In deze serie tweakblogs gaan we samen met jullie een goed doel blij maken, of nouja... Meestal maak je niet echt een goed doel blij, maar eerder de mensen of dieren die hiermee geholpen worden. Het gaat dus ongelooflijk gaaf worden, hier moet je toch aan meedoen?! :)

Ik ga op vakantie

Door Frozen op vrijdag 12 januari 2018 22:05 - Reacties (16)
Categorie: Tweakers voor ?, Views: 2.714

Geachte Tweakers,

Vandaag kan ik het goede nieuws bekend maken dat ik op vakantie ga! Nu ik 1200 1300 euro heb zat ik te kijken waar ik naartoe kon. Luxe all-in in Griekenland deze zomer en veel gyros eten, Turkije en me volstoppen met Lahmacun, of een nieuwe PC kopen? Mmm... keuzes keuzes. Echter kies ik dit jaar voor een vakantie naar Rotterdam.

1200 euro is serious cash. Ik hoor je je afvragen: "Wat zou ik doen met 1200 euro?" Nou ik kan je iets leuks vertellen, jullie hebben dingen gedaan met 1200 euro! Die 1200 euro is namelijk niet voor mij, maar voor stichting Jarige Job! Wij hebben als community dit mooie bedrag opgehaald om kinderen van ouders met weinig centjes ook een feestje te laten vieren, namelijk op hun eigen verjaardag!

Momenteel zijn alle producten bijna bij iedereen binnen en de meeste mensen kunnen er al van genieten. Hoe dan ook is het dus nu tijd om de cheque te presenteren. Het lijkt mij daarbij logisch dat we de vorige stijl in stand houden en subtiel aanpassen. Hierdoor ben ik op het volgende design gekomen:
https://i.imgur.com/IyYsCP1.jpg

Met dit gigantische bedrag wat flink hoger is dan ik ook maar had kunnen dromen, kunnen we... 68 kinderen voorzien van een verjaardag! Dat zijn dus drie dikke schoolklassen vol met kinderen!

Ik wil jullie heel erg bedanken voor jullie inzet en jullie donaties waaronder Wim (Vector) en Foritain. Ik ga maandag bellen voor een afspraak met Stichting Jarige Job en hoop het dan zo snel mogelijk te kunnen brengen. Uiteraard vraag ik om een rondleiding en krijgen jullie daar weer een blogje voor terug!

Met vriendelijke groet,
Wesley "Frozen" de Vries

Nog maar 24 uur te gaan!

Door Frozen op vrijdag 29 december 2017 23:59 - Reacties (9)
Categorie: Tweakers voor ?, Views: 3.017

Ik hoop dat je fijne kerstdagen hebt gehad, je flink hebt rond kunnen eten en misschien nog wel een cadeautje hebt mogen uitpakken! Terug naar het nu: Ik heb goed nieuws en slecht nieuws. Het goede nieuws is dat we al §729,50 opgehaald hebben voor Stichting Jarige job _/-\o_ , het slechte nieuws is dat we nog maar 24 uur te gaan hebben! Zouden we met z'n allen de magische grens van de 1000 euro kunnen verbreken? Dat zou dan bijna 60 Nederlandse kinderen aan een leuke verjaardag helpen door middel van een verjaardagsdoos met feestspullen! Dat zijn 3 schoolklassen vol met kinderen!

Om naar de 1000 te gaan hebben we nog 270 euro nodig. Daarbij is er nog maar 24 uur te gaan om te doneren of mee te bieden op de Tweakers merchandise. De donaties zijn overigens ook volledig transparant bij te houden in de spreadsheet, voor het geval je dat nog niet doorhad. Deze kan je zien onder het kopje "Donaties".

Het jaar van Stichting Jarige Job gaat zo goed beginnen, maar kunnen we het nog beter laten beginnen? Vast wel, want elke euro is welkom. Ook donaties van 1 of 2 euro worden natuurlijk gewaardeerd. Op de 31e zal ik in een blog het opgehaalde bedrag onthullen! Dat wordt dus ongelooflijk spannend!

Meebieden:
https://gathering.tweaker...message/53560953#53560953

Doneren:
[knip]

http://www.treblemakersmusicacademy.com/wp-content/uploads/2014/07/Birthday-Parties.jpg

6 dagen erbij! (verlengd tot 30-12-17 23:59)

Door Frozen op woensdag 27 december 2017 18:12 - Reacties (14)
Categorie: Tweakers voor ?, Views: 5.711

Momenteel hebben we het geweldige bedrag aan donaties van §242,50 binnengehaald. Wegens het grote succes van de actie laat ik hem 6 dagen langer doorlopen. Waarom niet een week vraag je je af? Nou dan is het precies oud en nieuw en het is een beetje vreemd als je om 23:58 de spreadsheet in de gaten houdt terwijl je eigenlijk oliebollen met familie hoort te eten. Op deze manier krijgt iedereen nog langer de kans om te bieden op de merchandise voor het goede doel: Stichting Jarige job.

