Voor alle blogs die niet in de overige categorieen passen.

Wat stemt de tweaker?

Door Frozen op maandag 15 maart 2021 16:09 - Reacties (37)
Categorie: Random, Views: 8.070

Hee Tweakers,

Ik ben heel erg benieuwd hoe onze technische community stemt, laat ik vooropstellen dat je stemgeheim hebt en ook in het hokje de volgende tekst staat:
U hoeft aan niemand bekend te maken op wie u heeft gestemd. Ook niet door het maken van een foto.
Je hoeft dus niet mee te doen met de poll, maar het kan wel een leuk beeld geven van hoe de technische community over de politiek denkt!

Poll
http://poll.dezeserver.nl/results.cgi?pid=403455&layout=6&sort=prc


Hoe kan ik weten waarop ik wil stemmen?
Weet je nou niet wat je moet stemmen, dan kan het handig zijn om het volgende te doen:
 • 1. Bepaal voor jezelf 3 dingen die je belangrijk vindt
 • 2. Vul Stemwijzer.nl in
 • 3. Vul Kieskompas.nl in
 • 4. Vul eventuele andere stemhulpen in het specifiek gaan over de punten zoals je die in 1 hebt opgeschreven.
 • 5.Twijfel je tussen twee partijen, pak even de verkiezingsprogramma's erbij. Hier kan je CTRL-F'en door alle programma's: https://app.nos.nl/op3/ctrl-f/#/
 • 6. Bekijk de doorrekeningen van het Centraal Planbureau om te zien waar partijen graag geld aan willen uitgeven: https://www.cpb.nl/sites/...2-2025-H1-hoofdlijnen.pdf
 • 7. Kies een persoon om op te stemmen, bekijk bijvoorbeeld LinkedIn pagina's van personen of als je graag op een bèta wilt stemmen: https://vinddebetaopdelijst.nl/
Mijn persoonlijke voorbeeld
Hoe heb ik het gedaan? Ik volg de politiek best wel nauwlettend omdat ik politieke processen erg interessant vind. Zo kijk ik op Youtube naar de leuke video's van de NOS "rondje binnenhof", Nieuwsuur, Geenstijl (voor een ander geluid), lees ik RTLZ en bekijk ik soms delen van debatten.
 • 1. Onderwijs (leenstelsel), klimaat, technologie
 • 2. 72% 50PLUS, 72% Splinter, 64% Partij van de Arbeid, 64% ChristenUnie
 • 3. 77% 50PLUS, 68% Partij van de Arbeid, 65% VVD
 • 4. In de andere stemhulpen kwam CDA en PVDA naar boven, vooral op gebied van onderwijs en wonen
 • 5. Ik vind het belangrijk dat er een aanzienlijke kans bestaat dat een partij waar ik op stem kan gaan regeren. 50PLUS was geen optie voor mij, ik vind de partij momenteel een rotzooi en niet voor mensen van mijn leeftijdscategorie. Splinter was een partij die voor mij té klein was om enige invloed te kunnen uitoefenen, vandaar dat ook deze afviel. ChristenUnie viel af omdat ik, ondanks dat ik de een deel van de christelijke normen en waarden wel waardeer, geen christen ben en ik ze té veel op "het geloof" vind focussen. Dan bleven nog PVDA, CDA en VVD over, naar deze partijen heb ik meer onderzoek gedaan.
  Zo heb ik bijvoorbeeld gekeken naar mijn belangrijkste twee punten, onderwijs (leenstelsel) en klimaat. Ik val in de groep mensen die gebruik hebben moeten maken van het leenstelsel met de gevolgen van dien (studieschuld, psychische problemen) en nu ook nog eens een zeer dure woningmarkt. Een flinke studieschuld ondanks dat ik vrij zuinig leef, geen lid ben van een studentenvereniging, en omdat ik niet naast mijn zware technische studie kan werken. De VVD wilt de basisbeurs niet terug, waarmee ze voor een groot deel het beleid van de afgelopen jaren willen voortzetten, verder lijkt de VVD het huidige nieuwkomers op de markt moeilijk te maken om een (sociale huur-)woning te vinden. Hiermee viel de VVD voor mij dus af. PVDA daarentegen geeft aan ook oud-studenten goed te willen compenseren, dat vond ik erg interessant.
 • 6. Vervolgens ging ik verder inzoomen op het CDA en de PVDA. CDA heeft afgelopen kabinet meegeregeerd en over de gehele linie ben ik het eens met de partij en hun wereldbeeld. Toen ik echter keek naar de budgettaire keuzes van het centraal planbureau zag ik dat ze maar 300 miljoen tegen het klimaat aan willen gooien. Dat lijkt mij niet genoeg om de klimaatdoelstellingen te halen. Daarnaast wilt het CDA maar 2.6 miljard bij het onderwijs doen, terwijl we lijken ingehaald te worden door landen als China met hun nieuwvergaarde technologieën. Zo is bij mij de keuze gekomen op PVDA.
 • 7. Nu ik wist dat ik PVDA ging stemmen, moest ik nog kiezen wie het zou worden. Ik vind het belangrijk dat er meer technische mensen in de politiek zitten, mensen met een degelijke technische achtergrond. Toevallig genoeg zat er bij de PVDA iemand die ook Lucht- en ruimtevaarttechniek heeft gestudeerd in Delft. Verder is hij druk bezig met klimaatproblematiek, waardoor hij een goede keuze was voor mij.
Natuurlijk ben ik het niet eens op alle punten van de PVDA, waaronder bijvoorbeeld dat docenten van een basisschool met HBO PABO hetzelfde moeten verdienen als docenten van een middelbareschool met een universitaire master of dat Nederland meer vluchtelingen moet opnemen, dat er een middenschool moet komen zodat leerlingen wat keuzes kunnen uitstellen, et cetera. Een partij zal nooit helemaal volledig aan jouw wereldbeeld kunnen voldoen en net als in de politiek zal je altijd consessies moeten blijven doen.

