In dit gedeelte van mijn tweakblog gaat het om iets anders dan die-hard technologie.

Tweakers voor ?

Door Frozen op zaterdag 1 december 2018 23:28 - Reacties (12)
Categorie: Tweakers voor ?, Views: 2.489

https://www.ouderenfonds.nl/wp-content/uploads/2018/11/JoKemp-Soeterbroek3-toetje-campagnebeeld-4.jpg
Het is 1 december en dat betekent dat we weer met onze actie gaan beginnen beste Tweakers. Mijn vriendin en ik zitten overigens wel over iets te pijnzen. Uit jullie response op mijn vorige blog bleek dat jullie graag weer Stichting Jarige Job of de voedselbank willen zien. Echter vragen wij ons af of het Nationaal Ouderenfonds niet veel leuker is. We hebben namelijk al babyspullen gedaan (voor baby's), Jarige Job (voor kinderen) en is het dan niet tijd voor de ouderen?

Met de kerst zitten namelijk enorm veel ouderen alleen thuis, omdat ze geen contact met familie meer hebben of omdat familie het te druk heeft om hen te bezoeken. Toch is dat heel erg zielig aangezien die mensen hun leven lang hun best hebben gedaan en sommigen nog hebben gevochten voor onze vrijheid. De vrijheden die wij hier vandaag de dag kennen zijn gigantisch ten opzichte van de vrijheden die andere mensen genieten in minder welvarende delen van de wereld. Zijn wij dan niet moreel verplicht om dan ook eens voor deze mensen op te staan en hen een hart onder de riem te steken?

Er zijn in het geval van het Nationaal Ouderenfonds een aantal opties:
 • Je kunt doneren waarna ik natuurlijk weer met de cheque langs ga, dat wordt dan echter wel rond oktober van volgend jaar. Ik ben namelijk van plan om door te dringen tot de organisatie van het fonds en bij de inkoop aanwezig zijn: zodat ik zeker weet dat het geld goed besteed gaat worden. Ik denk namelijk dat de kerstdiners voor de ouderen al maanden van te voren worden geregeld waarmee de inkomsten van "Doneer een toetje voor 3 Euro" of de "Doneer een kerstdiner voor 15 euro" dit jaar toch niet meer gebruikt worden en mogelijk in andere dingen worden gestoken.
 • Je kunt Tweakers merch kopen (waar ik overigens niet heel erg veel van heb weten te sparen in het afgelopen jaar, maar toch...)
 • Je kunt een kerstkaart sturen voor 18 december, deze kerstkaarten worden bij een oudere bezorgd waardoor ze in ieder geval een kerstkaart van iemand krijgen. :)
In het geval dat dat jullie niets lijkt kan je altijd een kerstkaart sturen en gaan we voor Stichting Jarige Job en organiseren we een inpaksessie waarbij we met z'n allen boxen gaan inpakken voor de stichting of bij de voedselbank misschien wel een rondleiding kunnen krijgen.

Ik hoor graag jullie mening want ik ga maandag rondbellen met wat de opties zijn bij stichting ouderenfonds, Jarige Job en de voedselbank. Woensdag hakken we dan de knoop door en gaan alle lijnen open! :)

Parels als cadeau

Door Frozen op zaterdag 17 november 2018 13:00 - Reacties (12)
Categorie: Random, Views: 2.464

Nadat ik mijn eigen website was begonnen om mijn reviews op te plaatsen en eenvoudiger partners aan te kunnen trekken, zat het websitebakken goed in de vingers. Nu wil ik natuurlijk niet zeggen dat ik een HTML-ster ben, dus die Wordpress templates waren zeer eenvoudig. Zo heb ik dus ook voor mijn vriendin een website gebouwd om haar entrepreneurship skills te laten ontwikkelen.

Haar naam is Tiffany en ondanks dat sommige mannen aan een muzieknummer denken, denken de meeste vrouwen aan het zeer dure sieradenmerk Tiffany & Co bekend om hun zachte groen-blauwe kleur. Het lag dus voor de hand dat we haar naam zouden gebruiken in de naam van het bedrijfje. Immers is de naam Tiffany al een enorm sterk merk aangezien het vrij veel associaties oproept bij mensen. Aangezien ze enorm van parels houdt wilde ze daar graag iets mee doen wat resulteerde in: "Pearls by Tiffany" ofwel PearlsbyTiffany.nl.

