Hier horen dingen die niet in de andere categorieŽn thuis horen, of er niet (meer) toe doen.

Teslaquila al te koop!

Door Frozen op zaterdag 13 oktober 2018 19:48 - Reacties (7)
Categorie: Afvalputje, Views: 4.596

De eerste flessen Teslaquila liggen al op de markt, hier is de website:
https://www.teslaquilla.eu/

Hey Elon,

If you read this. I think your products are great.

Kind regards,
Wesley de Vries

Apple klantenservice

Door Frozen op dinsdag 6 juni 2017 17:40 - Reacties (28)
Categorie: Afvalputje, Views: 5.998

Aangezien ik tegenwoordig helemaal thuis ben in de laptops leek het mij leuk om een Apple Macbook Pro te kopen en te reviewen. Ik wilde ze dus even bellen om wat vragen te stellen met betrekking tot de nieuwe Macbook Pro 13. Ik draai netjes het telefoonnummer via Skype en ik word verbonden met ze. Ik druk netjes tweemaal op 1 en word in de wacht gezet.

Natuurlijk is een review niet zomaar iets. Ik vind ze geweldig om te schrijven, maar aan de andere kant is het ook wel een soort reclame voor een bedrijf. Immers wordt hun product onder de aandacht gebracht. Bovendien ben je als "early adopter" ook een soort van lopend reclameblok op je studie. Daardoor kijkt iedereen naar je nieuwe laptop en denken ze: Die wil ik ook!

Ik heb ondertussen al contact opgenomen met HP, Lenovo en ASUS om hen wat vraagjes te stellen over hun nieuwe laptops en ik heb van allemaal netjes antwoord ontvangen. Super! Vervolgens denk ik, ik zal Apple eens contacteren...

Ik sta op moment van schrijven nog steeds in de wacht, wat een service. Ik hoop dat iemand dit bericht over 100 jaar nog leest, en de legende dan gaat dat ik nog steeds in de wacht sta bij Apple. ;)
http://i.imgur.com/qhw61gd.png

ESL Benelux Championship

Door Frozen op maandag 1 augustus 2016 19:00 - Reacties (6)
Categorie: Afvalputje, Views: 2.052

Een tijdje geleden kon je kaartjes winnen voor de gave ESL Benelux Championship via Tweakers. Echt een enorm gaaf evenement van de Electronic Sports League waarin top-teams vanuit verschillende delen van de wereld het tegen elkaar opnemen.

Ik had onwijs veel zin in het evenement, ondanks dat ik eigenlijk alleen Battlefield 4 en World of Tanks speel. Keek ik net op 1 augustus in mijn spam box van mijn Tweakers email, had ik kaartjes gewonnen voor dit evenement! :D :D :D

Geweldig! Echter 3 weken te laat want #spambox. Volgende keer mailtjes laten versturen door Tweakers zelf in plaats van een ander bedrijf? :)

http://i.imgur.com/C6HRzKy.png

Zou jij het doen?

Door Frozen op zaterdag 9 april 2016 17:51 - Reacties (39)
Categorie: Afvalputje, Views: 7.349

Ik heb momenteel een OnePlus One maar ik ben eigenlijk wel toe aan iets nieuws, ofwel ik ga een Samsung Galaxy S7 Edge kopen en ik heb daarvoor een V&A en marktplaats advertentie gemaakt.

Case 1

Ik krijg een half uur later via whatsapp een berichtje van een jongeman die zijn naam noemt en zegt dat hij twee van deze telefoons heeft en meerdere iphones:
http://i.imgur.com/hsoBbVq.png

Vervolgens zeg ik dat Eindhoven te ver voor mij is en verteld hij me dat hij me de telefoon kan opsturen, net als zijn Facebook, zijn ID, zijn bankpas, zijn hoofd...

Na het achterhalen van zijn Facebookpagina wist ik genoeg:
http://i.imgur.com/PdYhNq9.png
Case 2
Nog een 2 minuten nadat ik korte metten heb gemaakt met de vorige persoon kreeg ik bericht van een nummer uit BelgiŽ. Er werd mij verteld dat de telefoons bij Coolblue vandaan kwamen en hij stuurde mij foto's. De foto's zeiden niets, zoals "Datum..." of "foto voor Wesley", dus ik kon op geen enkele manier verifiŽren of hij ze van internet had geplukt of zelf had gemaakt.

