Voor alle blogs die niet in de overige categorieen passen.

Parels als cadeau

Door Frozen op zaterdag 17 november 2018 13:00 - Reacties (12)
Categorie: Random, Views: 2.961

Nadat ik mijn eigen website was begonnen om mijn reviews op te plaatsen en eenvoudiger partners aan te kunnen trekken, zat het websitebakken goed in de vingers. Nu wil ik natuurlijk niet zeggen dat ik een HTML-ster ben, dus die Wordpress templates waren zeer eenvoudig. Zo heb ik dus ook voor mijn vriendin een website gebouwd om haar entrepreneurship skills te laten ontwikkelen.

Haar naam is Tiffany en ondanks dat sommige mannen aan een muzieknummer denken, denken de meeste vrouwen aan het zeer dure sieradenmerk Tiffany & Co bekend om hun zachte groen-blauwe kleur. Het lag dus voor de hand dat we haar naam zouden gebruiken in de naam van het bedrijfje. Immers is de naam Tiffany al een enorm sterk merk aangezien het vrij veel associaties oproept bij mensen. Aangezien ze enorm van parels houdt wilde ze daar graag iets mee doen wat resulteerde in: "Pearls by Tiffany" ofwel PearlsbyTiffany.nl.

Vervolgens moest ik dus een logo bedenken. Aangezien ik vrij veel fantasie heb maar de theorie vaak beter uitpakt dan de praktijk, moest het logo simpel blijven. Er mocht geen "Tiffany & Co"-cyaan inzitten omdat ze anders misschien problemen kon krijgen met het grote bedrijf. Daarom hebben we samen besloten dat het het beste was om voor oud-roze te gaan met bordeauxrood. Het oud-roze lijkt op de kleur van een parel en straalt een bepaalde hoeveelheid schattigheid uit, terwijl het bordeauxrode het luxueuze uitstraalt. Voordat ik het wist was er dus een parel geboren met een vrouwelijke T erop.

https://i.imgur.com/f628YQD.png

Ik vond het logo erg goed gelukt en stiekem beter dan ik ooit had durven denken. Zou ik dan toch wel die grafische skills hebben om een logo te ontwerpen? Ik denk dat mijn geluk gewoon was dat ik het heel erg simpel kon houden. Vervolgens heb ik de website opgezet en gebouwd waarna zij de website heeft afgemaakt en de woocommerce webshop heeft opgezet. Ik moest toen eigenlijk alle problemen met de website oplossen, net zoals je altijd alle computerproblemen van familie kunt oplossen als Tweaker. Op een gegeven moment had ik een gesprek met haar en leerde ik haar dat ze zelf moet leren debuggen als ze succesvol wilde zijn.

Zo geschiede het, ze kreeg steeds meer productjes op de webshop en zoekt ondertussen ook samenwerkingen met organisaties en bedrijven. Ook probeert ze steeds meer reclame te maken, maar reclame maken blijkt lastiger dan gedacht. Echter laat ik haar maar eerst beginnen met een leuke flyer te ontwerpen voor in de supermarkten. Mede nadat ik een maand geleden een idee had aangedragen voor een kortingsactie, is ze een Black Friday kortingsactie begonnen. Je krijgt dan 15% korting op elke bestelling (sets en cadeauverpakkingen uitgesloten) met kortingscode: TAFBLACKFRIDAY2018

Ondertussen verkoopt ze dus verzilverde hangers en kettingen, verschillende kleuren natuurparels voor in de hangers en een extra luxe cadeaudoosje. Standaard zit er namelijk al een cadeaudoosje bij zodat het altijd een feestje is om het product te openen. Maar voor een euro of twee krijg je je bestelling in een suede doosje in de vorm van een oester. Alles dus voor een zo laag mogelijke prijs, lager dan de concurrentie in ieder geval. Zo'n ketting met hanger en parel ziet er dan ongeveer zo uit, afhankelijk van het design wat je kiest:
https://i.imgur.com/dagwSGk.png

Wat ik stiekem nog mooier vind is dat ze een Pink Ribbon setje beschikbaar heeft. Voor 15 euro heb je dan een ketting, hanger en oester met roze parel waarvan 3 euro naar Pink Ribbon gaat. Dat vind ik persoonlijk heel mooi aangezien wij met Tweakers ook altijd geld inzamelen voor het goede doel. Het blogje met het goede doel wordt maandag dinsdag online gezet! Dus stay tuned!