Je kunt dus tot zaterdag 30-12-2017 bieden op alle producten in de spreadsheet. Dit gaat van een Tweakers hoodie tot bierpul en vlag. Ook een casebadge van Henk mag niet ontbreken natuurlijk! Wil jij nou ook dit soort gaaf Tweakers spul bemachtigen en daarbij ook nog eens ervoor zorgen dat kinderen van ouders met weinig geld hun verjaardag kunnen vieren? Dan zeg ik, waar wacht je nog op? Bieden in de Google spreadsheet!

Voor als je nu net inspringt en niet weet waar ik met de community al twee weken mee bezig ben. Ik ben een actie gestart om voor het goede doel geld in te zamelen, dit doe ik namelijk al twee jaar. De community heeft deze stichtingen aangedragen en daar uiteindelijk stichting Jarige Job van gekozen. Stichting Jarige Job zorgt dat kinderen van ouders die het niet zo breed hebben ook eens hun verjaardag kunnen vieren. Er zijn namelijk 60000 kinderen in Nederland die niet hun verjaardag kunnen vieren, ťťn van de mooiste feestjes van het jaar: immers draait die dag om jezelf. Dit zorgt ervoor dat de kinderen in een sociaal isolement komen aangezien ze worden verstoten door leeftijdsgenootjes. Deze stichting maakt dus een box gevuld met slingers, cadeautjes, wat lekkers, traktaties et cetera t.w.v. §35, om deze kinderen zo eens echt jarig te laten zijn en de dag van hun leven te bezorgen. Weg van de moeilijke omstandigheden en weer lekker terug in hun eigen kinderlijke feestwereld.

https://ic.tweakimg.net/camo/a5b1b3e8e6b07a0dd38503679bf9c8d5af1c0520/?url=http%3A%2F%2Fwww.stichtingjarigejob.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2016%2F04%2FJarige-Job-Box-1024x768.jpg


Wil je nou ook graag meehelpen om deze kinderen eens in het middelpunt te laten staan, op hun eigen verjaardag nota bene. Dan kan je natuurlijk meebieden op de Tweakers Merchandise of gewoon doneren via Paypal of bankoverschrijving:
[knip]


TL;DR 6 dagen erbij! (verlengd tot 30-12-17 23:59)


Ik wil iedereen via deze weg alvast hele fijne feestdagen wensen. Of je nou kerst of je eigen verjaardag gaat vieren maakt allemaal niet uit. Ik hoop dat je er maximaal van mag genieten! Ik spreek jullie in ieder geval weer een dag voordat het de dertigste is met een laatste blog voor de sluiting!
https://i.imgur.com/tdkaUet.png

Jarige Job! Ja jij!

Door Frozen op zaterdag 23 december 2017 01:00 - Reacties (16)
Categorie: Tweakers voor ?, Views: 2.173

De officiŽle blog van Frozen: 6 dagen erbij! (verlengd tot 30-12-17 23:59)

https://www.kaartje2go.nl/verjaardagskaarten/verjaardagskaart-eend-jarig-me/img/verjaardagskaart-eend-jarig-me.jpg
Van harte gefeliciteerd! Je bent jarig! Hoezo vraag je je af, ik kan het voelen knarsen tussen je oren. Je bent jarig omdat het precies ťťn jaar later is dan het vorig jaar was. Nu vind je deze grap enorm stom en wil je eigenlijk stoppen met lezen, maar toch probeer ik je aandacht iets langer vast te houden. Er is namelijk iets belangrijks! Duizenden kinderen in Nederland kunnen hun verjaardag namelijk niet vieren, maar tien(tallen) daarvan nu wel door jullie! Jullie hebben namelijk massaal voor Stichting Jarige Job gestemd.

Zal ik eerst even iets uitgebreider vertellen over stichting Jarige Job of doorgaan naar de statistieken? Bij nader inzien ga ik toch maar het eerste doen, dit omdat we er nog lang niet zijn maar de veiling wel over zo'n 48 uur afgelopen is.

