In dit gedeelte van mijn tweakblog gaat het om iets anders dan die-hard technologie.

IDEE: MINDER HOOFDLETTERS

Door Frozen op woensdag 16 maart 2022 11:24 - Reacties (9)
Categorie: Afvalputje, Views: 3.502

Title says it all, kom op heren... We hebben hier meer vrijheid dan op het forum, laten we er geen afvoerputje van maken!

Nog wat bruikbare tips om de dag door te komen.

Wat stemt de tweaker?

Door Frozen op maandag 15 maart 2021 16:09 - Reacties (37)
Categorie: Random, Views: 8.070

Hee Tweakers,

Ik ben heel erg benieuwd hoe onze technische community stemt, laat ik vooropstellen dat je stemgeheim hebt en ook in het hokje de volgende tekst staat:
U hoeft aan niemand bekend te maken op wie u heeft gestemd. Ook niet door het maken van een foto.
Je hoeft dus niet mee te doen met de poll, maar het kan wel een leuk beeld geven van hoe de technische community over de politiek denkt!

Poll
http://poll.dezeserver.nl/results.cgi?pid=403455&layout=6&sort=prc


Hoe kan ik weten waarop ik wil stemmen?
Weet je nou niet wat je moet stemmen, dan kan het handig zijn om het volgende te doen:
 • 1. Bepaal voor jezelf 3 dingen die je belangrijk vindt
 • 2. Vul Stemwijzer.nl in
 • 3. Vul Kieskompas.nl in
 • 4. Vul eventuele andere stemhulpen in het specifiek gaan over de punten zoals je die in 1 hebt opgeschreven.
 • 5.Twijfel je tussen twee partijen, pak even de verkiezingsprogramma's erbij. Hier kan je CTRL-F'en door alle programma's: https://app.nos.nl/op3/ctrl-f/#/
 • 6. Bekijk de doorrekeningen van het Centraal Planbureau om te zien waar partijen graag geld aan willen uitgeven: https://www.cpb.nl/sites/...2-2025-H1-hoofdlijnen.pdf
 • 7. Kies een persoon om op te stemmen, bekijk bijvoorbeeld LinkedIn pagina's van personen of als je graag op een bèta wilt stemmen: https://vinddebetaopdelijst.nl/
Mijn persoonlijke voorbeeld
Hoe heb ik het gedaan? Ik volg de politiek best wel nauwlettend omdat ik politieke processen erg interessant vind. Zo kijk ik op Youtube naar de leuke video's van de NOS "rondje binnenhof", Nieuwsuur, Geenstijl (voor een ander geluid), lees ik RTLZ en bekijk ik soms delen van debatten.
 • 1. Onderwijs (leenstelsel), klimaat, technologie
 • 2. 72% 50PLUS, 72% Splinter, 64% Partij van de Arbeid, 64% ChristenUnie
 • 3. 77% 50PLUS, 68% Partij van de Arbeid, 65% VVD
 • 4. In de andere stemhulpen kwam CDA en PVDA naar boven, vooral op gebied van onderwijs en wonen