Vervolgens moest ik dus een logo bedenken. Aangezien ik vrij veel fantasie heb maar de theorie vaak beter uitpakt dan de praktijk, moest het logo simpel blijven. Er mocht geen "Tiffany & Co"-cyaan inzitten omdat ze anders misschien problemen kon krijgen met het grote bedrijf. Daarom hebben we samen besloten dat het het beste was om voor oud-roze te gaan met bordeauxrood. Het oud-roze lijkt op de kleur van een parel en straalt een bepaalde hoeveelheid schattigheid uit, terwijl het bordeauxrode het luxueuze uitstraalt. Voordat ik het wist was er dus een parel geboren met een vrouwelijke T erop.

https://i.imgur.com/f628YQD.png

Ik vond het logo erg goed gelukt en stiekem beter dan ik ooit had durven denken. Zou ik dan toch wel die grafische skills hebben om een logo te ontwerpen? Ik denk dat mijn geluk gewoon was dat ik het heel erg simpel kon houden. Vervolgens heb ik de website opgezet en gebouwd waarna zij de website heeft afgemaakt en de woocommerce webshop heeft opgezet. Ik moest toen eigenlijk alle problemen met de website oplossen, net zoals je altijd alle computerproblemen van familie kunt oplossen als Tweaker. Op een gegeven moment had ik een gesprek met haar en leerde ik haar dat ze zelf moet leren debuggen als ze succesvol wilde zijn.

Zo geschiede het, ze kreeg steeds meer productjes op de webshop en zoekt ondertussen ook samenwerkingen met organisaties en bedrijven. Ook probeert ze steeds meer reclame te maken, maar reclame maken blijkt lastiger dan gedacht. Echter laat ik haar maar eerst beginnen met een leuke flyer te ontwerpen voor in de supermarkten. Mede nadat ik een maand geleden een idee had aangedragen voor een kortingsactie, is ze een Black Friday kortingsactie begonnen. Je krijgt dan 15% korting op elke bestelling (sets en cadeauverpakkingen uitgesloten) met kortingscode: TAFBLACKFRIDAY2018

Ondertussen verkoopt ze dus verzilverde hangers en kettingen, verschillende kleuren natuurparels voor in de hangers en een extra luxe cadeaudoosje. Standaard zit er namelijk al een cadeaudoosje bij zodat het altijd een feestje is om het product te openen. Maar voor een euro of twee krijg je je bestelling in een suede doosje in de vorm van een oester. Alles dus voor een zo laag mogelijke prijs, lager dan de concurrentie in ieder geval. Zo'n ketting met hanger en parel ziet er dan ongeveer zo uit, afhankelijk van het design wat je kiest:
https://i.imgur.com/dagwSGk.png

Wat ik stiekem nog mooier vind is dat ze een Pink Ribbon setje beschikbaar heeft. Voor 15 euro heb je dan een ketting, hanger en oester met roze parel waarvan 3 euro naar Pink Ribbon gaat. Dat vind ik persoonlijk heel mooi aangezien wij met Tweakers ook altijd geld inzamelen voor het goede doel. Het blogje met het goede doel wordt maandag dinsdag online gezet! Dus stay tuned!

https://scontent-amt2-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/46093254_2256509554632920_2355012932984635392_n.jpg?_nc_cat=104&_nc_ht=scontent-amt2-1.xx&oh=64967c64b7032094c8db763bf45771f6&oe=5CB13A60

Frozen over Tweakers Gaming Live

Door Frozen op woensdag 14 november 2018 23:27 - Reacties (23)
Categorie: Random, Views: 1.676

Let op: Indien je een medewerker van Tweakers bent. Bedankt voor het organiseren van het evenement. Dit blogje is met de beste bedoelingen geschreven zodat TGL2019 een nog mooier evenement kan worden.

Afgelopen zondag waren wij op hťt evenement van Tweakers: Tweakers Gaming Live. Het zou het grootste spectakel moeten worden wat ik ooit had gezien en het zou een nieuwe standaard zetten voor beurzen en LANs in Nederland. Via verschillende routes heb ik gratis kaartjes weten te bemachtigen voor het evenement, als partner, als Oktober Testfester, als family and friends. You name it en ik kon een gratis dagkaart bemachtigen, dat was natuurlijk erg fijn maar daardoor voel ik me wel stiekem verplicht om een blogje te tikken over het evenement.
Mijn vriendin is Facility manager (AKA persoonlijke chauffeuse) en ik ben Aerospace Engineer, dus je kunt wel zeggen dat we aardig kritisch van aard zijn. Een vreemd koppel maar we weten elkaars minpunten te compenseren met de sterke kanten van de ander, tot nu toe lijkt het nog super te werken. Laten we hopen dat het in ieder geval nog jaren mag voortduren. Nu heb je in ieder geval een beetje een indruk gekregen van het perspectief waarmee wij dus naar het evenement gingen.

