In dit gedeelte van mijn tweakblog gaat het om iets anders dan die-hard technologie.

Teslaquila al te koop!

Door Frozen op zaterdag 13 oktober 2018 19:48 - Reacties (6)
Categorie: Afvalputje, Views: 3.975

De eerste flessen Teslaquila liggen al op de markt, hier is de website:
https://www.teslaquilla.eu/

Hey Elon,

If you read this. I think your products are great.

Kind regards,
Wesley de Vries

Tweakers Oktober Testfest 2018

Door Frozen op zondag 7 oktober 2018 11:30 - Reacties (9)
Categorie: Non-tech, Views: 1.873

https://www.techbelike.com/wp-content/uploads/2018/10/IMG_20181006_101528-Custom.jpg
Gisteren was het eindelijk zo ver, ik mocht de community mananger Ginz voor het eerst ontmoeten. Natuurlijk wil je best geloven dat speciaal voor hem naar HQ ben gereden vanuit Delft maar dat was niet de enige reden. Het was namelijk tijd voor Tweakers Oktober Testfest 2018 waarbij ik zoveel geluk had dat ik uitgenodigd was. :)

https://www.techbelike.com/wp-content/uploads/2018/10/IMG_0746-Custom.jpg
https://www.techbelike.com/wp-content/uploads/2018/10/IMG_0747-Custom.jpg
https://www.techbelike.com/wp-content/uploads/2018/10/IMG_0750-Custom.jpg
https://www.techbelike.com/wp-content/uploads/2018/10/IMG_0748-Custom.jpg


We werden warm onthaald door Paparazzi Funnekotter en door de dames van Concepts bij hun leuke stand in hun toepasselijke outfit. Daar kregen we onze badge met het programma van de dag en daar konden we onze jas ophangen. Hierna zijn we de trap opgelopen richting het restaurant waar iedereen eigenlijk al klaar zat voor Wout zijn introductie. Wij waren er om kwart over 10 en iedereen zat al, wat een geÔnteresseerde community hebben we toch! Wij gingen ook zitten maar toen besefte ik me dat ik nog wel een uur moest blijven zitten, dus ik piepte er even tussenuit om wat warme chocomel met een soeplepel in mijn beker te schenken. :P

https://www.techbelike.com/wp-content/uploads/2018/10/IMG_0751-Custom.jpg


Wout begon met z'n introductie en even later kregen we na wat technical difficulties een keynote van zijn collega van HWI. Na de keynote zijn mijn vriendin en ik vertrokken richting de stand van Kingston aangezien we de pricewatch: Kingston HyperX Alloy Elite RGB (Qwerty US, Cherry MX Rood) moesten gaan testen. Hier kregen we een presentatie over Kingston en hun producten waarna we "onze" producten aan de tand konden voelen. Daarna kregen we een Kingston pet en een zakje met snoepjes, dat was echt super leuk bedacht!

https://www.techbelike.com/wp-content/uploads/2018/10/IMG_0757-Custom.jpg
https://www.techbelike.com/wp-content/uploads/2018/10/IMG_0761-Custom.jpg


Ondertussen was het al 1 uur geworden en tijd voor de lunch. De lunch bestond uit broodjes frankfurter wurst met verschillende sauzen, belegde harde broodjes, fruit, sinaasappelsap, melk, fruitwater, en nog meer! Uit de rij die telkens voor de broodjes worst stond bleek wel hoe geliefd ze waren.
https://www.techbelike.com/wp-content/uploads/2018/10/IMG_20181006_125215-Custom.jpg
https://www.techbelike.com/wp-content/uploads/2018/10/IMG_20181006_131506-Custom.jpg
https://www.techbelike.com/wp-content/uploads/2018/10/IMG_20181006_131514-Custom.jpg