https://scontent-amt2-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/46093254_2256509554632920_2355012932984635392_n.jpg?_nc_cat=104&_nc_ht=scontent-amt2-1.xx&oh=64967c64b7032094c8db763bf45771f6&oe=5CB13A60

Frozen over Tweakers Gaming Live

Door Frozen op woensdag 14 november 2018 23:27 - Reacties (23)
Categorie: Random, Views: 2.189

Let op: Indien je een medewerker van Tweakers bent. Bedankt voor het organiseren van het evenement. Dit blogje is met de beste bedoelingen geschreven zodat TGL2019 een nog mooier evenement kan worden.

Afgelopen zondag waren wij op hét evenement van Tweakers: Tweakers Gaming Live. Het zou het grootste spectakel moeten worden wat ik ooit had gezien en het zou een nieuwe standaard zetten voor beurzen en LANs in Nederland. Via verschillende routes heb ik gratis kaartjes weten te bemachtigen voor het evenement, als partner, als Oktober Testfester, als family and friends. You name it en ik kon een gratis dagkaart bemachtigen, dat was natuurlijk erg fijn maar daardoor voel ik me wel stiekem verplicht om een blogje te tikken over het evenement.
Mijn vriendin is Facility manager (AKA persoonlijke chauffeuse) en ik ben Aerospace Engineer, dus je kunt wel zeggen dat we aardig kritisch van aard zijn. Een vreemd koppel maar we weten elkaars minpunten te compenseren met de sterke kanten van de ander, tot nu toe lijkt het nog super te werken. Laten we hopen dat het in ieder geval nog jaren mag voortduren. Nu heb je in ieder geval een beetje een indruk gekregen van het perspectief waarmee wij dus naar het evenement gingen.

We reden dus vanuit Delft naar 's Hertogenbosch om het evenement te bezoeken, maar bij aankomst bleek dat er heel erg veel plekken vrij waren op de parkeerplaats. Zou dat betekenen dat om één uur 's middags de meeste mensen al langs waren geweest, of is het niet druk om een andere reden?

Toen we de aankomsthal binnenkwamen zagen we een onversierde hal. Daardoor word je vanaf het begin af aan al niet meegenomen in de experience en dat is erg jammer. Bij de entree wil je een ingang zodat de bezoekers per se langs of door een stand heen moeten. Dat geeft namelijk een bedrijf de maximale hoeveelheid zichtbaarheid. Als je vervolgens de daadwerkelijke beurs op liep werd je niet warm welkom geheten door bedrijven die flyers uitdeelden of iets dergelijks, het was simpelweg rustig. Er stond een stichting voor bloeddonatie en ondanks dat dat heel erg belangrijk is, heeft het totaal niets te maken met tech. Mogelijk was dat een dealtje met de EHBO'ers, in dat geval is het vergeven. Toch vind ik het vreemd dat zij een stand bij de entree krijgen, dat is niet wat je als eerste wilt zien op een tech beurs.

Op het moment dat je dan iets verder loopt zie je onwijs gave stands van ASUS ROG, een leuke stand van Alternate met oprecht goede kortingen, een mooie stand van KPN en LG met een heel hoop computers en monitoren. Deze stands waren goed aangekleed en er was daar een hoop te zien en te doen. Andere stands waren heel erg gesloten opgesteld waardoor je soms door een "gesloten" donkere gang liep waar eigenlijk niets te doen en te zien was. Toch waren er veel computerplekken niet bezet, of deze voor streamers waren of "battles" weet ik niet. Toch is het vreemd dat er gedeeltes met computers afgesloten zijn als deze die dag niet meer gebruikt gaan worden. Ook de e-sports stage was heel erg mooi gemaakt maar ik vraag mij af hoeveel mensen daadwerkelijk een uur gaan kijken naar hoe een aantal teams tegen elkaar counterstrike speelt.
https://astronautech.com/wp-content/uploads/2018/11/IMG_20181111_151145-Custom.jpg
https://astronautech.com/wp-content/uploads/2018/11/IMG_20181111_151224-Custom.jpg
https://astronautech.com/wp-content/uploads/2018/11/IMG_20181111_150908-Custom.jpg