We reden dus vanuit Delft naar 's Hertogenbosch om het evenement te bezoeken, maar bij aankomst bleek dat er heel erg veel plekken vrij waren op de parkeerplaats. Zou dat betekenen dat om ťťn uur 's middags de meeste mensen al langs waren geweest, of is het niet druk om een andere reden?

Toen we de aankomsthal binnenkwamen zagen we een onversierde hal. Daardoor word je vanaf het begin af aan al niet meegenomen in de experience en dat is erg jammer. Bij de entree wil je een ingang zodat de bezoekers per se langs of door een stand heen moeten. Dat geeft namelijk een bedrijf de maximale hoeveelheid zichtbaarheid. Als je vervolgens de daadwerkelijke beurs op liep werd je niet warm welkom geheten door bedrijven die flyers uitdeelden of iets dergelijks, het was simpelweg rustig. Er stond een stichting voor bloeddonatie en ondanks dat dat heel erg belangrijk is, heeft het totaal niets te maken met tech. Mogelijk was dat een dealtje met de EHBO'ers, in dat geval is het vergeven. Toch vind ik het vreemd dat zij een stand bij de entree krijgen, dat is niet wat je als eerste wilt zien op een tech beurs.

Op het moment dat je dan iets verder loopt zie je onwijs gave stands van ASUS ROG, een leuke stand van Alternate met oprecht goede kortingen, een mooie stand van KPN en LG met een heel hoop computers en monitoren. Deze stands waren goed aangekleed en er was daar een hoop te zien en te doen. Andere stands waren heel erg gesloten opgesteld waardoor je soms door een "gesloten" donkere gang liep waar eigenlijk niets te doen en te zien was. Toch waren er veel computerplekken niet bezet, of deze voor streamers waren of "battles" weet ik niet. Toch is het vreemd dat er gedeeltes met computers afgesloten zijn als deze die dag niet meer gebruikt gaan worden. Ook de e-sports stage was heel erg mooi gemaakt maar ik vraag mij af hoeveel mensen daadwerkelijk een uur gaan kijken naar hoe een aantal teams tegen elkaar counterstrike speelt.
https://www.techbelike.com/wp-content/uploads/2018/11/IMG_20181111_151145-Custom.jpg
https://www.techbelike.com/wp-content/uploads/2018/11/IMG_20181111_151224-Custom.jpg
https://www.techbelike.com/wp-content/uploads/2018/11/IMG_20181111_150908-Custom.jpg


Op de tweede dag waren 25% van de stoelen bezet in de grote e-sports stageruimte tijdens de finale van CSGO en liepen mensen na de eerste 5 rondes al weg. De prijzen welke werden uitgereikt waren niet mals, maar misschien waren deze prijzen ietwat tť hoog en kon er meer geld besteed worden aan andere dingen?

https://www.techbelike.com/wp-content/uploads/2018/11/IMG_20181111_152004-Custom.jpg

Zo miste wij beamers welke op de muren projecteerden wat er te doen was, een centraal omroepsysteem zou hierbij al enorm geholpen hebben. Het papieren schema was interessant maar in de praktijk kijken mensen daar in het begin naar en vervolgens vergeten ze bijna alles wat er op het papiertje staat. Een omroepsysteem zou enorm veel duidelijkheid verschaffen en mensen wisten wat er op elk moment te gebeuren stond.

https://www.techbelike.com/wp-content/uploads/2018/11/IMG_20181111_152147-Custom.jpg

Ook kwamen wij, net als heel veel andere mensen bij het wegrijden er pas achter dat er parkeerkosten van 8 euro per auto per dag waren. Dat was maar op ťťn locatie op de website te vinden en dat is lichtelijk vreemd, zeker als je gratis toegangskaartjes weggeeft aan partners..


https://www.techbelike.com/wp-content/uploads/2018/11/IMG_20181111_152139-Custom.jpg
https://www.techbelike.com/wp-content/uploads/2018/11/IMG_20181111_151113-Custom.jpg

Er was daadwerkelijk wel genoeg te doen maar toch miste we de sfeer, het leek nu vooral toch een ruimte te zijn met stands in plaats van een beurs. Ook heb ik met wat bezoekers van de LAN gesproken en met een streamer. Uiteindelijk kom ik tot de volgende conclusie:

Verbeterpunten:
 • Aankomst moet al in sfeer zijn
 • Entertainers waarmee je op de foto kunt
 • Bedrijven moeten meer merch/gadgets meenemen. Denk dan aan casebadges, et cetera. Uiteindelijk wil je dat iedereen met een tasje naar huis gaat. Dat is niet alleen directe reclame maar ook indirecte reclame.
 • Systeem voor programma updates (beamers & speakers)
 • Meer licht op sommige locaties
 • Geen loze donkere gangen
 • Geen computers onbenut laten, dat is niet alleen inefficient maar ziet er ook armoedig uit
 • Meer bedrijven aantrekken, bedenk een constructie zodat bedrijven graag een stand willen neerzetten.
 • Mobile gaming bedrijven aantrekken (Samsung, ASUS, OnePlus, etc.)
 • Meer providers aantrekken
 • Security bedrijven aantrekken
 • Recruiters aantrekken, bijvoorbeeld defensie heeft altijd een hoop geld liggen voor het aantrekken van technisch personeel
 • Minder stoelen bij de main stage voor de E-sports en uberhaupt die stage kleiner maken
 • Meer cateringopties, patatkraampje, popcornkraampje etc.
 • Voor de LAN 's ochtends croissantjes halen bij de Jumbo voor 30 cent per stuk en deze voor een 80 cent doorverkopen aan de LANers. JUS D'orange voor het ontbijt etc... Mensen zijn daadwerkelijk wel bereid om te betalen als het bij kopen opweegt tegen de moeite die het kost om weg te gaan bij je setup en het zelf te gaan halen.
 • Uitleg voor de LANers qua horica gelegenheden (tijden, et cetera)
 • Veel jonge kinderen speelden 18+ spellen, zorg voor toestemming van ouders of iets dergelijks
 • Geluid van het commentaar tijdens de e-sports mag harder
 • Er werd te vaak van speler naar speler gewisseld tijdens de e-sports waardoor het onsamenhangend en snel vermoeiend werd. Misschien op het ene scherm het ene team, en op het andere scherm het andere team laten zien?
 • Het evenement voelde voor veel mensen als "karig" en te klein aan.
 • Duidelijk maken dat parkeren 8 euro kost
Complimenten:
 • De crewshirts (waren erg leuk)
 • De grote stands waren erg leuk
 • Lichteffecten waren erg gaaf
 • Toiletten waren goed
 • Douches voor de LAN
 • Gezellige mensen
 • Gratis drinken voor de LAN
 • Netwerk voor de LANNERS
Hoe dan ook was het leuk om mee te beginnen en ik denk dat Tweakers een hoop heeft geleerd van het organiseren van een dergelijk evenement. Ik wil absoluut niet zeggen dat het makkelijk is en ik zie ook dat Tweakers een hoop moeite in het evenement heeft gestopt. Echter als niemand zijn mening duidelijk geeft verandert er niets. Excuses voor het onsamenhangende verhaal, geschreven in slecht Nederlands, maar ik moest het even kwijt ten behoeve van een nog beter Tweakers Gaming Live 2019.

Heb je zelf nou een mening over Tweakers Gaming Live, dan kan je dat gewoon in de reacties hieronder zetten. Des te meer input vanuit de community, des te beter het evenement kan worden.

Gratis kaartjes Tweakers Gaming Live te winnen!

Door Frozen op dinsdag 23 oktober 2018 19:30 - Reacties (8)
Categorie: Tweakers voor ?, Views: 1.921

Ik geef twee kaartjes voor zaterdag of zondag weg voor het Tweakers Live Evenement op 10 of 11 november 2018 in de Brabanthallen ter waarde van 40 Euro!

Edit: Erwinvz1 heeft gewonnen. Van harte gefeliciteerd en aan iedereen die heeft meegedaan; Helaas maar bedankt voor het meedoen. Vooral bedankt voor jullie suggesties voor het goede doel!


Even formuliertje invullen, 1 minuutje, succes! https://goo.gl/forms/2qqmDzFAWKBKKzc23

https://www.techbelike.com/wp-content/uploads/2018/10/IMG_20181023_183949-Custom-1.jpg


----------------
Volg mij op Instagram voor elke dag gave techfoto's en updates van wanneer mijn reviews online staan!

Tweakers voor ?

Door Frozen op donderdag 18 oktober 2018 22:34 - Reacties (18)
Categorie: Tweakers voor ?, Views: 4.013

Het is halverwege oktober dus het is weer tijd om te denken over de december/novemberactie voor het goede doel van de gehele community. Zoals je merkt gaat de tijd sneller dan je denkt en de zomervakantie ligt ondertussen alweer ver achter ons, hoewel dat niet zo voelt door het goede weer van de afgelopen dagen. Toch moeten we weer beginnen met het bedenken van een actie; wat gaan we dit jaar organiseren?

Afgelopen februari heb ik trots onze 1300 euro gebracht naar Stichting Jarige job: de stichting die ervoor zorgt dat ieder kind een verjaardag verdient, dus ook de kinderen van ouders met wat minder centjes. Maar de vraag is: Wat gaan we dit jaar doen?

https://i.imgur.com/DngLLWw.jpg


Komt u maar met ideeŽn! Denk dan aan soort stichting, soort actie, etc.