 • 5. Ik vind het belangrijk dat er een aanzienlijke kans bestaat dat een partij waar ik op stem kan gaan regeren. 50PLUS was geen optie voor mij, ik vind de partij momenteel een rotzooi en niet voor mensen van mijn leeftijdscategorie. Splinter was een partij die voor mij té klein was om enige invloed te kunnen uitoefenen, vandaar dat ook deze afviel. ChristenUnie viel af omdat ik, ondanks dat ik de een deel van de christelijke normen en waarden wel waardeer, geen christen ben en ik ze té veel op "het geloof" vind focussen. Dan bleven nog PVDA, CDA en VVD over, naar deze partijen heb ik meer onderzoek gedaan.
  Zo heb ik bijvoorbeeld gekeken naar mijn belangrijkste twee punten, onderwijs (leenstelsel) en klimaat. Ik val in de groep mensen die gebruik hebben moeten maken van het leenstelsel met de gevolgen van dien (studieschuld, psychische problemen) en nu ook nog eens een zeer dure woningmarkt. Een flinke studieschuld ondanks dat ik vrij zuinig leef, geen lid ben van een studentenvereniging, en omdat ik niet naast mijn zware technische studie kan werken. De VVD wilt de basisbeurs niet terug, waarmee ze voor een groot deel het beleid van de afgelopen jaren willen voortzetten, verder lijkt de VVD het huidige nieuwkomers op de markt moeilijk te maken om een (sociale huur-)woning te vinden. Hiermee viel de VVD voor mij dus af. PVDA daarentegen geeft aan ook oud-studenten goed te willen compenseren, dat vond ik erg interessant.
 • 6. Vervolgens ging ik verder inzoomen op het CDA en de PVDA. CDA heeft afgelopen kabinet meegeregeerd en over de gehele linie ben ik het eens met de partij en hun wereldbeeld. Toen ik echter keek naar de budgettaire keuzes van het centraal planbureau zag ik dat ze maar 300 miljoen tegen het klimaat aan willen gooien. Dat lijkt mij niet genoeg om de klimaatdoelstellingen te halen. Daarnaast wilt het CDA maar 2.6 miljard bij het onderwijs doen, terwijl we lijken ingehaald te worden door landen als China met hun nieuwvergaarde technologieën. Zo is bij mij de keuze gekomen op PVDA.
 • 7. Nu ik wist dat ik PVDA ging stemmen, moest ik nog kiezen wie het zou worden. Ik vind het belangrijk dat er meer technische mensen in de politiek zitten, mensen met een degelijke technische achtergrond. Toevallig genoeg zat er bij de PVDA iemand die ook Lucht- en ruimtevaarttechniek heeft gestudeerd in Delft. Verder is hij druk bezig met klimaatproblematiek, waardoor hij een goede keuze was voor mij.
Natuurlijk ben ik het niet eens op alle punten van de PVDA, waaronder bijvoorbeeld dat docenten van een basisschool met HBO PABO hetzelfde moeten verdienen als docenten van een middelbareschool met een universitaire master of dat Nederland meer vluchtelingen moet opnemen, dat er een middenschool moet komen zodat leerlingen wat keuzes kunnen uitstellen, et cetera. Een partij zal nooit helemaal volledig aan jouw wereldbeeld kunnen voldoen en net als in de politiek zal je altijd consessies moeten blijven doen.