Tijdens de lunch was er ruimte om langs de stands van de andere bedrijven te gaan. Dit waren o.a. BenQ, LG, Acer, Fritz! en Ajax (niet de club). Op de stand van BenQ hadden ze monitoren met overkappingen met de professionele fotograaf als doelgroep. Naar mijn mening konden ze beter met een ander soort monitoren op het event aanwezig zijn, omdat de doelgroep van de monitoren erg klein is. Hoe dan ook was het leuk om even met wat medewerkers van BenQ te spreken. Ook zijn we even bij LG geweest waar een robotstofzuiger stiekem aan het proberen was de ruimte te verlaten en onderweg nog trek had in een lekkere ballon. LG had een aantal telefoons, OLED-panelen, monitoren en nog wat ander spul. Helaas had ik moeite met het vinden van LG-personeel dus ik heb niet met hen kunnen praten. Ook zijn we even bij Acer geweest die een aantal nieuwe Chromebooks had staan. Ik had nog nooit eerder op zo'n apparaat gewerkt dus voor mij was het even wennen, echter denk ik wel dat de apparaten volwassener zijn dan ooit en er nu wel een markt voor te vinden is. De apparaten voelden goed aan en de Google Skin trok mij eigenlijk wel aan. Ik ben er zelf echter nog niet over uit of mensen voor de prijs van een Windows-laptop een Chromebook willen kopen met vergelijkbare specs: de toekomst zal dat uitwijzen.

https://www.techbelike.com/wp-content/uploads/2018/10/IMG_0762-Custom.jpg

Ook wilden wij graag de workshop van Wout bijwonen over het schrijven van een review en foto's maken. De workshop was erg interessant en handig maar ik misde wel wat "tips & tricks". :P Nu waren wij zelf de eerste 15 minuten nog in gesprek met acer, dus die 15 minuten hebben we helaas niet kunnen meemaken. Uiteindelijk heeft Wout ons een rondleiding gegeven over de 7e waar de redactie artikelen schrijft en producten test. Dat was erg leuk!

https://www.techbelike.com/wp-content/uploads/2018/10/IMG_0765-Custom.jpg
https://www.techbelike.com/wp-content/uploads/2018/10/IMG_0766-Custom.jpg
https://www.techbelike.com/wp-content/uploads/2018/10/IMG_0767-Custom.jpg
https://www.techbelike.com/wp-content/uploads/2018/10/IMG_0768-Custom.jpg
https://www.techbelike.com/wp-content/uploads/2018/10/IMG_0769-Custom.jpg
https://www.techbelike.com/wp-content/uploads/2018/10/IMG_0773-Custom.jpg


Tot slot was er de borrel (en social) met natuurlijk bitterballen en andere hapjes. De "koelkast" stond vol met drinken en er stonden schalen op tafel met bier in ijs. Ik denk niet dat iemand ook maar iets te kort is gekomen. Bij het verlaten van het evenement kregen we ook nog een super dikke goodiebag mee met o.a.:
  • Powerbank van LG
  • Tasje & muts van BenQ
  • Snoepjes & pen van Fritz
  • Acer pen & vingerclipje voor smartphones
  • en van Tweakers een bierpul, de tas waar alles in zat en super gaaf: Kaartjes voor Tweakers Gaming Live!
https://www.techbelike.com/wp-content/uploads/2018/10/IMG_0780-Custom.jpg
https://www.techbelike.com/wp-content/uploads/2018/10/IMG_0779-Custom.jpg
https://www.techbelike.com/wp-content/uploads/2018/10/IMG_0778-Custom.jpg
https://www.techbelike.com/wp-content/uploads/2018/10/IMG_0776-Custom.jpg

Wij hebben in ieder geval heel erg genoten van het evenement en wij bedanken de dames van concepts voor de organisatie en de gastvrijheid! Het event was weer enorm leuk en gezellig!

Foritain is jarig!!!! (Afgelopen)

Door Frozen op donderdag 9 augustus 2018 00:00 - Reacties (18)
Categorie: Random, Views: 5.121

Foritain is niet meer jarig, de #1 en de karmakoning van GoT!

https://i.imgur.com/aK4tTCk.png

#1 en #2 slaan op tweakers awards: inside joke.

