In deze serie tweakblogs gaan we samen met jullie een goed doel blij maken, of nouja... Meestal maak je niet echt een goed doel blij, maar eerder de mensen of dieren die hiermee geholpen worden. Het gaat dus ongelooflijk gaaf worden, hier moet je toch aan meedoen?! :)

Tweakers voor ?

Door Frozen op zaterdag 1 december 2018 23:28 - Reacties (12)
Categorie: Tweakers voor ?, Views: 2.489

https://www.ouderenfonds.nl/wp-content/uploads/2018/11/JoKemp-Soeterbroek3-toetje-campagnebeeld-4.jpg
Het is 1 december en dat betekent dat we weer met onze actie gaan beginnen beste Tweakers. Mijn vriendin en ik zitten overigens wel over iets te pijnzen. Uit jullie response op mijn vorige blog bleek dat jullie graag weer Stichting Jarige Job of de voedselbank willen zien. Echter vragen wij ons af of het Nationaal Ouderenfonds niet veel leuker is. We hebben namelijk al babyspullen gedaan (voor baby's), Jarige Job (voor kinderen) en is het dan niet tijd voor de ouderen?

Met de kerst zitten namelijk enorm veel ouderen alleen thuis, omdat ze geen contact met familie meer hebben of omdat familie het te druk heeft om hen te bezoeken. Toch is dat heel erg zielig aangezien die mensen hun leven lang hun best hebben gedaan en sommigen nog hebben gevochten voor onze vrijheid. De vrijheden die wij hier vandaag de dag kennen zijn gigantisch ten opzichte van de vrijheden die andere mensen genieten in minder welvarende delen van de wereld. Zijn wij dan niet moreel verplicht om dan ook eens voor deze mensen op te staan en hen een hart onder de riem te steken?

Er zijn in het geval van het Nationaal Ouderenfonds een aantal opties:
  • Je kunt doneren waarna ik natuurlijk weer met de cheque langs ga, dat wordt dan echter wel rond oktober van volgend jaar. Ik ben namelijk van plan om door te dringen tot de organisatie van het fonds en bij de inkoop aanwezig zijn: zodat ik zeker weet dat het geld goed besteed gaat worden. Ik denk namelijk dat de kerstdiners voor de ouderen al maanden van te voren worden geregeld waarmee de inkomsten van "Doneer een toetje voor 3 Euro" of de "Doneer een kerstdiner voor 15 euro" dit jaar toch niet meer gebruikt worden en mogelijk in andere dingen worden gestoken.
  • Je kunt Tweakers merch kopen (waar ik overigens niet heel erg veel van heb weten te sparen in het afgelopen jaar, maar toch...)
  • Je kunt een kerstkaart sturen voor 18 december, deze kerstkaarten worden bij een oudere bezorgd waardoor ze in ieder geval een kerstkaart van iemand krijgen. :)
In het geval dat dat jullie niets lijkt kan je altijd een kerstkaart sturen en gaan we voor Stichting Jarige Job en organiseren we een inpaksessie waarbij we met z'n allen boxen gaan inpakken voor de stichting of bij de voedselbank misschien wel een rondleiding kunnen krijgen.

Ik hoor graag jullie mening want ik ga maandag rondbellen met wat de opties zijn bij stichting ouderenfonds, Jarige Job en de voedselbank. Woensdag hakken we dan de knoop door en gaan alle lijnen open! :)

Gratis kaartjes Tweakers Gaming Live te winnen!

Door Frozen op dinsdag 23 oktober 2018 19:30 - Reacties (8)
Categorie: Tweakers voor ?, Views: 1.921

Ik geef twee kaartjes voor zaterdag of zondag weg voor het Tweakers Live Evenement op 10 of 11 november 2018 in de Brabanthallen ter waarde van 40 Euro!

Edit: Erwinvz1 heeft gewonnen. Van harte gefeliciteerd en aan iedereen die heeft meegedaan; Helaas maar bedankt voor het meedoen. Vooral bedankt voor jullie suggesties voor het goede doel!


Even formuliertje invullen, 1 minuutje, succes! https://goo.gl/forms/2qqmDzFAWKBKKzc23

https://www.techbelike.com/wp-content/uploads/2018/10/IMG_20181023_183949-Custom-1.jpg


----------------
Volg mij op Instagram voor elke dag gave techfoto's en updates van wanneer mijn reviews online staan!

Tweakers voor ?

Door Frozen op donderdag 18 oktober 2018 22:34 - Reacties (18)
Categorie: Tweakers voor ?, Views: 4.013

Het is halverwege oktober dus het is weer tijd om te denken over de december/novemberactie voor het goede doel van de gehele community. Zoals je merkt gaat de tijd sneller dan je denkt en de zomervakantie ligt ondertussen alweer ver achter ons, hoewel dat niet zo voelt door het goede weer van de afgelopen dagen. Toch moeten we weer beginnen met het bedenken van een actie; wat gaan we dit jaar organiseren?

