In deze serie tweakblogs gaan we samen met jullie een goed doel blij maken, of nouja... Meestal maak je niet echt een goed doel blij, maar eerder de mensen of dieren die hiermee geholpen worden. Het gaat dus ongelooflijk gaaf worden, hier moet je toch aan meedoen?! :)

Hoe breng je een Cheque langs?

Door Frozen op zondag 11 februari 2018 19:45 - Reacties (8)
Categorie: Tweakers voor ?, Views: 5.528

Allereerst wil ik iedereen bedanken voor het stemmen op mij voor de Tweakers Awards. Door jullie stem ben ik tweede geworden, dat besef ik mij heel erg goed. Ik waardeer het enorm! O+

In deze tutorial van "Hoe breng je een cheque langs?", ga ik uiteenzetten wat de beste manier is om een cheque langs te brengen bij een bedrijf of stichting. Allereerst moet je natuurlijk een reden hebben om een cheque langs te brengen. Deze reden had ik, aangezien we met de gehele Tweakers.net community 1300 euro hebben opgehaald. Nadat je een reden hebt bedacht om een cheque langs te brengen, moet je vaststellen wie de begunstigste is. In mijn geval was dat Stichting Jarige Job. Een stichting die kinderen van ouders met weinig geld hun verjaardag laat vieren. In Nederland zijn er namelijk 61000 kinderen die hun verjaardag niet kunnen vieren. Dat is toch vreemd en zou toch gewoon iets triviaals moeten zijn? Zo dachten jullie dus ook, vandaar dat jullie voor deze stichting kozen.

https://i.imgur.com/J905NJU.jpg
https://i.imgur.com/3bHuq2x.jpg
https://i.imgur.com/V2yZ2i1.jpg

Nadat je hebt bedacht waarom en aan wie je de cheque wilt geven, is het tijd om dit plan in werking te stellen. Je maakt vervolgens een afspraak met de begunstigste en gaat op een dinsdagochtend eens lekker naar Rotterdam. Vanuit Delft pakte ik dus de intercity richting station Schiedam centrum en vanaf daar bus 38 naar de Van-Nellefabriek. Mogelijk klinkt Van Nelle je bekend in de oren, aangezien het vroeger een koffie, thee en tabakfabrikant was (voor de culturele tweaker met dank aan @Kiswum: https://npo.nl/AT_2062192. Echter ligt die tijd al ver achter ons en zitten er nu zo'n 100 verschillende organisaties in de oude panden en loodsen.

https://i.imgur.com/0bFXAIn.jpg

Ik liep het terrein op, niet wetende waar Stichting Jarige Job zat. Ik sprak hierom meerdere wegwijzers aan, echter wisten ze beiden de weg niet aangezien het hun eerste dag was. De portier wist het gelukkig wel, ze zaten in een loods achteraan. Ik ben vervolgens over het terrein wezen struinen totdat ik uiteindelijk een busje zag staan van de stichting en een meneer aansprak. Deze meneer wist mij te vertellen dat ik gewoon naar binnen toe kon gaan. Normaal hebben ze bordjes opgehangen als er grote groepen zijn, maar momenteel dus niet.

https://i.imgur.com/8qA4deR.jpg

Op het moment dat ik, weliswaar vijf minuten te laat, de grote piepende schuifdeur opendeed zag ik een blauw hokje in een loods vol dozen en pallets gevuld met materiaal. Het hokje was mij eerder opgevallen in een video van de stichting. Ik liep dus richting het hokje en vertelde mijn verhaal. Gelukkig was dit het goede hokje en er werd al op mij gewacht.

https://i.imgur.com/3MLV9BX.jpg
https://i.imgur.com/MBiBGFn.jpg
https://i.imgur.com/Q7Ah5Xi.jpg