[Humor] Russen over Noord-Korea

Door Frozen op zaterdag 30 juni 2018 02:24 - Reacties (7)
Categorie: Random, Views: 3.821

Het is ondertussen 02:24 's nachts en ik denk dat we allemaal wel eens op dat punt zijn aanbeland dat we ons afvragen wat we nu weer voor geks op het internet zien en waarom je daar zo laat nog naar kijkt. Dat Europeanen vooral achter Amerikanen aanlopen als het gaat om onze grootste buur Rusland is algemeen bekend. Echter is het huidige Rusland niet zo oudbollig als je denkt en lijkt er best wat ruimte voor karikaturen te zijn, zelfs van communistische leiders. Zo bewijst LittleBig in deze naar mijn mening erg grappige video over de liefde van de Noord-Koreaanse Kim Jong Un. Ik moet zeggen dat ik de video erg goed gevonden vind en stiekem maakt het me enorm nieuwsgierig naar Rusland. Tot nu toe heb ik eigenlijk altijd gedacht dat ze daar economisch en technologisch wat achter liepen op het westen, maar dat is dus absoluut niet waar. Zal ik een brief schrijven naar meneer Putin? Dat kan trouwens hier: http://en.letters.kremlin.ru/letters/send Geweldig dat dat Łberhaupt kan.


Overigens komt er binnenkort een review van de Asus Zenfone 5 online van me. Mogelijk ook een pricewatch: Canon EOS M100 Zwart + EF-M 15-45mm IS STM Zwart als Canon zo lief is om de telelens te sturen om aan de tand te voelen. Stay tuned! :)

Antwoorden op Vragen over Tweakblogs en Got

Door Frozen op maandag 4 juni 2018 12:44 - Reacties (21)
Categorie: Random, Views: 3.810

Hier zijn jullie antwoorden op de vragen uit: De officiŽle blog van Frozen: Vragen over Tweakblogs en GoT Er hebben 319 respondenten meegedaan voordat ik de Google Forms had gesloten.


https://i.imgur.com/kWsVL2M.png
Veruit de grootste groep mensen is al 10 jaar lid van tweakers, wow! :D


https://i.imgur.com/rLons8Y.png
Tweakers lezen op tweakblogs het liefste over hedendaagse en toekomstige technologie en hebben minder trek in TV, film & muziek en literaire kunstwerken.


https://i.imgur.com/uMcBhqe.png
https://i.imgur.com/Qx1NIFx.png
Het grootste gedeelte heeft geen problemen met (gedeeltelijk) gesponsorde producten in blogs en reviews. Een veelgelezen comment is dat mensen er wel van op de hoogte willen zijn hoe de auteur aan het product komt. Sinds de nieuwe regels van de ACM ben je verplicht dat aan te geven


https://i.imgur.com/2anJyXP.png
Nu komen we bij het interessante gedeelte. We gaan eerst de referrallinkresultaten van de blogs bespreken. Deze resultaten zijn op meerdere manieren te interpreteren. Allereerst zegt ongeveer een kwart van de Tweakers tegen referrals te zijn op welke manier dan ook en daarmee inkomsten in een bepaalde vorm voor de auteur. De overige groep van meer dan 75% vindt het dus niet erg dat de auteur op een bepaalde manier compensatie krijgt. Alleen de voorwaarden daarvoor verschillen per groep. Het grootste gedeelte van de stemmers vindt met 53% van de stemmen het geen enkel probleem als de blogger een linkje plaatst. Een veelgehoorde reactie is dat mensen dan wel willen dat:
  • De blog geen spam is: de meerwaarde voor de community moet op plaats 1 staan.
  • Er twee linkjes zijn, zodat je zelf kunt kiezen op welke van de twee je klikt.
  • Er transparant wordt gedaan over wat het de auteur oplevert.
Ik kom tot de volgende conclusie m.b.t. blogs: 40% van de tweakers wilt geen referrallinkje zien in blogs. 77% van de Tweakers vindt het niet erg als de auteur een compensatie krijgt voor de geproduceerde content.