Op de tweede dag waren 25% van de stoelen bezet in de grote e-sports stageruimte tijdens de finale van CSGO en liepen mensen na de eerste 5 rondes al weg. De prijzen welke werden uitgereikt waren niet mals, maar misschien waren deze prijzen ietwat té hoog en kon er meer geld besteed worden aan andere dingen?

https://astronautech.com/wp-content/uploads/2018/11/IMG_20181111_152004-Custom.jpg

Zo miste wij beamers welke op de muren projecteerden wat er te doen was, een centraal omroepsysteem zou hierbij al enorm geholpen hebben. Het papieren schema was interessant maar in de praktijk kijken mensen daar in het begin naar en vervolgens vergeten ze bijna alles wat er op het papiertje staat. Een omroepsysteem zou enorm veel duidelijkheid verschaffen en mensen wisten wat er op elk moment te gebeuren stond.

https://astronautech.com/wp-content/uploads/2018/11/IMG_20181111_152147-Custom.jpg

Ook kwamen wij, net als heel veel andere mensen bij het wegrijden er pas achter dat er parkeerkosten van 8 euro per auto per dag waren. Dat was maar op één locatie op de website te vinden en dat is lichtelijk vreemd, zeker als je gratis toegangskaartjes weggeeft aan partners..


https://astronautech.com/wp-content/uploads/2018/11/IMG_20181111_152139-Custom.jpg
https://astronautech.com/wp-content/uploads/2018/11/IMG_20181111_151113-Custom.jpg

Er was daadwerkelijk wel genoeg te doen maar toch miste we de sfeer, het leek nu vooral toch een ruimte te zijn met stands in plaats van een beurs. Ook heb ik met wat bezoekers van de LAN gesproken en met een streamer. Uiteindelijk kom ik tot de volgende conclusie:

Verbeterpunten:
 • Aankomst moet al in sfeer zijn
 • Entertainers waarmee je op de foto kunt
 • Bedrijven moeten meer merch/gadgets meenemen. Denk dan aan casebadges, et cetera. Uiteindelijk wil je dat iedereen met een tasje naar huis gaat. Dat is niet alleen directe reclame maar ook indirecte reclame.
 • Systeem voor programma updates (beamers & speakers)
 • Meer licht op sommige locaties
 • Geen loze donkere gangen
 • Geen computers onbenut laten, dat is niet alleen inefficient maar ziet er ook armoedig uit
 • Meer bedrijven aantrekken, bedenk een constructie zodat bedrijven graag een stand willen neerzetten.
 • Mobile gaming bedrijven aantrekken (Samsung, ASUS, OnePlus, etc.)
 • Meer providers aantrekken
 • Security bedrijven aantrekken
 • Recruiters aantrekken, bijvoorbeeld defensie heeft altijd een hoop geld liggen voor het aantrekken van technisch personeel
 • Minder stoelen bij de main stage voor de E-sports en uberhaupt die stage kleiner maken
 • Meer cateringopties, patatkraampje, popcornkraampje etc.
 • Voor de LAN 's ochtends croissantjes halen bij de Jumbo voor 30 cent per stuk en deze voor een 80 cent doorverkopen aan de LANers. JUS D'orange voor het ontbijt etc... Mensen zijn daadwerkelijk wel bereid om te betalen als het bij kopen opweegt tegen de moeite die het kost om weg te gaan bij je setup en het zelf te gaan halen.
 • Uitleg voor de LANers qua horica gelegenheden (tijden, et cetera)
 • Veel jonge kinderen speelden 18+ spellen, zorg voor toestemming van ouders of iets dergelijks
 • Geluid van het commentaar tijdens de e-sports mag harder
 • Er werd te vaak van speler naar speler gewisseld tijdens de e-sports waardoor het onsamenhangend en snel vermoeiend werd. Misschien op het ene scherm het ene team, en op het andere scherm het andere team laten zien?
 • Het evenement voelde voor veel mensen als "karig" en te klein aan.
 • Duidelijk maken dat parkeren 8 euro kost
Complimenten:
 • De crewshirts (waren erg leuk)
 • De grote stands waren erg leuk
 • Lichteffecten waren erg gaaf
 • Toiletten waren goed
 • Douches voor de LAN
 • Gezellige mensen
 • Gratis drinken voor de LAN
 • Netwerk voor de LANNERS
Hoe dan ook was het leuk om mee te beginnen en ik denk dat Tweakers een hoop heeft geleerd van het organiseren van een dergelijk evenement. Ik wil absoluut niet zeggen dat het makkelijk is en ik zie ook dat Tweakers een hoop moeite in het evenement heeft gestopt. Echter als niemand zijn mening duidelijk geeft verandert er niets. Excuses voor het onsamenhangende verhaal, geschreven in slecht Nederlands, maar ik moest het even kwijt ten behoeve van een nog beter Tweakers Gaming Live 2019.