Ik werd meegenomen naar de vergaderruimte en er werd mij een kopje thee aangeboden. Je zou verwachten dat een vergaderruimte niet zo kinderlijk zou zijn ingericht, maar dat is hier dus juist het geval. Immers draait de stichting vooral om kinderen. Nee, de kinderen komen hier zelf niet. De stichting heeft daarom van Stabilo een enorme glijbaan gedoneerd gekregen waar volwassenen bij binnenkomst al stiekem naar zitten te kijken. "Ga jij?", "Nee, ik durf niet. Nouja... alleen als jij gaat", en zo glijdt voordat je het weet het gehele management van een bedrijf van de glijbaan! De kastjes en koelkasten zijn vermomd als cadeautjes en er staan schalen met snoepjes op tafel. Het doet gewoon echt denken aan Willy wonka's chocoladefabriek (van sjakie en de chocoladefabriek).

https://i.imgur.com/uoQqmRC.jpg
https://i.imgur.com/QNsKO8H.jpg
https://i.imgur.com/BD3Q2Kx.jpg
https://i.imgur.com/h7N1dMV.jpg

Er werd mij verteld dat van de 35 euro ze ook echt alles gebruiken om spullen te kopen. De waarde van de box zelf is dus zeg maar zo'n 70 euro. De spullen die in de doos zitten moeten ze namelijk vaak zelf kopen en in uitzonderlijke gevallen gewoon in de aanbieding bij de Albert Heijn. Ook krijgen ze veel gesponsord zoals blikken met worst van Unox. Ze zorgen er dan expres voor dat het worst is van kip, omdat sommige mensen geen varkensvlees eten. Ook gaat er een taartmix (waar je alleen maar water aan hoeft toe te voegen) en natuurlijk een bus slagroom in. Ook mag een zakje snoepjes voor de kinderen en een doosje merci voor de docenten niet vergeten worden. Naast eetbare verrassingen moeten er ook versiersels in de doos: er staan dus dozen vol met slingers en andere versiersels in de inpakruimte.

https://i.imgur.com/LMnWLYu.jpg
https://i.imgur.com/t3oggHg.jpg

Qua cadeautjes is er een hoop keuze. Eerst waren er alleen cadeautjes voor kinderen in de basisschoolleeftijd, dus van 4 tot 12. Echter is ze nu aan het uitbreiden zodat ook baby's en kinderen tot 18 jaar van deze stichting kunnen profiteren. Alle cadeautjes zijn dus gesorteerd op leeftijd en geslacht. In elke doos gaan twee cadeautjes, zodat de ouders en eventueel oma/opa of een broertje of zusje een cadeautje kan geven. De cadeautjes bestaan uit een "dure" en een "goedkope" of twee "middeldure". Daarbij wordt zo goed als mogelijk rekening gehouden met de interesses van een persoon.

https://i.imgur.com/H1LSwUs.jpg
https://i.imgur.com/qzYodbB.jpg

Daarbij probeert de stichting haar zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor bedrijven om inpaksessies te doen. Ze hebben dus de geweldig ingerichte vergaderruimte en proberen bedrijven dus te lokken om dozen in te pakken. Zelf pakt de stichting namelijk geen dozen in. Bedrijven krijgen dus eerst een rondleiding door het pand een instructie en kunnen vervolgens dozen gaan inpakken voor kinderen. Persoonlijk lijkt mij dit een erg leuke teambuildingsactiviteit. Je kunt bijvoorbeeld wel een gedeelte van Center Parcs of een dergelijke omgeving afhuren, maar je kunt dit geld ook gebruiken om kinderen van een verjaardag te voorzien en tegelijkertijd samen dozen in te pakken.

https://i.imgur.com/o2fB5ok.jpg
https://i.imgur.com/336NILP.jpg
https://i.imgur.com/DngLLWw.jpg

Uiteindelijk was het tijd om de cheque te overhandigen, wat zijn de cheque en het opgehaalde bedrag mooi geworden. Tweakers, jullie zijn geweldig! Concluderend is dit dus hoe je een cheque langsbrengt. Voor meer informatie (over de stichting, niet over het langsbrengen van cheques :P ) kan je kijken op hun website: http://www.stichtingjarigejob.nl/Kon je dit blogje en de gehele actie nou waarderen? Zou je hem dan willen nomineren in het nominatietopic? Op deze manier komt de stichting nogmaals in de schijnwerpers te staan.