Zijn Facebookaccount kon ik helaas niet vinden, maar hij zei dat hij in BelgiŽ woonde en dat dat een eindje rijden is. Ik vertelde dat ik dat te ver vond en hij zei dat hij kon opsturen. Ik zei dat ik pas zou betalen nadat ik wat binnen had en hij zei: "Nee u betaald de helft op voorhand want anders krijg ik achteraf geen geld heb dit zo al 2x meegemaakt dus".

Mijn vraag: Met welke van deze twee personen zou je liever in zee gaan?

ťn bedankt Samsung...

Door Frozen op dinsdag 19 mei 2015 00:31 - Reacties (76)
Categorie: Afvalputje, Views: 15.686

Het was een koude decembernacht, zo'n nacht dat je eigenlijk met je vrouwtje voor de haard wilt zitten met een kopje warme Chocomel. Echter had ik geen vrouwtje ťn geen haard, dus zat ik op mijn favoriete website: Tweakers.net. Tot mijn grote verbazing kreeg ik een DM van een tweaker, met het bericht dat er nog mensen werden gezocht om een review te schrijven over een monitor: [ADV] Gezocht: testers voor de Samsung LU28D590D Monitor
We zoeken 5 users die het leuk vinden om deze monitor te testen en te reviewen: pricewatch: Samsung U28D590D Zilver

Aanmelden kan door voor 12 december een mail te sturen naar: [email], met daarin: username, voor- en achternaam, adresgegevens en telefoonnummer.

Uiterlijk 12 december nemen we contact op met de vijf testers. Diegene krijgt de monitor thuisgestuurd en krijgt twee weken de tijd om de Samsung u28d590d te testen en te reviewen. Daarna wordt de monitor weer opgehaald.
Ik was dus wel enthousiast, het was namelijk een monitor van Samsung, wat overigens niet het minste merk op de markt is. Ik stuurde dus een mailtje naar het bovenstaande adres en kreeg te horen dat ik ťťn van de gelukkig was. Super gaaf dus, echter moest ik wel even als ťťn van de gelukkig de gebruiksersovereenkomst getekend retour sturen. Deze gebruikersovereenkomst was erg "indekkend" opgesteld en bevatte de volgende 3 dreigende passages:
  1. Samsung stelt aan Gebruiker voor een periode van veertien 14 dagen (“Testperiode”) om niet in bruikleen de volgende Monitor met toebehoren ter beschikking, welke Gebruiker hierbij verklaart in goede staat te ontvangen: Merk: Samsung U28D590D
  2. Indien Gebruiker niet onmiddellijk voldoet aan het bepaalde in het voorgaande lid en ook na verzoek van Tweakers.net of Samsung daartoe niet de Monitor teruggeeft aan Samsung, verbeurt Gebruiker een boete van EUR 100,- voor iedere dag dat Gebruiker, na schriftelijk door Tweakers.net of Samsung aangemaand te zijn, aan zijn verplichtingen niet voldoet, zulks onverminderd het recht van Tweakers.net en Samsung om naast de boete volledige schadevergoeding te eisen.
  3. Tweakers.net en Samsung gezamenlijk zijn bevoegd om, indien omstandigheden daartoe aanleiding geven, deze gebruikers- overeenkomst ťťnzijdig te wijzigen.
Het eerste punt vond ik vrij vreemd, aangezien niemand kan garanderen dat ik het pakket in goede staat kan ontvangen. Het gebeurt maar al te vaak dat er een pakketje met de post kwijt en/of beschadigd raakt.
Het tweede punt vond ik vrij dreigend voor iets wat door een vrijwilliger, voor twee bedrijven gratis wordt gedaan. Honderd euro per dag bovenop een schadevergoeding, een buitenproportionele manier om met een bezoeker van een website om te gaan.
Het derde punt vond ik vrij naar, het zou dus kunnen betekenen dat Tweakers.net en Samsung, beide in staat zijn de overeenkomst, nadat ik hem heb getekend te wijzigen.

