbeeld voor elke keer dat iemand post op GoT een high-end game systeem cadeau doen, inclusief monitor, toetsenbord en muis.
  • We kunnen een deel op de bankrekening van Foritain storten, dan hoeft hij ook zijn v&a spul niet meer te verkopen.
  • We kunnen daar 4,41 miljard chocoladeletters van kopen, genoeg om elk kind op aarde van een chocoladeletter te voorzien. Dat is overigens 441 miljoen kilogram aan chocola. Per jaar wordt er zo'n 7.2 miljard kilogram aan chocola gegeten, ofwel het is genoeg om de hele wereld een maand lang van chocola te voorzien.
Hoe zou jij het geld besteden? Schrijf het hieronder in de reacties!tweakers - nomineer voor blog van de maand

Whatsapp is down - update

Door Frozen op donderdag 31 december 2015 19:19 - Reacties (9)
Categorie: Random, Views: 5.397

Vandaag, op het moment dat het juist ťťn van de meest cruciale apps is, is de populaire app Whatsapp voor veel mensen voor bepaalde tijd onbereikbaar. Ook de webversie op web.whatsapp.com werkt niet. Eerder vandaag van ongeveer 17:25 tot 17:55 werkte de app ook al niet. Momenteel is de app dus weer down. Websites als Down Detector geven onder andere inzicht in de hoeveelheid meldingen van een niet werkende app.

Mogelijk gaat het om DDOS aanvallen op hun servers, overbelasting van de servers of een vergroting van de servercapaciteit wegens de vele berichten die worden gestuurd tijdens nieuwjaar.

http://i.imgur.com/1NW6CwW.jpg
bron: http://downdetector.com op 31-12-2015 19:19

Edit: 19:21 de app werkt weer net als de web client.
Edit: de app is hierna nog meerdere keren down gegaan.

mmm... Chocoladeletters!

Door Frozen op donderdag 3 december 2015 12:25 - Reacties (22)
Categorie: Random, Views: 6.904

Vandaag was het zo ver, van het met De officiŽle blog van Frozen: Tweakers merchandise voor de voedselbank opgehaalde bedrag konden we (ProAce en ik) chocoladeletters kopen voor de voedselbank. Het begon allemaal 2 weken geleden toen ik belde naar de voeselbank of ze het een goed idee vonden, dat we met z'n alle ervoor zorgden dat kinderen in "armere" families dit jaar op Sinterklaasavond een chocoladeletter konden krijgen. Dit vonden ze een geweldig idee maar ze hadden er maar zo'n 150-250 nodig, en zo begon het.

ProAce vond het zo'n leuk idee dat hij ook mee wilde doen. Hij had immers nog een flink aantal tweakersgoodies liggen. Daarnaast wilden Sebastius, Sulaine, Kiswum en zeef ook spullen doneren! Verder hebben we nog donaties gehad van een handjevol tweakers en worden de verzendkosten grotendeels vergoed door de vriendelijke Rub147! :) Allemaal heel erg bedankt! Jullie zijn echte bazen! 8-)

Twee weken later heeft bijna iedereen betaald en staat er 845 euro op mijn rekening (waarvan nu nog maar ~295 van over is), en zijn de chocoladeletters door mij en ProAce (Yorick) afgeleverd bij de voedselbank. Yorick leverde er 300 af bij de voedselbank in Drachten, ik leverde er 250 af bij de voedselbank Haarlemmermeer. Ik zal over het gedeelte van Yorick nog niets vertellen, dat mag hij natuurlijk zelf doen. :) (edit: dat heeft hij gedaan: Reviews and more: mmm... Nog meer Chocoladeletters!)

Drie dagen geleden heb ik gebeld naar de AH of ze 250 chocoladeletters konden klaarzetten. Het eerste wat ik hoorde was: "Woooww, 250?" :*) Dit was dus geen enkel probleem, maar ze moesten wel besteld worden en ze zouden de dag erna binnen komen. Toen ik de dag erna belde, bleek dat ze 250 pure chocoladeletters hadden besteld, terwijl ik toch echt om melk vroeg. Volgens mij lusten de meeste mensen melkchocola i.t.t. puur en wordt er zo optimaal gebruik gemaakt van de chocoladeletters.