https://i.imgur.com/UQfiOHy.png

Ik ga op vakantie

Door Frozen op vrijdag 12 januari 2018 22:05 - Reacties (16)
Categorie: Tweakers voor ?, Views: 3.686

Geachte Tweakers,

Vandaag kan ik het goede nieuws bekend maken dat ik op vakantie ga! Nu ik 1200 1300 euro heb zat ik te kijken waar ik naartoe kon. Luxe all-in in Griekenland deze zomer en veel gyros eten, Turkije en me volstoppen met Lahmacun, of een nieuwe PC kopen? Mmm... keuzes keuzes. Echter kies ik dit jaar voor een vakantie naar Rotterdam.

1200 euro is serious cash. Ik hoor je je afvragen: "Wat zou ik doen met 1200 euro?" Nou ik kan je iets leuks vertellen, jullie hebben dingen gedaan met 1200 euro! Die 1200 euro is namelijk niet voor mij, maar voor stichting Jarige Job! Wij hebben als community dit mooie bedrag opgehaald om kinderen van ouders met weinig centjes ook een feestje te laten vieren, namelijk op hun eigen verjaardag!

Momenteel zijn alle producten bijna bij iedereen binnen en de meeste mensen kunnen er al van genieten. Hoe dan ook is het dus nu tijd om de cheque te presenteren. Het lijkt mij daarbij logisch dat we de vorige stijl in stand houden en subtiel aanpassen. Hierdoor ben ik op het volgende design gekomen:
https://i.imgur.com/IyYsCP1.jpg

Met dit gigantische bedrag wat flink hoger is dan ik ook maar had kunnen dromen, kunnen we... 68 kinderen voorzien van een verjaardag! Dat zijn dus drie dikke schoolklassen vol met kinderen!

Ik wil jullie heel erg bedanken voor jullie inzet en jullie donaties waaronder Wim (Vector) en Foritain. Ik ga maandag bellen voor een afspraak met Stichting Jarige Job en hoop het dan zo snel mogelijk te kunnen brengen. Uiteraard vraag ik om een rondleiding en krijgen jullie daar weer een blogje voor terug!

Met vriendelijke groet,
Wesley "Frozen" de Vries

Nog maar 24 uur te gaan!

Door Frozen op vrijdag 29 december 2017 23:59 - Reacties (9)
Categorie: Tweakers voor ?, Views: 4.944

Ik hoop dat je fijne kerstdagen hebt gehad, je flink hebt rond kunnen eten en misschien nog wel een cadeautje hebt mogen uitpakken! Terug naar het nu: Ik heb goed nieuws en slecht nieuws. Het goede nieuws is dat we al §729,50 opgehaald hebben voor Stichting Jarige job _/-\o_ , het slechte nieuws is dat we nog maar 24 uur te gaan hebben! Zouden we met z'n allen de magische grens van de 1000 euro kunnen verbreken? Dat zou dan bijna 60 Nederlandse kinderen aan een leuke verjaardag helpen door middel van een verjaardagsdoos met feestspullen! Dat zijn 3 schoolklassen vol met kinderen!

Om naar de 1000 te gaan hebben we nog 270 euro nodig. Daarbij is er nog maar 24 uur te gaan om te doneren of mee te bieden op de Tweakers merchandise. De donaties zijn overigens ook volledig transparant bij te houden in de spreadsheet, voor het geval je dat nog niet doorhad. Deze kan je zien onder het kopje "Donaties".

Het jaar van Stichting Jarige Job gaat zo goed beginnen, maar kunnen we het nog beter laten beginnen? Vast wel, want elke euro is welkom. Ook donaties van 1 of 2 euro worden natuurlijk gewaardeerd. Op de 31e zal ik in een blog het opgehaalde bedrag onthullen! Dat wordt dus ongelooflijk spannend!