Dit is hoe ik uiteindelijk tot mijn stem ben gekomen. Ik wil hiermee niet aangeven dat mensen hetzelfde zouden moeten stemmen als ik heb gedaan, absoluut niet: zoveel mensen zoveel wensen. Ik vind het wel belangrijk dat verkiezingen een representatieve uitslag geven van wat Nederland denkt en dat mensen niet alleen maar stemmen omdat ze denken: deze man heeft een leuk kapsel of deze vrouw goede benen.

Veel stemplezier!
Omdat ik wat gezondheidsrisico's heb ben ik vandaag gaan stemmen in Delft en het was enorm rustig, sterker nog: ik was 3 minuten lang de enige in het stemlokaal. Ik zou iedereen willen aanraden om te stemmen!


Comments
Ik weet dat politiek soms een vrij controversieel onderwerp kan zijn, maar de comments staan open omdat ik vind dat iedereen zijn mening moet kunnen geven. Houdt het wel respectvol en becommentariëer de argumenten met feiten en speel niet op de man. Iedereen denkt anders over dit land en dat is maar goed ook!

Parels als cadeau

Door Frozen op zaterdag 17 november 2018 13:00 - Reacties (12)
Categorie: Random, Views: 3.214

Nadat ik mijn eigen website was begonnen om mijn reviews op te plaatsen en eenvoudiger partners aan te kunnen trekken, zat het websitebakken goed in de vingers. Nu wil ik natuurlijk niet zeggen dat ik een HTML-ster ben, dus die Wordpress templates waren zeer eenvoudig. Zo heb ik dus ook voor mijn vriendin een website gebouwd om haar entrepreneurship skills te laten ontwikkelen.

Haar naam is Tiffany en ondanks dat sommige mannen aan een muzieknummer denken, denken de meeste vrouwen aan het zeer dure sieradenmerk Tiffany & Co bekend om hun zachte groen-blauwe kleur. Het lag dus voor de hand dat we haar naam zouden gebruiken in de naam van het bedrijfje. Immers is de naam Tiffany al een enorm sterk merk aangezien het vrij veel associaties oproept bij mensen. Aangezien ze enorm van parels houdt wilde ze daar graag iets mee doen wat resulteerde in: "Pearls by Tiffany" ofwel PearlsbyTiffany.nl.

Vervolgens moest ik dus een logo bedenken. Aangezien ik vrij veel fantasie heb maar de theorie vaak beter uitpakt dan de praktijk, moest het logo simpel blijven. Er mocht geen "Tiffany & Co"-cyaan inzitten omdat ze anders misschien problemen kon krijgen met het grote bedrijf. Daarom hebben we samen besloten dat het het beste was om voor oud-roze te gaan met bordeauxrood. Het oud-roze lijkt op de kleur van een parel en straalt een bepaalde hoeveelheid schattigheid uit, terwijl het bordeauxrode het luxueuze uitstraalt. Voordat ik het wist was er dus een parel geboren met een vrouwelijke T erop.

https://i.imgur.com/f628YQD.png

Ik vond het logo erg goed gelukt en stiekem beter dan ik ooit had durven denken. Zou ik dan toch wel die grafische skills hebben om een logo te ontwerpen? Ik denk dat mijn geluk gewoon was dat ik het heel erg simpel kon houden. Vervolgens heb ik de website opgezet en gebouwd waarna zij de website heeft afgemaakt en de woocommerce webshop heeft opgezet. Ik moest toen eigenlijk alle problemen met de website oplossen, net zoals je altijd alle computerproblemen van familie kunt oplossen als Tweaker. Op een gegeven moment had ik een gesprek met haar en leerde ik haar dat ze zelf moet leren debuggen als ze succesvol wilde zijn.