Gelukkig hadden ze in de schappen nog 294 melkchocoladeletters liggen, waarvan ik er 250 mocht meenemen. Eigenlijk waren ze 1,09 per stuk, maar dat vond ik een beetje te duur en mocht ik ze meenemen voor §1,- per stuk (100g).

Nu werd het tijd om een afspraak te maken met de voedselbank. Ik was immers deze ochtend vrij, en aangezien ze voor 3 december 12 uur bij de voedselbank binnen moesten zijn, moest het wel deze ochtend gebeuren. Dus ik belde naar de voedselbank en kreeg de vriendelijke meneer aan de telefoon. Uiteindelijk hadden we afgesproken om 11 uur bij de service-balie van de AH.

Ik liep naar de service balie toe van de AH-XL in Hoofddorp, en vroeg naar mijn bestelling van 250 chocoladeletters. Eerst werd de teamleider gebeld, waarna de chocoladeletters tevoorschijn werden getoverd vanuit een magazijn. Op dat moment kwam de meneer van de voedselbank aan, stelde zich voor en zei dat hij met het bestelbusje van de voedselbank was. Verder hadden klanten van de AH zelf ook nog spullen ingezameld voor de voedselbank, waardoor er twee hoge karren vol aan spullen waren.

http://static.tweakers.net/ext/f/i318ItJ8pShJxPUBuO9YWl9j/full.jpg

Hij vertelde mij dat hij het een supergaaf idee vond en erg blij is met de chocoladeletters. Ik vertelde hem over onze community en hoe jullie met zijn allen het geld bij elkaar hebben gekregen voor de letters! Hij vond het echt super leuk en de grijns op zijn gezicht sprak boekdelen. Ik kreeg zijn kaartje en werd uitgenodigd om langs te komen in de kerstvakantie om te komen kijken bij de voedselbank! (Gaan we zeker doen, en er komt ook een blogje van!) Ik rekende de letters netjes af en vervolgens moesten alle spullen naar achter, aangezien daar het busje stond.

http://static.tweakers.net/ext/f/e1IPlsb4CNdlhcR7cViWfEmL/full.jpg

Eerst laadde we de spullen van de klanten van de AH in en daarna de chocoladeletters. Omdat ik eigenlijk nog een foto wilde moesten ze er weer uit en heb ik van ons allen een selfie gemaakt. :)

http://static.tweakers.net/ext/f/Bo1FuF6QnoJN9TcvtVTx0dIK/full.jpg

Nu is het tijd om alle tweakers merchandise te gaan versturen! Hopelijk morgen op de bus, op sinterklaas binnen!

tweakers - nomineer voor blog van de maand
plaats deze banner onder je eigen blog

Laatste dag actie chocoladeletters voor de voedselbank

Door Frozen op donderdag 26 november 2015 14:00 - Reacties (8)
Categorie: Random, Views: 5.642

Zoals jullie misschien wel weten ben ik vorige week een actie voor het goede doel (chocoladeletters voor de voedselbank) begonnen. Dit werd door sommige mensen zo positief opgenomen dat sommige tweakers graag wilden meedoen, spullen, diensten en geld doneren. Momenteel wordt deze actie dus gerund door ProAce en ik. Echter is het vandaag de laatste dag dat je nog kunt bieden op de limited edition spullen!

Wat wij doen is de zelf gekregen en gedoneerde tweakers merchandise veilen zodat er chocoladeletters gekocht kunnen worden voor de voedselbanken in Hoofddorp en Drachten. Het is toch ook fijn als kinderen van ouders die rond moeten komen van een klein bedrag, eens een chocoladeletter kunnen krijgen van sinterklaas?

Momenteel is er al voor 830 euro geboden op de spullen zoals je hieronder kunt zien. Het enthousiasme van jullie overtreft al onze verwachtingen, maar nog niet alle spullen zijn verkocht! Bovendien kan je altijd nog hoger bieden dan de huidige biedingen. De veiling eindigt op donderdag 26 november om 23.59, dat is dus vanacht! Dat betekent dat je alleen vandaag nog op de spullen kunt bieden in het daarvoor bestemde topic en doneren via de gegevens onderaan de pagina. Daarna zullen wij alle winnaars een berichtje sturen met de betaalgegevens. :)

De tussenstand m.b.t. de spullen en biedingen op donderdag 26 november 2015 7:00 kan je hieronder zien.