Heb je zelf nou een mening over Tweakers Gaming Live, dan kan je dat gewoon in de reacties hieronder zetten. Des te meer input vanuit de community, des te beter het evenement kan worden.

Foritain is jarig!!!! (Afgelopen)

Door Frozen op donderdag 9 augustus 2018 00:00 - Reacties (18)
Categorie: Random, Views: 6.163

Foritain is niet meer jarig, de #1 en de karmakoning van GoT!

https://i.imgur.com/aK4tTCk.png

#1 en #2 slaan op tweakers awards: inside joke.

[Humor] Russen over Noord-Korea

Door Frozen op zaterdag 30 juni 2018 02:24 - Reacties (7)
Categorie: Random, Views: 4.404

Het is ondertussen 02:24 's nachts en ik denk dat we allemaal wel eens op dat punt zijn aanbeland dat we ons afvragen wat we nu weer voor geks op het internet zien en waarom je daar zo laat nog naar kijkt. Dat Europeanen vooral achter Amerikanen aanlopen als het gaat om onze grootste buur Rusland is algemeen bekend. Echter is het huidige Rusland niet zo oudbollig als je denkt en lijkt er best wat ruimte voor karikaturen te zijn, zelfs van communistische leiders. Zo bewijst LittleBig in deze naar mijn mening erg grappige video over de liefde van de Noord-Koreaanse Kim Jong Un. Ik moet zeggen dat ik de video erg goed gevonden vind en stiekem maakt het me enorm nieuwsgierig naar Rusland. Tot nu toe heb ik eigenlijk altijd gedacht dat ze daar economisch en technologisch wat achter liepen op het westen, maar dat is dus absoluut niet waar. Zal ik een brief schrijven naar meneer Putin? Dat kan trouwens hier: http://en.letters.kremlin.ru/letters/send Geweldig dat dat überhaupt kan.


Overigens komt er binnenkort een review van de Asus Zenfone 5 online van me. Mogelijk ook een pricewatch: Canon EOS M100 Zwart + EF-M 15-45mm IS STM Zwart als Canon zo lief is om de telelens te sturen om aan de tand te voelen. Stay tuned! :)

Antwoorden op Vragen over Tweakblogs en Got

Door Frozen op maandag 4 juni 2018 12:44 - Reacties (21)
Categorie: Random, Views: 4.536

Hier zijn jullie antwoorden op de vragen uit: De officiële blog van Frozen: Vragen over Tweakblogs en GoT Er hebben 319 respondenten meegedaan voordat ik de Google Forms had gesloten.


https://i.imgur.com/kWsVL2M.png
Veruit de grootste groep mensen is al 10 jaar lid van tweakers, wow! :D


https://i.imgur.com/rLons8Y.png
Tweakers lezen op tweakblogs het liefste over hedendaagse en toekomstige technologie en hebben minder trek in TV, film & muziek en literaire kunstwerken.


https://i.imgur.com/uMcBhqe.png
https://i.imgur.com/Qx1NIFx.png
Het grootste gedeelte heeft geen problemen met (gedeeltelijk) gesponsorde producten in blogs en reviews. Een veelgelezen comment is dat mensen er wel van op de hoogte willen zijn hoe de auteur aan het product komt. Sinds de nieuwe regels van de ACM ben je verplicht dat aan te geven


https://i.imgur.com/2anJyXP.png
Nu komen we bij het interessante gedeelte. We gaan eerst de referrallinkresultaten van de blogs bespreken. Deze resultaten zijn op meerdere manieren te interpreteren. Allereerst zegt ongeveer een kwart van de Tweakers tegen referrals te zijn op welke manier dan ook en daarmee inkomsten in een bepaalde vorm voor de auteur. De overige groep van meer dan 75% vindt het dus niet erg dat de auteur op een bepaalde manier compensatie krijgt. Alleen de voorwaarden daarvoor verschillen per groep. Het grootste gedeelte van de stemmers vindt met 53% van de stemmen het geen enkel probleem als de blogger een linkje plaatst. Een veelgehoorde reactie is dat mensen dan wel willen dat:
 • De blog geen spam is: de meerwaarde voor de community moet op plaats 1 staan.
 • Er twee linkjes zijn, zodat je zelf kunt kiezen op welke van de twee je klikt.
 • Er transparant wordt gedaan over wat het de auteur oplevert.
Ik kom tot de volgende conclusie m.b.t. blogs: 40% van de tweakers wilt geen referrallinkje zien in blogs. 77% van de Tweakers vindt het niet erg als de auteur een compensatie krijgt voor de geproduceerde content.


