Hier horen dingen die niet in de andere categorieën thuis horen, of er niet (meer) toe doen.

IDEE: MINDER HOOFDLETTERS

Door Frozen op woensdag 16 maart 2022 11:24 - Reacties (9)
Categorie: Afvalputje, Views: 3.502

Title says it all, kom op heren... We hebben hier meer vrijheid dan op het forum, laten we er geen afvoerputje van maken!

Nog wat bruikbare tips om de dag door te komen.

Frozen over Tweakers Premium

Door Frozen op dinsdag 1 december 2020 14:34 - Reacties (23)
Categorie: Afvalputje, Views: 5.426

Ik heb maar een audiofragment/podcast/soundcloud documentje gemaakt over hoe ik naar Tweakers premium kijk. Ik kijk naar het vandaag geplaatste artikel (plan: Tweakers start met een bètatest voor een Premium-aanbod) en analyseer het. Ik vergelijk de statements in dit artikel met de huidige kwaliteit van de tweakers nieuwsberichten.Sorry dat je me soms hoort slikken in het audiofragment. Als je daarvoor gevoelig bent raad ik je aan het niet te luisteren.

Edit: In mijn “podcast” spreek ik over de kwaliteiten van Sebastius, hij staat helemaal los van deze podcast.

Parodie: Windows 10 op een iPad

Door Frozen op zaterdag 12 september 2020 17:41 - Reacties (5)
Categorie: Afvalputje, Views: 5.506

Mocht iemand dit op de frontpage lezen en zichzelf bedenken dat er een magische manier is om een Windows 10 versie op je Apple iPad te zetten: Nee, sorry dat je bedrogen uitkomt. Maar graag vertel ik jullie over mijn aparte use cases on Windows 10 te gebruiken op iPads. De beschreven methode werkt ook op Android devices.

Allereerst hoe ik hier op ben gekomen: In September plaatste een tweaker een blog op tweakblogs van hemzelf over Windows 10 op een Android (TV). Ik had dat geprobeerd en raakte geïnteresseerd in Windows 10. Ik heb een paar dagen na update-dinsdag een licentie gekocht. Ik was tevreden ermee en fantaseerde wat voor versies van paint ik hierop kon draaien. Ik zag een leuke vervanging/aanvulling om op meer apparaten te kunnen tekenen. Dus ik heb besloten om in mijn huis de apparaten die ik had, te vervangen voor Windows 10 apparaten, voor meerdere redenen trouwens.

Met een muis werkt dit prima! Maar ik ben achtergekomen dat ik het leuk vind om op mijn apparaten gewoon Windows 10 te hebben. Ik heb uiteindelijk het volgende gedaan:

Open de browser
Ga naar google.com
Klik op images
Type "Windows 10" en druk op enter
Vind een mooie afbeelding van Windows 10 en open deze.

P.S.: Deze blog is niet geschreven om een referral aan te smeren maar ik heb er wel 1 mocht je geinteresseerd zijn in Windows 10. De code is: WINDOWSFORIPADS42. Je hoeft het niet te gebruiken maar mag wel. :) als het goed is krijg je hiermee wat korting.... dit is een parodie jongens. Bekijk hieronder hoe ik Windows 10 daadwerkelijk op mijn iPad heb gekregen:
[afbeelding]

Zonder elektriciteit

Door Frozen op vrijdag 27 december 2019 05:14 - Reacties (15)
Categorie: Afvalputje, Views: 4.215

Gisteravond heb ik goed gegeten bij mijn familie voor kerst, het was een geweldig feest en ik heb absoluut genoten, dat staat echter in schril contrast met wat mij de afgelopen twee weken en zojuist weer is overkomen. Twee weken geleden viel de elektriciteit ineens uit voor meerdere dagen. Ik woon in een in 2017 opgeleverd studentencomplex op de TU Delft campus met zo'n 550 bewoners op 22 verdiepingen. Volgens de studentenhuisvester DUWO kwam de eerste keer door overmacht. Want dat is natuurlijk ook logisch als er lekkage is in hun eigen elektriciteitskast en er 50 groepen verbranden.

Hoe dan ook, ik heb toen 3 dagen lang niet thuis kunnen slapen, de informatievoorziening was ruk, we krijgen van DUWO geen compensatie voor de geleden schade, we krijgen geen huur terug en we krijgen geen vergoeding op basis van de warmtewet, maar wel 100 euro per persoon per nacht voor een hotel.

Vorige week zaterdag was het weer zo ver, net voor het gevecht tussen Rico en Badr werd de elektriciteit uitgeschakeld door DUWO omdat er blijkbaar nog wat dingen gerepareerd moesten worden. Voor de tweede keer was de inhoud van de koelkast verloren gegaan.

Gisteren heb ik dus lekker met mijn familie kerst gevierd en omdat mijn vriendin een zware blessure aan haar been heeft, moest ik mezelf naar huis rijden met haar auto waarna zij gelijk door naar haar huis reed. Omdat ik de afgelopen dagen wat moeite met slapen had in het huis van de schoonfamilie, ging ik vroeg naar bed. Ik hing mijn telefoon aan de lader, ondanks dat er nog 30% energie in zat.