Zo geschiede het, ze kreeg steeds meer productjes op de webshop en zoekt ondertussen ook samenwerkingen met organisaties en bedrijven. Ook probeert ze steeds meer reclame te maken, maar reclame maken blijkt lastiger dan gedacht. Echter laat ik haar maar eerst beginnen met een leuke flyer te ontwerpen voor in de supermarkten. Mede nadat ik een maand geleden een idee had aangedragen voor een kortingsactie, is ze een Black Friday kortingsactie begonnen. Je krijgt dan 15% korting op elke bestelling (sets en cadeauverpakkingen uitgesloten) met kortingscode: TAFBLACKFRIDAY2018

Ondertussen verkoopt ze dus verzilverde hangers en kettingen, verschillende kleuren natuurparels voor in de hangers en een extra luxe cadeaudoosje. Standaard zit er namelijk al een cadeaudoosje bij zodat het altijd een feestje is om het product te openen. Maar voor een euro of twee krijg je je bestelling in een suede doosje in de vorm van een oester. Alles dus voor een zo laag mogelijke prijs, lager dan de concurrentie in ieder geval. Zo'n ketting met hanger en parel ziet er dan ongeveer zo uit, afhankelijk van het design wat je kiest:
https://i.imgur.com/dagwSGk.png

Wat ik stiekem nog mooier vind is dat ze een Pink Ribbon setje beschikbaar heeft. Voor 15 euro heb je dan een ketting, hanger en oester met roze parel waarvan 3 euro naar Pink Ribbon gaat. Dat vind ik persoonlijk heel mooi aangezien wij met Tweakers ook altijd geld inzamelen voor het goede doel. Het blogje met het goede doel wordt maandag dinsdag online gezet! Dus stay tuned!

https://scontent-amt2-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/46093254_2256509554632920_2355012932984635392_n.jpg?_nc_cat=104&_nc_ht=scontent-amt2-1.xx&oh=64967c64b7032094c8db763bf45771f6&oe=5CB13A60

Frozen over Tweakers Gaming Live

Door Frozen op woensdag 14 november 2018 23:27 - Reacties (23)
Categorie: Random, Views: 2.428

Let op: Indien je een medewerker van Tweakers bent. Bedankt voor het organiseren van het evenement. Dit blogje is met de beste bedoelingen geschreven zodat TGL2019 een nog mooier evenement kan worden.

Afgelopen zondag waren wij op hét evenement van Tweakers: Tweakers Gaming Live. Het zou het grootste spectakel moeten worden wat ik ooit had gezien en het zou een nieuwe standaard zetten voor beurzen en LANs in Nederland. Via verschillende routes heb ik gratis kaartjes weten te bemachtigen voor het evenement, als partner, als Oktober Testfester, als family and friends. You name it en ik kon een gratis dagkaart bemachtigen, dat was natuurlijk erg fijn maar daardoor voel ik me wel stiekem verplicht om een blogje te tikken over het evenement.
Mijn vriendin is Facility manager (AKA persoonlijke chauffeuse) en ik ben Aerospace Engineer, dus je kunt wel zeggen dat we aardig kritisch van aard zijn. Een vreemd koppel maar we weten elkaars minpunten te compenseren met de sterke kanten van de ander, tot nu toe lijkt het nog super te werken. Laten we hopen dat het in ieder geval nog jaren mag voortduren. Nu heb je in ieder geval een beetje een indruk gekregen van het perspectief waarmee wij dus naar het evenement gingen.

We reden dus vanuit Delft naar 's Hertogenbosch om het evenement te bezoeken, maar bij aankomst bleek dat er heel erg veel plekken vrij waren op de parkeerplaats. Zou dat betekenen dat om één uur 's middags de meeste mensen al langs waren geweest, of is het niet druk om een andere reden?