Stichting Jarige Job is een stichting die kinderen helpt die opgroeien in armoede. Dat de ouders niet zo veel centjes hebben te besteden, daar hoeven de kinderen niet de dupe van te worden. Immers hebben zij maar weinig invloed op de inkomsten en uitgaven van de ouders. Er zijn dus zo'n 60000 kinderen in Nederland die sociaal worden uitgesloten omdat ze dus opgroeien in armoede. Ze kunnen hierdoor niet sporten, niet op dans of muziekles, geen hobbies uitoefenen niet mee op schoolreisje maar het belangrijkste: Ze kunnen hun eigen verjaardag niet vieren. Nu is dat bij een normaal kind een teleurstelling, maar bij kinderen die al heel veel teleurstellingen hebben meegemaakt natuurlijk extra zwaar. Vaak genoeg zullen ze denken: Waarom zij wel, maar ik niet?

Mijn verjaardag is altijd door mijn ouders gevierd, ondanks dat mijn ouders 4 kinderen hadden. Ik kan me dus niet anders indenken dan dat dat bij anderen ook zo is, maar helaas werkt de wereld gewoon niet zo. In zo'n situatie gaat Stichting Jarige Job dus over in Super Jarige Job. Ze geven namelijk geen geld, maar een complete verjaardagsbox t.w.v. §35,- gevuld met versiering, traktaties, wat lekkers voor thuis en wat cadeautjes. Op deze manier kan een kind dus ťťn dag in het jaar, op zijn eigen verjaardag, de moeilijke situatie vergeten. Zo’n box kan je hieronder zien.
http://www.stichtingjarigejob.nl/wp-content/uploads/2016/04/Jarige-Job-Box-1024x768.jpg

Wil je meer weten over de stichting, dan kan dat natuurlijk via deze link.


Op naar de statistieken! Ik heb gekozen voor een resultaat met een gewogen gemiddelde. Hierdoor kregen donaties van 0 tot 50+ euro een waarde van 1 tot 5 toegewezen. Het leek mij namelijk eerlijk dat mensen die financieel bijdragen meer mochten bepalen waar de opbrengst naartoe mocht. Of ik het nou gewogen had gedaan of niet, had in dit geval toch niet uitgemaakt. Stichting Jarige Job stak met kop en schouders boven de andere stichtingen uit.
https://i.imgur.com/CjU4vQ4.png

https://i.imgur.com/4IxSHnT.png
Als ik ga kijken naar de resultaten behaald in de afgelopen jaren dan hoop ik dat we dit jaar zo'n 700 euro kunnen ophalen. Hiermee zouden we in de praktijk 20 kinderen mee blij kunnen maken. Immers krijgt de stichting ook een aantal producten gratis waardoor ik er voor het gemak vanuit ga dat er voor §17,50 per box wordt uitgegeven aan nieuwe producten. Hierdoor zouden we met 700 euro 40 kinderen een geweldige verjaardag kunnen bezorgen! Zou dat nou niet een mooi kerstcadeau zijn aan deze kinderen? Ik kan bijna geen mooier cadeau bedenken.

Om deze kinderen, zoals met kerst hoort, een leuk cadeautje te geven d.m.v. een box van Stichting Jarige Job, verkoop ik Tweakers merchandise waarop je kunt bieden tot en met zondag 24 december 23:59. Ook kan je kijken bij de advertenties van Foritain en pclinde waarvan 5 euro per verkocht product wordt gedoneerd!

Indien je graag wilt doneren om zo een kind een leuke verjaardag in een moeilijke tijd te bezorgen, kan dat via: [knip]

Stichting van het jaar verkiezing

Door Frozen op vrijdag 22 december 2017 01:13 - Reacties (6)
Categorie: Tweakers voor ?, Views: 1.138

De officiŽle blog van Frozen: 6 dagen erbij! (verlengd tot 30-12-17 23:59)

Er kan niet meer gestemd worden. Stichting Jarige Job heeft gewonnen, zie: De officiŽle blog van Frozen: Jarige Job! Ja jij!!
Om maar even in de sfeer van de Tweakers Awards te blijven, waar ik absoluut niet voor genomineerd ben en waarbij ik je absoluut niet ga vragen om op mij te stemmen en eens een keer wel op die @Foritain: Laten we de stichting kiezen voor de "Tweakers voor" actie van dit jaar! :D Je kunt overigens nog steeds gewoon bieden op de verschillende kavels met Tweakers merch via de spreadsheet: https://docs.google.com/s...TNMmthhw/edit?usp=sharing