Meebieden:
https://gathering.tweaker...message/53560953#53560953

Doneren:
[knip]

http://www.treblemakersmusicacademy.com/wp-content/uploads/2014/07/Birthday-Parties.jpg

6 dagen erbij! (verlengd tot 30-12-17 23:59)

Door Frozen op woensdag 27 december 2017 18:12 - Reacties (14)
Categorie: Tweakers voor ?, Views: 9.413

Momenteel hebben we het geweldige bedrag aan donaties van §242,50 binnengehaald. Wegens het grote succes van de actie laat ik hem 6 dagen langer doorlopen. Waarom niet een week vraag je je af? Nou dan is het precies oud en nieuw en het is een beetje vreemd als je om 23:58 de spreadsheet in de gaten houdt terwijl je eigenlijk oliebollen met familie hoort te eten. Op deze manier krijgt iedereen nog langer de kans om te bieden op de merchandise voor het goede doel: Stichting Jarige job.

Je kunt dus tot zaterdag 30-12-2017 bieden op alle producten in de spreadsheet. Dit gaat van een Tweakers hoodie tot bierpul en vlag. Ook een casebadge van Henk mag niet ontbreken natuurlijk! Wil jij nou ook dit soort gaaf Tweakers spul bemachtigen en daarbij ook nog eens ervoor zorgen dat kinderen van ouders met weinig geld hun verjaardag kunnen vieren? Dan zeg ik, waar wacht je nog op? Bieden in de Google spreadsheet!

Voor als je nu net inspringt en niet weet waar ik met de community al twee weken mee bezig ben. Ik ben een actie gestart om voor het goede doel geld in te zamelen, dit doe ik namelijk al twee jaar. De community heeft deze stichtingen aangedragen en daar uiteindelijk stichting Jarige Job van gekozen. Stichting Jarige Job zorgt dat kinderen van ouders die het niet zo breed hebben ook eens hun verjaardag kunnen vieren. Er zijn namelijk 60000 kinderen in Nederland die niet hun verjaardag kunnen vieren, ťťn van de mooiste feestjes van het jaar: immers draait die dag om jezelf. Dit zorgt ervoor dat de kinderen in een sociaal isolement komen aangezien ze worden verstoten door leeftijdsgenootjes. Deze stichting maakt dus een box gevuld met slingers, cadeautjes, wat lekkers, traktaties et cetera t.w.v. §35, om deze kinderen zo eens echt jarig te laten zijn en de dag van hun leven te bezorgen. Weg van de moeilijke omstandigheden en weer lekker terug in hun eigen kinderlijke feestwereld.

https://ic.tweakimg.net/camo/a5b1b3e8e6b07a0dd38503679bf9c8d5af1c0520/?url=http%3A%2F%2Fwww.stichtingjarigejob.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2016%2F04%2FJarige-Job-Box-1024x768.jpg


Wil je nou ook graag meehelpen om deze kinderen eens in het middelpunt te laten staan, op hun eigen verjaardag nota bene. Dan kan je natuurlijk meebieden op de Tweakers Merchandise of gewoon doneren via Paypal of bankoverschrijving:
[knip]


TL;DR 6 dagen erbij! (verlengd tot 30-12-17 23:59)


Ik wil iedereen via deze weg alvast hele fijne feestdagen wensen. Of je nou kerst of je eigen verjaardag gaat vieren maakt allemaal niet uit. Ik hoop dat je er maximaal van mag genieten! Ik spreek jullie in ieder geval weer een dag voordat het de dertigste is met een laatste blog voor de sluiting!
https://i.imgur.com/tdkaUet.png

Jarige Job! Ja jij!

Door Frozen op zaterdag 23 december 2017 01:00 - Reacties (16)
Categorie: Tweakers voor ?, Views: 4.188

De officiŽle blog van Frozen: 6 dagen erbij! (verlengd tot 30-12-17 23:59)

https://www.kaartje2go.nl/verjaardagskaarten/verjaardagskaart-eend-jarig-me/img/verjaardagskaart-eend-jarig-me.jpg
Van harte gefeliciteerd! Je bent jarig! Hoezo vraag je je af, ik kan het voelen knarsen tussen je oren. Je bent jarig omdat het precies ťťn jaar later is dan het vorig jaar was. Nu vind je deze grap enorm stom en wil je eigenlijk stoppen met lezen, maar toch probeer ik je aandacht iets langer vast te houden. Er is namelijk iets belangrijks! Duizenden kinderen in Nederland kunnen hun verjaardag namelijk niet vieren, maar tien(tallen) daarvan nu wel door jullie! Jullie hebben namelijk massaal voor Stichting Jarige Job gestemd.