Producten

ProductHoogste bodDoor userStaatAfbeelding (klik)
Hoodie1 (L)
Hoodie2 (L)
65
60 ex.
_david_
mvdam
1x gedragen
ongedragen
http://imgur.com/FyUXgGF.png
http://i.imgur.com/tn8jq8Y.png
Zonnebril1
Zonnebril2
Zonnebril3
Zonnebril4
20
20 ex.
20 ex.
20
Soggney
Lex2
Muhda
PMcookiemonster
1x gedragen
Ongedragen
Ongedragen
Ongedragen
http://i.imgur.com/w9NqVDf.png
Casebadge1
Casebadge2
Casebadge3
Casebadge4
Casebadge5
Casebadge6
Casebadge7
Casebadge8
Casebadge9
Casebadge10 (Henk)
Casebadge11 (Henk)
Casebadge12 (Henk)
Casebadge13 (Henk)
20
13.50
13.37
26.74 ex.
10 ex.
10
10
10
5 ex.
13.37 ex.
20
13.37
26.74 ex.
Masauri
InGen10
azerty
Karloe
Jimz93
ThinkCreative
cobo
rodebest
Dagion
azerty
Masauri
InGen10
Karloe
Nieuw
http://imgur.com/eHZA9Ye.png
Muts1
Muts2
Muts3
Muts4
15
13.37
13.37
17.50 ex.
Mortum
Uberdude
Lennart-
Alcyone
Ongedragen
Ongedragen
Ongedragen
Ongedragen
http://imgur.com/24I8qOH.png
Bierpul1 27.18 ex.azertyMisbruikt (als pennenbakje)http://imgur.com/iyjWPyG.png
Polo1 (L)(vorige logo)20Phr34kOngedragenhttp://imgur.com/i07Mvmp.png
Kerstballenpakket1
Kerstballenpakket2
35
27.18 ex.
Yorinn
azerty
Nieuwstaathttp://i.imgur.com/Vk6ssS3.png
Reclamebord (vorige logo) 20 YorinnNieuwstaat (zoals hij bij HQ vandaan kwam: Beschadigd)http://imgur.com/H5aWnA5.png
Lampje(projector) 5 lars1216Nieuwstaathttp://imgur.com/dNCDFjK.png
Stickers1
Stickers2
Stickers3
Stickers4
5
6
5
5
InGen10
rodebest
Dagion
schlumpie
Nieuw http://static.tweakers.net/ext/f/tDpYMcAyyUg66U4XapLkX7zD/full.png
Linnen tasje1
Linnen tasje2
Linnen tasje3
Linnen tasje4
5
2.5
:?
:?
yorinn
lars1216
:?
:?
Nieuw
http://i.imgur.com/gzNlFoc.png
Klein powerbankje1 (2600mAh) (wit)
Klein powerbankje1 (2600mAh) (zwart)
10
10
Mrjraider
Gandalfy
:?
5* gebruikt
http://i.imgur.com/bhjknpE.png
http://i.imgur.com/RkG6XLs.png
Petje1 (nieuw logo)
Petje2 (nieuw logo)
Petje3 (nieuw logo)
10 ex.
10
13.37 ex
rodebest
Alcyone
Karloe
Nieuw
http://i.imgur.com/tcymgmK.png
t. express rugzakje1 (2014)
t. express rugzakje2 (2015)
:?
:?
:?
:?
Gebruikt voor t.expresshttp://i.imgur.com/Js2m0si.png
"Fixed by Sebastius"
Sebastius will fix your harddrive, reflow your gpu or fix whatever. Geen garanties maar wel veel lol. Je mag ook langskomen en meehelpen als je dat leuk vind! (ex evt verzendkosten/onderdeelkosten)
100 sypie
"Knutselen met Sebastius"
Met Sebastius bij de Hackerspace van Den Haag een middagje/avondje Nerden. Lasercutter, 3dprinter, troep slopen of bouwen of repareren. Bijna alles kan!
:? (Vanaf 50 euro) :? 8)
"Built by Sebastius" (Iets met ledjes en soldeerwerk, N.o.t.k.) :? (Vanaf 25 euro) :? 8)


http://i.owst.nl/4eba53ba440048ab87f8b0f2afc8bdc9/opener/2717468.jpg

Bieden kan via het topic: http://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/1657973
Doneren kan via:
PayPal: Wezzzaaaa@gmail.com
Bank: W. DE VRIES
NL66ABNA0619522755