Toen we de aankomsthal binnenkwamen zagen we een onversierde hal. Daardoor word je vanaf het begin af aan al niet meegenomen in de experience en dat is erg jammer. Bij de entree wil je een ingang zodat de bezoekers per se langs of door een stand heen moeten. Dat geeft namelijk een bedrijf de maximale hoeveelheid zichtbaarheid. Als je vervolgens de daadwerkelijke beurs op liep werd je niet warm welkom geheten door bedrijven die flyers uitdeelden of iets dergelijks, het was simpelweg rustig. Er stond een stichting voor bloeddonatie en ondanks dat dat heel erg belangrijk is, heeft het totaal niets te maken met tech. Mogelijk was dat een dealtje met de EHBO'ers, in dat geval is het vergeven. Toch vind ik het vreemd dat zij een stand bij de entree krijgen, dat is niet wat je als eerste wilt zien op een tech beurs.

Op het moment dat je dan iets verder loopt zie je onwijs gave stands van ASUS ROG, een leuke stand van Alternate met oprecht goede kortingen, een mooie stand van KPN en LG met een heel hoop computers en monitoren. Deze stands waren goed aangekleed en er was daar een hoop te zien en te doen. Andere stands waren heel erg gesloten opgesteld waardoor je soms door een "gesloten" donkere gang liep waar eigenlijk niets te doen en te zien was. Toch waren er veel computerplekken niet bezet, of deze voor streamers waren of "battles" weet ik niet. Toch is het vreemd dat er gedeeltes met computers afgesloten zijn als deze die dag niet meer gebruikt gaan worden. Ook de e-sports stage was heel erg mooi gemaakt maar ik vraag mij af hoeveel mensen daadwerkelijk een uur gaan kijken naar hoe een aantal teams tegen elkaar counterstrike speelt.
https://astronautech.com/wp-content/uploads/2018/11/IMG_20181111_151145-Custom.jpg
https://astronautech.com/wp-content/uploads/2018/11/IMG_20181111_151224-Custom.jpg
https://astronautech.com/wp-content/uploads/2018/11/IMG_20181111_150908-Custom.jpg


Op de tweede dag waren 25% van de stoelen bezet in de grote e-sports stageruimte tijdens de finale van CSGO en liepen mensen na de eerste 5 rondes al weg. De prijzen welke werden uitgereikt waren niet mals, maar misschien waren deze prijzen ietwat té hoog en kon er meer geld besteed worden aan andere dingen?

https://astronautech.com/wp-content/uploads/2018/11/IMG_20181111_152004-Custom.jpg

Zo miste wij beamers welke op de muren projecteerden wat er te doen was, een centraal omroepsysteem zou hierbij al enorm geholpen hebben. Het papieren schema was interessant maar in de praktijk kijken mensen daar in het begin naar en vervolgens vergeten ze bijna alles wat er op het papiertje staat. Een omroepsysteem zou enorm veel duidelijkheid verschaffen en mensen wisten wat er op elk moment te gebeuren stond.

https://astronautech.com/wp-content/uploads/2018/11/IMG_20181111_152147-Custom.jpg

Ook kwamen wij, net als heel veel andere mensen bij het wegrijden er pas achter dat er parkeerkosten van 8 euro per auto per dag waren. Dat was maar op één locatie op de website te vinden en dat is lichtelijk vreemd, zeker als je gratis toegangskaartjes weggeeft aan partners..


https://astronautech.com/wp-content/uploads/2018/11/IMG_20181111_152139-Custom.jpg
https://astronautech.com/wp-content/uploads/2018/11/IMG_20181111_151113-Custom.jpg

Er was daadwerkelijk wel genoeg te doen maar toch miste we de sfeer, het leek nu vooral toch een ruimte te zijn met stands in plaats van een beurs. Ook heb ik met wat bezoekers van de LAN gesproken en met een streamer. Uiteindelijk kom ik tot de volgende conclusie:

Verbeterpunten:
 • Aankomst moet al in sfeer zijn
 • Entertainers waarmee je op de foto kunt
 • Bedrijven moeten meer merch/gadgets meenemen. Denk dan aan casebadges, et cetera. Uiteindelijk wil je dat iedereen met een tasje naar huis gaat. Dat is niet alleen directe reclame maar ook indirecte reclame.
 • Systeem voor programma updates (beamers & speakers)
 • Meer licht op sommige locaties
 • Geen loze donkere gangen
 • Geen computers onbenut laten, dat is niet alleen inefficient maar ziet er ook armoedig uit
 • Meer bedrijven aantrekken, bedenk een constructie zodat bedrijven graag een stand willen neerzetten.
 • Mobile gaming bedrijven aantrekken (Samsung, ASUS, OnePlus, etc.)
 • Meer providers aantrekken
 • Security bedrijven aantrekken
 • Recruiters aantrekken, bijvoorbeeld defensie heeft altijd een hoop geld liggen voor het aantrekken van technisch personeel
 • Minder stoelen bij de main stage voor de E-sports en uberhaupt die stage kleiner maken
 • Meer cateringopties, patatkraampje, popcornkraampje etc.
 • Voor de LAN 's ochtends croissantjes halen bij de Jumbo voor 30 cent per stuk en deze voor een 80 cent doorverkopen aan de LANers. JUS D'orange voor het ontbijt etc... Mensen zijn daadwerkelijk wel bereid om te betalen als het bij kopen opweegt tegen de moeite die het kost om weg te gaan bij je setup en het zelf te gaan halen.
 • Uitleg voor de LANers qua horica gelegenheden (tijden, et cetera)
 • Veel jonge kinderen speelden 18+ spellen, zorg voor toestemming van ouders of iets dergelijks
 • Geluid van het commentaar tijdens de e-sports mag harder
 • Er werd te vaak van speler naar speler gewisseld tijdens de e-sports waardoor het onsamenhangend en snel vermoeiend werd. Misschien op het ene scherm het ene team, en op het andere scherm het andere team laten zien?
 • Het evenement voelde voor veel mensen als "karig" en te klein aan.
 • Duidelijk maken dat parkeren 8 euro kost
Complimenten:
 • De crewshirts (waren erg leuk)
 • De grote stands waren erg leuk
 • Lichteffecten waren erg gaaf
 • Toiletten waren goed
 • Douches voor de LAN
 • Gezellige mensen
 • Gratis drinken voor de LAN
 • Netwerk voor de LANNERS
Hoe dan ook was het leuk om mee te beginnen en ik denk dat Tweakers een hoop heeft geleerd van het organiseren van een dergelijk evenement. Ik wil absoluut niet zeggen dat het makkelijk is en ik zie ook dat Tweakers een hoop moeite in het evenement heeft gestopt. Echter als niemand zijn mening duidelijk geeft verandert er niets. Excuses voor het onsamenhangende verhaal, geschreven in slecht Nederlands, maar ik moest het even kwijt ten behoeve van een nog beter Tweakers Gaming Live 2019.

Heb je zelf nou een mening over Tweakers Gaming Live, dan kan je dat gewoon in de reacties hieronder zetten. Des te meer input vanuit de community, des te beter het evenement kan worden.

Foritain is jarig!!!! (Afgelopen)

Door Frozen op donderdag 9 augustus 2018 00:00 - Reacties (18)
Categorie: Random, Views: 6.673

Foritain is niet meer jarig, de #1 en de karmakoning van GoT!

https://i.imgur.com/aK4tTCk.png

#1 en #2 slaan op tweakers awards: inside joke.

[Humor] Russen over Noord-Korea

Door Frozen op zaterdag 30 juni 2018 02:24 - Reacties (7)
Categorie: Random, Views: 4.627

Het is ondertussen 02:24 's nachts en ik denk dat we allemaal wel eens op dat punt zijn aanbeland dat we ons afvragen wat we nu weer voor geks op het internet zien en waarom je daar zo laat nog naar kijkt. Dat Europeanen vooral achter Amerikanen aanlopen als het gaat om onze grootste buur Rusland is algemeen bekend. Echter is het huidige Rusland niet zo oudbollig als je denkt en lijkt er best wat ruimte voor karikaturen te zijn, zelfs van communistische leiders. Zo bewijst LittleBig in deze naar mijn mening erg grappige video over de liefde van de Noord-Koreaanse Kim Jong Un. Ik moet zeggen dat ik de video erg goed gevonden vind en stiekem maakt het me enorm nieuwsgierig naar Rusland. Tot nu toe heb ik eigenlijk altijd gedacht dat ze daar economisch en technologisch wat achter liepen op het westen, maar dat is dus absoluut niet waar. Zal ik een brief schrijven naar meneer Putin? Dat kan trouwens hier: http://en.letters.kremlin.ru/letters/send Geweldig dat dat überhaupt kan.


Overigens komt er binnenkort een review van de Asus Zenfone 5 online van me. Mogelijk ook een pricewatch: Canon EOS M100 Zwart + EF-M 15-45mm IS STM Zwart als Canon zo lief is om de telelens te sturen om aan de tand te voelen. Stay tuned! :)