Dit is hoe ik uiteindelijk tot mijn stem ben gekomen. Ik wil hiermee niet aangeven dat mensen hetzelfde zouden moeten stemmen als ik heb gedaan, absoluut niet: zoveel mensen zoveel wensen. Ik vind het wel belangrijk dat verkiezingen een representatieve uitslag geven van wat Nederland denkt en dat mensen niet alleen maar stemmen omdat ze denken: deze man heeft een leuk kapsel of deze vrouw goede benen.

Veel stemplezier!
Omdat ik wat gezondheidsrisico's heb ben ik vandaag gaan stemmen in Delft en het was enorm rustig, sterker nog: ik was 3 minuten lang de enige in het stemlokaal. Ik zou iedereen willen aanraden om te stemmen!


Comments
Ik weet dat politiek soms een vrij controversieel onderwerp kan zijn, maar de comments staan open omdat ik vind dat iedereen zijn mening moet kunnen geven. Houdt het wel respectvol en becommentariëer de argumenten met feiten en speel niet op de man. Iedereen denkt anders over dit land en dat is maar goed ook!

Frozen over Tweakers Premium

Door Frozen op dinsdag 1 december 2020 14:34 - Reacties (23)
Categorie: Afvalputje, Views: 5.426

Ik heb maar een audiofragment/podcast/soundcloud documentje gemaakt over hoe ik naar Tweakers premium kijk. Ik kijk naar het vandaag geplaatste artikel (plan: Tweakers start met een bètatest voor een Premium-aanbod) en analyseer het. Ik vergelijk de statements in dit artikel met de huidige kwaliteit van de tweakers nieuwsberichten.Sorry dat je me soms hoort slikken in het audiofragment. Als je daarvoor gevoelig bent raad ik je aan het niet te luisteren.

Edit: In mijn “podcast” spreek ik over de kwaliteiten van Sebastius, hij staat helemaal los van deze podcast.

Parodie: Windows 10 op een iPad

Door Frozen op zaterdag 12 september 2020 17:41 - Reacties (5)
Categorie: Afvalputje, Views: 5.506

Mocht iemand dit op de frontpage lezen en zichzelf bedenken dat er een magische manier is om een Windows 10 versie op je Apple iPad te zetten: Nee, sorry dat je bedrogen uitkomt. Maar graag vertel ik jullie over mijn aparte use cases on Windows 10 te gebruiken op iPads. De beschreven methode werkt ook op Android devices.

Allereerst hoe ik hier op ben gekomen: In September plaatste een tweaker een blog op tweakblogs van hemzelf over Windows 10 op een Android (TV). Ik had dat geprobeerd en raakte geïnteresseerd in Windows 10. Ik heb een paar dagen na update-dinsdag een licentie gekocht. Ik was tevreden ermee en fantaseerde wat voor versies van paint ik hierop kon draaien. Ik zag een leuke vervanging/aanvulling om op meer apparaten te kunnen tekenen. Dus ik heb besloten om in mijn huis de apparaten die ik had, te vervangen voor Windows 10 apparaten, voor meerdere redenen trouwens.

Met een muis werkt dit prima! Maar ik ben achtergekomen dat ik het leuk vind om op mijn apparaten gewoon Windows 10 te hebben. Ik heb uiteindelijk het volgende gedaan:

Open de browser
Ga naar google.com
Klik op images
Type "Windows 10" en druk op enter
Vind een mooie afbeelding van Windows 10 en open deze.

P.S.: Deze blog is niet geschreven om een referral aan te smeren maar ik heb er wel 1 mocht je geinteresseerd zijn in Windows 10. De code is: WINDOWSFORIPADS42. Je hoeft het niet te gebruiken maar mag wel. :) als het goed is krijg je hiermee wat korting.... dit is een parodie jongens. Bekijk hieronder hoe ik Windows 10 daadwerkelijk op mijn iPad heb gekregen:
[afbeelding]

Zonder elektriciteit

Door Frozen op vrijdag 27 december 2019 05:14 - Reacties (15)
Categorie: Afvalputje, Views: 4.215

Gisteravond heb ik goed gegeten bij mijn familie voor kerst, het was een geweldig feest en ik heb absoluut genoten, dat staat echter in schril contrast met wat mij de afgelopen twee weken en zojuist weer is overkomen. Twee weken geleden viel de elektriciteit ineens uit voor meerdere dagen. Ik woon in een in 2017 opgeleverd studentencomplex op de TU Delft campus met zo'n 550 bewoners op 22 verdiepingen. Volgens de studentenhuisvester DUWO kwam de eerste keer door overmacht. Want dat is natuurlijk ook logisch als er lekkage is in hun eigen elektriciteitskast en er 50 groepen verbranden.

Hoe dan ook, ik heb toen 3 dagen lang niet thuis kunnen slapen, de informatievoorziening was ruk, we krijgen van DUWO geen compensatie voor de geleden schade, we krijgen geen huur terug en we krijgen geen vergoeding op basis van de warmtewet, maar wel 100 euro per persoon per nacht voor een hotel.

Vorige week zaterdag was het weer zo ver, net voor het gevecht tussen Rico en Badr werd de elektriciteit uitgeschakeld door DUWO omdat er blijkbaar nog wat dingen gerepareerd moesten worden. Voor de tweede keer was de inhoud van de koelkast verloren gegaan.