Zal ik eerst even iets uitgebreider vertellen over stichting Jarige Job of doorgaan naar de statistieken? Bij nader inzien ga ik toch maar het eerste doen, dit omdat we er nog lang niet zijn maar de veiling wel over zo'n 48 uur afgelopen is.

Stichting Jarige Job is een stichting die kinderen helpt die opgroeien in armoede. Dat de ouders niet zo veel centjes hebben te besteden, daar hoeven de kinderen niet de dupe van te worden. Immers hebben zij maar weinig invloed op de inkomsten en uitgaven van de ouders. Er zijn dus zo'n 60000 kinderen in Nederland die sociaal worden uitgesloten omdat ze dus opgroeien in armoede. Ze kunnen hierdoor niet sporten, niet op dans of muziekles, geen hobbies uitoefenen niet mee op schoolreisje maar het belangrijkste: Ze kunnen hun eigen verjaardag niet vieren. Nu is dat bij een normaal kind een teleurstelling, maar bij kinderen die al heel veel teleurstellingen hebben meegemaakt natuurlijk extra zwaar. Vaak genoeg zullen ze denken: Waarom zij wel, maar ik niet?

Mijn verjaardag is altijd door mijn ouders gevierd, ondanks dat mijn ouders 4 kinderen hadden. Ik kan me dus niet anders indenken dan dat dat bij anderen ook zo is, maar helaas werkt de wereld gewoon niet zo. In zo'n situatie gaat Stichting Jarige Job dus over in Super Jarige Job. Ze geven namelijk geen geld, maar een complete verjaardagsbox t.w.v. §35,- gevuld met versiering, traktaties, wat lekkers voor thuis en wat cadeautjes. Op deze manier kan een kind dus ťťn dag in het jaar, op zijn eigen verjaardag, de moeilijke situatie vergeten. Zo’n box kan je hieronder zien.
http://www.stichtingjarigejob.nl/wp-content/uploads/2016/04/Jarige-Job-Box-1024x768.jpg

Wil je meer weten over de stichting, dan kan dat natuurlijk via deze link.


Op naar de statistieken! Ik heb gekozen voor een resultaat met een gewogen gemiddelde. Hierdoor kregen donaties van 0 tot 50+ euro een waarde van 1 tot 5 toegewezen. Het leek mij namelijk eerlijk dat mensen die financieel bijdragen meer mochten bepalen waar de opbrengst naartoe mocht. Of ik het nou gewogen had gedaan of niet, had in dit geval toch niet uitgemaakt. Stichting Jarige Job stak met kop en schouders boven de andere stichtingen uit.
https://i.imgur.com/CjU4vQ4.png

https://i.imgur.com/4IxSHnT.png
Als ik ga kijken naar de resultaten behaald in de afgelopen jaren dan hoop ik dat we dit jaar zo'n 700 euro kunnen ophalen. Hiermee zouden we in de praktijk 20 kinderen mee blij kunnen maken. Immers krijgt de stichting ook een aantal producten gratis waardoor ik er voor het gemak vanuit ga dat er voor §17,50 per box wordt uitgegeven aan nieuwe producten. Hierdoor zouden we met 700 euro 40 kinderen een geweldige verjaardag kunnen bezorgen! Zou dat nou niet een mooi kerstcadeau zijn aan deze kinderen? Ik kan bijna geen mooier cadeau bedenken.

Om deze kinderen, zoals met kerst hoort, een leuk cadeautje te geven d.m.v. een box van Stichting Jarige Job, verkoop ik Tweakers merchandise waarop je kunt bieden tot en met zondag 24 december 23:59. Ook kan je kijken bij de advertenties van Foritain en pclinde waarvan 5 euro per verkocht product wordt gedoneerd!

Indien je graag wilt doneren om zo een kind een leuke verjaardag in een moeilijke tijd te bezorgen, kan dat via: [knip]