Nadat ik Tweakers ik via de mail op het bovenstaande heb gewezen, kreeg ik het antwoord dat de ervaring had geleerd dat ze gebruik moeten maken van een bruikleenovereenkomst. Verder wilden ze mensen uit de community een kans geven producten te testen, zodat ze bijvoorbeeld beter een keuze kunnen maken voor het aanschaffen van een product waaar ze interesse in hebben. Een andere reden was dat mensen dan als eerste kunnen 'spelen' met nieuwe producten die op de markt zijn gekomen. Bovendien waren er natuurlijk meerdere geÔnteresseerden.

Ik had vanaf dat moment dus al een flink nare smaak in de mond. Aangezien ik de community een plezier wilde doen met deze review, ben ik toch maar akkoord gegaan.

Toen begon het inlezen. Ik begon eerst informatie in te winnen via de bekende topics van Kid Jansen op het forum. Vervolgens begon ik te zoeken naar een goedkope manier van het testen van monitoren. Uiteindelijk ben ik uitgekomen op open-source software (Dispcal GUI) en heb ik een colorimeter aangeschaft. Toen was het tijd om de monitor uit te pakken, foto's te maken, te testen en de review te schrijven. Uiteindelijk heeft er meer dan 50 uur in de gehele review gezeten.

De monitor, die ik overigens op de meest keurige manier mogelijk had open gemaakt, stuurde ik netjes en op tijd terug. Ik mailde Tweakers wanneer de monitor was opgehaald en een link naar het vrachtbriefnummer en door wie hij was getekend. Aangezien de monitor niet door mijn contactpersoon bij Tweakers was getekend, wilde ik graag een bevestiging dat de monitor daadwerkelijk was aangekomen. Ik wilde namelijk niet 100 euro per dag betalen, inclusief een schadevergoeding; geen antwoord ontvangen van Tweakers.

Blijkbaar werd de tijd die ik in de review heb gestoken en de risico's die ik heb gelopen door jullie gewaardeerd. Voordat ik het wist was ik genomineerd als reviewer van de maand en binnen niet al te lange tijd stond ik op de frontpage met een aantal andere tweakers met prachtige reviews, als reviewer van de maand januari 2015. Hartelijk bedankt medetweakers! :) Dat artikel is ondertussen meer dan 18000 keer bekeken, in deze periode is de review zelf meer dan 5000 keer bekeken. Dat ik reviewer van de maand werd, heeft dus absoluut bijgedragen aan de aandacht die de review van geÔnteresseerden kreeg.

Je zou verwachten dat Samsung dus erg blij was met het werk wat ik van de review had gemaakt en de aandacht die de review heeft gekregen. Ik hoopte dus op een subtiel bedankje vanuit de kant van Samsung, eventueel via Tweakers. Echter gebeurde er twee maanden lang helemaal niets, er leek wel radiostilte te zijn. Toen begon ik met het emailen van Samsung ter attentie van de marketing afdeling, maar elke keer vertelde de mevrouw van de livechat dat ze mijn email niet hadden ontvangen. Vervolgens moest ik een formulier invullen wat ondanks "t.a.v. marketing & sales" werd doorgestuurd naar de technische afdeling van Samsung. Zoals je al kan raden verwees de vriendelijke meneer me door naar de livechat. Ik heb het dus nog een keer geprobeerd om via de livechat contact te maken met de marketing & sales afdeling van Samsung: Niet gelukt.

Een maand geleden begon ik tweakers dus te mailen dat ik een aantal maanden geleden een monitor had gereviewd, maar nog niets van tweakers of Samsung had vernomen. Niet ťťns een berichtje met "bedankt voor het schrijven van de review." Ik heb twee weken gewacht en ze een herinnering van de mail gestuurd: weer geen antwoord.

Wat is er na die 50 uur werk en review van de maand, nou moeilijk aan op zijn minst: "Bedankt voor het schrijven van de review, we waarderen je inzet.", van Samsung? Ik heb in ieder geval een vieze smaak in mijn mond. :/

Samenvattend, was Tweakers blijkbaar mijn contactpersoon en had Samsung er niets mee te maken. :? Overigens was er een foutje gemaakt, wordt er gekeken of de bruikleenovereenkomst minder dreigend kan worden opgesteld en ik ben bedankt voor het schrijven van de review. :)Edit: 13-09-2018, er is ondertussen veel veranderd: Ginz in 'plan: Vul de survey in en wie weet test jij de Samsung Curved Ultra-...