Afgelopen februari heb ik trots onze 1300 euro gebracht naar Stichting Jarige job: de stichting die ervoor zorgt dat ieder kind een verjaardag verdient, dus ook de kinderen van ouders met wat minder centjes. Maar de vraag is: Wat gaan we dit jaar doen?

https://i.imgur.com/DngLLWw.jpg


Komt u maar met ideeŽn! Denk dan aan soort stichting, soort actie, etc.

Hoe breng je een Cheque langs?

Door Frozen op zondag 11 februari 2018 19:45 - Reacties (8)
Categorie: Tweakers voor ?, Views: 5.704

Allereerst wil ik iedereen bedanken voor het stemmen op mij voor de Tweakers Awards. Door jullie stem ben ik tweede geworden, dat besef ik mij heel erg goed. Ik waardeer het enorm! O+

In deze tutorial van "Hoe breng je een cheque langs?", ga ik uiteenzetten wat de beste manier is om een cheque langs te brengen bij een bedrijf of stichting. Allereerst moet je natuurlijk een reden hebben om een cheque langs te brengen. Deze reden had ik, aangezien we met de gehele Tweakers.net community 1300 euro hebben opgehaald. Nadat je een reden hebt bedacht om een cheque langs te brengen, moet je vaststellen wie de begunstigste is. In mijn geval was dat Stichting Jarige Job. Een stichting die kinderen van ouders met weinig geld hun verjaardag laat vieren. In Nederland zijn er namelijk 61000 kinderen die hun verjaardag niet kunnen vieren. Dat is toch vreemd en zou toch gewoon iets triviaals moeten zijn? Zo dachten jullie dus ook, vandaar dat jullie voor deze stichting kozen.

https://i.imgur.com/J905NJU.jpg
https://i.imgur.com/3bHuq2x.jpg
https://i.imgur.com/V2yZ2i1.jpg

Nadat je hebt bedacht waarom en aan wie je de cheque wilt geven, is het tijd om dit plan in werking te stellen. Je maakt vervolgens een afspraak met de begunstigste en gaat op een dinsdagochtend eens lekker naar Rotterdam. Vanuit Delft pakte ik dus de intercity richting station Schiedam centrum en vanaf daar bus 38 naar de Van-Nellefabriek. Mogelijk klinkt Van Nelle je bekend in de oren, aangezien het vroeger een koffie, thee en tabakfabrikant was (voor de culturele tweaker met dank aan @Kiswum: https://npo.nl/AT_2062192. Echter ligt die tijd al ver achter ons en zitten er nu zo'n 100 verschillende organisaties in de oude panden en loodsen.

https://i.imgur.com/0bFXAIn.jpg

Ik liep het terrein op, niet wetende waar Stichting Jarige Job zat. Ik sprak hierom meerdere wegwijzers aan, echter wisten ze beiden de weg niet aangezien het hun eerste dag was. De portier wist het gelukkig wel, ze zaten in een loods achteraan. Ik ben vervolgens over het terrein wezen struinen totdat ik uiteindelijk een busje zag staan van de stichting en een meneer aansprak. Deze meneer wist mij te vertellen dat ik gewoon naar binnen toe kon gaan. Normaal hebben ze bordjes opgehangen als er grote groepen zijn, maar momenteel dus niet.

https://i.imgur.com/8qA4deR.jpg

Op het moment dat ik, weliswaar vijf minuten te laat, de grote piepende schuifdeur opendeed zag ik een blauw hokje in een loods vol dozen en pallets gevuld met materiaal. Het hokje was mij eerder opgevallen in een video van de stichting. Ik liep dus richting het hokje en vertelde mijn verhaal. Gelukkig was dit het goede hokje en er werd al op mij gewacht.

https://i.imgur.com/3MLV9BX.jpg
https://i.imgur.com/MBiBGFn.jpg
https://i.imgur.com/Q7Ah5Xi.jpg


Ik werd meegenomen naar de vergaderruimte en er werd mij een kopje thee aangeboden. Je zou verwachten dat een vergaderruimte niet zo kinderlijk zou zijn ingericht, maar dat is hier dus juist het geval. Immers draait de stichting vooral om kinderen. Nee, de kinderen komen hier zelf niet. De stichting heeft daarom van Stabilo een enorme glijbaan gedoneerd gekregen waar volwassenen bij binnenkomst al stiekem naar zitten te kijken. "Ga jij?", "Nee, ik durf niet. Nouja... alleen als jij gaat", en zo glijdt voordat je het weet het gehele management van een bedrijf van de glijbaan! De kastjes en koelkasten zijn vermomd als cadeautjes en er staan schalen met snoepjes op tafel. Het doet gewoon echt denken aan Willy wonka's chocoladefabriek (van sjakie en de chocoladefabriek).

https://i.imgur.com/uoQqmRC.jpg
https://i.imgur.com/QNsKO8H.jpg
https://i.imgur.com/BD3Q2Kx.jpg
https://i.imgur.com/h7N1dMV.jpg