Toen ik zojuist om twee uur wakker werd schrok ik, alles was donker en dat terwijl ik altijd met een lampje slaap... Het feest was voor de derde keer begonnen, laten we het een kerstcadeautje van DUWO noemen. Ik ben blij dat mijn vriendin niet hier de nacht doorbracht, want anders moest ze met haar heftige blessure 7 trappen af. Ik denk niet dat dat goed zou zijn afgelopen voor haar. Het is midden in de nacht en ik check gelijk de Whatsapp en Facebook groepen van het gebouw en jahoor, mijn vermoedens zijn correct... Het gehele gebouw heeft geen elektriciteit meer. Ik bel naar de telefooncentrale welke 's nachts waarneemt voor vastgoedservice en er wordt verteld dat "Groenewegen" is gecontacteerd. Groenewegen vindt het echter niet urgent genoeg om 's nachts langs te komen: 550 huishoudens, geen elektriciteit, geen water(druk) en geen ventilatie meer.

Vastgoedservice vertelt mij dat er iemand vast zit op de 20e verdieping, en dat terwijl ik op de 7e woon. Ik trek mijn badjas en schoenen aan en ga onderweg naar het meisje op de 20e wat later een Chinees blijkt te zijn. Ondanks haar gebrekkige engels, ik vraag me uberhaupt af hoe je met zulk gebrekkig Engels aan de TU kunt studeren, maak ik haar duidelijk dat ze mijn Xiaomi powerbank met Xiaomi lamp moet vasthouden. (community, bedankt voor het chinashopping topic ;) )Met een mes en een tang maak ik de deur open en ze kan weer naar binnen. Het is ondertussen 4 uur 's nachts en ik bel nogmaals naar vastgoedservice. Helaas nog geen enkele verbetering, maar alleen maar verslechtering. Na 3 uur zonder elektriciteit is de noodverlichting namelijk uitgevallen, veilig wonen is er helaas niet meer bij en geld zal hij ook niet zien van DUWO. Ook loopt er een dikke leiding naar de 22e verdieping voor de brandweer om brandjes mee te blussen. Echter zonder hydrofoor staat daar geen druk op. Hij pakt zijn telefoon weer en schrijft dit blogje... Man man man, in de afgelopen twee weken heb ik in totaal 6 dagen zonder elektra gezeten, DUWO gooit het op overmacht en vergoed niets anders dan een hotel tot 100 euro pppn nadat je goedkeuring hebt gekregen om een hotel te zoeken. Die goedkeuring heb ik niet, want vastgoedservice is alleen maar een doorgeefluikje.

Ik kan op tweede kerst nacht nergens naartoe en alleen maar hopen dat er geen brand uitbreekt. Ik ben in ieder geval blij dat mijn vriendin hier nu niet slaapt met die zware blessure aan haar been.

https://astronautech.com/wp-content/uploads/2019/12/IMG_20191227_041008-scaled.jpg


edit: Gisteren om 1 uur 's middags is er, terwijl ik met de verzekering bellen was, op mijn deur geklopt door de beveiliging van de TU Campus. Het was niet langer veilig om er te wonen en ik moest op zoek naar een andere verblijfsplaats. Momenteel, een dag later, zitten er nog steeds medewerkers van de brandweer op de begane grond om bij te houden wie er het pand in en uit gaat. Gelukkig is de elektriciteit intussen teruggekeerd en kan ik na twee weken van hectiek eindelijk mijn reviews aftypen.

OnePlus 7

Door Frozen op donderdag 16 mei 2019 18:21 - Reacties (15)
Categorie: Afvalputje, Views: 2.877

Het volgende is een parodie op: mtc: Failliet
Even terug in de tijd.

Enkele jaren geleden ben ik, op vraag van mijzelf gestart met het schrijven van reviews. Ik had een goed publiek, mooie reviews en dat ging meerdere jaren zo door, dus ik nam de sprong en richtte een eigen bedrijfje op. Ik kocht wat computer hardware (die had ik echt wel nodig) en een nieuwe (bescheiden, 480 euro) OnePlus 6.

Helaas... na 12 maanden is de OnePlus 7 uigekomen, en viel ik zonder review, en dus ook zonder lezers. Op korte tijd verdween dan ook mijn aanzien als sneeuw voor de zon. De vaste lezers (MsToffee etc etc etc) bleven wel lezen. Het gevolg laat zich dan ook raden. Contact opgenomen met bedrijven voor een OnePlus sample, en opties openleggen.

De samenwerking werd, door het gebrek aan kandidaten, vrij vlot uitgesproken en ik werd aangesteld voor het schrijven van een review. Een (klein) gelukje bij een ongeluk.

Vandaag tik ik nog wat lagere hoeveelheid reviews per maand door dit avontuur. Een zure appel zo op de vooravond van mijn 24e verjaardag.

Ik wil dan ook een beetje hulp vragen. Als elke lezer van dit blog me 1 Eurootje Tikkiet, kan ik weer enkele maanden smartphones kopen. Eeuwige dank is je deel.

Negatieve commentaren mag je voor jezelf houden. Daar heb ik echt geen zin in.

Mijn tikkie: https://tikkie.me/pay/e5svi3k6jir4if1b90jc