https://i.imgur.com/8pSa2pz.png
Nu het gedeelte m.b.t. reviews. Ook hier zijn de resultaten op meerdere manieren te interpreteren. 30% van de tweakers zegt hier tegen alle vormen van inkomsten te zijn voor een auteur, 70% vindt het niet erg dat de auteur op een bepaalde manier compensatie krijgt. Ook hier moet aan de voorwaarden zoals in de bulletpoints hierboven worden voldaan. Een iets kleiner gedeelte van 48% Vindt het prima dat er linkjes worden geplaatst. Paars en blauw is hetzelfde op één typfout na. Het oranje "taartstuk" heeft een waarde van 6,9%.
Ik kom tot de volgende conclusie m.b.t. reviews: 44% van de tweakers wilt geen referrallinkje zien in reviews, maar 70% vindt wel dat de auteur gecompenseerd mag worden.
Even een greep uit de reacties:
Ik snap de discussie wegens de huidige regelementen, echter is de kwaliteit van sommige reviews en blogs zo goed dat de mogelijkheid voor een soort compensatie mijn niet tegen staat (in vorm referral links, of gesponsorde producten). Natuurlijk vind ik wel dat men 100% transparant over moeten zijn.
Altijd vermelden of er een (financieel) belang bestaat tussen de reviewer/blogger en het product/fabrikant. Transparantie!

Bloed irritant dat er tweakers zijn die korte blogs plaatsen met review linkjes naar youtube en tweakers die tig slechte blogs in korte tijd plaatsen over bitcoins (vervuiling recente tweakblogs).
Waarom het onderscheid tussen blogger en reviewer. Voor mij is het 1 pot nat. Voor mij geen referrer codes, want "wetende dat . niet vooringenomen is" : dat gaat dus niet lukken. Lang niet iedereen kan ermee omgaan, en ook veel reviews, ook van jou, zijn vaak te optimistisch. Als je iets gratis hebt gekregen om te testen, dan ga je niet zeggen: Wat een bagger! koop maar wat anders. Dan krijg je nooit meer wat. Bovendien: wat kan je nou echt van een product zeggen na een paar dagen...
Wat het belangrijkste is, is dat de bloggers/reviews (hoe je het ook wil noemen) gewoon open kaart spelen. Zet er gewoon letterlijk bij hoe het zit, de lezers zijn niet dom. Zeg gewoon "Jo ik heb van Philips dit product gekregen om te testen" en durf dan gewoon eerlijk te zijn als het kut is. Zeg gewoon "lijkt je dit een vette gadget? Je kan 'm hier bestellen en dan krijg ik er ook nog wat voor".

Gewoon open kaart jongens, niet zo moeilijk allemaal.
Het is jammer dat sommige blogs gereduceerd worden tot doorlink site.
Het probleem is denk ik dat wanneer je gesponsord wordt je eerder, al dan niet bewust, niet objectief en niet vooringenomen een oordeel over iets geeft. Wanneer ik iets wil zien wat voor mij informatief is, dan maakt het mij in principe niet uit of er een referrallink wordt aangeboden of niet.
Ik heb persoonlijk geen moeite met referrals waarbij duidelijk staat dat het een referral is. Maar vind het altijd extra fijn als er ook een referralvrij alternatief wordt aangeboden. Zo kan je echt doelbewust de reviewers/blogger helpen via de referral, maar wordt hij niet door je strot gedrukt
Ik zit niet te wachten op reviews op tweakblogs daar zijn de userreviews voor. Tevens zit ik ook niet te wachten op youtube filmpjes die geplugd worden, als ik filmpjes wil kijken ga ik wel naar youtube.
Foritain is seksier met rode baard dan zonder!
Ik ben het vooral eens met het laatste punt.