Gisteren heb ik dus lekker met mijn familie kerst gevierd en omdat mijn vriendin een zware blessure aan haar been heeft, moest ik mezelf naar huis rijden met haar auto waarna zij gelijk door naar haar huis reed. Omdat ik de afgelopen dagen wat moeite met slapen had in het huis van de schoonfamilie, ging ik vroeg naar bed. Ik hing mijn telefoon aan de lader, ondanks dat er nog 30% energie in zat.

Toen ik zojuist om twee uur wakker werd schrok ik, alles was donker en dat terwijl ik altijd met een lampje slaap... Het feest was voor de derde keer begonnen, laten we het een kerstcadeautje van DUWO noemen. Ik ben blij dat mijn vriendin niet hier de nacht doorbracht, want anders moest ze met haar heftige blessure 7 trappen af. Ik denk niet dat dat goed zou zijn afgelopen voor haar. Het is midden in de nacht en ik check gelijk de Whatsapp en Facebook groepen van het gebouw en jahoor, mijn vermoedens zijn correct... Het gehele gebouw heeft geen elektriciteit meer. Ik bel naar de telefooncentrale welke 's nachts waarneemt voor vastgoedservice en er wordt verteld dat "Groenewegen" is gecontacteerd. Groenewegen vindt het echter niet urgent genoeg om 's nachts langs te komen: 550 huishoudens, geen elektriciteit, geen water(druk) en geen ventilatie meer.

Vastgoedservice vertelt mij dat er iemand vast zit op de 20e verdieping, en dat terwijl ik op de 7e woon. Ik trek mijn badjas en schoenen aan en ga onderweg naar het meisje op de 20e wat later een Chinees blijkt te zijn. Ondanks haar gebrekkige engels, ik vraag me uberhaupt af hoe je met zulk gebrekkig Engels aan de TU kunt studeren, maak ik haar duidelijk dat ze mijn Xiaomi powerbank met Xiaomi lamp moet vasthouden. (community, bedankt voor het chinashopping topic ;) )Met een mes en een tang maak ik de deur open en ze kan weer naar binnen. Het is ondertussen 4 uur 's nachts en ik bel nogmaals naar vastgoedservice. Helaas nog geen enkele verbetering, maar alleen maar verslechtering. Na 3 uur zonder elektriciteit is de noodverlichting namelijk uitgevallen, veilig wonen is er helaas niet meer bij en geld zal hij ook niet zien van DUWO. Ook loopt er een dikke leiding naar de 22e verdieping voor de brandweer om brandjes mee te blussen. Echter zonder hydrofoor staat daar geen druk op. Hij pakt zijn telefoon weer en schrijft dit blogje... Man man man, in de afgelopen twee weken heb ik in totaal 6 dagen zonder elektra gezeten, DUWO gooit het op overmacht en vergoed niets anders dan een hotel tot 100 euro pppn nadat je goedkeuring hebt gekregen om een hotel te zoeken. Die goedkeuring heb ik niet, want vastgoedservice is alleen maar een doorgeefluikje.

Ik kan op tweede kerst nacht nergens naartoe en alleen maar hopen dat er geen brand uitbreekt. Ik ben in ieder geval blij dat mijn vriendin hier nu niet slaapt met die zware blessure aan haar been.

https://astronautech.com/wp-content/uploads/2019/12/IMG_20191227_041008-scaled.jpg


edit: Gisteren om 1 uur 's middags is er, terwijl ik met de verzekering bellen was, op mijn deur geklopt door de beveiliging van de TU Campus. Het was niet langer veilig om er te wonen en ik moest op zoek naar een andere verblijfsplaats. Momenteel, een dag later, zitten er nog steeds medewerkers van de brandweer op de begane grond om bij te houden wie er het pand in en uit gaat. Gelukkig is de elektriciteit intussen teruggekeerd en kan ik na twee weken van hectiek eindelijk mijn reviews aftypen.