Zoals je misschien weet ben ik een actie gestart voor het goede doel, nadat dat de afgelopen 2 jaar een enorm succes was gebleken. Jullie hebben stichtingen kunnen noemen waaruit we nu kunnen kiezen. In deze poll kan je stemmen zodat ik weet naar wat voor soort stichting jullie graag de opbrengst zien gaan. Omdat ik weet dat iedereen andere belangen heeft en in een andere situatie zit, laat ik de poll adviserend zijn. (klikken op de afbeelding hieronder)

http://www.rccaraction.com/wp-content/uploads/2017/02/Vote_button_click_2.jpg


Stichting Jarige Job
Sommige kinderen kunnen hun verjaardag niet vieren omdat er thuis te weinig of zelfs geen geld voor is. Op hun mooiste dag van het jaar krijgen zij geen cadeau, hangen er geen vrolijke ballonnen en kunnen zij niet trakteren op school. Deze stichting geeft een pakket met slingers, taartmix, traktaties en cadeautjes t.w.v. 35 euro aan de ouders van de jarige.

Stichting Laat ze maar Lachen
Dit is een kleine maar goed georganiseerde stichting om kinderen (4-12) die het moeilijk hebben vanwege geldproblemen van de ouders een opkikkertje te geven. Ze worden gepest op school vanwege hun armoedigere kleding en kunnen soms niet meer op schoolreisje. Deze stichting neemt kinderen eens per maand in verschillende steden mee op een leuke dag (dierentuin, knutselen, speeltuin).

Stichting Kinderen van de Voedselbank
Dit is ook een stichting voor kinderen van ouders met minder geld, maar zij geven pakketten met kleding, schoenen, verjaardagsspullen of een uitje. In 2015 hebben ze 4500 pakketten kunnen verzenden met een waarde van ongeveer §125 euro.

NCFS (Nederlandse variant van Mucovereniging)
NCFS is de Nederlandse taaislijmziekte stichting en de Nederlandse versie van de Mucovereniging. Mensen met deze ziekte hebben last van zeer taai slijm door een bepaalde gencombinatie. De stichting besteedt het geld aan lotgenotencontact, voorlichting, belangenbehartiging maar vooral wetenschappelijk onderzoek.

Kisiwa
Deze stichting helpt Keniaanse kinderen in 4 stappen uit de armoede: Voedsel, leren, studeren en werken. Met §75 kan student kind een maand lang studeren en moet na het krijgen van een baan zelf een nieuwe leerling sponsoren die naar de middelbare school wil. Ook is er een voedselprogramma, met 3 euro per maand voedt je 2 kinderen op de basisschool.

Stichting ICT vanaf Morgen
Deze stichting helpt op verschillende manieren afgeschreven ICT-apparatuur te recyclen, in controle te komen van de stromen en de apparatuur een tweede kans te geven: ze komen terecht bij scholen, studenten of bij mensen met een kleine beurs. Concreet: oude ICT-apparatuur inzamelen, geschikt maken voor hergebruik of verantwoord te recyclen: er is ook een milieu-aspect.

Engineers for Refugees
Deze stichting helpt vluchtelingen met het integreren, het leren van de Nederlandse taal, cultuur en geeft ze een "buddy": een Nederlandse vriend waarop ze kunnen terugvallen. De vluchtelingen krijgen een intensieve 12-maanden durende cursus om Nederlands op A0 tot B2-niveau te krijgen, aangezien dit aan de basis staat voor het krijgen van een baan in Nederland. Dit is een samenwerking tussen studenten van de TU Delft, de TU Delft en VluchtelingenWerk Nederland.


TL;DR?
  • Stichting Jarige Job: "Verjaardagvierpakketten" voor kinderen van ouders met weinig geld
  • Laat ze maar Lachen: 1x in de maand een uitje in verschillende steden in Nederland voor kinderen van ouders met weinig geld
  • Kinderen van de Voedselbank: Pakket t.w.v. §125,- met kleding, schoenen, et cetera voor kinderen van ouders met weinig geld
  • NCFS: Taaislijmziekte en onderzoek
  • Kisiwa: Voeding en studie voor Keniaanse kinderen
  • ICT vanaf Morgen: Computerapparatuur naar minderbedeelden en voorlichting over recycling
  • Engineers for Refugees: Vluchtelingen laten integreren voor het krijgen van een baan
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc0eU40Eodvvp6lFT0cbpiF57DMmpi73yRhd-F2ObNClyRMPw/viewform?usp=sf_linkIn de tussentijd zijn er nieuwe deals toegevoegd aan de spreadsheet zoals een Henk en DPC casebadge!