Er werd mij verteld dat van de 35 euro ze ook echt alles gebruiken om spullen te kopen. De waarde van de box zelf is dus zeg maar zo'n 70 euro. De spullen die in de doos zitten moeten ze namelijk vaak zelf kopen en in uitzonderlijke gevallen gewoon in de aanbieding bij de Albert Heijn. Ook krijgen ze veel gesponsord zoals blikken met worst van Unox. Ze zorgen er dan expres voor dat het worst is van kip, omdat sommige mensen geen varkensvlees eten. Ook gaat er een taartmix (waar je alleen maar water aan hoeft toe te voegen) en natuurlijk een bus slagroom in. Ook mag een zakje snoepjes voor de kinderen en een doosje merci voor de docenten niet vergeten worden. Naast eetbare verrassingen moeten er ook versiersels in de doos: er staan dus dozen vol met slingers en andere versiersels in de inpakruimte.

https://i.imgur.com/LMnWLYu.jpg
https://i.imgur.com/t3oggHg.jpg

Qua cadeautjes is er een hoop keuze. Eerst waren er alleen cadeautjes voor kinderen in de basisschoolleeftijd, dus van 4 tot 12. Echter is ze nu aan het uitbreiden zodat ook baby's en kinderen tot 18 jaar van deze stichting kunnen profiteren. Alle cadeautjes zijn dus gesorteerd op leeftijd en geslacht. In elke doos gaan twee cadeautjes, zodat de ouders en eventueel oma/opa of een broertje of zusje een cadeautje kan geven. De cadeautjes bestaan uit een "dure" en een "goedkope" of twee "middeldure". Daarbij wordt zo goed als mogelijk rekening gehouden met de interesses van een persoon.

https://i.imgur.com/H1LSwUs.jpg
https://i.imgur.com/qzYodbB.jpg

Daarbij probeert de stichting haar zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor bedrijven om inpaksessies te doen. Ze hebben dus de geweldig ingerichte vergaderruimte en proberen bedrijven dus te lokken om dozen in te pakken. Zelf pakt de stichting namelijk geen dozen in. Bedrijven krijgen dus eerst een rondleiding door het pand een instructie en kunnen vervolgens dozen gaan inpakken voor kinderen. Persoonlijk lijkt mij dit een erg leuke teambuildingsactiviteit. Je kunt bijvoorbeeld wel een gedeelte van Center Parcs of een dergelijke omgeving afhuren, maar je kunt dit geld ook gebruiken om kinderen van een verjaardag te voorzien en tegelijkertijd samen dozen in te pakken.

https://i.imgur.com/o2fB5ok.jpg
https://i.imgur.com/336NILP.jpg
https://i.imgur.com/DngLLWw.jpg

Uiteindelijk was het tijd om de cheque te overhandigen, wat zijn de cheque en het opgehaalde bedrag mooi geworden. Tweakers, jullie zijn geweldig! Concluderend is dit dus hoe je een cheque langsbrengt. Voor meer informatie (over de stichting, niet over het langsbrengen van cheques :P ) kan je kijken op hun website: http://www.stichtingjarigejob.nl/Kon je dit blogje en de gehele actie nou waarderen? Zou je hem dan willen nomineren in het nominatietopic? Op deze manier komt de stichting nogmaals in de schijnwerpers te staan.

https://i.imgur.com/UQfiOHy.png

Ik ga op vakantie

Door Frozen op vrijdag 12 januari 2018 22:05 - Reacties (16)
Categorie: Tweakers voor ?, Views: 3.765

Geachte Tweakers,

Vandaag kan ik het goede nieuws bekend maken dat ik op vakantie ga! Nu ik 1200 1300 euro heb zat ik te kijken waar ik naartoe kon. Luxe all-in in Griekenland deze zomer en veel gyros eten, Turkije en me volstoppen met Lahmacun, of een nieuwe PC kopen? Mmm... keuzes keuzes. Echter kies ik dit jaar voor een vakantie naar Rotterdam.

1200 euro is serious cash. Ik hoor je je afvragen: "Wat zou ik doen met 1200 euro?" Nou ik kan je iets leuks vertellen, jullie hebben dingen gedaan met 1200 euro! Die 1200 euro is namelijk niet voor mij, maar voor stichting Jarige Job! Wij hebben als community dit mooie bedrag opgehaald om kinderen van ouders met weinig centjes ook een feestje te laten vieren, namelijk op hun eigen verjaardag!

Momenteel zijn alle producten bijna bij iedereen binnen en de meeste mensen kunnen er al van genieten. Hoe dan ook is het dus nu tijd om de cheque te presenteren. Het lijkt mij daarbij logisch dat we de vorige stijl in stand houden en subtiel aanpassen. Hierdoor ben ik op het volgende design gekomen:
https://i.imgur.com/IyYsCP1.jpg

Met dit gigantische bedrag wat flink hoger is dan ik ook maar had kunnen dromen, kunnen we... 68 kinderen voorzien van een verjaardag! Dat zijn dus drie dikke schoolklassen vol met kinderen!

Ik wil jullie heel erg bedanken voor jullie inzet en jullie donaties waaronder Wim (Vector) en Foritain. Ik ga maandag bellen voor een afspraak met Stichting Jarige Job en hoop het dan zo snel mogelijk te kunnen brengen. Uiteraard vraag ik om een rondleiding en krijgen jullie daar weer een blogje voor terug!

Met vriendelijke groet,
Wesley "Frozen" de Vries