https://i.imgur.com/8pSa2pz.png
Nu het gedeelte m.b.t. reviews. Ook hier zijn de resultaten op meerdere manieren te interpreteren. 30% van de tweakers zegt hier tegen alle vormen van inkomsten te zijn voor een auteur, 70% vindt het niet erg dat de auteur op een bepaalde manier compensatie krijgt. Ook hier moet aan de voorwaarden zoals in de bulletpoints hierboven worden voldaan. Een iets kleiner gedeelte van 48% Vindt het prima dat er linkjes worden geplaatst. Paars en blauw is hetzelfde op ťťn typfout na. Het oranje "taartstuk" heeft een waarde van 6,9%.
Ik kom tot de volgende conclusie m.b.t. reviews: 44% van de tweakers wilt geen referrallinkje zien in reviews, maar 70% vindt wel dat de auteur gecompenseerd mag worden.
Even een greep uit de reacties:
Ik snap de discussie wegens de huidige regelementen, echter is de kwaliteit van sommige reviews en blogs zo goed dat de mogelijkheid voor een soort compensatie mijn niet tegen staat (in vorm referral links, of gesponsorde producten). Natuurlijk vind ik wel dat men 100% transparant over moeten zijn.
Altijd vermelden of er een (financieel) belang bestaat tussen de reviewer/blogger en het product/fabrikant. Transparantie!

Bloed irritant dat er tweakers zijn die korte blogs plaatsen met review linkjes naar youtube en tweakers die tig slechte blogs in korte tijd plaatsen over bitcoins (vervuiling recente tweakblogs).
Waarom het onderscheid tussen blogger en reviewer. Voor mij is het 1 pot nat. Voor mij geen referrer codes, want "wetende dat . niet vooringenomen is" : dat gaat dus niet lukken. Lang niet iedereen kan ermee omgaan, en ook veel reviews, ook van jou, zijn vaak te optimistisch. Als je iets gratis hebt gekregen om te testen, dan ga je niet zeggen: Wat een bagger! koop maar wat anders. Dan krijg je nooit meer wat. Bovendien: wat kan je nou echt van een product zeggen na een paar dagen...
Wat het belangrijkste is, is dat de bloggers/reviews (hoe je het ook wil noemen) gewoon open kaart spelen. Zet er gewoon letterlijk bij hoe het zit, de lezers zijn niet dom. Zeg gewoon "Jo ik heb van Philips dit product gekregen om te testen" en durf dan gewoon eerlijk te zijn als het kut is. Zeg gewoon "lijkt je dit een vette gadget? Je kan 'm hier bestellen en dan krijg ik er ook nog wat voor".

Gewoon open kaart jongens, niet zo moeilijk allemaal.
Het is jammer dat sommige blogs gereduceerd worden tot doorlink site.
Het probleem is denk ik dat wanneer je gesponsord wordt je eerder, al dan niet bewust, niet objectief en niet vooringenomen een oordeel over iets geeft. Wanneer ik iets wil zien wat voor mij informatief is, dan maakt het mij in principe niet uit of er een referrallink wordt aangeboden of niet.
Ik heb persoonlijk geen moeite met referrals waarbij duidelijk staat dat het een referral is. Maar vind het altijd extra fijn als er ook een referralvrij alternatief wordt aangeboden. Zo kan je echt doelbewust de reviewers/blogger helpen via de referral, maar wordt hij niet door je strot gedrukt
Ik zit niet te wachten op reviews op tweakblogs daar zijn de userreviews voor. Tevens zit ik ook niet te wachten op youtube filmpjes die geplugd worden, als ik filmpjes wil kijken ga ik wel naar youtube.
Foritain is seksier met rode baard dan zonder!
Ik ben het vooral eens met het laatste punt.